laba diena, gelbekit - patarkit.
surugo mano pieno grybas ( instrukcijas ne tokias gavau... grybuka laikiau siltai uzpilta pienu, jis man neaugo , o paskui dar ir muses 'lizdeli" pasidare), ispyliau i vietine kanalizacija, ar jis man ten neprades daugintis ir bedu nepridarys ? kaip ji sunaikinti?
QUOTE(ginture @ 2008 09 24, 09:14)
laba diena, gelbekit - patarkit.
surugo mano pieno grybas ( instrukcijas ne tokias gavau... grybuka laikiau siltai uzpilta pienu, jis man neaugo , o paskui dar ir muses 'lizdeli" pasidare), ispyliau i vietine kanalizacija, ar jis man ten neprades daugintis ir bedu nepridarys ? kaip ji sunaikinti?
surugo mano pieno grybas ( instrukcijas ne tokias gavau... grybuka laikiau siltai uzpilta pienu, jis man neaugo , o paskui dar ir muses 'lizdeli" pasidare), ispyliau i vietine kanalizacija, ar jis man ten neprades daugintis ir bedu nepridarys ? kaip ji sunaikinti?
Pieno grybas auga pieno pagalba,prie ko cia kanalizacija



QUOTE(gretux @ 2008 09 24, 22:05)
Pieno grybas auga pieno pagalba,prie ko cia kanalizacija
Nebent ten butum nuleidus s... gryba




kad ne tik "pieno pagalba" bet ir vandenyje...
Sveikos mamos.
Viename forume atskleide moteris "paslapti" apie arbatos gryba,kaip apcioms uzsiauginti. zadu bandytri. o "receptukas" stai cia:
"Procesas gana ilgas.Pirma gaminamas obuolių actasbuoliai sutarkuojami nedoroti,aišku pageidaujam be kirminų.Masė krečiama į stiklainį.3 litrų stiklainiui reikia ketvirtadalio tarkių,pilamas vanduo ne visai iki viršaus,apie 100 gr.cukraus ir juodos sudžiūvusios duonos plutelė.Laikoma šiltai,stiklainį apvyniojus rankšluoščiu,kad negautų šviesos.Kai pradeda rūgti reikia per dieną kelis kartus maišyti mediniu šaukštu.
kai nustoja rūgti,reikia nupilti į kt,švarų stiklainį vėl įdėti 100 gr.cukraus ir toliau laikyti.Tirščius išmeskite. Po to kai ir vėl nustos rūgti dalį gauto acto supilstykite į tamsius butelius ir gerai uždarykite.Turėsite ir maistą ir vaistą.Dalį acto supilkite,kad ir 0,5 litro stiklainiuką uždenkite perlenkta kelis kartus marle ar kažkuo panašaus,pastatykite šiltai,nemaišykite.Po kiek laiko acto paviršiuje atsiras pilkšva plėvelė.Iš jos ir užaugs grybas.Sėkmės ir kantrybės auginant.
Procesas vyksta apie 3-4 mėnesius.Jei kas bus neaišku parašykit. " (is draugas.lt forumo)
dar moteris prirase :
"Linkiu sėkmės ir kantrybės.Šiuo metu labai teks saugotis musiukų.Maži įkyrūs padarėliai pradeda veistis.Jei norit pagreitinti procesą galite įdėti truputį mielių ar kelias paraugintas vynuoges.Vynuoges sutrintas užpilti paprastu vandeniu ir kelias dienas palaikyti,kad pradėtų rūgti,tada supilti į indą,kuriame ruošiate actą" .. zodziu.... laukia.. darbelis
Viename forume atskleide moteris "paslapti" apie arbatos gryba,kaip apcioms uzsiauginti. zadu bandytri. o "receptukas" stai cia:
"Procesas gana ilgas.Pirma gaminamas obuolių actasbuoliai sutarkuojami nedoroti,aišku pageidaujam be kirminų.Masė krečiama į stiklainį.3 litrų stiklainiui reikia ketvirtadalio tarkių,pilamas vanduo ne visai iki viršaus,apie 100 gr.cukraus ir juodos sudžiūvusios duonos plutelė.Laikoma šiltai,stiklainį apvyniojus rankšluoščiu,kad negautų šviesos.Kai pradeda rūgti reikia per dieną kelis kartus maišyti mediniu šaukštu.
kai nustoja rūgti,reikia nupilti į kt,švarų stiklainį vėl įdėti 100 gr.cukraus ir toliau laikyti.Tirščius išmeskite. Po to kai ir vėl nustos rūgti dalį gauto acto supilstykite į tamsius butelius ir gerai uždarykite.Turėsite ir maistą ir vaistą.Dalį acto supilkite,kad ir 0,5 litro stiklainiuką uždenkite perlenkta kelis kartus marle ar kažkuo panašaus,pastatykite šiltai,nemaišykite.Po kiek laiko acto paviršiuje atsiras pilkšva plėvelė.Iš jos ir užaugs grybas.Sėkmės ir kantrybės auginant.
Procesas vyksta apie 3-4 mėnesius.Jei kas bus neaišku parašykit. " (is draugas.lt forumo)

dar moteris prirase :
"Linkiu sėkmės ir kantrybės.Šiuo metu labai teks saugotis musiukų.Maži įkyrūs padarėliai pradeda veistis.Jei norit pagreitinti procesą galite įdėti truputį mielių ar kelias paraugintas vynuoges.Vynuoges sutrintas užpilti paprastu vandeniu ir kelias dienas palaikyti,kad pradėtų rūgti,tada supilti į indą,kuriame ruošiate actą" .. zodziu.... laukia.. darbelis

Rytoj gausiu kazkoki grybuka,kur kaip ryziai bet i piena dedas
Suraugina kaip kefyra.Idomu kas per daiktas.


Kazko man jis sunkiai auga
Ir pienas surugsta lygiai taip pat kaip ir be grybuko
Skonis tas pats kaip rugpienio.Ar cia ir turi taip but?



QUOTE(faustina @ 2008 10 10, 13:23)
Kazko man jis sunkiai auga
Ir pienas surugsta lygiai taip pat kaip ir be grybuko
Skonis tas pats kaip rugpienio.Ar cia ir turi taip but? 



Tai gal tu turi pieniska Tibeto grybuka, kur pienu reikia uzpilti ir rauginti-gaunasi kaip kefyriukas. Jis toks baltas, kaip grudeta varske ar kaip kalafijoro gabaliukai

Kitas-Indijos ryziu grybukas, tai jis tikrai ne pienu uzpilamas, o vandeniu, idedama cukraus ir razinu... Jis balksvas-bespalvis, skaidrus, panasus i kristalus, tokie smulkus kaip ryziai ar kaip kristalo gabaliukai
koki grybuka tu cia dabar turi ?


QUOTE(AZURA @ 2008 10 13, 23:09)
Tai gal tu turi pieniska Tibeto grybuka, kur pienu reikia uzpilti ir rauginti-gaunasi kaip kefyriukas. Jis toks baltas, kaip grudeta varske ar kaip kalafijoro gabaliukai
Kitas-Indijos ryziu grybukas, tai jis tikrai ne pienu uzpilamas, o vandeniu, idedama cukraus ir razinu... Jis balksvas-bespalvis, skaidrus, panasus i kristalus, tokie smulkus kaip ryziai ar kaip kristalo gabaliukai
koki grybuka tu cia dabar turi ?
kazkas cia ne taip, tokio grybuko, kaip tu aprasei tikrai negirdejau 

Kitas-Indijos ryziu grybukas, tai jis tikrai ne pienu uzpilamas, o vandeniu, idedama cukraus ir razinu... Jis balksvas-bespalvis, skaidrus, panasus i kristalus, tokie smulkus kaip ryziai ar kaip kristalo gabaliukai
koki grybuka tu cia dabar turi ?


Pienu uzpilamas,ir isvaizda kaip kalafioro gabaliukai.Prastokai auga jis man

ar galima ji gerti maitinant kudyki?
QUOTE(faustina @ 2008 10 15, 22:04)
Pienu uzpilamas,ir isvaizda kaip kalafioro gabaliukai.Prastokai auga jis man
Ir rugpienis niekuo nesiskiria kaip ir be grybuko...

Reiketu stengtis ji uzpilineti tos pacios rusies pienu, nes jam nelabai patinka, kai kaitaliojamas pienas


Negalima jo laikyti ant palanges, ant tiesioginiu saules spinduliu, arti dujines, elektrines virykles, salia mikrobanginiu...
laikyti ji tik stikliniam indelyje, jokiu budu neperskalauti indo-stiklainio jokiomis skalavimo priemonemis: muilu, fairy... isplauti stiklaini tik vandeniu
Nesupratau, ka turejai omeny, kad rugpienis nesiskiria kaip ir be grybuko?

Ipylus pieno, laikai-raugini ji apie 24val, po to nupili-nukosi ji ir geri kefyriuka. Vel ipili pieno ir vel raugini nauja porcija
QUOTE(AZURA @ 2008 10 16, 13:27)
Reiketu stengtis ji uzpilineti tos pacios rusies pienu, nes jam nelabai patinka, kai kaitaliojamas pienas
, pienas turi buti kambario temperaturos, ne saltas. Pabandyk pakeisti jo laikymo vieta, gal jam nepatika vieta
Negalima jo laikyti ant palanges, ant tiesioginiu saules spinduliu, arti dujines, elektrines virykles, salia mikrobanginiu...
laikyti ji tik stikliniam indelyje, jokiu budu neperskalauti indo-stiklainio jokiomis skalavimo priemonemis: muilu, fairy... isplauti stiklaini tik vandeniu
Nesupratau, ka turejai omeny, kad rugpienis nesiskiria kaip ir be grybuko?
Ipylus pieno, laikai-raugini ji apie 24val, po to nupili-nukosi ji ir geri kefyriuka. Vel ipili pieno ir vel raugini nauja porcija


Negalima jo laikyti ant palanges, ant tiesioginiu saules spinduliu, arti dujines, elektrines virykles, salia mikrobanginiu...
laikyti ji tik stikliniam indelyje, jokiu budu neperskalauti indo-stiklainio jokiomis skalavimo priemonemis: muilu, fairy... isplauti stiklaini tik vandeniu
Nesupratau, ka turejai omeny, kad rugpienis nesiskiria kaip ir be grybuko?

Ipylus pieno, laikai-raugini ji apie 24val, po to nupili-nukosi ji ir geri kefyriuka. Vel ipili pieno ir vel raugini nauja porcija
Laikau stiklainelyje,gal tikrai vieta netinka.Ant spinteles pastacius laikau




QUOTE(faustina @ 2008 10 16, 18:40)
Laikau stiklainelyje,gal tikrai vieta netinka.Ant spinteles pastacius laikau
Arti dujine virykle...Stiklaineli tik karta perploviau indu plovikliu,o dabar tik karstu vandeniu.Tikejaus kad kefyro skonis bus
O cia kaip paprastai suraugintas pienas.
Bet labai Aciu uz informacija.
Meginsiu keist vieta.




Prasom, nera uz ka

Jo skonis yra svelnesnis nei kefyro, nera toks rugstus, panasus kaip rugpienio
Na, kartais, jis "pastreikuoja"


Jei jis pradeda taip durniuoti, tada geriau pakeisti, paimti naujus-sviezius-priaugusius gabalelius.
Siulyciau pakeisti stiklaini, nelaikyti jo tame, kuri praplovei indu plovikliu.
Kai nuplauni, perkosi grybuka, svariai isplauti stiklaini (geriausiai virintu vandeniu), isdziovinti ir i sausa stiklaini sudeti grybuka ir uzpilti pienu. Butinai stiklaini uzdengti marle (pvz. pora sluoksniu binto) ir uztvirtinti su gumyte - uzmauti ant stiklainio, kad nepapultu jokie mikrobai, o, ypac, musytes labai megsta suktis aplink grybuka

Grybuko negalima uzdaryti su dangteliu, jis turi kvepuoti