Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. vaikelio mityba

Labukas. mums jau 6men ir 8d. sveriame tiksliai dabar nepasakysiu bet lyg 8, gal dar keleta gramu yra. pradejome jau valgyti ivairias koseles, darzoviu, vaisiu, jau ir vistyte ragavome,zuvyte. n u zd isragavome viska bigsmile.gif ir ka maniskis valgo, ka tik jam duodu, tik duok. valgome tris kartus per diena duodu porcijytes, ir ka susveites lekstele, dar rekia, dar ziuri.(kai as paskui savo vakariene valgau biggrin.gif ). nu bet as jam neduodu, juk negali duot maziui suaugusio porciju, duodu tiute ir sedi laimingas 4u.gif Noriu paklausti, gal jusu vaikeliai irgi tokie rajuniukai, nezino kada sustoti ar tik maniskis? is kur tas apetitas?atrodo kad valgytu, kol sporogs? nezn kokios tos [porcijos turetu buti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurccc @ 2008 03 17, 17:03)
Labukas. mums jau 6men ir 8d. sveriame tiksliai dabar nepasakysiu bet lyg 8, gal dar keleta gramu yra. pradejome jau valgyti ivairias koseles, darzoviu, vaisiu, jau ir vistyte ragavome,zuvyte. n u zd isragavome viska bigsmile.gif ir ka maniskis valgo, ka tik jam duodu, tik duok. valgome tris kartus per diena duodu porcijytes, ir ka susveites lekstele, dar rekia, dar ziuri.(kai as paskui savo vakariene valgau biggrin.gif ). nu bet as jam neduodu, juk negali duot maziui suaugusio porciju, duodu tiute ir sedi laimingas 4u.gif Noriu paklausti, gal jusu vaikeliai irgi tokie rajuniukai, nezino kada sustoti ar tik maniskis? is kur tas apetitas?atrodo kad valgytu, kol sporogs? nezn kokios tos [porcijos turetu buti? g.gif

Kad valgo, tai gerai. Bet pradėti primaitinimą iškart po 3 valgymus per dieną, didelėmis porcijomis ir tokiu produktus negerai.
Pirmiausia, tai kiekvieną naują produktą reikia ragauti kas kelias dienas ir žiūrėti, kaip reaguoja vaiko organizmas. Vištiena ir žuvis yra alergizuojančių produktų sąraše. Mėsą patartina duot nuo 7-8mėn ir pradėt nuo kalakutienos, triušienos.
Jeigu neseniai pradėjot primaitinti, pakanka po kelis šaukštukus per vieną maitinimą duoti, ir damaitinti pienu/mišinuku. Ir po truputį didinti porciją, bet nedaugiau kaip iki 200g (tokio dydžio yra metų amžiaus vaiko skrandukas).
O kas žiūri į suaugusių maistą, tai nieko nuostabaus. Visi stebi, kaip suaugusieji valgo. Bet tai nereiškia, kad vaikas alkanas.
Atsakyti
QUOTE(violete @ 2008 03 17, 08:09)
aisku ,kasd tik tai po...pati pavalgyk ir eik maudytis ,bus sunkoka.beto issimaudes vaikas pavargsta ,pavalgo ir eina is kart liuliu

Tai suprantama kad tik pavalgius i vonia niekas vaiko nekisa, palaukia kol maistukas apsivirskina.
Papildyta:
QUOTE(TJolke @ 2008 03 17, 02:52)
as asmensikai pries. Paskui palaukiu 15 - 20 min kol suvirskins ir prausiu. Tai darau todel, kad maudome vakare, jai patinka ir duksta, o kai pradedi rengti ''islenda nuovargis'' ir pradeda verkti, zirzti. Tada jau jokiu sauksteliu ''nepamosikuosi''.
Papuka i burnyte, pasupu, uzsnusta ir i lovyte...

as ir pries palaukiu kol apsivirskina ir i vonia padukt.O ka vakarienei duodi?As tik grikiu kosytes apie 100gr ir ta pacia dar su vaisiu tyrele maisau, nes kitaip nevalgo.
Atsakyti

as ir pries palaukiu kol apsivirskina ir i vonia padukt.O ka vakarienei duodi?As tik grikiu kosytes apie 100gr ir ta pacia dar su vaisiu tyrele maisau, nes kitaip nevalgo.
[/quote]

duodu visokiu ''Labos nakties'' koseliu. Man mazeja pienelio, o ji buvo pripratusi jo privalgyti pries miega, tad koseles su pieno misiniu gal duoti nebus blogai. buvau gavusi patarima, kad jei dar vaikas maitinams pienu, tai reikia neduoti tokiu kosiu, nes pieno baltymo gauna pakankamai. Bent jau pradzioje. Kitus maitinimus taip ir darau, bet pries miega man kazkaip norisi duoti ju, nes labai skaniai kerta...
Naktim labai nemiega, tai dar norisi, kad garantuotai privalgytu ir maziau kartu keltusi... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 03 15, 13:31)
Manau, kad drauge truputi perlenkia... Jau as labai reikli tokiam dalykui buvau, visi aplinkui priekaistavo ''duok vaikui valgyti'', nes iki sesiu menesiu vaika maitinau MP, o taviskes jau7-iu... tikrai turetu po truputi duoti. Mano  - drucke, tvirta, sveika buvo tik su MP, o tavo drauges leliukui dar truksta svorio...

Del girdymo, tai buvau labai nustebinta savo gydytojos. Ji zinoma pediatre, straipsnius raso, visuomenininke ir t.t. As dar niekuo negirdziau, nors mums tuoj 7 men. Paklausiau, ka rekomenduotumet. Atsake: vandens - jei karsta, trosku, arbatos - jei reikia ( suprask raminancios ar pilvukui jei yra butinybe), o sultyciu - po truputi duokite... ( zinau, kad duodant sultis ir tyreles reikia vaiko menesi padauginti is 10 ir bus aiskus paros kiekis, pav. 7men kart 10 gaunasi 70 ml)

As maniau kitaip - norejau pradeti vandeniu, apie arbatas esu ne kokios nuomones, girdant siaip sau, nes jos gadina dantukus ir turi gydomaji poveiki, kuris gal mano leliukui nereikalingas, nors judrus ''niekuo neraminu'', net nakti, geriau pasupu. Jei sirgtu - pradzioje joms teikciau pirmybe, paskui vaistams. O sulciu maniau duosianti tik 1metuku...  Dabar jau susimasciau.

??? Iki siol mano pediatres patarimai man labai patiko, zavejausi atsidavimu, domejimusi naujovemis. Gal ir si karta ji teisi??  g.gif

Na jo man ir atrodo, kad draugė perlenkia, bet kadangi tai jau jos antras vaikas, o mano tik pirmas, tai nelabai ji manęs klauso rolleyes.gif O dėl sultyčių tai aš irgi skaičiau, kad jau reiktų duoti. Tik klausimas, iš ko tokiu metu laiku jas spausti? Ką gero net ir ekologiško gali rasti?Ar pirkti HIPPines? O dėl arbatyčių tai aš po truputuką pradėsiu pratinti saviškį, kadangi pagal 1 draugės patirtį žinau jog kai labai reikia vaikiukui gerti arbatytę ( na kai temperatūra, ir pan.) tai jei leliukas nebus pažinęs skonio - visiškai neims jos į burną. Nes ir taip negerai mažius jaučiais, o čia dar kažkokią naujieną kiša į burną...Tik galvoju pratinsiu nuo vaisinės arbatytės, o ne nuo vaistažolinės...
O beje neperseniausiai radau knygoje " Vaikų mityba" mintį, kad košytės visai neblogai duoti prieš naktį, kad mažius mažiau keltųsi valgyti naktį.O mums gydytoja patarė neapkrauti skranduko ir duoti tik MP. Na dar vienas prieštaravimas doh.gif
Atsakyti
mes tai ryte pienuka 9val jogurta 12 val darzoviu su mesa 15 vaisiu 16val kruopu kose o vakare 9 val pienuko thumbup.gif
Atsakyti
O beje neperseniausiai radau knygoje " Vaikų mityba" mintį, kad košytės visai neblogai duoti prieš naktį, kad mažius mažiau keltųsi valgyti naktį.O mums gydytoja patarė neapkrauti skranduko ir duoti tik MP. Na dar vienas prieštaravimas doh.gif
[/quote]

as saviskes pediatres klausiau, pries kiek laiko likus iki miego rekomenduotina duoti koses, kai dar uzmigdai ir su MP.
Sake, cia mama gali nuspresti pagal savo vaika, jam tinkama rezima. Galima ir pries 2 val ir pries pat miega. Nera nustatyta vienokio ar kitokio poveikio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 18 kovo 2008 - 16:06
Na mamytes, turiu ispejima.
Jei kas galvojate pacios virti koseles dabar su zaliosiomis darzovemis (brokoliais ar spinatais) tai nevirkite, gali isberti.
As daviau paragauti saviskei Hippiosu spinatais jai labai patiko tai nusprendziau pati isvirti. Valge pilna burna, tikriausiai pats skaniausias dalykas po MP.
Tai va isbere maziuke, teks mums bulvem ir morkos apsiriboti.

O gal kas gali pasakyti ar duodate kopustelio virto? Jei duodat ar pilvuko nepucia?
Atsakyti
QUOTE(EJZ @ 2008 03 19, 00:16)
Jei kas galvojate pacios virti koseles dabar su zaliosiomis darzovemis (brokoliais ar spinatais) tai nevirkite, gali isberti.
As daviau paragauti saviskei Hippiosu spinatais jai labai patiko tai nusprendziau pati isvirti. Valge pilna burna, tikriausiai pats skaniausias dalykas po MP.

O gal kas gali pasakyti ar duodate kopustelio virto? Jei duodat ar pilvuko nepucia?

darau darzoviu asorti: bulve, morka, moliugas, cukinija, kopustas, brokolis. Labai skaniai valgo. Nepastebejau kad nuo kopusto pustu.
Atsakyti
QUOTE(EJZ @ 2008 03 18, 23:16)

Aš pradžioj daviau Milupos (man atrodo) košytės su brokoliais. Tiko, patiko, dabar verdu pati, jokio bėrimo cool.gif

O kopūstą irgi duodu, verdu bulvę, morką ir kopūstą. Kad labai pūstų pilvuką nepastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 03 18, 02:23)
duodu visokiu ''Labos nakties'' koseliu. Man mazeja pienelio, o ji buvo pripratusi jo privalgyti pries miega, tad koseles su pieno misiniu gal duoti nebus blogai. buvau gavusi patarima, kad jei dar vaikas maitinams pienu, tai reikia neduoti tokiu kosiu, nes pieno baltymo gauna pakankamai. Bent jau pradzioje. Kitus maitinimus taip ir darau, bet pries miega man kazkaip norisi duoti ju, nes labai skaniai kerta...
Naktim labai nemiega, tai dar norisi, kad garantuotai privalgytu ir maziau kartu keltusi...  unsure.gif

Kazkaip nedristu dar tu kosyciu su pienu duoti, nes pieno upes jau senka ir norisi ta pienuka kuo ilgiau tureti, noreciau iki metu tai tikrai maitinti, gydytojas liepe be pieno duoti tai taip ir darau.Nors suvalgo apie 100mg bet po valandos MP kerta ir tik tada uzmiega, kad geriau nuo kosytes niegotu deja nepastebejau, bet gal mazai suvalgo....
Papildyta:
QUOTE(EJZ @ 2008 03 19, 01:16)

Bet gal tavo klickas netoliaruoja spinatu, gi ne visi vaikai vienodi.
Atsakyti
Sveikos mamos,
Mano Adameliui jau daugiau kaip 6men. Stai musu valgiarastis:
7val.-aptamil 220g misinuko
10val.-milupos grudu kose su 150g aptamilio misiniu.
13val.-aptamil 220g misinuko.
16val.-hipp arba semper tyreles su iv. mesytem.
19val.-hipp grikiu kosyte uzpilta 130g vandens +vaisiu tyrele.
21val.-aptamil 220g misinuko. Labanaktis biggrin.gif

Bandziau as pati ir mesyte virti ir darzoves, netgi skaninau, bet nevalge mamo maisto ir viskas schmoll.gif .Adamelio zandukai irgi paberti, tai daktare sake neduot morku.
Kiekviena diena duodu po 70g hipp sulciu,patinka jam laaaabai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaPerla22: 19 kovo 2008 - 20:31