QUOTE(break @ 2011 06 19, 14:06)
Sveikos,
Noriu paklausti
Kuo skiriasi arbatos, ryžių, pieno grybas?
Ir dar
Kokia jo nauda. Žinau, kad gerai, sveika gerti, o konkrečiau...
Break,
Skirtumų aš negalėsiu tau parasyti,nes neesu naudojusi pieno grybo.
Auginu arbatos grybą,geriu ir renku informacija apie arbatos grybą.
Tad ,jeigu tau ydomu parašysiu,ką man teko sužinoti apie arbatos grybą.
Jo kilmės nieks nežino . Vieni tvirtina,kad kilęs iš Kinijos,,kiti tikina ,jog iš Indijos,treti sako ,kad jo tėvynė yra Ceilonas.
Kip bebūtų,šis gėrimas ganėtinai populiarus visame pasaulyje.
Jį geria italai,ispanai,čekai,anglai,prancūzai ir kitų tautų atstovai.
Pats grybas panašus į medūzą.
Šis vaiskūnis gali būti labai storas.
Į grybo sudėtį įeina acto rūgšties bakterijos,mieliagrybiai,kurie kambario temperatūroje raugina cukrų ir gamina saldžiarūgštį ,šiek tiek gazuotą gėrimą.
Ištrauka labai naudinga žmogaus sveikatai..
Joje yra fermentų,vitaminų,pieno rūgšties,kofeino ir kitų alkaloidų.
Arbatos gryba gali naudoti visi išskyrus tuos,kurie turi padidėjusį rūgštingumą.
grybo ištrauka malšina alkio jausma,potraukį saldumynams,padeda šalinti iš organizmo perteklinį skystį.
Gruybas gamina ir šiek tiek alkoolio,kurio visiškai pakanka apsaugoti nuo širdies -kraujagysliu susirgimų.
Arbatos grybo gėrimas su medumi mažina cholesterolio koncentracija,normalizuoja kraujospūdų,gerina kepenų ir š. pūslėsveiklą,apsaugo nu viršutinių kvepavimo takų susirgimu.
Ypač aktualu šiais laikais ,jog stiklinė arbatos grybo ištraukos iš ryto prieš valgį nuima nervinę įtampa,suteikia jėgų visai dienai.
Informacija : stebūklingos arbatos pasaulis.