Įkraunama...
Įkraunama...

Liežuvio pasaitėlio kirpimas

O sakykit ar gali pati mama pamatyti trumpas tas vaiko pasaitelis ar ne? Sunui 2 metai ir 4 men, taria gomurini 'R' Kazkas sake kad jei vaikas liezuviu bando pasiekt nosies galiuka, ar bent moka palaizyti virsutine lupa tada pasaitelis normalus? Ar galima prie kirpima pabandyt pramankstint ta liezuveli, nes skaitau skaitau ir paciai burnoj jau skauda doh.gif Neisivaizduoju kaip vaika reijktu ikalbet tokiai operacija. Nenuostabu, kad po visokiu tokiu operaciju vaikai pradeda bijoti baltu chalatu.
Atsakyti
Priaugusį liežuvį gali pamatyti kiekvienas, kam tik vaikas leidžia pažiūrėti į jo burnytę. Jei vaikas gali liežuvio galiuką užriesti aukštyn, pvz. siekti noytę, ar nuo viršutinės lūpytės nulaižyti ką nors skanaus, tai liežuvio raištis tarčiai įtakos neturėtų daryti. Tikrai priaugusio liežuvio atveju jo raištelis tęsiasi iki pat liežuvio galiuko. Tuomet ne tik pakelti liežuvį, bet ir iškišti jį iš burnytės sudėtinga.
Prieš kirpimą bet kuriuo atveju verta pabandyti liežuvį išmankštinti smile.gif
Atsakyti
Sveikos, kaip tik tą "problemėlę" dabar turi mano sūnus (6 m.), ištaria, atrodo, visas raides, tik rrrrrr nepasako. Logopedės nusiųsti nuėjom pas gydytoją (nelabai pasaitėlių specialistą), vienąkart pakirpo, o kai logopedė atsiuntė dar kartą, tai pasakė: atveskit geriau ją, kai vienąkart pačiai pakirpsiu, daugiau vaikų nebesiuntinės be reikalo.... Tai va toks piktas dėdė buvo tas mūsų dantistas. Bet gal teisingas? cool.gif
Atsakyti