QUOTE(TJolke @ 2008 03 15, 13:31)
Manau, kad drauge truputi perlenkia... Jau as labai reikli tokiam dalykui buvau, visi aplinkui priekaistavo ''duok vaikui valgyti'', nes iki sesiu menesiu vaika maitinau MP, o taviskes jau7-iu... tikrai turetu po truputi duoti. Mano - drucke, tvirta, sveika buvo tik su MP, o tavo drauges leliukui dar truksta svorio...
Del girdymo, tai buvau labai nustebinta savo gydytojos. Ji zinoma pediatre, straipsnius raso, visuomenininke ir t.t. As dar niekuo negirdziau, nors mums tuoj 7 men. Paklausiau, ka rekomenduotumet. Atsake: vandens - jei karsta, trosku, arbatos - jei reikia ( suprask raminancios ar pilvukui jei yra butinybe), o sultyciu - po truputi duokite... ( zinau, kad duodant sultis ir tyreles reikia vaiko menesi padauginti is 10 ir bus aiskus paros kiekis, pav. 7men kart 10 gaunasi 70 ml)
As maniau kitaip - norejau pradeti vandeniu, apie arbatas esu ne kokios nuomones, girdant siaip sau, nes jos gadina dantukus ir turi gydomaji poveiki, kuris gal mano leliukui nereikalingas, nors judrus ''niekuo neraminu'', net nakti, geriau pasupu. Jei sirgtu - pradzioje joms teikciau pirmybe, paskui vaistams. O sulciu maniau duosianti tik 1metuku... Dabar jau susimasciau.
??? Iki siol mano pediatres patarimai man labai patiko, zavejausi atsidavimu, domejimusi naujovemis. Gal ir si karta ji teisi??
Na jo man ir atrodo, kad draugė perlenkia, bet kadangi tai jau jos antras vaikas, o mano tik pirmas, tai nelabai ji manęs klauso

O dėl sultyčių tai aš irgi skaičiau, kad jau reiktų duoti. Tik klausimas, iš ko tokiu metu laiku jas spausti? Ką gero net ir ekologiško gali rasti?Ar pirkti HIPPines? O dėl arbatyčių tai aš po truputuką pradėsiu pratinti saviškį, kadangi pagal 1 draugės patirtį žinau jog kai labai reikia vaikiukui gerti arbatytę ( na kai temperatūra, ir pan.) tai jei leliukas nebus pažinęs skonio - visiškai neims jos į burną. Nes ir taip negerai mažius jaučiais, o čia dar kažkokią naujieną kiša į burną...Tik galvoju pratinsiu nuo vaisinės arbatytės, o ne nuo vaistažolinės...
O beje neperseniausiai radau knygoje " Vaikų mityba" mintį, kad košytės visai neblogai duoti prieš naktį, kad mažius mažiau keltųsi valgyti naktį.O mums gydytoja patarė neapkrauti skranduko ir duoti tik MP. Na dar vienas prieštaravimas