QUOTE(Aimma @ 2009 11 10, 20:12)
Tęsinys iš turgaus.
Pamaniau, gal kam nors bus vertinga manoji patirtis
Praėjus mėnesiui po smirdančios odinės striukės įsigijimo nuvažiavau ir be jokių problemų grąžinau. Tik už tokį suvėlavimą negrąžino 80 lt iš 780. Sutikau su viskuo, kad tik tos bjaurasties atsikratyčiau. Jokio nepasitenkinimo ar priekaištų neišgirdau, netgi atvirkščiai - atsiprašė, pasiteisino. Draugiškai viens kito atsiprašę atsisveikinome, o po atsiskaitymo pakalbėjus su pardavėju sužinojau dar keletą įdomių dalykų. Pasakė, kad paprašius turguje beveik visur išrašomi čekiai ir per 14 dienų be problemų galima persigalvoti ir prekę grąžinti. Man nusistebėjus ir pastebėjus, kad vartotojų teisėse tai nenumatyta, atsakė, kad problemų niekas nenori. Beje, dar anksčiau skambinau turgaus administracijai ir klausiau, ar yra kokių priemonių, man atsakė, kad juridiškai nėra, bet administracija su policijos poskyriu mielai patarpininkautų derybose.
Taigi, neišsigąskit, jei apsipirkot turguje ir nenuleiskit rankų.
Bet aš daugiau niekada nebepirksiu iš turgaus
Vartotojų teisėse numatyta, kad jei nusipirkai netinkamo dydžio, spalvos prekę ar ji šiaip nebepatinka ir aišku, jeigu ji nebuvo dėvėta, tai per 14 dienų galima grąžinti.
tik aišku, jei pirkai turguje ir nepaprašei kvito, tas grąžinimas priklausys nuo pardavėjo geranoriškumo. Džiugu girdėti, kad dar galvojama apie klientus