Įkraunama...
Įkraunama...

Būsimos ekonomistės renkasi čia

QUOTE(slaaadenkaja @ 2008 04 18, 10:41)
Mergaitės, kas galėtų paaiškint... 4u.gif  kai dirbame su Excel'iu, kai norime įrašyti į cėlę funkciją, kam spaužiame f4? Ir kiek būtent kartų reikia spausti? smile.gif Būčiau laaaabai dėkinga  4u.gif

vieną kart reikia spaust mirksiukas.gif bet jau paaiškino tau, kad jis naudojamas tada, kai nenori kad duomenys kistų, pvz kad visada padaugintų iš 100 kai pratempi eilutę formulių.

Aš ir su klausimu. blush2.gif

apie procentus ir procentinius punktus skaičiuojant padidėjimo/sumžėjimo tempą. ar taip suprantu :

jei sakykim turiu duomenis :

2005 m.rinką sudarė 60%
2006 m. rinką sudarė 40%

apskaičiavus rodiklių padidėjimo (sumažėjimo )tempą, gaunu kad 2006 metais lyginant su 2005 rinkos dalis sumažėjo 33,33 procentinių punktų? g.gif
ar procentų?

(form.40/60*100-100)

nes suprantu jei pradiniai duomenys jau procentais, tai pokytį gaunam procentiniais punktais, ar ne taip?

jei būtų pvz.
2005 m.rinką sudarė 60tūkst.
2006 m. rinką sudarė 40tūkst.

tai tada sakyčiau ,kad sumažėjo 33,33 procento. (na apskaičiavus pagal formulę).

Ar nusisšneku? blush2.gif
Atsakyti
Dėl procentų: kai jau duoti procentai, tai jų pokytis skaičiuojamas atimant ir viskas. Pagal tavo pvz būtų: 2006 metais lyginant su 2005 rinkos dalis sumažėjo 20 punktų.
O jei duoti duomenys vientais ir pan. tada pokytis (40tūkst./60tūkst.-1)*100%=33,33 procentais

Mane taip mokino, kad nuo procentų kitų procentų skaičiuoti jau negalima wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astute_k: 09 gegužės 2008 - 16:08
Labas.
Ar cia yra VU ekonomistu, kurie siemet baigia? Noriu kai ka apie baigiamuosius paklausti...
Atsakyti
[quote=Injera,2008 05 09, 15:07]
vieną kart reikia spaust mirksiukas.gif bet jau paaiškino tau, kad jis naudojamas tada, kai nenori kad duomenys kistų, pvz kad visada padaugintų iš 100 kai pratempi eilutę formulių.

Aciukas 4u.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE(astute_k @ 2008 05 09, 17:04)
Dėl procentų: kai jau duoti procentai, tai jų pokytis skaičiuojamas atimant ir viskas. Pagal tavo pvz būtų: 2006 metais lyginant su 2005 rinkos dalis sumažėjo 20 punktų.
O jei duoti duomenys vientais ir pan. tada pokytis (40tūkst./60tūkst.-1)*100%=33,33 procentais

Mane taip mokino, kad nuo procentų kitų procentų skaičiuoti jau negalima  wub.gif

vat tas ir yra kad čia skaičiuoju ne absoliutini padidėjimą (sumažėjimą), kas taip ir būtų skaičiuojama, kaip sakai, kad atimt, bet čia skaičiuoju padidėjimo (sumažėjimo) tempus.
ir tam yra formulė, na kas statistiką mokėtės, tas buvo tikrai. tik vat iškilo kl kaip čia yr. bet kad greičiausiai taip kaip ir sakiau, nes radau ir buhalteris.lt paaiškinimą panašų...
Atsakyti
QUOTE(Jelenka @ 2008 05 09, 17:21)
Labas.
Ar cia yra VU ekonomistu, kurie siemet baigia? Noriu kai ka apie baigiamuosius paklausti...

blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(onyx @ 2008 05 09, 21:33)

va, tada klausimas toks: kokius baigiamuosius laiko dauguma?
pvz., pas mus, vadybininkus niekas nesirenka informaciniu technologiju, nes sklinda gandai, kad ziauriausias egzas ir pan.
galvoju, laikyti stojamuosius i ekonomika, ir noreciau rinktis valstybes ekonomine politika, pinigus ir kredita bei...mmm...ekonometrija, gal. Ka pasakysit, ar verta?
Atsakyti
Sveikutes, gal kas mokosi ktu ekonomikos magistra? Bankininkyste ir draudima? As esu pirmo kurso pirmo semestro magistrante.
Atsakyti
QUOTE(Injera @ 2008 05 09, 15:07)

2005 m.rinką sudarė 60%
2006 m. rinką sudarė 40%

]

o as skaiciuoju tiesiai exely taip:
pokytis 2006-2005, tada pokytis/2005, celes su duomenim suformatuoju, kad rodytu procentais. tada procentini pokyti man apskaiciuoja -33,33 proc. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrida. @ 2008 05 10, 21:08)
o as skaiciuoju tiesiai exely taip:
pokytis 2006-2005, tada pokytis/2005, celes su duomenim suformatuoju, kad rodytu procentais. tada procentini pokyti man apskaiciuoja -33,33 proc.  4u.gif

4u.gif ačiū, tai ats toks pat gaunas thumbup.gif . esmė tame kad man reikia nurodyt skaičiavimus tai exelyje negaliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka @ 2008 05 09, 23:47)
va, tada klausimas toks: kokius baigiamuosius laiko dauguma?
pvz., pas mus, vadybininkus niekas nesirenka informaciniu technologiju, nes sklinda gandai, kad ziauriausias egzas ir pan.
galvoju, laikyti stojamuosius i ekonomika, ir noreciau rinktis valstybes ekonomine politika, pinigus ir kredita bei...mmm...ekonometrija, gal. Ka pasakysit, ar verta?

Dauguma laiko tavo du paminėtus ir tarptautinę eko vietoj ekonometrijos. Taip pat ir aš. Nors šiandien buvau susitikusi dekanate ūkio statistikos dėstytoja, tai mane išbarė, kad jo dalyko nesirinkau, nes jis sakė, kad visada bent 5 parašo. Praeitais metais kas rinkosi ekonometriją, neprašovė, nes klausimai buvo visi elementarūs pvz kas yra moda, kaip rasti medianą ir tt. Nors aš bijojau rizikuot, tai pasirinkau standartinius. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(onyx @ 2008 05 10, 23:08)
Dauguma laiko tavo du paminėtus ir tarptautinę eko vietoj ekonometrijos. Taip pat ir aš. Nors šiandien buvau susitikusi dekanate ūkio statistikos dėstytoja, tai mane išbarė, kad jo dalyko nesirinkau, nes jis sakė, kad visada bent 5 parašo. Praeitais metais kas rinkosi ekonometriją, neprašovė, nes klausimai buvo visi elementarūs pvz kas yra moda, kaip rasti medianą ir tt. Nors aš bijojau rizikuot, tai pasirinkau standartinius. mirksiukas.gif

Ukio statistikos egza sudaryneja Valkauskas, ar ne?
O TE - gal Miskinis? As pas ji lankiau ir laikiau - lengva buvo. Sakyciau, kad destytojas dydziaja dalimi apsprendzia egzamino sekme smile.gif)) Siandien perskaicius ekonometrijos klausimus as gal ir persigalvojau - nieko neatsimenu.
Atsakyti