Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. vaikelio mityba

Musu mazylis jau savaitele kai "skanauja" bulviu kosyte tongue.gif Jokiu pagardu (prieskoniu ar sviestu). Jau pradeda issizioti pamates sauksteli. I savaiteles pabaiga su bulvem pradesim virti gabaliuka morkytes... Veliau kopustines darzoves, zirniukus, moliuga, mesytes desim... Bet dar iki tokiu gardziu kosyciu mums toloka biggrin.gif
Obuoliuko gremzto duodu siek tiek..
Pediatre sako duoti prie bulviu kosytes arbateles arba virinto vandenuko atsigerti, bet man kazkaip ne kaip atrodo: vanduo ir bulves (nes arbateliu dar negeres jis). Tad su bulviu kosyte isgeria 100-120ml misinuko. Kai ipras prie kosytes, pratinsiu pamazu ir prie arbateles, sulciu...
Atsakyti
ir dar cia siaip ax.gif kas raso kad nepila aliejaus i kosytes,tai nera gerai,butina ipilt aliejaus pora lasiuku ar tikro sviesto, nes tik taip vaikutis pasisavins reikalngus vitaminus,kurie tirpsta tik riebaluose ax.gif as ilasinu visada kelis laselius alyvuogiu aliejaus,bet ir alieju rusis kartas nuo karto reikia keisti... smile.gif
Atsakyti
O mums tai vargas grynas su tuo primaitinimu unsure.gif Nieko negaliu įsiūlyt, nei daržovių, nei kruopų, nei vaisių, valgo tik MP kas 2 val. visą parą, tuoj nuo proto nušoksiu. O sūnui jau 6.5 mėn., o pratinu prie kieto maisto nuo 5 mėn. Šaukštelį pamatęs sukioja galvą, lūpas kietai sučiaupia, o jei ir pavyksta ką įdėt, tai labai gražiai išpurškia viską doh.gif O gydytoja vis kartoja, kad jau turi kažką valgyt būtinai...žodžiu, gal buvo kam panaši situacija ?
Atsakyti
QUOTE(indre v. @ 2009 11 08, 20:26)

tik norejau paklaust mamyciu,kiek apytixliai ml jusu mazyliai isgeria misinuko...nes manoji tai besaike, isgertu tiek kiek duociau  blink.gif  nors svoris tai ne is didziuju musu...tai va,idomu, kiek jusiskiai su vienu kartu isgeria? ax.gif

mes suvalgom panasiai 150 ml...

QUOTE(indree.. @ 2009 11 08, 20:52)
nuo morkos kieteja viduriukai?  g.gif

kiek man teko dometis tai virta morka kietina, o zalia atvirksciai-laisvina g.gif

QUOTE(gabileja @ 2009 11 09, 13:14)

Taip par noriu mamyciu paklausti koki alieju naudojate darzovienei pagardinti?
As is pradziu alyvuogiu, dabar semenu, tik va sudetyje perskaiciau kad yra cholesterolio g.gif  g.gif tad vel gerizau prie alyvuogiu.

mes naudojam alyvuogiu alieju smile.gif

jau pradedu mastyti,kada ivesti trecia kosyte... g.gif nes pietums valgom darzoviene su stirniena..vakarienei grudines kosytes (grikius,avizas bei kvieciu dribsnius)...
Atsakyti
o kaip tuos zirnius darot? tik isverdat ar dar palaikot kad ismirktu pirma? g.gif
Atsakyti
QUOTE(indree.. @ 2009 11 10, 12:59)
o as dar nieko nededu i kosytes nei sviesto nei aliejaus..  g.gif

Tikrai reikia aliejaus keliu lasu, kad butu pasisavinami visi vitaminai, ir geriau aliejus nei sviestas.

Papildyta:
QUOTE(indree.. @ 2009 11 11, 14:25)
o kaip tuos zirnius darot? tik isverdat ar dar palaikot kad ismirktu pirma?  g.gif

Jei gerai supratau, tai cia mamos verda zalius ir uzsaldytus zirnius, tai jie paprasciausiai paverdami kelias minutes kartu su kitomis darzovemis.
Atsakyti
QUOTE(indree.. @ 2009 11 11, 15:25)
o kaip tuos zirnius darot? tik isverdat ar dar palaikot kad ismirktu pirma?  g.gif

Atitirpinu ir dedu ant garų su kitom daržovėm.
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 11 11, 13:39)
darzoviene su stirniena..vakarienei grudines kosytes (grikius,avizas bei kvieciu dribsnius)...

su stirniena bigsmile.gif o ka gydytojai sako apie zverienos davima vaikams? nes tete mano medziotojas,tai mes visa gyvenima zveriena gyvi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indre v. @ 2009 11 12, 00:01)
su stirniena  bigsmile.gif  o ka gydytojai sako apie zverienos davima vaikams? nes tete mano medziotojas,tai mes visa gyvenima zveriena gyvi  smile.gif

na musu daktare tai uz bigsmile.gif zinoma sernienos neduodunes sernas visaedis yra, o stirnytes jaunos mesytes tai galima..elniuko jauno taip pat thumbup.gif zveriena labai sveika gi mesyte smile.gif mano tetukas ir daugiau seimos vyru medzioja taip pat tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DaMy @ 2009 11 10, 13:56)
Pirmą 6 mėnesio savaitę planuoju duoti tik saldžiąją bulvę, antrą jau įmaišyti morką, trečia kopūstines kultūras. Mėsą įkomponuosiu tik nuo 8 mėnesio.

Mes taip pat valgysim drinks_cheers.gif tik dar su keliais lašais alyvuogių aliejaus ax.gif

QUOTE(anela @ 2009 11 11, 09:24)
O mums tai vargas grynas su tuo primaitinimu  unsure.gif  Nieko negaliu įsiūlyt, nei daržovių, nei kruopų, nei vaisių, valgo tik MP kas 2 val. visą parą, tuoj nuo proto nušoksiu. O sūnui jau 6.5 mėn., o pratinu prie kieto maisto nuo 5 mėn. Šaukštelį pamatęs sukioja galvą, lūpas kietai sučiaupia, o jei ir pavyksta ką įdėt, tai labai gražiai išpurškia viską  doh.gif O gydytoja vis kartoja, kad jau turi kažką valgyt būtinai...žodžiu, gal buvo kam panaši situacija ?

Man su sūnum taip buvo... užjaučiu... bet tik nepergyvenkit, dar 6,5 mėn irnesakyk.gif jūs dar tik pratinatės prie maisto, bandykit ieškoti produkto, kurį nors kiek mėgtų.

Aš nepaguosiu, nes kol maitinau MP, beveik nevalgė doh.gif ir dabar turim su tuo problemų, nors jau 2,6 m...
Atsakyti
QUOTE(anela @ 2009 11 11, 09:24)
O mums tai vargas grynas su tuo primaitinimu  unsure.gif  Nieko negaliu įsiūlyt, nei daržovių, nei kruopų, nei vaisių, valgo tik MP kas 2 val. visą parą, tuoj nuo proto nušoksiu. O sūnui jau 6.5 mėn., o pratinu prie kieto maisto nuo 5 mėn. Šaukštelį pamatęs sukioja galvą, lūpas kietai sučiaupia, o jei ir pavyksta ką įdėt, tai labai gražiai išpurškia viską  doh.gif O gydytoja vis kartoja, kad jau turi kažką valgyt būtinai...žodžiu, gal buvo kam panaši situacija ?

ir pas mus lygiai taip pat, 6.5 men o nieko nenori valgti tik MP.
vienas vargas doh.gif
Atsakyti
O mano mergina pradejus valgyti koses atsisake MP
Atsakyti