Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto pieno, Indijos ryžių, arbatos ir kt. grybai

laba diena, gelbekit - patarkit.
surugo mano pieno grybas ( instrukcijas ne tokias gavau... grybuka laikiau siltai uzpilta pienu, jis man neaugo , o paskui dar ir muses 'lizdeli" pasidare), ispyliau i vietine kanalizacija, ar jis man ten neprades daugintis ir bedu nepridarys ? kaip ji sunaikinti?
Atsakyti
QUOTE(ginture @ 2008 09 24, 09:14)
laba diena, gelbekit - patarkit.
surugo mano pieno grybas ( instrukcijas ne tokias gavau... grybuka laikiau siltai uzpilta pienu, jis man neaugo , o paskui dar ir muses 'lizdeli" pasidare), ispyliau i vietine kanalizacija, ar jis man ten neprades daugintis ir bedu nepridarys ? kaip ji sunaikinti?



Pieno grybas auga pieno pagalba,prie ko cia kanalizacija doh.gif Nebent ten butum nuleidus s... gryba mastau.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2008 09 24, 22:05)
Pieno grybas auga pieno pagalba,prie ko cia kanalizacija  doh.gif  Nebent ten butum nuleidus s... gryba  mastau.gif  hihihi.gif

kad ne tik "pieno pagalba" bet ir vandenyje...
Atsakyti
Sveikos mamos.
Viename forume atskleide moteris "paslapti" apie arbatos gryba,kaip apcioms uzsiauginti. zadu bandytri. o "receptukas" stai cia:

"Procesas gana ilgas.Pirma gaminamas obuolių actasbuoliai sutarkuojami nedoroti,aišku pageidaujam be kirminų.Masė krečiama į stiklainį.3 litrų stiklainiui reikia ketvirtadalio tarkių,pilamas vanduo ne visai iki viršaus,apie 100 gr.cukraus ir juodos sudžiūvusios duonos plutelė.Laikoma šiltai,stiklainį apvyniojus rankšluoščiu,kad negautų šviesos.Kai pradeda rūgti reikia per dieną kelis kartus maišyti mediniu šaukštu.
kai nustoja rūgti,reikia nupilti į kt,švarų stiklainį vėl įdėti 100 gr.cukraus ir toliau laikyti.Tirščius išmeskite. Po to kai ir vėl nustos rūgti dalį gauto acto supilstykite į tamsius butelius ir gerai uždarykite.Turėsite ir maistą ir vaistą.Dalį acto supilkite,kad ir 0,5 litro stiklainiuką uždenkite perlenkta kelis kartus marle ar kažkuo panašaus,pastatykite šiltai,nemaišykite.Po kiek laiko acto paviršiuje atsiras pilkšva plėvelė.Iš jos ir užaugs grybas.Sėkmės ir kantrybės auginant.
Procesas vyksta apie 3-4 mėnesius.Jei kas bus neaišku parašykit. " (is draugas.lt forumo) smile.gif
dar moteris prirase :
"Linkiu sėkmės ir kantrybės.Šiuo metu labai teks saugotis musiukų.Maži įkyrūs padarėliai pradeda veistis.Jei norit pagreitinti procesą galite įdėti truputį mielių ar kelias paraugintas vynuoges.Vynuoges sutrintas užpilti paprastu vandeniu ir kelias dienas palaikyti,kad pradėtų rūgti,tada supilti į indą,kuriame ruošiate actą" .. zodziu.... laukia.. darbelis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piliete: 26 rugsėjo 2008 - 16:12
Rytoj gausiu kazkoki grybuka,kur kaip ryziai bet i piena dedas ax.gif Suraugina kaip kefyra.Idomu kas per daiktas. g.gif
Atsakyti
Kazko man jis sunkiai auga g.gif Ir pienas surugsta lygiai taip pat kaip ir be grybuko g.gif Skonis tas pats kaip rugpienio.Ar cia ir turi taip but? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(faustina @ 2008 10 10, 13:23)
Kazko man jis sunkiai auga g.gif Ir pienas surugsta lygiai taip pat kaip ir be grybuko g.gif Skonis tas pats kaip rugpienio.Ar cia ir turi taip but? unsure.gif


Tai gal tu turi pieniska Tibeto grybuka, kur pienu reikia uzpilti ir rauginti-gaunasi kaip kefyriukas. Jis toks baltas, kaip grudeta varske ar kaip kalafijoro gabaliukai smile.gif
Kitas-Indijos ryziu grybukas, tai jis tikrai ne pienu uzpilamas, o vandeniu, idedama cukraus ir razinu... Jis balksvas-bespalvis, skaidrus, panasus i kristalus, tokie smulkus kaip ryziai ar kaip kristalo gabaliukai

koki grybuka tu cia dabar turi ?g.gif kazkas cia ne taip, tokio grybuko, kaip tu aprasei tikrai negirdejau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 13 spalio 2008 - 22:18
QUOTE(AZURA @ 2008 10 13, 23:09)
Tai gal tu turi pieniska Tibeto grybuka, kur pienu reikia uzpilti ir rauginti-gaunasi kaip kefyriukas. Jis toks baltas, kaip grudeta varske ar kaip kalafijoro gabaliukai smile.gif
Kitas-Indijos ryziu grybukas, tai jis tikrai ne pienu uzpilamas, o vandeniu, idedama cukraus ir razinu... Jis balksvas-bespalvis, skaidrus, panasus i kristalus, tokie smulkus kaip ryziai ar kaip kristalo gabaliukai

koki grybuka tu cia dabar turi ?g.gif  kazkas cia ne taip, tokio grybuko, kaip tu aprasei tikrai negirdejau  unsure.gif

Pienu uzpilamas,ir isvaizda kaip kalafioro gabaliukai.Prastokai auga jis man ax.gif Ir rugpienis niekuo nesiskiria kaip ir be grybuko...
Atsakyti
ar galima ji gerti maitinant kudyki?
Atsakyti
QUOTE(faustina @ 2008 10 15, 22:04)
Pienu uzpilamas,ir isvaizda kaip kalafioro gabaliukai.Prastokai auga jis man ax.gif Ir rugpienis niekuo nesiskiria kaip ir be grybuko...


Reiketu stengtis ji uzpilineti tos pacios rusies pienu, nes jam nelabai patinka, kai kaitaliojamas pienas smile.gif, pienas turi buti kambario temperaturos, ne saltas. Pabandyk pakeisti jo laikymo vieta, gal jam nepatika vieta smile.gif
Negalima jo laikyti ant palanges, ant tiesioginiu saules spinduliu, arti dujines, elektrines virykles, salia mikrobanginiu...
laikyti ji tik stikliniam indelyje, jokiu budu neperskalauti indo-stiklainio jokiomis skalavimo priemonemis: muilu, fairy... isplauti stiklaini tik vandeniu

Nesupratau, ka turejai omeny, kad rugpienis nesiskiria kaip ir be grybuko? smile.gif
Ipylus pieno, laikai-raugini ji apie 24val, po to nupili-nukosi ji ir geri kefyriuka. Vel ipili pieno ir vel raugini nauja porcija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 16 spalio 2008 - 12:28
QUOTE(AZURA @ 2008 10 16, 13:27)
Reiketu stengtis ji uzpilineti tos pacios rusies pienu, nes jam nelabai patinka, kai kaitaliojamas pienas smile.gif, pienas turi buti kambario temperaturos, ne saltas. Pabandyk pakeisti jo laikymo vieta, gal jam nepatika vieta smile.gif
Negalima jo laikyti ant palanges, ant tiesioginiu saules spinduliu, arti dujines, elektrines virykles, salia mikrobanginiu...
laikyti ji tik stikliniam indelyje, jokiu budu neperskalauti indo-stiklainio jokiomis skalavimo priemonemis: muilu, fairy...  isplauti stiklaini tik vandeniu

Nesupratau, ka turejai omeny, kad rugpienis nesiskiria kaip ir be grybuko? smile.gif
Ipylus pieno, laikai-raugini ji apie 24val, po to nupili-nukosi ji ir geri kefyriuka. Vel ipili pieno ir vel raugini nauja porcija

Laikau stiklainelyje,gal tikrai vieta netinka.Ant spinteles pastacius laikau g.gif Arti dujine virykle...Stiklaineli tik karta perploviau indu plovikliu,o dabar tik karstu vandeniu.Tikejaus kad kefyro skonis bus doh.gif O cia kaip paprastai suraugintas pienas. ax.gif Bet labai Aciu uz informacija. smile.gif Meginsiu keist vieta.
Atsakyti
QUOTE(faustina @ 2008 10 16, 18:40)
Laikau stiklainelyje,gal tikrai vieta netinka.Ant spinteles pastacius laikau g.gif Arti dujine virykle...Stiklaineli tik karta perploviau indu plovikliu,o dabar tik karstu vandeniu.Tikejaus kad kefyro skonis bus doh.gif O cia kaip paprastai suraugintas pienas. ax.gif Bet labai Aciu uz informacija. smile.gif Meginsiu keist vieta.


Prasom, nera uz ka mirksiukas.gif
Jo skonis yra svelnesnis nei kefyro, nera toks rugstus, panasus kaip rugpienio
Na, kartais, jis "pastreikuoja" smile.gif ir pasidaro rugstesnis, kartais ne taip gerai surugsta, buna toks skystesnis, rugstesnis... cia priklauso nuo kambario temperaturos, pieno, islaikymo valandu.... zodziu, kartais jis gali pasidaryti kaprizingas biggrin.gif
Jei jis pradeda taip durniuoti, tada geriau pakeisti, paimti naujus-sviezius-priaugusius gabalelius.
Siulyciau pakeisti stiklaini, nelaikyti jo tame, kuri praplovei indu plovikliu.
Kai nuplauni, perkosi grybuka, svariai isplauti stiklaini (geriausiai virintu vandeniu), isdziovinti ir i sausa stiklaini sudeti grybuka ir uzpilti pienu. Butinai stiklaini uzdengti marle (pvz. pora sluoksniu binto) ir uztvirtinti su gumyte - uzmauti ant stiklainio, kad nepapultu jokie mikrobai, o, ypac, musytes labai megsta suktis aplink grybuka smile.gif
Grybuko negalima uzdaryti su dangteliu, jis turi kvepuoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 16 spalio 2008 - 22:59