Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. vaikelio mityba

QUOTE(archi @ 2008 04 19, 12:23)
Sveikos mamytės ir jų leliukai 4u.gif Visų keisčiausia kai mamos maitina vaikučius pagal kažkieno sudarytas kažkokias lenteles (aišku nemaitinu bet ko,bet ir nesilaikau jokių lentelių).Kai pamačiau,kad mano pienuko per mažai taip ir pradėjau po truputčiuką nuo bulvės ,morkos,kitų daržovių...O dabar jau skanaujam po nedaug ir veršienos,bei kalakutienos.Nors dar ir keistokas skonis g.gif ,bet visai patinka  thumbup.gif

o jei pieno butu pakankamai, tai nori pasakyti iki 2ju metu tik piena duotum? mastau.gif tas, kas dare lenteles, tai dare ilgu tyrimu pagrindu, o ne is lubu nurashe. o ir lentele lentelei nelygu. manau niekas nekisha vaikui bulves ir butinai miligramu tikslumu. tiesiog ivedi darzoves. juk pati irgi nuo darzoviu pradejai. kodel ne nuo mesos? jei lenteliu nesilaikai? smile.gif

yra bendrine schema kas kudikiui geriausia ir sveikiausia, jos ir laikaisi. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(agnita @ 2008 04 19, 12:35)
suprantu, visos daro kaip joms atrodo geriausiai, juk nei viena nenori kažko blogo savo vaikui, tik man tas greitas produktų įvedinėjimas neatrodo gerai, nes jei bertų, būtų sunku atrinti nuo ko, o kai anksčiau pradedi, gali ilgiau vieną produktą stebėti ar nieko nuo jo nesidaro.
man irgi tos lentelės  irnesakyk.gif  drinks_cheers.gif

tai as pirmame poste ir nusistebejau, kad per 2 savaites vaikas gavo visko - ir darzoviu, ir kruopu. esme manau ne laike, kada pradedi duoti. o letame ivedime. pvz. mes menesi zaidziam tik su darzovemis. po truputi pratini prie vienos, prie kitos, tada kartu miksuoji ir ziuri kaip vaikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frane: 19 balandžio 2008 - 12:37
QUOTE(Frane @ 2008 04 19, 13:40)

tai as pirmame poste ir nusistebejau, kad per 2 savaites vaikas gavo visko - ir darzoviu, ir kruopu. esme manau ne laike, kada pradedi duoti. o letame ivedime. pvz. mes menesi zaidziam tik su darzovemis. po truputi pratini prie vienos, prie kitos, tada kartu miksuoji ir ziuri kaip vaikas.

maniškis pirmiausiai vaisius valgė, po to kruopas, o po to daržoves, bet kad taip visą mėn. vien daržoves schmoll.gif , todėl nematau nieko blogo jei kelias dienas daržoves, po to kažkokią košę.
mano principas buvo toks, duodi naują produktą kelias dienas ir žiūri kaip reaguoja, tad kitą, bet ne tai, neatsižvelgiant ar tai vaisius, ar daržovė, ar grūdinė.
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2008 04 17, 23:41)
truputi nesupratau. tu tik antra savaite papildoma maisteli jam duodi? ir jau is karto tiek primiksavai?  blink.gif ir darzoves, ir kruopos.

Aš bandžiau duoti pradžiove bulvės-nevalgė, tada trečioje dienoje (turint galvoje, kad nevalgė tos bulvės vistiek)-bandžiau įmaišyti morką - nevalgė,paskambinau gyd.-sako-duok kruopas. Pabandžiau ryžius-valgė dvi dienas, vėliau-ne doh.gif Tada patarė kukurūzų kruopas - pagaliau valgė essen.gif Bet dabar tik ryžius ir kukurūzus tevalgo...Obuolio nenori, daviau baranką pavakariams-čiulpia, bet daug nenori.
teks mėsą kažkaip įvesti, nes hemoglobinas ant ribos g.gif

QUOTE(agnita @ 2008 04 18, 17:10)
man pvz. stebina tos, kurios visiškai nieko iki 6mėn. neduoda, net obuolio neduoda, o po to pagal viską 7-8 mėn. vaikui mėsa būtina, tai kaip jos sukiša visokių produktų iki mėsos? bulves, morkas, vaisius, košes g.gif , va čia man paaiškinkit  bigsmile.gif
lendra, stebiesi dėl lašišos, o kiti dėl tavo burokėlių stebisi, nematau jokio skirtumo schmoll.gif

drinks_cheers.gif Oi kaip pritariu, nesakau, kaip būtų jeigu būtų, bet aš kitam vaikučiui primaitinimą įvesčiau nuo 4mėn. o ne kaip dabar prisiklausiusi gyd. nuo 6 - nepatinka man, man rodos maniškis net alkanas būdavo, dabar prikirtęs košės vakare net miega geriau (keldavosi po 10-15kartų doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Anafora @ 2008 04 19, 21:35)

drinks_cheers.gif Oi kaip pritariu, nesakau, kaip būtų jeigu būtų, bet aš kitam vaikučiui primaitinimą įvesčiau nuo 4mėn. o ne kaip dabar prisiklausiusi gyd. nuo 6 - nepatinka man, man rodos maniškis net alkanas būdavo, dabar prikirtęs košės vakare net miega geriau (keldavosi po 10-15kartų  doh.gif )

rodiklis turetu buti vaiko svoris. jei normaliai priaugdavo, tai alkanas neturejo buti. bendra norma yra nuo 6iu menesiu. bet visada yra nukrypimai. ir tikrai nieko baisaus primaitinti nuo 4iu ar 5iu menesiu, ypac jei vaikeliui to reikia.

anafora, o kitokiu darzoviu nebandei - moliugas? moliugas su bananu? spinatu? maniskis siandien visai gerai sparagines pupeles kirto. siaip mums su darzovem irgi taip ne kas sakyciau. jei alkanas, tai kelis saukshtus sukabliuoja, apskui pyksta, barasi ir atgal purskia. as matau kaip jis vaisines tyreles kapoja, tai darzovems dar toli iki to tongue.gif . bet vis tiek kantriai verdu ir paskui verciu i kluzika biggrin.gif reikia kantrybes. bet kuriuo atveju, tokiems leliukams kol kas pagrindinis maistas yra MP arba pieno mishinys. dabar vyksta susipazhinimas, pripratinimas prie ivairiausiu skoniu. todel nereiktu uzhsiciklinti tik ties tais produktais, kuriuos kudikis megsta.
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2008 04 20, 00:03)
bet kuriuo atveju, tokiems leliukams kol kas pagrindinis maistas yra MP arba pieno mishinys. dabar vyksta susipazhinimas, pripratinimas prie ivairiausiu skoniu. todel nereiktu uzhsiciklinti tik ties tais produktais, kuriuos kudikis megsta.

maniškis mišinio tik prieš nakties miegą geria, jam žymiai labiau patinka su šaukštu darbuotis, o skanu jam viskas, nėra ko nenorėtų ar nevalgytų, suvalgo ir dar nori 4u.gif , nuo maisto neberia.
o tuos miltelius noriu kuo greičiau baigti ir galit mane akmenim užmėtyt lotuliukas.gif , bet greitu laiku tikrai duosiu pieną bigsmile.gif , kuris yra natūralus produktas, o ne sintetiniai miltukai.
Atsakyti
QUOTE(agnita @ 2008 04 20, 08:29)
maniškis mišinio tik prieš nakties miegą geria, jam žymiai labiau patinka su šaukštu darbuotis, o skanu jam viskas, nėra ko nenorėtų ar nevalgytų, suvalgo ir dar nori 4u.gif , nuo maisto neberia.
o tuos miltelius noriu kuo greičiau baigti ir galit mane akmenim užmėtyt lotuliukas.gif , bet greitu laiku tikrai duosiu pieną bigsmile.gif , kuris yra natūralus produktas, o ne sintetiniai miltukai.

duok dieve, kad tavishkiui jokia alergija nuo pieno neishsivystytu. tai, kad neberia pirmas dienas, nereishkia, kad nealergishkas bus ir veliau. karves pieno baltymas yra per sudetingas kudikiu organizmui. o tie "ale sintetiniai miltukai" yra buten atitaikyti vaikui su visom jam reikiamom medziagom. jei taves netenkina miltukai, yra adaptuotas pienas. tik kiek zhinau jis brangus LT. pvz. prancuzijoje iki 3ju metu vaikams karves pienas nerekomenduojamas. yra adaptuotas pienas. normaliuose buteliuose. mano vyresnelis 2.3 metuku dar po siai dienai 0.5 litro i diena susivercia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2008 04 20, 11:38)
duok dieve, kad tavishkiui jokia alergija nuo pieno neishsivystytu. tai, kad neberia pirmas dienas, nereishkia, kad nealergishkas bus ir veliau. karves pieno baltymas yra per sudetingas kudikiu organizmui. o tie "ale sintetiniai miltukai" yra buten atitaikyti vaikui su visom jam reikiamom medziagom. jei taves netenkina miltukai, yra adaptuotas pienas. tik kiek zhinau jis brangus LT. pvz. prancuzijoje iki 3ju metu vaikams karves pienas nerekomenduojamas. yra adaptuotas pienas. normaliuose buteliuose. mano vyresnelis 2.3 metuku dar po siai dienai 0.5 litro i diena susivercia  tongue.gif

duok Dieve cool.gif
o pas mus iki metų nerekomenduojamas, tik man įdomu kokį skirtumą sudaro 2 mėn. rolleyes.gif , jei alergiškas tai alergiškas, o jei ne tai ne.
galit žavėtis tais miltukais kiek norit, juk nieks nedraudžia mirksiukas.gif
įdomu kodėl aš nealergiška, ar mano brolis, jei jau tas karvės pienas toks siaubas baubas, aš nesu nei lašiuko MP gavus, nes neturėjo, iš karto klijukus, o po to tą siaubingąjį KARVĖS PIENĄ bigsmile.gif , tik kažkaip jokio poveikio nei alergijai, nei intelektui lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnita: 20 balandžio 2008 - 10:47
QUOTE(Frane @ 2008 04 20, 00:03)
rodiklis turetu buti vaiko svoris

bet vis tiek kantriai verdu ir paskui verciu i kluzika  biggrin.gif

Svorio tai normaliai priaugdavo - po 1 - 1,5kg ax.gif Dabar 9,4kg yra... ne mažiukas blush2.gif

O dėl daržovių - bandžiau ir moliūgą su bulve (pirktinę, nes neturiu moliūgų bigsmile.gif ) ir šparagines ir Hippo mixus - išmetu po to, nes man pačiai tas skonis... doh.gif
Nu nieko - visdar verdu kasdien savo bulves, po šaukštelį suvalgo, po to "užsirakina" ir iki ašarų - nebevirkdau - pasiūlau, nebenori - valio.
Tiesa vakar obuolį trintą valgė thumbup.gif Jau pažanga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agnita @ 2008 04 20, 10:45)
duok Dieve cool.gif
o pas  mus iki metų nerekomenduojamas, tik man įdomu kokį skirtumą sudaro 2 mėn. rolleyes.gif , jei alergiškas tai alergiškas, o jei ne tai ne.
galit žavėtis tais miltukais kiek norit, juk nieks nedraudžia mirksiukas.gif
įdomu kodėl aš nealergiška, ar mano brolis, jei jau tas karvės pienas toks siaubas baubas, aš nesu nei lašiuko MP  gavus, nes neturėjo, iš karto klijukus, o po to tą siaubingąjį KARVĖS PIENĄ bigsmile.gif , tik kažkaip jokio poveikio nei alergijai, nei intelektui  lotuliukas.gif

kalba ne apie alergija. o apie sudetinga pieno baltyma, per sunku vaiko organizmui. manau niekas nekurtu tu mishiniu, jei karves pienas butu toks nekaltas.
siaip zinau mama, kuri beliashus is turgaus pirkdavo ir savo 7iu menesiu vaika maitino. ir sveikas vaikas, ir nieko jam nera dabar. ir ka? pulkim visos beliashus is turgaus pirkti? dabar buvo pagalbos prashymas Klaipedoje - maisto vaikui. nes mama pinigu neturi, tai zele pripirkusi ir duoda vaikui, ta ishbrinksta pilve ir sotus vaikas. Ir irgi sveikas. bet ar tai turetu buti pavyzdys?
Manau yra sveikos mitybos principai ir tos rekomendacijos ne is pirshto lauzhtos. galbut perkrautas organizmas ishmes kazhkokia liga. tu gal gyvenime neitarsi, kad tai nuo pieno ar tu paciu beliashu.

anafora, laikomes drinks_cheers.gif
o vaisiniu tyreliu neduodi? manishkis belekokias labai labai kapoja rolleyes.gif
Atsakyti
Frane, gal jau nelyginkit čeburekus, žele ir pieniškus produktus, pakankamai absudiškas palyginimas.
gal jūs savo vaikui nei pieno, nei varškės, nei sūrio, nei grietinės, nei kefyro neduosit kas žino, aš manau, kad tikrai duosiu.
žmonės aplamai yra labai riboti padarai, nes daugumai priimtina tik jų tiesa, prisikaito lentelių ir teorijų, viską 100% priima, tai nieko, pažiūrėsim ką po 10m. apie mūsų maitinimą šnekės, manau jau bus kitos maisto piramidės.
čia jau taip yra, visada neigti sena, tuoj ir mūsų bus sena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnita: 20 balandžio 2008 - 14:50
QUOTE(agnita @ 2008 04 20, 14:16)

gal jūs savo vaikui nei pieno, nei varškės, nei sūrio, nei grietinės, nei kefyro neduosit kas žino, aš manau, kad tikrai duosiu.
žmonės aplamai yra labai riboti padarai, nes daugumai priimtina tik jų tiesa, prisikaito lentelių ir teorijų, viską 100% priima, tai nieko, pažiūrėsim ką po 10m. apie mūsų maitinimą šnekės, manau jau bus kitos maisto piramidės.
čia jau taip yra, visada neigti sena, tuoj ir mūsų bus sena.

kodel neduosiu? duosiu. tik viskam savas laikas.
musu tevai klijukus vire, nes jokio pasiulymo tais laikais nebuvo. nera MP ir nusishauk mamai. kuom ta vaikeli pamaitinti? todel ir ejo i trasa karves pienas.
o kas jus vercia taip skubeti, tai as vis tiek nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2008 04 20, 23:01)
o kas jus vercia taip skubeti, tai as vis tiek nesuprantu.

o aš ir nemanau, kad skubu, tuoj 7mėn. , o jūs paskaitykit ant košių pakuočių, kad ir milupos, nuo 8mėn. galima daryti su karvės pienu ir ant visų taip parašyta, tai jau ko jie taip rašo? g.gif , nors man aišku čia nėra rodiklis ir ne tuom aš vadovaujuosi.
beje, kap parašėt manau niekas nekurtu tu mishiniu, jei karves pienas butu toks nekaltas , tai manau ,kad kurtų ir dar kaip, nes tai yra labai dideli pinigai toms įmonėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnita: 20 balandžio 2008 - 22:33