Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. vaikelio mityba

QUOTE(bubulia @ 2008 02 13, 10:49)
musiske taip pat bludidavo iki pusnakcio.bet db viskas gerai  smile.gif o musu dienotvarke:
10val manu kose
11,30-12 miegas
14val darzoviene
15-18 val miegas
18val grikiai su vaisiais
21,30 arba 22 kvietines su vaisiais
(tarp maitinimu arbatyte arba sultytes,kartais obuolys,apelsinas,baranka...)
po paskutinio maitinimo miegam iki ryto,kokiu 9,30 arba 10... thumbup.gif

O pieno daugiau nebeduodi gerti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 01 18, 08:31)
maniskis tai pries kiekviena valgyma valgo tyreles ar koseles ir po to misinukas.
gal as blogai darau? patarkit

Hmmmm. Šiaip kiek aš žinau, tyrelė nėra maistas, todėl ji duodama tik po valgio. Geriau jos paskanauti duokit tik po "rimto" valgio. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(blondukas @ 2008 02 05, 18:30)
o ka duotat pakramtyti vaikui. maniske barankos net neima i rankas. o dziuveseli ar duonyte kai duodi tai net dreba, bet bijau kad neuzspringtu  g.gif

Beje, su duona tai tikrai atsargiai. Mat didesnis gabaliukas gali susivelti, prilipti prie gerklytės ir vaikiukas rimtai gali užspringti.
Papildyta:
QUOTE(goduke @ 2008 02 03, 20:57)
maniskis nepripazysta butelioko taip pat doh.gif isbandziau ivairiausius nuo 5lt iki 100lt nei vienas jam netinka doh.gif ir saldinti arbata bandziau ir soske medum tepiau, tai nulaizo ir toliau sau rekia, musitosi, bet buteliukas - priesas g.gif  girdau sauksteliu, tai duok diev, kad per diena koki 60 ml igeria, nes ir is saukstelio nepatinka nei arbata nei sultys, tik mamos papulis jam skaniausias mirksiukas.gif  doh.gif

Na, tikras gudruolis tas jūsų berniukas. Maniškis vyresnėlis lygiai taip pat darydavo. Ir nereikia kišti to buteliuko. Neėmė buteliuko, užtat anksti (pats!) išmoko gerti iš puodelio mirksiukas.gif
Atsakyti

Na, tikras gudruolis tas jūsų berniukas. Maniškis vyresnėlis lygiai taip pat darydavo. Ir nereikia kišti to buteliuko. Neėmė buteliuko, užtat anksti (pats!) išmoko gerti iš puodelio mirksiukas.gif
[/quote]
na tikiuosi kad taip ir bus yess.gif
Papildyta:
QUOTE(IngridG @ 2008 02 12, 16:56)
O tu pamegink pavalgydinusi ryte pas save i lova pasiguldyti. Tada pasiblaskes turetu vel uzmigti. Maniske taip pat keldavosi apie 6 val. Paskui paduodama ciulptuka po truputi stengdavausi pratempti laiko iki 7 val., veliau dar ilgiau (nezinau ar tavo sunelis ima ciulptuka, o gal vandenuka geria. Sako, kad taip po truputi galima atpatinti nuo naktinio maitinimo). Kol galiausiai taip priprato, kad ryte keliasi apie 9-10 val. pavalgo ir vel toliau kartu miegam kol issimiegam (dazniausiai jau tada as pirma pabundu, susitvarkau ir tik tada zuikis pabunda biggrin.gif ). Reikia tik kantrybes ir gali dienos grafika susidelioti pagal save  smile.gif .

tai kad maniskis ir taip visa nakti su manimi miega doh.gif biggrin.gif o atpratinti maitinti nakti tai labai noreciau ax.gif bet is vakaros sociai pavalgo hippo grudu koses apie 100ml tada dar MP ir visvien po kokiu 3 val pabunda papulio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(goduke @ 2008 02 13, 23:17)

tai kad maniskis ir taip visa nakti su manimi miega doh.gif  biggrin.gif o atpratinti maitinti nakti tai labai noreciau ax.gif  bet is vakaros sociai pavalgo hippo grudu koses apie 100ml tada dar MP ir visvien po kokiu 3 val pabunda papulio doh.gif

Jo.....Pažįstama situacija....
Ir nieko tu čia nepadarysi... Keldavausi ir aš ne po vieną kartą, "tom pačiom akim" į darbą eidavau doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Atrodo gi vyras didžiausias, sotus, bet pieno vis tiek norėdavo... Ir taip iki 1,4 metų. Vaikui čia ne alkis, o tiesiog gera būti prie mamos, jausti šilumą, kvapą... (Bent jau taip protingos knygos rašo). mirksiukas.gif
Bet va, atėjo viena diena ir nebeėmė jis krūties. Taip kad mamytės, kantrybės. Nevalgis gi jis iš papuko iki pilnametystės mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano maziuke valgo taip
9val.vis skirtinga grudine kose
14val.darzoviene
17val.vis skirtinga vaisine tyrele
20val. grudine kose
Kieki orientuojosi pagal vaika, duodu kiek valgo, jeigu jau kietai suciaupia lupas, nebeikisi.

I tarpus eina MP, pagriauzimui- obuoliukas ar bananas i maitintuva, kieta barankyte, jau pradejau duoti Heinz sausainiuku be gliuteno, labai skaniai ciulpia, tik reikia priziureti kad nepaspringtu kokiu trupinuku.
Po poros savaiciu jau planuoju i darzoviene prideti pirmosios mesytes. Galvoju pradeti nuo versienos g.gif
Atsakyti
QUOTE(July @ 2008 02 14, 22:12)
Mano maziuke valgo taip
9val.vis skirtinga grudine kose
14val.darzoviene
17val.vis skirtinga vaisine tyrele
20val. grudine kose
Kieki orientuojosi pagal vaika, duodu kiek valgo, jeigu jau kietai suciaupia lupas, nebeikisi.

I tarpus eina MP, pagriauzimui- obuoliukas ar bananas i maitintuva, kieta barankyte, jau pradejau duoti Heinz sausainiuku be gliuteno, labai skaniai ciulpia, tik reikia priziureti kad nepaspringtu kokiu trupinuku.
Po poros savaiciu jau planuoju i darzoviene prideti pirmosios mesytes. Galvoju pradeti nuo versienos g.gif

man idomu kodel tik po poros savaiciu ivesite mesa? nes mums dakatre tai 5 men pabaigoj jau rekomendavo pradeti nuo versienos, jautienos, triusienos. ir jau labai skaniai kerta mazylis thumbup.gif ir beto tai geriausiai isisavina gelezi mirksiukas.gif
Atsakyti
Va ir straipsniukas, kuriame rasoma kad mesyte ragauti pradedame nuo 7 men mirksiukas.gif

http://www.mamosdien...dex.php?id=1282
Atsakyti
QUOTE(goduke @ 2008 02 14, 22:23)
nes mums dakatre tai 5 men pabaigoj jau rekomendavo pradeti nuo versienos, jautienos, triusienos.

Na, žodžiu, kaip suprantu, kiek gydytojų, tiek ir nuomonių doh.gif
Juokiausi, kai mano pažįstamai jos lėliuko gydytoja rekomendavo 1,5 mėn vaikiukui duoti braškės unsure.gif KAM??????? unsure.gif
O mėsą aš ir antrajam savo vaikiukui duosiu nuo septinto mėnesio.
Atsakyti
QUOTE(July @ 2008 02 14, 23:30)
Va ir straipsniukas, kuriame rasoma kad mesyte ragauti pradedame nuo 7 men  mirksiukas.gif

http://www.mamosdien...dex.php?id=1282

nu gal g.gif bet as tai pasitikiu savo daktare ir beto pasiziuriu kad ir hippo koseles su mesa yra nuo 4 men g.gif bet aisku cia nuo kiekvienos mamos priklauso, kazkur skaiciau kad jau ir "sasiskas" duoda,lasiniu, duonos ir t.t. na o as manu kad nera ko skubeti tiems musus vaikuciams skarndukus apkrauti, spes dar visko prisiragauti mirksiukas.gif o mesyte mums, kaip ir minejau, rekomendavo matomai kad kraujukas biski pasedes verysad.gif bet manyciau kad nepakenks mirksiukas.gif o siaip tai duodu as jau vaisiu tyreliu ragauti, grudu kosiu, sulciu ir beabejo darzoviu su mesyte bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Perfect @ 2008 02 15, 16:07)
Na, žodžiu, kaip suprantu, kiek gydytojų, tiek ir nuomonių doh.gif

tai jo kiek gydytoju tiek nuomoniu, cia tai ir man paciai teko isitikinti tongue.gif na as kalbu kalbu kad nutrauksiu maitinima is kruties, bet kaip toliau maitinu taip ir maitinu tongue.gif bet tikiuosi i mokykla nereiks begti maitinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(goduke @ 2008 02 15, 16:26)
na as kalbu kalbu kad nutrauksiu maitinima is kruties, bet kaip toliau maitinu taip ir maitinu tongue.gif bet tikiuosi i mokykla nereiks begti maitinti lotuliukas.gif

Na gal tikrai nereikės lotuliukas.gif

Bet mano patarimas toks - neklausykit kitų mamų, kurios sako - oi, nebemaitink, ką tu, jau didelis vaikas...

Aš irgi turėjau dešimtis "tokių patarėjų". Paprastai, kaip patebėjau, mamytės, kurios anksti nutraukė (nes neturėjo pienelio) maitinimą pienuku taip ir pataria unsure.gif Sakau, gal iš pavydo???? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Vaikutis jei nori, tegul valgo. Vadinasi, jam tikrai norisi. Jei nenorės, tai ir nevalgys, ar ne taip? Nežinau, maniškis vyresnėlis taip gražiai prašydavo, kad aš negalėdavau jam pasakytis NE ax.gif Kita vertus, aš galvoju, kad pienuko valgymas iš krūties tai ne tik valgymas, o ir mamos ir vaikiuko bendravimas.
Nesakau, maitinti krūtimi mamai yra sunku. (Pastoviai pritvinkusios krūtys, nereguliarios mėnesinės, ir t.t.) Juk daug patogiau pakišti leliukui panosėn mišinuką, ar ne?

Žodžiu, mums irgi atėjo tokia diena, kai sūnelis tiesiog pienuko nepaprašė....

Linkiu sėkmės ir toliau maitinant krūtimi. 4u.gif
P.S. Ir manau, vaikiukas pats "pasufleruos", kada jam to pieno nebereikės.
Atsakyti
Mamytės,jeigu maitinate savo pienuku,tai kelis kartus dienoje duodat košę?Mes pasisvėrėm ir sesutė pasakė,kad esam iš mažo svorio vaikiukų : g.gif (kitą savaitę jau 7mėn,sveriam 8,300,ūgis 70cm), naktimis valgo MP kas 2val,pietums daržovienę su mėsyte(150-200ml) ir vakarienei košytę(100ml)tai jau šiandieną įvedžiau pusryčius sotesnius,valgė neypatingai noriai schmoll.gif tarpuose geriam MP,sultis,arbatėlę,valgom vaisių tyreles).....taip skirtingai visi patarinėja,kad sunku susigaudyti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 02 16, 13:12)
Mamytės,jeigu  maitinate savo pienuku,tai kelis kartus dienoje duodat košę?Mes pasisvėrėm ir sesutė pasakė,kad esam iš mažo svorio vaikiukų : g.gif (kitą savaitę jau 7mėn,sveriam 8,300,ūgis 70cm), naktimis valgo MP kas 2val,pietums daržovienę su mėsyte(150-200ml) ir vakarienei košytę(100ml)tai jau šiandieną įvedžiau pusryčius sotesnius,valgė neypatingai noriai schmoll.gif tarpuose geriam MP,sultis,arbatėlę,valgom vaisių tyreles).....taip skirtingai visi patarinėja,kad sunku susigaudyti verysad.gif

Kokia tada mano dukryte, jei tavo iš mažo svorio? mums 6,5men. sveriam 7500g ir 68cm. Maitinu labai panašiai kaip ir tu. Savo pienuku maitinu, ryte apie 11a vaisių tyrelė, pietums apie 14a daržovienę su mėsyte apie 100ml, daugiau nesuvalgo ir vakarienei košytę "Labos nakties", dar plius MP kelis kartus užvalgo, gal atsigeria, nes vandenuko ir arbatėlių dar nelabai mėgsta. Dar užkandžiaujam duoniuku, obuolį ar bananą su maitintuvu sučiulpia.

O dėl patarėjų turbut pasikartosiu 100tini kartą, bet mama geriausiai jaučia ir žino kas geriau jos vaikui. ax.gif
Atsakyti