Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

O as tikiu, kad MP stiprina vaiko imuniteta. Mielu noru ir as maitinciau kiek galima ilgiau, bet maniske ignoruoja mano pieneli, nes jau patyre, ka reiskia gerti is buteliuko (tiesa, is jo geria tik vandeni).

SAUNUOLES visos mamos, kurios maitina vaikucius taip ilgai 4u.gif Be to, ne tik savo mazyliams sveikata stiprinat, bet ir ilgo zindymo deka jums pacioms mazeja rizika sirgti kruties veziu.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 04 07, 18:09)
Taigi, kviečiu mamas, žindančias vyresnius nei metų vaikus pasidalinti savo patyrimu ir sprendimais:

- kaip sutariate su vaiku kada ir kur žindysite?
- ar žindote viešumoje? Kaip tai darote?
- kokiu žodžiu vaikas prašo krūties?
- kaip išsisukate iš nemalonių situacijų?

Na mano dvynukėms jau virš 1,5m., žindau dar kokius 4 per parą, bet itin nemalonių situacijų viešumoje pavyko išvengti; tikiuos, kad ir neteks susidurti ax.gif
- dažniausiai žindau prieš/po miego, tokiu metu dažniausiai būnam namuose. O viešumoj kai labai jau nuvargsta ir matau, kad 'nedatemps' iki namų ir neišeina pasiūlyti kažko kito, stengiuos arba pamaitinti kaip nors, arba pašalinti pagundą - atiduodu vyrui palaikyti. Kažkokie žodiniai susitarimai ar derybos mūsų atveju negalioja - arba duodi, arba nerodyk išvis (kai manęs nemato, nelabai ir reikia).
-esu maitinusi gamtoje, parkelyje kol buvo kūdikiai, bet vis tiek rinkdavaus nuošalesnį suoliuką ir nusisukdavau. Jeigu būname svečiuose - atsiklausiu šeimininkų ar galime gauti atskirą kampelį ar kambarį. Jei tai panašaus amžiaus vaikiukus turinčių mamų kompanija, kur dar bent keli 'pakabučiai' ir tai niekam netrukdo bendrauti - elgiuosi laisviau. O dabar, jau su vyresnio amžiaus dukrytėmis, jei prisireikia labai labai išvykose - stengiuos naudotis "mamos ir vaiko" kambariais - nors nelabai malonu žindyti sėdint ant klozeto (kaip kad pasitaiko daugelyje tokių "kambarių"), bet man tai priimtiniau dėl intymumo.
- o vat prašymas vyksta labai gražiai: namuose ar svečiuose jos ima mane už rankų, pamojuoja visiems likusiems "ate ate" ir vedasi į kitą kambarį wub.gif Žindymą vadiname "zyzys" (čia nuo 'žįsti' ir pientraukio pavadinimo ISIS) - ir lengvai ištaria, ir aplinkiniai nesupranta tongue.gif
- stengiuos užbėgti už akių: jei jau labai reikia - tai arba stengiuos duoti, kol dar neįsinervavo ir nepervargo, arba pašalinti pagundą ir keisti aplinką/situaciją.

P.S. o vat žodis 'papas, papinis' ir pan. man pačiai labai nemaloniai skamba ir ausį rėžia, todėl niekad nevartojam. Manau, kad neverta vaikam to girdėt mirksiukas.gif
QUOTE(Silvute @ 2007 04 19, 20:54)
gal gali pasakyti kokia?

Tokia pati nauda, kaip ir kitiems žindomiems vaikams bei kūdikiams. Yra tokia organizacija, Pasaulinė Sveikatos Organizacija, kurios duomenimis MP yra naudingas netgi ir vyresniems nei 2 metų vaikams, o žindymas rekomenduojamas tol, kol yra malonus mamai ir vaikui.

apie PSO rekomendacijas vyresnių vaikų žindymui

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J.E. Aistė&Julijonas: 19 balandžio 2007 - 23:27
QUOTE(Silvute @ 2007 04 19, 20:54)
gal gali pasakyti kokia?

Visapusė bigsmile.gif

Kai vaikuciai prades eiti i darzeli, jiems teks atlaikyti gausu virusu ir bakteriju puolima. O piene vyresniems daug ivairiu imunoglobulinu ax.gif Maziau sirgsim, greiciau sveiksim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 20 balandžio 2007 - 07:06
QUOTE(pelele @ 2007 04 19, 23:02)
Silvute,nejau tikrai manai,kad is MP jokios naudos? Manau (nors ir ne manes klausi  mirksiukas.gif ), kad bent jau imuniteta stiprina ir ramina, saugumo, artumo jausma teikia tai tikrai  thumbup.gif
Maniske niekaip kitaip neuzmiega,kaip tik ,,papuli" isikandus. Ir kai kose duodu valgyt, glaudziasi, lydosi ir praso pieno gert... Matau,kad tai jai daugiau dziaugsmas, nusiraminimas ir paguoda, o ne maistas.

tai ir pasiziurek, koks tavo vaiko amzius ir apie koki amziu tenais eina kalba.
Jeigu jau trimetis nesugeba kitaip nusiraminti ir isreiskti artumo, nei papo zindimas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 04 20, 07:50)
tai ir pasiziurek, koks tavo vaiko amzius ir apie koki amziu tenais eina kalba.
Jeigu jau trimetis nesugeba kitaip nusiraminti ir isreiskti artumo, nei papo zindimas  blink.gif

Silvute, o kas sako, kad nesugeba kitaip? Bet maža to, sugeba iš šitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 04 20, 10:11)
Silvute, o kas sako, kad nesugeba kitaip? Bet maža to, sugeba iš šitaip smile.gif

Tu šaunuolė drinks_cheers.gif thumbup.gif Gerai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 04 19, 16:59)
Vyresnysis sunus sumane pavadinti niamniuku ir taip praso. Jis didelis, tai zindyti tenka tik preis miega, nakti lovoje. Mazoji gauna ir neprasius  tongue.gif  , bet jei as uzdelsiu, tai pati ropsciasi i glebi ir iesko. Viesumoj turbut senokai nemaitinau, kad visai neatsimenu. Nera matyt poreikio kudikiams. Kai sunus buvo mazesnis , apie pusantru metuku, tai rankineje turedavau kokia alternatyva niamniukui - uzkast  ar atsigert ko nors.

kaip tik ieškau panašios temos bigsmile.gif laukiuosi antro vaikelio, bet ir pirmąjį dar maitinu krūtimi, nors daktaras patarė baigti maitinimus vien dėl to, kad reikia atsigauti, atsargas kaupti antrąjam, tai net nežinau ką dabar daryti g.gif nemanau, kad bus lengva pirmąjį atpratint schmoll.gif o gal sėkmingai žindyt ir toliau? gal užteks pienelio abiems? g.gif ar iš tiesų labai nualina pirmojo vaikelio maitinimas ir nėštumas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smileja: 20 balandžio 2007 - 08:42
Smileja, aš maitinau MP savo dukrą, o jau laukiausi sūnaus. Maitinau iki 5 nėštumo mėnesio. Paskui nusprendžiau baigti maitinimą. Dukra labai lengvai atprato, nesitikėjau visai...
Beje, tu pati matysi, kaip jausiesi, nes gali erzinti, kai maitinsi savo vyresnį vaikutį ax.gif O gal kaip tik ir tu gerai jausiesi ir toliau maitinsi 4u.gif
Atsakyti
Tai kad as gerai jauciausi budama nescia, tyrimukai budavo geri ,tai ir maitinau toliau. Dukryte gime sveika. Bet pienas kazkuriuo metu buvo virtes i priespieni - skaidru pienuka. Klausiau E.Markunienes, ji taip pat pritare vyresnelio zindymui, jei as gerai jauciuosi.
Atsakyti
QUOTE(smileja @ 2007 04 20, 09:40)
kaip tik ieškau panašios temos bigsmile.gif laukiuosi antro vaikelio, bet ir pirmąjį dar maitinu krūtimi, nors daktaras patarė baigti maitinimus vien dėl to, kad reikia atsigauti, atsargas kaupti antrąjam, tai net nežinau ką dabar daryti g.gif nemanau, kad bus lengva pirmąjį atpratint schmoll.gif o gal sėkmingai žindyt ir toliau? gal užteks pienelio abiems? g.gif ar iš tiesų labai nualina pirmojo vaikelio maitinimas ir nėštumas?

aš nusiteikčiau toliau maitinti, bet žiurėčiau pagal save - mano draugė jau neščia trečiu, ir visus maitino ištisai. Tokiam mažam dar pieno reikia, bet galėtum maitinimus sumažint tik iki vakarinių - rytinių g.gif
Atsakyti
4u.gif

Tikriausiai ir maitinsiu toliau, jei tik nėštumui kuo nors nepakenks tas maitinimas g.gif ar neprasidės man kokios bėdos, ta prasme negrės persileidimas ar tarkim priešlaikinis gimdymas? g.gif labai to bijau..

o maitinu naktimis ir vakarais grįžus po darbo, dienomis gauna tik savaitgaliais ir jei grįžus pietaut iš darbo randu nemiegantį irgi duodu pienuko, nes jis pats prašo smile.gif

o kaip sekasi suderint dviejų vaikiukų maitinimą? antrąjam tai pirmomis dienomis manau ištisai reikės krūties (sprendžiu pagal savo pirmagimį), o jei tuo metu užsimano ir pirmagimis? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smileja: 21 balandžio 2007 - 15:57
Smileja, manau, kad tau verta paskaityti La Leche League svetainę smile.gif
Čia nuoroda į gerą straipsniuką http://www.llli.org/...ayJun95p35.html
Gali jų svetainės paieškoje įrašyti breastfeeding and pregnancy ir gausi daugiau įdomių straipsnių smile.gif

Aš nutraukiau žindymą, nes pirmus du nėštumus pradžioje buvo kraujavimų, su dukra ypač gausių ir ilgų. Bet kiekvienas atvejis individualus.
Atsakyti