Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. vaikelio mityba

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 11 01, 23:35)
tai kaip supratau zadate virti paprastame vandeniuke, poto su blenderiu susmulkinti ir pienelio ipilti savo? smile.gif
beje, dar noriu mamyciu paklausti ar jus darzoves verdate paprastame vandenyje ar perkate specialu kudikiams?  blush2.gif
Papildyta:

taip ir bandysime daryti  thumbup.gif

tai vat noriu dar paklausti: ar pirma isverdate kosyte ir tada ja susmlkinat (su blenderiu tarkim) ar pirma kavamle susmulkinat tarkime avizas ir tik tada verdate?  blush2.gif

as tai pirma isverdu dribsnius(jie greiciau isverda ir mano meerdinai labiau patinka, nes bandziau ekologiskus grikiu miltus, tai nei man nei dukrytei nepatiko, tikrai labai keistas skonis) ir po to smulkinu su blenderiu.
Atsakyti
QUOTE(gabileja @ 2009 11 02, 00:39)
as tai pirma isverdu dribsnius(jie greiciau isverda ir mano meerdinai labiau patinka, nes bandziau ekologiskus grikiu miltus, tai nei man nei dukrytei nepatiko, tikrai labai keistas skonis) ir po to smulkinu su blenderiu.

ir ant virsaus pieniuko, taip? blush2.gif

o grudines kosytes dazniausiai duodat mazyliams vakare?
Atsakyti
[quote=lincia_pincia,2009 11 01, 22:35]
tai kaip supratau zadate virti paprastame vandeniuke, poto su blenderiu susmulkinti ir pienelio ipilti savo? smile.gif

--------------------------------------------------------------------------------------------------
butent taip ir ruosiuosi virti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzigitas: 01 lapkričio 2009 - 22:52
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 11 01, 23:47)
ir ant virsaus pieniuko, taip?  blush2.gif

o grudines kosytes dazniausiai duodat mazyliams vakare?

Tikrai taip, as tai grudine kosyte duodu vakare, nors skaiciau kai kurios mamos duoda ryte. Greitu laiku planuoju kosyte duoti du kart dienoje, tada iseis ir ryte ir vakare - nors tas grudines man ji sunkiai valgo.
Papildyta:
QUOTE(gabileja @ 2009 11 01, 23:52)
Tikrai taip, as tai grudine kosyte duodu vakare, nors skaiciau kai kurios mamos duoda ryte. Greitu laiku planuoju kosyte duoti du kart dienoje, tada iseis ir ryte ir vakare - nors tas grudines man ji sunkiai valgo.

Renkiuosi logotipo mazyli, vis niekaip neissirenu, visi tokie grazus biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai avižų košę verdu vandenyje, MP labai valgom, tai be šansų man jo pritraukti daugiau..... schmoll.gif o mišinukų bandyti tikrai nežadu. Aš avižų dribsnius, man geriausia NORDIC verdu vandenyje, kai baigia virti įdedu mažą mažą sviesto gabaliuką blush2.gif ir tada su blenderiu. Ir aš dar įtarkuoju obuolio, banano, arba ir to or to. Kaip valgo thumbup.gif Dabar grūdų košę duodu prieš piet, o daržovienę- vakarop, nors kai pradėsim mėsytę- žadu sukeisti vietom. Po avižų aš ėmiau grikių dribsnius- irgi labai mėgsta, bet būtinai riek obuoliuko įtarkuoti mirksiukas.gif ir jau bandom 4 grūdų dribsnius, irgi valgo thumbup.gif ryžių dar nebandėm- viduriai linkę kietėt, tai bijau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 11 02, 12:24)
ryžių dar nebandėm- viduriai linkę kietėt, tai bijau blush2.gif

I ryzius idekit slyvu tyreles ir bus thumbup.gif su viduriukais
Atsakyti
Sveikos mamytes. Vis pasiskaitau, kaip verdate/virsite mazyliams koses. Mes ir patys ne uz ilgo jau ragausime avizu. Tik pastebejau, kad planuojate virti MP. To daryti negalima, nes suyra biologiškai aktyvios medžiagos. Ir nelieka to, kas maziukams svarbiausia. Galima tik "uzbalinti" jau atvesusia kosyte.
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 11 01, 22:21)
bliamba tai be sansu man tiek prisitraukt  doh.gif  doh.gif  doh.gif (kazkodel nepavyksta man pienuko nusitraut nors ir krutys plysta)
net nezinau ka daryt, nes tos uzpilamos kosytes su misinuku nenoriu duot  verysad.gif

tai gali balinti ax.gif man ar virt ar nevirt vis tiek pritraukiu nes buna uzpilamas koses irgi duodu kai tyngiu zaist su virimu, jis nevalgo ant vandens is vis doh.gif

QUOTE(gabileja @ 2009 11 01, 22:31)
nelabai suprantu, kam tos koses uzpilamos su misinuku, juk yra uzpilamos ir vandeniu, jei nenorit pienu. Bet pats geriausis variantas, mano nuomone, yra kose verdama vandenuke, ir isvirus pagardinti Mp ar misinuku, ir tikrai jo nereikia 80 ml, pilnai uztenka 20-30ml.

jums gerai kai valgo ant vandens virta o maniskis ir taip ju nevalgo o dar ant vandens doh.gif

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 11 01, 22:35)

tai vat noriu dar paklausti: ar pirma isverdate kosyte ir tada ja susmlkinat (su blenderiu tarkim) ar pirma kavamle susmulkinat tarkime avizas ir tik tada verdate?  blush2.gif

as jei verdu tai pirma avizas paskui sublenderiuoju ax.gif
Atsakyti
Ar kas jau nuo 6 men duodat mesyte ? man gyditoja jau liepe duot , bet tikrai iki 7 menesiu nezadu as duot mesos. Nesuprantu ko taip skuba , kai ir hemoglobina patikrino - geras - 117.
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2009 11 03, 13:14)
Ar kas jau nuo 6 men duodat mesyte ? man gyditoja jau liepe duot , bet tikrai iki 7 menesiu nezadu as duot mesos. Nesuprantu ko taip skuba , kai ir hemoglobina patikrino - geras - 117.

aš neduodu mėsos....man gydytoja sakė nuo 6 mėn. duoti daržovių košes, kruopų bandyti, tyreles vaisines.....na dar sulčių po šaukštelį......neskubėti, žodžiu.
Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 11 02, 12:34)
I ryzius idekit slyvu tyreles ir bus  thumbup.gif su viduriukais

ačiū už patarimą, bandysim thumbup.gif aš duodu kartais semper džiovintų slyvų tyrelės- šitą mėgsta....dar galvojau truputį ryžių dėti į daržovienes, gal skaniau būtų? g.gif nes dabar, kai paragavo kruopienių, tai daržovienes nelabai ir bevalgo schmoll.gif Pvz, morka, bulvė, kopūstas, truputis ryžių, gal dar truputis cukinijos? g.gif
Atsakyti
Pvz, morka, bulvė, kopūstas, truputis ryžių, gal dar truputis cukinijos?

reikia pasirinkti: ryziai ar bulves, nes jei viska kartu, taio tikrai apkrausit vaikui skranduka.
Atsakyti
Laba diena mamytės 4u.gif

mano mažiukė jau valgo daržovienę kartą dienoj ir vakarienei vaisių tyrelę duodu ar šiaip kokį obuoliuką ar bananą ax.gif ir jau pradedu mąstyt apie grūdines košes, vyresnėlei atsimenu pirkdavau tas užpilamas košytes, o dabar galvoju, gal visdėlto vertėtų virt pačiai blush2.gif , tik va galvoju kaip ją išvirt kad skanu mažutei būtų, MP tiek nepritrauksiu, kad užtektų košei virt, aplamai mat MP ištraukt tai kažkoks košmaras doh.gif , nors to pieno ir yra ir pientraukį lyg ir noramalų turiu, bet man vargo vakarienė nusitraukt pienuko, anksčiau dar žaisdavau, kankindavausi, kad į daržovienę galėčiau įpilt, dabar daržoves gardinu sviestuku ax.gif , krapų įmetu, tai jei nesunku brūkštelkit kaip verdat skaniai kruopas savo kruopiukam biggrin.gif
Atsakyti