Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(mg* @ 2008 03 22, 23:39)
O jei rimtai, tai kai pries 1.5 m apsigyvenom kartu, zinoma, as ji mylejau ir norejau praleist visa gyvenima.
Taciau priesaika tada butu grindziama ne tikejimu kad kartu mes mylesim vienas kita ir dziaugsme ir varge, bet NORU, svajone kad taip butu.
Tie 1.5 metai leido man suprast kad priesaika bus ne tik 'pazadas' kad to sieksiu, bet ji reali, ty as ne tik noriu ja ivykdyt, bet tikiu kad ja ivykdysiu .

Tuomet nesuprantu, kodėl kreivai žiūrima į žmones, kurie sugeba išlaukti tą laikotarpį, kai tėra noras ir gražios svajonės iki to, kaip sakai, realaus tikėjimo. g.gif Ne bendras šaldytuvas ar bendra lova juk prie to priveda. Aš matyt perdaug branginu tiek savo, tiek savo vyro (tuomet dar tik būsimo) gyvenimus, kad būčiau ryžusis pradėti gyventi kartu, nebūdama tikra, kad sugebėsiu - kol mirtis mus išskirs. Juk, kaip sakoma, gerais norais ir pragaras grįstas, tad kam rizikuoti įskaudinti mylimą žmogų (ar būti įskaudintam), jei pats neturi tvirto tikėjimo, kad to tikrai nedarysi? O ir šiaip, bepigu prisiekinėti vos ne būtuoju laiku.
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2008 03 22, 11:12)
Tai pasirinktas žmogus.

Nesutikčiau, kad santuoka - tik pasirinktas žmogus. Luknė labai gražiai pavadino ją keliu. Santuoka yra šiek tiek daugiau, nei gali sukurti dviejų žmonių norai, viltys, tikėjimas. Ir tas "šiek tiek" yra pridedamas iš aukščiau kaip dovana. Negali žinoti, ar nepriartėsi kada prie skyrybų taip arti, jog tik "šiek tiek" ir tetrūks, kad jų išvengtum.
Papildyta:
QUOTE(zhirnius @ 2008 03 22, 00:51)
dabar ir moterų teisės lygios. mes daugiau juk įdedame į šeimą. dalinai kai kurios aukoja savo karjeras dįl šeimos pagausėjimo, daug ko atsisako. o vyrmas šeima -privalumas. tad saugodamos save, mes ir išbandome būsimą sutuoktinį.. ar tai blogai?

Tik kažin kodėl tiek daug tų "išbandomųjų" (t.y. vyrų) visai linkę taip ir likti bandymų etape, o tiek daug "save apsaugojusių" moterų neriasi iš kailio, kad tik brangiausieji susimylėtų galų gale bent jau pasipiršti? (Vestuvių planuotojos gali su pastaruoju teiginiu ir nesutikti, bet tada siūlyčiau apsidairyti plačiau - ne vien į savo asmeninę situaciją).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 03 23, 14:46)
Tuomet nesuprantu, kodėl kreivai žiūrima į žmones, kurie sugeba išlaukti tą laikotarpį, kai tėra noras ir gražios svajonės iki to, kaip sakai, realaus tikėjimo. g.gif Ne bendras šaldytuvas ar bendra lova juk prie to priveda. Aš matyt perdaug branginu tiek savo, tiek savo vyro (tuomet dar tik būsimo) gyvenimus, kad būčiau ryžusis pradėti gyventi kartu, nebūdama tikra, kad sugebėsiu - kol mirtis mus išskirs. Juk, kaip sakoma, gerais norais ir pragaras grįstas, tad kam rizikuoti įskaudinti mylimą žmogų (ar būti įskaudintam), jei pats neturi tvirto tikėjimo, kad to tikrai nedarysi? O ir šiaip, bepigu prisiekinėti vos ne būtuoju laiku.

man asmeniskai visiskai "neskauda" del to kaip gyvena kiti smile.gif kas lauka, kas nelaukia.... kas draugauja ilgai, kas susituokia nepraejus metams nuo draugystes pradzios nes sirdis klykte klykia kad tai tas zmogus smile.gif
formuliu nera, absoliuciu taisykliu nera.
man nepatinka tik tada, jei kas ima mokyti kad turi daryti butent taip o ne kitaip, o jei taip darai, esi smerkiamas, teisiamas, ir t.t., vien del to, kad zodis, kuriuo apibudinami musu santykiai, kartais girdinimas kriminalinese kronikose lotuliukas.gif
na taip siek tiek pasidaro keista ir viskas smile.gif

juk yra tokiu seimu, kurios bent artimiausiu metu net neketina forminti tu santykiu, nors kartu gyvena jau seniai, vaikus augina, ir t.t., bet vat 'pazymejimo' neissieme smile.gif bet del to ju seimos 'tvirtumas' nenukencia smile.gif
aisku, man tas siek tiek keista.
realiai musu apsisprendimas tuoktis sutapo su 'emimu planuot' vaikus, bet ne mano zalias reikalas, kodel kazkas vaikus augina neformalioje seimoje smile.gif jei taip priimtina jiems abiems, ju seimai - nematau nieko tame smerktino, 'nuodemingo' ir t.t.
(sioje zemeje yra daug sunkesniu, blogesniu ir smerktinesniu 'nuodemiu', sukelianciu tikria dideles neigiamas skaudzias pasekmes, tad cia, siuo atveju, vertinant 'mastus', yra 'mazareiksmiskumas' smile.gif juk svarbu tai, kas is ties yra zmoniu sirdyse smile.gif ir Dievas ta mato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mg* @ 2008 03 23, 16:28)
esi smerkiamas, teisiamas, ir t.t., vien del to, kad zodis, kuriuo apibudinami musu santykiai, kartais girdinimas kriminalinese kronikose  lotuliukas.gif

O ir taip būna? g.gif
Papildyta:
QUOTE(mg* @ 2008 03 21, 23:55)
o kadangi as visgi siekiu turinio ir formos vienoves, todel mano ir mb graziai seimai, kuria mes jau turim, suteiksim papildoma "akcenta" - oficialia priesaika, ziedu sumainyma ir iteisinima tam, ka realiai jau turim smile.gif

Bet kažkaip čia nenuosekliai vis dėlto su ta vienove gaunasi. g.gif Nebūtų gal ji tokia sunkiai pasiekiama, jei viskas būtų tuo pat metu - ir reali šeima, ir reali santuoka? O dabar viena neva jau turite, o kitos dar lieka tik siekti.
Atsakyti
Smalsute, sorry, bet kiek galima prie žmonių kabinėtis? Kas kaip nori taip gyvena. Tau dėl to skauda?
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 23, 21:55)
Smalsute, sorry, bet kiek galima prie žmonių kabinėtis? Kas kaip nori taip gyvena. Tau dėl to skauda?

matyt, kad skauda .
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 03 22, 10:18)
Santuoka - kelias, o tas pasirinktas žmogus - gyvenimo mokytojas. Jei kuris mano vyro bruožas man nepatinka, tai tik tam, kad išmokčiau sugyventi, išmokčiau kantrybės ir netempčiau visų ant savo kurpalio. Kai gerai įsigilinu, tai pamatau, kad tai kas man nepatiko, ištiesų yra mano puikybė būti visa ko centre, troškimas gauti, o ne duoti.

Manau kazkas tokius ryskius rozinius akinius uzsidejas ir gyvena kazkokiam savo sukurtam pasaulyje, kad nieko aplinkui nemato ir negirdi. Dabar tu man atsakyk ka patartum tokiom moterim kurios pagal visus tokius kvailus isitikinimus lauke iki vestuviu paskui istekejo ir stai ka pamato po vestuviu: vyra smurtautoja, vyra palaiduna ir t.t... Tai sakai cia toks kelias ir jos super mokytojas ir ji turi kenteti ir mokytis??? blink.gif Pazystu cia UK viena moteri kuri tikra katalike ir lauke iki vestuviu, tik po vestuviu kartu apsigyveno.....na ir puikus pasirodo jos mokytojas pasitaike ir dar Dievas visagalis pasventio. Kai moteriske 4 karta stipriai sumusta prabudo is komos suprato, kad gal jau gana jai to ''svento'' gyvenimo kelio ir mokytojo ir dabar pati visoms draugems patirenaja pagyventi iki vestuviu, nes gyvenimas kartu ir bendros buities dalinimasis gali parodyti tikraji tavo mylimojo veida. Eiti i pasimatymus yra vienas dalykas o gyventi kartu yra visai kas kita. Zmones kartu pradeda gyventi ne del to kad subine dega, o del to kad patikrintu savo pasirinkta zmogu ir galetu pazinti ji iki savrbiausio gyvenimo zingsnio. Ir manau pazinti iki santuokos yra daug svarbiau, negu jau po santuokos ir grauztis nagus ar dangstytis tikejimu. Beja ne vienas kunigas apie tokias Smalsutes ir ju tikejimo perdejima ir pamokslavima kitiems pasako, kad tokie smerkiantys kitus sventuoliai patys nera verti tikejimo, nes tikejimas remtas ne teisimu ir kitu smerkimu schmoll.gif
Papildyta:
O siaip manau moderatoriai turetu buti pranesta ir si tema panaikinta, nes tai paprasciausiai temos autores sau sukurta tema, kuri matyt jaucia kazkoki nesveika malonuma kabinedamasi prie zmoniu.
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 23, 18:55)

Smalsutei matyt pavydas uzpakali grauzia, kad kiti zmones laimingai gyvena be fanatisku isitikinimu. Siaip esu beveik 100 proc isitikinus kad ji yra nelaimingas zmogus, nes tik nelaimeliai taip gali kabinetis prie kitu zmoniu nuomones ir pasirinkto gyvenimo kelio. Na ka palinkesim smalsutei iki senatves nepapulti i durnyna, nes kas per daug tai jau nesveika, o kad ji jau nesveikuoja tai manau visos pastebejom lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukita999: 25 kovo 2008 - 12:26
QUOTE(pukita999 @ 2008 03 25, 12:24)
Smalsutei matyt pavydas uzpakali grauzia, kad kiti zmones laimingai gyvena be fanatisku isitikinimu. Siaip esu beveik 100 proc isitikinus kad ji yra nelaimingas zmogus, nes tik nelaimeliai taip gali kabinetis prie kitu zmoniu nuomones ir pasirinkto gyvenimo kelio. Na ka palinkesim smalsutei iki senatves nepapulti i durnyna, nes kas per daug tai jau nesveika, o kad ji jau nesveikuoja tai manau visos pastebejom  lotuliukas.gif

na taip negražiai rašančių irgi nepalaikau... blush2.gif

sorius
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 03 23, 18:22)
O ir taip būna? g.gif
Papildyta:

Bet kažkaip čia nenuosekliai vis dėlto su ta vienove gaunasi. g.gif Nebūtų gal ji tokia sunkiai pasiekiama, jei viskas būtų tuo pat metu - ir reali šeima, ir reali santuoka? O dabar viena neva jau turite, o kitos dar lieka tik siekti.

Smalsute man atrodo kad tau vertetu nebekurstiti ugnies sioje temoje ir leisti visiems lengviau diskutuoti, nes paskaicius sia tema tu jau savo nuomone isreiskiai n kartu . Leisk kitiems diskutuoti graziai , ir nebe kurk gincu is naujo
Atsakyti
QUOTE(mg* @ 2008 03 23, 16:28)

realiai musu apsisprendimas tuoktis sutapo su 'emimu planuot' vaikus, bet ne mano zalias reikalas, kodel kazkas vaikus augina neformalioje seimoje smile.gif jei taip priimtina jiems abiems, ju seimai - nematau nieko tame smerktino, 'nuodemingo' ir t.t.
(sioje zemeje yra daug sunkesniu, blogesniu ir smerktinesniu 'nuodemiu', sukelianciu tikria dideles neigiamas skaudzias pasekmes, tad cia, siuo atveju, vertinant 'mastus', yra 'mazareiksmiskumas' smile.gif juk svarbu tai, kas is ties yra zmoniu sirdyse smile.gif ir Dievas ta mato smile.gif

thumbup.gif visiskai su jumis sutinku.
Nera jau taip baisu pagyventi iki santuokos ir gyventi be santuokos.
Kaip suprantu cia gincas gyventi susituokus ar ne paremtas baznycia ir tikejimu...
Vadinasi jei gyveni nesusituokes- darai nuodeme, jei myliesi nesusituokes ir gi nuodeme. Gal nuodeme, gal ir ne - tai priklauso nuo musu tolesniu poelgiu , bet nepamirskite, kad Dievas mums dave visiska laisve ir su ja 10 isakymu, kuriu turime laikytis. ten juk neparasyta nesimylek nesusituokes, o tiksliai parasyta - negeisk svetimo vyro ar moters.
Jei pasirinkai sau vyra , turi ji gerbti, myleti ir buti jam istikima, tik tiek. Juk mus "paleido" i pasauli ir pasake : "gyvenkite ir dauginkites".
Nematau reiksmes iki santuokos ar po santuokos - svarbiau yra pagarba, pasitikejimas, geri santykiai- O TO JOKIA SANTUOKA NEPAKEIS!!!!!!!!!!!!!!!!

Atsakyti
atsakant i temos klausima tai iki vestuviu busim pragyvene kartu daugiau nei du metus..ir as tik uz tai kad ne tik kad reikia o butina pagyventi kartu pirmiausia,pasiziureti ar bendrai gyvenant viskas taip pat grazu kaip ir draugaujant ax.gif
musu tevai tai tik dziaugesi del musu sprendimo pirmiausia pagyventi kartu,o tik poto eiti prie altoriaus... blush2.gif ir as nematau cia nieko blogo,tik daug daug pliusu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 03 22, 11:18)
Santuoka - kelias, o tas pasirinktas žmogus - gyvenimo mokytojas. Jei kuris mano vyro bruožas man nepatinka, tai tik tam, kad išmokčiau sugyventi, išmokčiau kantrybės ir netempčiau visų ant savo kurpalio. Kai gerai įsigilinu, tai pamatau, kad tai kas man nepatiko, ištiesų yra mano puikybė būti visa ko centre, troškimas gauti, o ne duoti.

ar tokio kelio neturi nesusituokęs žmogus? vienišas? kad suvoktum save, tikrai nereikia gyventi su priešingos lyties žmogumi.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 03 23, 14:46)
Ir tas "šiek tiek" yra pridedamas iš aukščiau kaip dovana. Negali žinoti, ar nepriartėsi kada prie skyrybų taip arti, jog tik "šiek tiek" ir tetrūks, kad jų išvengtum.

nei aš, nei mano vyras neatmetame galimybės išsiskirti. bepigu yra žadėti būtuoju laiku, bet žadėti 40m į priekį- neatsakinga. aš tikrai negaliu už save garantuoti. noriu, bet čia visai kas kita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 25, 11:50)
na taip negražiai rašančių irgi nepalaikau...  blush2.gif

sorius

O kurioj vietoj kas negraziai parasyta? Manau lietuviskai graziai parasyta g.gif O tavo palaikymo niekas kaip ir nepraso ax.gif
Atsakyti