Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Taigi, kviečiu mamas, žindančias vyresnius nei metų vaikus pasidalinti savo patyrimu ir sprendimais:

- kaip sutariate su vaiku kada ir kur žindysite?
- ar žindote viešumoje? Kaip tai darote?
- kokiu žodžiu vaikas prašo krūties?
- kaip išsisukate iš nemalonių situacijų?

Ypatingai laukiu pasidalinimų mamų, kurios žindo/žindė dvimečius, trimečius ir vyresnius.

Aš pati pirmąjį žindžiau iki metų.
Dukrą iki pusantrų.
O mažiuką tikiuosi žindyti dar ilgiau.

Su dukra visiškai nepamenu jokių nesmagių situacijų iš žindymo.
Tik buvau ją išmokiusi sakyti "papo", tai tas kartais būdavo nesmagu. Su mažiuku bandysiu kitą žodelį sugalvoti, kad nekristų į ausis aplinkiniams smile.gif
Atsakyti
labai gera temelė. lauksim patarimų 4u.gif
Atsakyti
Turėjau savo mergyte nuo jos pusantrų iki beveik dvėjų metukų žindyti Amerikoj koledžo valgykloj pietų metų, nes tai kaip tik buvo jos pietų miego laikas. Žodis buvo "molochka?", bet neatsimenu, kad ji sakytų - daugiau aš jos klausiau, kai ji pasidarydavo labai jautri ir kaprizinga - kaškaip labai jaučiau, ko vaikas nori. Specialiai į valgyklą ateidavau su dideliais sportiniais marškiniais (ten tai buvo norma), kad būtų kuo užsidengt.
Atsakyti
aš savo dukrą žindau ten, kur ji nori.
bet dažniausiai namie, ryte ir vakare.veišumoje jau retai kada tenka, nes geria ir kitų gėrimų.
kadangi nelabai kalba manoji, tai ji MP prašo kai paimu ją ant rankų, ji suka galvytę ir riečiais, tada supranu, kad nori pagerti.
nemalonių situacijų nebuvo dar nė karto... rolleyes.gif
kažkaip visi žino, kad dar žindau ir savo nuomonės neperša, tik korektiškai paklausia kiek dar žindyti planuoju... mirksiukas.gif
Atsakyti
Maitinau 2 metus ir 2 mėnesius, tai ir patirties yra smile.gif

QUOTE(Raideles @ 2007 04 07, 18:09)

- tokio kaip susitarimo nebuvo, pagal poreikį maitinau..

- žindžiau, gal ne visur, bet daugumoj vietų, tik kokiuose trūluose tai ne schmoll.gif schmoll.gif , bet gatvėj, kavinėj ar pan., tai maitindavau. Manęs niekas netrikdydavo maitinančios mamos, todėl ir minties slėptis nebuvo smile.gif . Juk nestovi nuoga ir visiems nesirodai lotuliukas.gif , tik nuspėti galima dažniausiai, jog maitini smile.gif , juk to nuogo kūno matosi gatvėje, paplūdimy, nei maitinant mažylį wub.gif

- pieno, mamos pieno, pietų...

- jei labai pradėdavo reikalaut kokiam trūle ar autobuse, kur nemaitindavau, tai stengdavausi nukreipt dėmesį, antra vertus, kai gražiai vadindavo tą patį procesą, tai aplinkiniams labai dėmesio nepatraukdavo ir apsimesdavau, jog nesuprantu, kurio pieno nori, pažadėdavau, kad tuoj bus kai išlipsim, tada galės rinktis didį pieną (tikrą pieną) ar mažą pieną (actimelį) ar pan. ax.gif

QUOTE(Raideles @ 2007 04 07, 18:09)
Tik buvau ją išmokiusi sakyti "papo", tai tas kartais būdavo nesmagu. Su mažiuku bandysiu kitą žodelį sugalvoti, kad nekristų į ausis aplinkiniams smile.gif

vat žodžio "papas" niekada nevartojau schmoll.gif schmoll.gif , labai sąmoningai, kad netektų atsidurti situacijoje, kai plėšia "maikę" ir rėkia "papo" doh.gif , visada sakydavau "pienelis" wub.gif , todėl krūtis iki šiol mano vaikui yra pienelis smile.gif , net pats buvo liemenukui sugalvojęs pavadinimą "pienusinas" biggrin.gif , kelis kartus vyras yra pasakęs tą "papą", tai pypliui pakartojus jis pieno paprasčiausiai negaudavo, pasakydavau, kad papą, papuką turi tėtis, mama - pienelį, jei nori papo, lai iš tėtės gauna, labai greit tas žodis dingdavo mirksiukas.gif .. Dar vienu metu mažasis pats sumislijo vadint "pietumis, pietučiu", tai jei gatvėje pradėdavo rėkti, kad nori pietų, tai niekam neužkliūdavo biggrin.gif , o ir man jokio nesmagumo smile.gif

Jei patys nesakysit "papas", to ir neišgirsit iš vaiko 4u.gif
Atsakyti
Na as kaip tik noriu uzbaigti maitinima, bet pasidalinsiu savo patirtimi.
Susitarimas - jokio susitarimo, kadang retai kur iseinam, tai be jokiu problemu.
Issimokinau kad valgyti galima kai kambaryje yra -mama, tete, ir seneliai. O prie kitu reikia palaukti kol iseis, kad negrazu mamytes "puka" rodyti. Ovadinam Puku, cia mus tetukas sugalvojo nuo-papuko:) bet labai gerai, ateina ir sako puka puka niam niam. Ir kiek teko prie zmoniu-praktiskai niekas nesuprnta kas per daiktas tas pukas:)
O dabar kai jau bandau atpratinti, pasakiau kad pukuti ciuciukas nusinese, tai tiek juoko:) bet tik as nezinau kaip man bus:) nes dar pieno klanai ir tik is vienos kruties:)
Atsakyti
Audroneta, aš užbaiginėjau iš lėto. Gal 1.5 mėnesio užtrukom, kol baigėm valgyti. Tai ir dukrai viskas vyko pamažu, ir mano organizmas ramiai reagavo, nieko nereikėjo daryti.

Gal ir mums reikia imti puka, panašu, nesunku patiems priprasti wink.gif

O nuo kada mokei, kad prie svetimų nežindysi? Ar apskritai nuo pradžių prie svetimų nežindei?

Nes mes daug keliaujam, žindau labai įvairiose situacijose...

Lietuvos saulele, esu kalta, pati išmokiau blush2.gif . Dabar tengiuosi pasitaisyti biggrin.gif
Atsakyti
as tai savo maziu kone iki triju metu "zindziau". pradejau nujunkineti nuo metu, taip ir "prakariavom" kone du metus, kol pripratinau prie " normalaus" maisto.
mazius kone iki dvieju metu ignoruodavo "normalu maista", vis reikalaudavo pieno. tiesa pasakius jo pas pas mane ir budavo, kaip pas karve rekordininke:)

Budavo ir taip, kad bevaziuojant autobusu (ypac jei karsta), kad uzsimanys papo ir nieko tu jam kito neisiulysi:) (jokio vandeniuko ar pan - amzius apie 2 metus). tekdavo lipti is autobuso su klykianciu vaiku. Jam isliejus savo emocijas, ramiai pestute grizdavome namo...... smile.gif
vienu zodziu mes nuo pienuko prie normalaus maisto ejom zingnis po zingsnio, kantriai ir sakyciau labai ilgai.
dabar mano atzalai jau beveik treji su puse. jis jau supranta kad ciulpti papa yra "sarmata". kad jis jau didelis.smile.gif tiesa niekad neuzmirsta prideti, kad kai jis bus mazas tai as jam vel duosiu papuka:)
tokia musu patirtis:).....
p.s. parduotuvinio pieno maniskis nepripazista iki siol:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausmare: 12 balandžio 2007 - 09:50
QUOTE(audroneta @ 2007 04 11, 23:48)
Na as kaip tik noriu uzbaigti maitinima, bet pasidalinsiu savo patirtimi.
Susitarimas - jokio susitarimo, kadang retai kur iseinam, tai be jokiu problemu.
Issimokinau kad valgyti galima kai kambaryje yra -mama, tete, ir seneliai. O prie kitu reikia palaukti kol iseis, kad negrazu mamytes "puka" rodyti. Ovadinam Puku, cia mus tetukas sugalvojo nuo-papuko:) bet labai gerai, ateina ir sako puka puka niam niam. Ir kiek teko prie zmoniu-praktiskai niekas nesuprnta kas per daiktas tas pukas:)
O dabar kai jau bandau atpratinti, pasakiau kad pukuti ciuciukas nusinese, tai tiek juoko:) bet tik as nezinau kaip man bus:) nes dar pieno klanai ir tik is vienos kruties:)

puka lotuliukas.gif gražiai sugalvojot thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 04 12, 09:26)
Audroneta, aš užbaiginėjau iš lėto. Gal 1.5 mėnesio užtrukom, kol baigėm valgyti. Tai ir dukrai viskas vyko pamažu, ir mano organizmas ramiai reagavo, nieko nereikėjo daryti.

Gal ir mums reikia imti puka, panašu, nesunku patiems priprasti wink.gif

O nuo kada mokei, kad prie svetimų nežindysi? Ar apskritai nuo pradžių prie svetimų nežindei?

Nes mes daug keliaujam, žindau labai įvairiose situacijose...

Lietuvos saulele, esu kalta, pati išmokiau  blush2.gif . Dabar tengiuosi pasitaisyti  biggrin.gif

Na mums tai kaip koks stebuklingas zodis pukas buvo:) kol dar nemokejo pasakyti, matydavau is sypsenos is akiu blizgesio kad tikrai jo nori:) Paskui ismokom galvyte linkseti, o paskutiniu metu ir papsiprasyti:) budavo prilekia ir su selmiska sypsena-puko:)
Del svetimu- na gal nuo metuku, gal anksciau menesiuku. Is pradziu asaros budavo ir draskymas drabuziu. Bet pamazu ismoko, kad jei yra koks svetimas zmogus arba issiveda mane. Arba jei nera galimybes iseiti tai palauks kol dedea ir tetos iseis. Aisku kol kudykelis buvo, maitinau be jokiu problemu ir bet kur. Kazkaip diskomforto nejauciau-juk kudykis. O paskui kai jau pradejo kazka suprasti pradejau aiskinti, kad negrazu , jau atu didele ir t.t:)
sekmes:))
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 04 07, 20:09)

- nesutariame niekaip, nori ir žindau ax.gif
- Dabar jau kai sūnus paaugęs, tai retai būna, kad tenka žindyti viešumoje. O jei jau tenka, tai prisidengiu ar nueinu į atokesnę vietą. Žiūrint kokiame žmonių rate esu 4u.gif
- Neprašo... O plėšia rūbus... Glaustosi kaip katinėlis. Ir niekaip negaliu atpratinti nuo rūbų plėšymo. Iš akių matau, kad jau nori pieno. Ir jei pasakau "nori pienelio?" Tai iš karto ant kelių įsitaiso wub.gif
- Visai neseniai buvome lauke, kieme daug vaikų su auklėmis ir mamomis. Ir mano mažasis (tą dieną buvo visai ne nuotaikoje) taip išsirėkė, kad jam reikia pieno ir viskas ir niekaip nėjo sudominti kuo nors. Tai nuėjau ir nuošaliau jį pamaitinau ax.gif Tada jau buvo ramus.

Labai įdomi tema thumbup.gif

Dukrą žindžiau iki 1 metų ir 8 mėnesių, o sūnui jau beveik 1 metai ir 9 mėnesiai ir dar jį maitinu MP.

Atsakyti
Kur visos mamytės dingo ax.gif

Va aš jau nuo rudens leisiu sūnų į darželį ir jam jau bus 2 metai ir 1 mėnuo. Ir galvoju ar iki to laiko nutraukti maitinimą MP ar ne ax.gif
Atsakyti