QUOTE(Raideles @ 2007 04 07, 18:09)
Taigi, kviečiu mamas, žindančias vyresnius nei metų vaikus pasidalinti savo patyrimu ir sprendimais:
- kaip sutariate su vaiku kada ir kur žindysite?
- ar žindote viešumoje? Kaip tai darote?
- kokiu žodžiu vaikas prašo krūties?
- kaip išsisukate iš nemalonių situacijų?
Na mano dvynukėms jau virš 1,5m., žindau dar kokius 4 per parą, bet itin nemalonių situacijų viešumoje pavyko išvengti; tikiuos, kad ir neteks susidurti
- dažniausiai žindau prieš/po miego, tokiu metu dažniausiai būnam namuose. O viešumoj kai labai jau nuvargsta ir matau, kad 'nedatemps' iki namų ir neišeina pasiūlyti kažko kito, stengiuos arba pamaitinti kaip nors, arba pašalinti pagundą - atiduodu vyrui palaikyti. Kažkokie žodiniai susitarimai ar derybos mūsų atveju negalioja - arba duodi, arba nerodyk išvis (kai manęs nemato, nelabai ir reikia).
-esu maitinusi gamtoje, parkelyje kol buvo kūdikiai, bet vis tiek rinkdavaus nuošalesnį suoliuką ir nusisukdavau. Jeigu būname svečiuose - atsiklausiu šeimininkų ar galime gauti atskirą kampelį ar kambarį. Jei tai panašaus amžiaus vaikiukus turinčių mamų kompanija, kur dar bent keli 'pakabučiai' ir tai niekam netrukdo bendrauti - elgiuosi laisviau. O dabar, jau su vyresnio amžiaus dukrytėmis, jei prisireikia labai labai išvykose - stengiuos naudotis "mamos ir vaiko" kambariais - nors nelabai malonu žindyti sėdint ant klozeto (kaip kad pasitaiko daugelyje tokių "kambarių"), bet man tai priimtiniau dėl intymumo.
- o vat prašymas vyksta labai gražiai: namuose ar svečiuose jos ima mane už rankų, pamojuoja visiems likusiems "ate ate" ir vedasi į kitą kambarį

Žindymą vadiname
"zyzys" (čia nuo 'žįsti' ir pientraukio pavadinimo ISIS) - ir lengvai ištaria, ir aplinkiniai nesupranta
- stengiuos užbėgti už akių: jei jau labai reikia - tai arba stengiuos duoti, kol dar neįsinervavo ir nepervargo, arba pašalinti pagundą ir keisti aplinką/situaciją.
P.S. o vat žodis 'papas, papinis' ir pan. man pačiai labai nemaloniai skamba ir ausį rėžia, todėl niekad nevartojam. Manau, kad neverta vaikam to girdėt
QUOTE(Silvute @ 2007 04 19, 20:54)
gal gali pasakyti kokia?
Tokia pati nauda, kaip ir kitiems žindomiems vaikams bei kūdikiams. Yra tokia organizacija, Pasaulinė Sveikatos Organizacija, kurios duomenimis MP yra naudingas netgi ir vyresniems nei 2 metų vaikams, o žindymas rekomenduojamas tol, kol yra malonus mamai ir vaikui.
apie PSO rekomendacijas vyresnių vaikų žindymui