Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų širduko gimimas

Artejant Tai dienai vyras kartojo "na, kada parodysi ka uzauginai pilvelyje?" tongue.gif Ir Ta diena atejo.
Saremiai prasidejo 13 val.Kartojosi kas 15 min. Sulaukem 19 val. Saremiai jau kartojosi kas 5-7 minutes. Nuvykus i GN paaiškėjo, jog atsidarymas tik 3cm, tad dar išleido namo kelioms valandoms. Grižus siaip taip isimaudžiau, susitvarkiau kaip pridera ir 21 val jau buvom gimdykloj. Nekantriai laukėm mazylio gimimo. Tarp sąrėmiu dar pasakojau istorijas ir juokinau susirinkusius (gydytoja, akušerę, vyra).
Sąrėmiai buvo itin stiprūs (bent taip sake akušerė) . Tiesą pasakius, nesitikėjau, kad skaudės taip kraupiai. Vyras vis gunde " prašom epidūro". As buvau pasiryžus viska iškęsti ir pagimdyti pati, bet, kaip sako patarle "žmogus planuoja, Dievas juokiasi".
Veikla sustojo 22 val. Nuleido vandenis. Atsidarymas 7 cm ir ne krust toliau. Skaudejo tikrai smarkiai... Gimdykloj ant žemes personalas priklojo čiužinių, kuriais ejau keliais ir vis po nosim bumbejau "o Dievuli, tik neleisk man palūžti, neleisk mano vaikeliui kentėti.." Vis galvojau, kad mazyliui dar sunkiau nei man. Po keliolikos minučių, akušerei sakau "būkit gera, paprašykit tos moters kitoj gimdykloj, kad nešauktų, nes mane ji muša iš pusiausvyros ir gąsdina.." Akušerė pesigando ir ėmė siūlyt epidūrą... Pasirodo, tą naktį as gimdžiau viena blink.gif Pasidaviau... padarė epidūra. Kas 15 min vis lipau ant gimdymo stalo patikrinimui, paskui stovėjau, nes lėlytis nesistatė i dubeni. Vėliau ėmė leisti skatinačius.
Galiausiai buvo nutarta, kad laikas stumti. Stūmiau nesuprasdama kas kaip turi atrodyti, o gydytoja vis klause ar nenoriu tuštintis. Tokių pojučių nebuvo, bet liepė, tai stūmiau. Maždaug po 1,5 val laipiojimo ant gimdymo stalo ir nuo jo, stūmimo, pastebėjau, kad gimdykloj jau kokie 6 ar 7 "balti chalatai". Vaikelis nesistatė i dubeni, nors galvytę gydytojai matė aiškiai. Nugirdau, gydytoja minint cezario pjūvi (mano planuose jo, kaip ir epidūro, nebuvo) Kažkokia senyvo amžiaus gydytoja makalavo man ten, kur turi gimti vaikutis ir bumbėjo "matau galvyte čia pat, turi pagimdyti" , o maniškė gydytoja aiškina "jau seniai stumiam, nieko neišeina, krinta tonusai, vaikelis dūsta". Nugirdusi tuos žodžius ėmiau šaukti, kad greičiau pjautų, kad sutinku... Dar keli stūmimai ir iškeliavom i operacinę.
Nežinau ką man suleido, bet užmigau... Prasimerkus pamačiau mažutes pėdutes ir klausiau ar jos mano vaiko. Niekas neatsake. Tada užrikau (bent man taip atrodė) "ar čia mano?!" Anesteziologas palinko virš manęs ir nusišypsojo "tavo, tavo..." Buvo 1 valanda nakties. Vėl užmigau.
Pabudau jau palatoj. Ryte vyras su ašarom pasakojo, koks gražus musu vaikutis ir vis lakstė tai pas mane, tai prie inkubatoriaus (dėl šilumos nelaikymo ten jis išbuvo 3 paras). Pasirodo, virštele buvo apsivijusi aplink kakliuka, kelis kartus aplink rankyte ir "laikė" mažyli, taip neleisdama jam gimti.
Praėjus 9 val po operacijos, "šliaužiau" koridorium pasimatyti su savo stebuklu wub.gif Stovėjom prie inkubatoriaus, laikėm savo sūneli už rankučiu ir iš laimės verkėm jau abu su vyru blush2.gif wub.gif
Dabar mūsų Domui 5 mėnesiai, bet aš nepaliauju dėkoti Dievui ir savo gydytojai už laimingą sūnelio atėjimą.

Atsakyti
Noriu dar pridurti blush2.gif : nors viskas vyko ne pagal plana, kita vaikeli planuojam po poros metu, planuoju gimdyti pati ir be epiduro biggrin.gif
Antra karta i ta pacia bala gal neilipsiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa 131: 08 balandžio 2007 - 20:29
Graži istorija 4u.gif
Aukit didučiai wub.gif
Atsakyti
Šaunuolė mamytė. Taip ir toliau. Labai graži ir įdomi istorija 4u.gif Kokia stipri, tik turiu patarimą - mažiau planuok, daugiau leisk gyvenimo vagai tekėti sava kryptimi. Pati sakei - žmogus planuoja - Dievas juokiasi (patariu iš savo turtingos patirties)
Atsakyti
labai sveikinu 4u.gif

gerai, kad nusiteiki, planuoji, tikiesi... Nusiteikimas labai svarbus. Net jei kartais realybe kitokia...
Man buvo panasiai. Iskentus visa atsidaryma (epiduro nenorejau), mergyte pakibo aukstai ir ilgam. Uztruko 5 valandas jai nusileisti, isistatyti. Bet sirdute plake gerai (Beje, visa ta laika saremiai niekur nedingsta, dar ir stumti norisi...kraupu, kaip tu sakai).
Manau, cia labai daug kas priklauso nuo mediku - ar jie sutinka laukti kol vaikiukas pasiruos kelionei (dazniausiai jie kazkur skuba, tada jiems "vaidenasi" sirdies tonu retejimas - esu tikra, kad dazniausiai jie ji susigalvoja, kad pateisinti savo veiksmus. Kaip ir virksteles apsisukimus...).
Kita vertus, nuskausminto ir skatinto gimdymo metu naturalios eigos gali ir nebesulaukti... Sekanciam gimdymui ieskok mediku, kurie masto kaip tu. Kad "neisiulytu" epiduro pacioj gimdymo pabaigoj.

Dideles sekmes! Dievas nors nevisada, bet kartais padeda, kai tiki ir saukiesi!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldyte: 09 balandžio 2007 - 15:42
labai grazu,sekmes 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Grazi istorija wub.gif augit dideli ir stiprus 4u.gif
Atsakyti
kaip yra sakoma,nėra to blogo,kas neišeitų i gera thumbup.gif svarbiausia,kad viskas jums sekasi gerai,kad gimėte sveiki,linkiu ir toliau augti kuo sveikiausiems thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu, susilaukus sūnelio. Nors ir labai sunku buvo, viskas jau praeityje. Aukit sveiki ir laimingi. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu sulaukus savo stebuklelio 4u.gif aukit dideli, sveiki ir stiprus 4u.gif
Atsakyti
Daug sveikatytes ir graziu dieneliu auginant stebukliuka wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti