Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto pieno, Indijos ryžių, arbatos ir kt. grybai

Gal galait pakonsultuoti, kas turit ryžių grybo? Turiu ryžių grybą jau kokius 5 mėnesius, bet jis pas mane neauga, nepadaugėjo jo nei kiek. Nesuprantu, kas ne taip. Tas gėrimas kaip ir pasidaro, o va ryžiai neauga. Atsimenu kažkada seniai turėjau, tai po kiekvieno užpylimo išmesdavau nemažai, o dabar 5 mėnesiai ir nei šaukto nepriaugo unsure.gif
Atsakyti
Info: 4u.gif

http://www.google.lt...navcl...80ис
Atsakyti
Laba diena,
Gavau ir as arbatos gryba,bet niekur nerandu informacijos kaip su juo elgtis nuo pradziu g.gif
Jis dabar plaukioja skaidriame skystyje.Jei dabar uzpilsiu saldintos arbatos tai gerti galesiu tik po dvieju savaiciu? Ir nezinau kaip elgtis po to kai jau geri pastoviai ar uzpilus jau galima gerti sekancia diena ar vel reikia laukti?
Jei kas auginat si stebukla,prasau pagelbekit,nes vyras parnese be jokiu instrukciju,o as nenoriu sugadinti nezinodama doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Jucy @ 2008 11 02, 14:49)
Gal galait pakonsultuoti, kas turit ryžių grybo? Turiu ryžių grybą jau kokius 5 mėnesius, bet jis pas mane neauga, nepadaugėjo jo nei kiek. Nesuprantu, kas ne taip. Tas gėrimas kaip ir pasidaro, o va ryžiai neauga. Atsimenu kažkada seniai turėjau, tai po kiekvieno užpylimo išmesdavau nemažai, o dabar 5 mėnesiai ir nei šaukto nepriaugo  unsure.gif


Cia pas tave tas ryziu grybas kur kefiriuku virsta? Jei toks tai as kai turejau pildavau ne saldinta vandeni,bet piena.Gal todel ir nesidaugina taip labai.Pabandyk pilti piena,tik jis kiek atsimenu turi buti kambario temperaturos.
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
turejau as ta grybukas ir jis man alergija isgyde, nuostabus daiktas, geriau apie metus.


Atsakyti
Man draugė vakar atnešė arbatos grybą thumbup.gif Aš jį išploviau, užpyliau medum saldinta arbata. Po kiek dienų galima ragaut šitą gėrį ir kas kiek laiko reik grybuką plauti. Ir - kai išplauni, visuomet užpilti nauja arbata? Papasakokit, bijau, ką ne taip padaryti. g.gif
Atsakyti
Arbatos grybas nėra labai lepus.
Užtenka tinkamai viską padaryti ir augs kaip ant mielių nesukeldamas rūpesčių
Grybas tradiciškai fermentuoja arbatą 7 dienas nuo užpilimo. Po 7 dienų tą arbatą sau nusipili į asotį, o tą grybą praplauni po drungnu tekančiu vandeniu. Tada tuti turėti jau paruoštą ATVĖSINTĄ iki kambario temperatūros naują šviežią arbatą. 2,5 litram vandens reikia 1 šaukštelio su nedideliu kauburėliu juodos arbatos arbatžolių ir apie 3/4 stiklinės cukraus. Medų dėti, sakyčiau, per brangu ir netikslinga, nes jis sunaudojamas fermentacijai. Pats grybas jau duos pakankamai vitaminų ir biolog. aktyvių junginių. Galima keisti skonį dalį juodos arbatos pakeičiant laisvai pasirenkamu kiekiu vaistažolių. Vien vaistažolių ar žaliosios arbatos naudoti negalima, nes nesufermentuos grybukas nieko. Taigi, į paruoštą atvėsintą PERKOŠTĄ nuo tirščių arbatą, kuri supilta į 3 ltr stiklainį, įdedi tą švariai nupraustą grybuką, uždengi drobele ir apriši virvele. Statai šiltoje vietoje. Aš laikau šviesoje, nors esu kartą girdėjusi, kad kažkas laiko tamsoje. Mano močiutė turėjo nuo amžių tą grybą, tai laikė visada tik šviesoje. Nejudink. Po kiek laiko grybas iškils į paviršių. Tai gerai, tada ir prasideda fermentacija. Po 7 dienų gali jau gerti, o grybą tuoj pat merki į naują stiklainį. Ir taip be galo. Pamažu tas grybo blynas ims storėti, tarsi nauji blynai netvarkingose vietose klijuotųsi prie jo dugno, Nieko neplėšyk, gražiai tas klostes plauk. O jei kas norės grybo, tada ir gražiai atidalinsi keletą blynelių. Kai jau bus labai storas, teks atidalinti ir pasidalinti ir neprašytai, nes per greit jau ims tau fermentuoti.
Pradžioje pasidaryk tik iš juodos arbatos, kai išmoksi - bus įdomu eksperimentuoti su vaistažolėmis. Galima grybą ir ilgiau fermentuoti, tada jis bus stipresnis. Kartais ir reikia - priklausomai ar vasara ar žiema.
Gerti galima kada nori ir kiek nori, nors kaip kiek sveikatinantį produktą gerčiau 30 min. pr. val. Nors kam skrandžiai labai lepūs, tada gali kiek ir paveikti neigiamai, nes šiek tiek jame jau gali būti acto. Jei paliksi grybą arbatoje neribotą laiką, arbata visai iššviesės ir turėsi actą. Taigi, kuo ilgiau fermentuoji, tuo šviesesnis tirpalas ir tuo gilesnis fermentavimas įvyko.
Skanaus ir sveiko gėrimėlio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2009 01 19, 17:31)
Vien vaistažolių ar žaliosios arbatos naudoti negalima, nes nesufermentuos grybukas nieko.

Visada pilu tik žalią arbatą, visada arbata labai nušviesėja, o ir acto prigamina daug. Tai kaip čia su fermentacija - kaip suprantu vyksta?

Tik pats grybas man kažkaip nepatinka - plūduriuoja tik viršuje, vidurys visai plonas, pastorėję tik kraštai.
Atsakyti
Mano grybukas labai tolygus, vienodo storio, kaip nutekintas. Gal kaip tik kažko ir nepakanka esant tik žaliai arbatai? Tinka, bet nepakanka?! Be to actas ir nėra gerai. Actas nereikalingas. reikia gaminti fermentuotą produktą, o ne actą. Gal žalioje arbatoje vyksta koks tai kitas fermentacinis procesas, kurio produktas kitoks?
Atsakyti
QUOTE(natstoc @ 2008 10 17, 20:00)
smile.gif Na, tai tada vartokit, jei tik padeda.
Vartoja ir rupuzes spirito uzpila nuo vezio, kiek zinau... mirksiukas.gif
Ko tik zmones neprisigalvoja. doh.gif

Turbut pati medike busi ir bijai be darbo likti, kai mes visos ta grybuka pavartojusios nebesinaudosi gydytoju paslaugomis lotuliukas.gif
Beje esu is Palangos, jei kuri esate netoliese, noreciau ir as jo 4u.gif
Atsakyti
Kazkuri praset platesnio aprasymo, taigi prasim smile.gif

Tibeto pieno grybas

Pieno grybas buvo išvestas Tibete ir ilgai išliko Tibeto medicinos paslaptimi.
Į Europą, pasak legendos, jį atvežė lenkų profesorius, kuris 5 metus gyveno ir gydėsi Indijoje. Jis sirgo skrandžio ir kepenų vėžiu ir išsigydė Tibeto pieno grybu. Išvažiuojant, profesorius gavo jį dovanu.

Pieno grybo kefyro savybės:

Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą
Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį
Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių
Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą
Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas
Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių
Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus
Gydo širdies ligas, hipertoniją
Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą)
Didina lytinį aktyvumą
Gerina atmintį ir dėmesį
Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius nuvykus
Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama ! )
Vertinga kosmetinė priemonė

Sveiko pieno grybo kūnas yra baltos spalvos (pieno,varškės spalvos) ir būna 5-6 mm dydžio pradinėje augimo stadijoje ir 40-50 mm pabaigoje prieš dalijamasi.
Grybo prieaugį perduoti kitiems galima tik su vartojimo ir priežiūros instrukcija, kurį apsaugos grybą nuo žūties. Teisingai prižiūrimas grybas dovanos sveikatą ir gerą nuotaiką.
Atminkite, kad grybas yra gyvas organizmas, todėl jis turi kvėpuoti. Neuždenkite jo dangtelių ir nestatykite į šaldytuvą.


Vartojimo būdas:
Tibeto pieno grybo priežiūrai reikalingi : švarus stiklinis indas (stiklainis), medžiaginė arba popierinė servetėlė indui uždengti, švarus vanduo (grybui perplauti) ir pienas. Nenaudokite metalinių įrankių ar indų (išskyrus nerūdijantį plieną).
Du arbatinius šaukštelius pieno grybo užpilti 200-250 ml pieno kambario temperatūros ir palikti 24 val. Tinka bet koks pienas: karvių, ožkų, kumelių ir t.t., geriau normalaus arba padidinto riebumo. Tai reikia daryti 1 kartą per parą tuo pačiu laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperatūroje. Pienas pilnai surūgsta per 17-20 val. Paruošto surauginto pieno (kefyro) paviršiuje atsiranda tirštas sluoksnis su grybo kūneliu, raugintas pienas atsiskiria nuo indo dugno.
Raugintą pieną perkošti per kiaurasamtį arba rietį. Likusį kiaurasamtyje grybą perplauti po šalto vandens srove, kad neliktu rauginto pieno likučių. Negalima jo plauti karštu vandeniu, nes grybas gali žūti.Grybą sudėti į švarų stiklinį indą ir vėl užpilti pienu. Grybą būtina praplauti ir užpilti šviežių pienu kasdien, kitaip jis neteks gydomųjų savybių, paruduos ir gali žūti.
Negalima gerti perrūgusi kefyrą (jį geriau naudokite vonelėms)
Nevartokite kefyro daugiau nei 700-800 ml per dieną
Kefyrą reikia vartoti nevalgius, po 200-250 ml., ne vėliau nei prieš 30-60 min. prieš miegą.

Pilnas gydymo kursas – 1 metai. Kefyrą reikia vartoti etapais: gerti 20 dienų, po to padaryti 10 dienų pertrauką ir vėl pakartoti 20 dienų kursą. Antrojo etapo laike griežtai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, trauktines, vaistus.
10 dienų pertraukos metu reikia prižiūrėti grybą ir toliau. Kefyrą šiuo laikotarpiu galima vartoti varškės gaminimui, kepti blynus, rankų ir veido odai valyti. Galima tepti skaudamas vietas – 6-8 kartus per dieną. Gydomąjį kefyrą galima vartoti žaizdoms,akies miežiui gydyti. Ant skaudamos vietos 30 min. palaikyti kefyre suvilgytą servetėlę arba bintą .
Taip pat galima naudoti spuogų ir inkštirų gydymui. Rekomenduojama kefyre suvilgytą bintą dėti kasdien ant švarios odos ir laikyti apie 20-30 min. Gydymo kursas- 1 savaitė.

Kurso pradžioje pirmomis 10-14 dienų gydomojo kefyro vartojimas intensyviai skatina žarnyno veiklą, žarnyne padidėja dujų kiekis, todėl nerekomenduojama vartoti kefyrą prieš darbą.
Padažnėja tuštinimasis, šlapimas patamsėja. Sergantys akmenlige gali patirti nemalonius pojūčius arba pajusti skausmą kepenų, inkstų, šonkaulių srityje. Po 12-14 dienų didėlė dalis toksinų ir šlakų pasišalina iš organizmo, organizmo reakcijos baigiasi, pagerėja savijauta, nuotaika ir bendras tonusas, vyrams didėja lytinis aktyvumas. Tada galima vartoti gydomąjį kefyrą jau kelis kartus per dieną.
Jeigu jūs išvykstate 2-3 dienoms, pripilkite į 3 l stiklainį pieno per puse atskiesto vandeniu ir įdėkite ten grybą. Grįžus galėsite naudoti šį kefyrą kojų vonelėms, kurios nuims nuovargį, sugydys žaizdeles ir sumažins prakaitavimą.

Vitaminų ir mineralų kiekis 100 gr kefyro :

A 0,04-0,12 mg (paros norma 1,5-2,mg)
B1 0,1 mg (p.n. 1,4 mg)
B2 0,15-0,3 mg (p.n. 1,5 mg)
B6 0,1 mg (p.n. 2 mg)
B12 0,5 mg (p.n. 3 mg)
Karotino 0,02-0,06
Niacino (PP) 1 mg (p.n. 18 mg)
Kalcio 120 mg (p.n. 800 mg)
Geležies 0,1-0,2 mg ( kuo pienas riebesnis,tuo geležies daugiau) (p.n. 0,5-2 mg)
Jodo 0,006 mg (p.n. 0,2 mg)
Cinko 0,4 mg (p.n. 15 mg) ( Be to kefyras padeda pasisavinti organizme jau esantį cinką)
Folio rūgšties 20 procentų daugiau nei piene, kuo riebesnis kefyras, tuo folio rūgšties daugiau.


Antsvorio mažinimas :

Gydomasis kefyras padeda atsikratyti antsvorio. Jis išskaido riebalus į paprastus junginius, kurie lengvai pasišalina iš organizmo natūraliu būdu. Tam kad sulieknėti reikia išgerti kelias stiklinės Tibeto kefyro per dieną 30 min. po valgio. Tai pat reikia 1-2 kartus per savaitę daryti iškrovos dienas . Iškrovos dienos meniu :
Pusryčiai- obuolys, stiklinė kefyro.
Priešpiečiai – kriaušė, obuolys, stiklinė kefyro.
Pietus – stiklinė kefyro su juodos duonos riekele
Vakarienė – obuolių ir kriaušių salotos aplietos kefyru
Prieš miegą – kefyras ir šaukštelis medaus.

�*i dieta vertinga tuo, kad svorio mažėjimas bus stabilus (apie 4 kg per mėnesį), kadangi normalizuojasi žarnyno darbas, sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje, pagreitėja medžiagų apykaita ir stabilizuojasi hormonų svyravimai. Dėl to dietai pasibaigus svoris negrįžta.
Reply With Quote
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PUCA: 25 sausio 2009 - 22:10
Sveikutes mergaites. Gal kas man atsakitu i kelis klausimukus del grybo. Gavau gribuka ir pirma kart pasidariau kefira, laikiau ligiai para laiko. Ar jis turetu buti toks rukstokas? Nes paliginus su iprastu pirktiniu kefiru jis gan rukstus. Ir dar idomu ar kefira reikia iskart suvartoti ar galima kazkiek palaikiti jau nupilus i kita induka(atskirus nuo grybo). blush2.gif
Atsakyti
Nu šiaip jis rūgštokas. O kokį kiekį grybo kokiu kiekiu pieno užpili? Gal jau grybuko per daug? Šiaip sako gėrimui geriau naudoti šviežią kefyriuką, ilgai laikyti nereikėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niekada: 04 vasario 2009 - 12:05