Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. vaikelio mityba

Aš taip pat pasimetusi, nes vaikui 6mėn. ir savaitė. mėginu pradėti morkų tyrelę, bet nelabai sekasi, tai gal reikėjo nuo košių pradėti?
Atsakyti
QUOTE(letė @ 2008 02 22, 15:28)
Aš taip pat pasimetusi, nes vaikui 6mėn. ir savaitė. mėginu pradėti morkų tyrelę, bet nelabai sekasi, tai gal reikėjo nuo košių pradėti?

Kiek skirtingų mokyklų, tiek nuomonių yra: vieni siūlo nuo kruopų pradėt, kiti - nuo daržovių. Kad pradėt nuo morkos, tai čia labai abejotinas patarimas, nes būna kad morkos alergizuoja vaikučius. g.gif Mūsų labai liuks daktarė (ne pediatrė, bet pediatrei tooooli toooli iki jos) man patarė pradėt nuo brokolių, gal ir jūs pabandykit? Jei ir brokolių nevalgys - bandyk vieną bulvę duot 4u.gif
Atsakyti
Ačiū. O brokolių tyrelių Hipp yra? Aš apie morkas Mamos žurnale perskaičiau, tai ir pamaniau, kad taip reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(letė @ 2008 02 22, 17:37)
Ačiū. O brokolių tyrelių Hipp yra? Aš apie morkas Mamos žurnale perskaičiau, tai ir pamaniau, kad taip reikia  doh.gif

Hipp jei neklystu turi tik brokolius su ryžiais, bet gryni brokoliai yra Milupos 4u.gif Mes šituos valgėm iš pradžių thumbup.gif
Atsakyti
Labai ačiū už patarimą 4u.gif
Gal dar rekomenduosite, nuo kokios būtant košės pradėti pratinti prie košių?
Atsakyti
QUOTE(letė @ 2008 02 23, 12:43)
Labai ačiū už patarimą  4u.gif
Gal dar rekomenduosite, nuo kokios būtant košės pradėti pratinti prie košių?

jei viduriukai neuzkieteja,tai nuo ryziu. jei kieteja,tada nuo avizu.paskui kukuruzu,grikiu.manu kruopas duoti paskutines,nes jos maziausiai vertingos,be to daznai sukelia alergija 4u.gif
jei gerai toleruoja visas kruopas,tada galima maisyti viena su kitomis
Atsakyti
Mano mazosios meniu:
8-9 val. geria MP apie 150ml.
10-11 val. valgo kruopu kose apie 60 ml.
13val. valgo darzoviene su mesa apie 200 ml. ir geria MP apie 40-50 ml.
17val.geria MP apie 150 ml.
18.30val. valgo vaisiu tyrles apie 70ml.
20val. valgo kruopu kose apie 150ml
21.30val geria MP
Nakti keliasi valgyti 2 kartus
Atsakyti
O kokias arbatas duodate savo mažyliams? Aš kol kas tik obuolių sultis skiedžiu, galvoju ką čia dar jam pasiūlyti.
Atsakyti
Savo klecka maitinu MP. Niekaip nesiseka mitybs rezimo ivest nors tu ka. doh.gif . Nezinau kodel, bet kito maisto kaip MP nelabai nori pripazint schmoll.gif .

Nuo darzovieniu akstosi. Kai turejau moliugo, virdavau su morkytemis ir bulvemis, tai kartais siek tiek valgydavo. Siuo met nei mano virtu, nei pirktiniu neiduosi.
Su kose, obuoliuku , bananu siek tiek geriau. Bet pvalges koses, vistiek iesko MP smile.gif po to atpylineja. Tikuosi pavyks ta rezima kaip nors ivesti.

Gerti duodu vandeniuka , kartais sulciu gurksniuka, savo virta nesaldinta kmynu arbatele. O ir pilveliui gerai, svarbu stiprios nedaryti, nes tada viduriukai kieteja. Pirktiniu arbateliu nusprendziau bent jau kol kas neduoti, greiciausiai ir visai. Mano vyresnele taip buvo prie ju pripratusi, nes saldu, ir nieko kito nesaldaus neiduodvau. Nakti saldi arbatele is buteliuko ir viskas, jei ipildavau vandens mesdavo buteliuka ir rekdavo doh.gif . pasekme - dantuku kariesas. Nusprendziau pati virsiu arbateles .
Atsakyti
QUOTE(angeliuks @ 2008 02 25, 13:26)
Nusprendziau pati virsiu arbateles .

Matai, aš pvz., tų saldžių irgi nenoriu. Virčiau pati, tik neturiu žalio supratimo, iš ko jas virti doh.gif Na aišku kad galima iš kmynų, gal dar kokį pankolį pabandyt g.gif
Kažkur skaičiau, kad vaikams galima baltos arbatos duoti gerti (nežinau kas čia per velnias blush2.gif ), tik nežinau nuo kokio amžiaus.
Atsakyti
QUOTE(toscana @ 2008 02 25, 13:44)
O kokias arbatas duodate savo mažyliams? Aš kol kas tik obuolių sultis skiedžiu, galvoju ką čia dar jam pasiūlyti.

Tinka visos zolines arbatzoles, bet ne pakuciuose, o palaidos, geriausia pirkti is vaistines 4u.gif Ramuneles, liepziedziai, avietes, pankolis(ji nuo gimimo daviau-padedavo nuo pilvo putimo). Tik nereikia daryti is ju "cefyro", t.y. silpnos turi buti 4u.gif
Atsakyti
Pradejom sesta men., tai si skiltis labai aktuali. Matinau tik MP. As pradedu nuo darzoviu koses, verdu pati ir maisysiu su pirktinemis. Ne del to, kad tingiu, bet patogiau jei keliausi, vaziuosi kur (zinosi, ka valgo, ko ne.) ir kad yra pasirinkimas ivairesnis. Is parduotuves nezadu darzoviu pirkti. Morku, bulviu ir cukinjos gaunu is kaimo, bet ir viskas. Kitko sviezio nera, o tas pats atsibos...
Duodu namini obuoliuka, l.valgo. Banano 1 karta daviau, bet kai pradejus pratinti primaitinit prasidejo tustinimosi problemos, tai nebeduodu, nes kietina. po 2 sav duosiu vaisiu tyreliu. Pirktiniu...
Apie grudu kose - dar nezinau kada, turiu aviziniu dribsniu ir ryziu. Patare skaninti tyrelemis jei nevalgys. Siaip kukuruzu geriausia, bet jos dar neradau, nebuvo kai pirkau.
Su mesa koses - tik 7 men.
Pirmiausia - vandenukas, arbatele - tik jei reiks ( turiu tik pankolio del pilvuko), sultys - turiu, bet kada nors ( ir tai slyvu, del viduriuku).
Kol kas mastau taip... seksiu ir kaip kitos mamytes daro. biggrin.gif

Idomu, ar vakarienes kose duodat pries pat miega, ar vakariene ir miegas atskirti dar nemazu laiko tarpu ir pries pav. miega duodat pienuka ar misini? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 26 vasario 2008 - 16:41