Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio auklėtojos paplepėkim

QUOTE(Jurgyte @ 2006 05 02, 10:32)
Na, mielos auklėtojos, pasakykit man, mamai tongue.gif Ar yra kokios bendros taisyklės pvz. dėl grupių vėdinimo? Visada manydavau, kad grupė yra vėdinama, kai vaikai yra lauke. Iš savo dukros sužinojau (na, duomenys dar nepatikrinti, bet labai galimi  biggrin.gif ), kad jie miega prie atidaryto lango. Balandžio mėnuo, mano galva, dar ankstoka... Na, darželyje ir taip labai skatinamas "neapkutojimas": tik atšilus visi jau migdomi be pėdkelnių. Na, tai ne bėda. Bet dėl tų langų atidarymo, nežinau  g.gif
Ką jūs manot?

Siaip grupe vedinama, kai vaiku joje nera, t.y. tuo metu, kai jie lauke, arba miego metu (bet ne ten kur vaikai miega blink.gif ) Pas mus miegamieji kita patalpa, tai kazkaip del to nekilo jokiu nesusipretimu schmoll.gif Kai vaikai grupeje - isvedinamas miegamasis, o kai vk lauke - grupe.

O pas mane, priesmokyklineje grupeje 22vaikai ir tikrai nezada, kad butu maziau. O maze eina i lopsio grupe, kurioje 19 vaiku blink.gif Ir isivaizduoju, kad darbo su jais ten jokio, nes uztenka tik aptupineti visus, i lauka aprengti ir pusdienis praeina verysad.gif Liudna, bet tokia tiesa. Ir ne ka mes galime pakeist verysad.gif
Atsakyti
Atsigrudau i sita skyreli, nes realu, kad sia vasara busiu pati auklyte 4u.gif Anglijoj doh.gif Na tikriausiai nebusiu toji, kuri atsakinga uz 20 vaiku grupe. Busiu pagalbininke tai jau rimtajai auklei, kad spetu su visais vaikuciais. Del kalbos nebijau, jau susisnekesiu. Mazius baisiai myliu, ir praktikos turiu, tik nznau, kaip angliukai mane priims. Pasiruosus.. thumbup.gif Tik jus man gal galit kokiu patarimu parasyt, kokia turi buti aukletoja, kokie svarbiausi pageidavimai is tevu? Ka tureciau daryt ir ko tikrai ne? Zinau, kad tevai irgi skirtingi, bet kas apie savo mazasias atzalas, juk vistiek kazkokiu bendrumu yra. Aciu!
Atsakyti
...Visada manydavau, kad grupė yra vėdinama, kai vaikai yra lauke. Iš savo dukros sužinojau (na, duomenys dar nepatikrinti, bet labai galimi  biggrin.gif ), kad jie miega prie atidaryto lango. Balandžio mėnuo, mano galva, dar ankstoka...

siaip vedinama,kai vaikai lauke,o miegant nebent koks virslangis atidaromas,jei jau nera kuo kvepuoti nuo bezdalu biggrin.gif

QUOTE(Agile @ 2006 05 04, 21:34)
...Ir ne ka mes galime pakeist  verysad.gif

butent,kad i aukletoju nuomone niekas nekreipia demesio schmoll.gif
visi darzeliai suinteresuoti tureti kuo didesni vaiku skaiciu,todel ir priima nenormaliai daug...galiu pasakyt,kad lopsely 12 vaiku jau yra per daug-cia kalbu apie tuos,kur tik pradeje lankyti buna (nemoka ant puodo sedeti,valgyti ir pan.),nes jau su 10 buna labai karsta biggrin.gif ypac,kai reikia i lauka issivesti,o jie dar ir laiptais nemoka lipti,buna ir tokiu,kad net vaikscioti nemoka normaliau,o ka jau bekalbet apie apsirengima doh.gif kai tokiu dalyku jau ismoksta,tada galima ir su daugiau pabut,bet vel gi-tai jau gaunasi tik vaiku "ganymas" unsure.gif su vyresniais irgi-kai grupej 22vaikai,tai tik spek suktis,kad jie butu uzimti,nes jei duosi atsikvepti-tuoj prasides "bardakas" biggrin.gif
dar vienas dalykas,del ko "verkia" dauguma tevu-ligos...."tik pradejo lankyt darzeli ir pradejo sirguliuot"...ir pasako dar tokiu tonu,lyg aukletoja butu uzkretusi doh.gif taigi patys vedat visokius slogojancius,kosincius,vienas nuo kito ir uzsikrecia...sakysit-nepriimkit i grupe?o tu pabandyk nepriimti rolleyes.gif buna tokiu,kurie paleidzia vaika prie darzelio duru ir net neina i grupe,nes bijo pasirodyt su sirguliuojanciu vaiku,kad nebutu issiusti atgal...juk tenka tevus po to ir is darbu primigtynai issikviest...visko buna...
Atsakyti
http://www.supermama...ic=87198&st=528

atsiprasau,kad kisuos, bet kaip aukletojos galetumet pakomentuot mano aprasyta situacija. labai aciu,jei nesunku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 09, 17:22)
http://www.supermama...ic=87198&st=528

atsiprasau,kad kisuos, bet kaip aukletojos galetumet pakomentuot mano aprasyta situacija. labai aciu,jei nesunku  blush2.gif

paskaiciau,tai ir siurpas nubego per kuna...kaip tai paliko vaika sedeti viena prie duru tokios bukles? g.gif o ir kiti vaikai prieziuros? blink.gif suprantu,kad buna,jog per pietu miega nueini i salia esancia grupe,bet tai stebi savo grupe tarpdury ar paprasai,kad kas pabutu...o ka direktore sake?kaip ji paaiskino,kur aukletoja?
Atsakyti
QUOTE(pilypukė @ 2006 05 12, 18:11)
paskaiciau,tai ir siurpas nubego per kuna...kaip tai paliko vaika sedeti viena prie duru tokios bukles? g.gif  o ir kiti vaikai prieziuros?  blink.gif  suprantu,kad buna,jog per pietu miega nueini i salia esancia grupe,bet tai stebi savo grupe tarpdury ar paprasai,kad kas pabutu...o ka direktore sake?kaip ji paaiskino,kur aukletoja?

kitos grupes aukletojos irgi nebuvo,tik seimininkele indus plove. o direktore tai sako einu aukletojos ieskot,isiaiskinsim.bet tai sakau,jus pamatet,ka as radau,o dabar aiskintis neturiu laiko ir vaiko nebekankinsiu. o po to dar darzely nebuvom,eisim pirmadieni.ziuresim,ka auletoja sakys. labai idomu, nes kai mano maze aukletojai i ranka kazkokiu budu sugebejo ikast,tai vazoneli gelyciu nese,nes labai geda buvo.
Atsakyti

Ka darot ,koleges,kad atostoginiu uz liepos ,rugpjucio men.neapmokestintu 33%?
Atsakyti
QUOTE(pilypukė @ 2006 05 09, 17:20)
dar vienas dalykas,del ko "verkia" dauguma tevu-ligos...."tik pradejo lankyt  darzeli ir pradejo sirguliuot"...ir pasako dar tokiu tonu,lyg aukletoja butu uzkretusi  doh.gif  taigi patys vedat visokius slogojancius,kosincius,vienas nuo kito ir uzsikrecia...sakysit-nepriimkit i grupe?o tu pabandyk nepriimti  rolleyes.gif  buna tokiu,kurie paleidzia vaika prie darzelio duru ir net neina i grupe,nes bijo pasirodyt su sirguliuojanciu vaiku,kad nebutu issiusti atgal...juk tenka tevus po to ir is darbu primigtynai issikviest...visko buna...

Gryna tiesa drinks_cheers.gif

QUOTE(Vika- @ 2006 06 02, 14:17)
Ka darot ,koleges,kad atostoginiu  uz liepos ,rugpjucio men.neapmokestintu 33%?

Atostogu musiskes eina ne nuo liepos 1d, o nuo liepos 5d, tada jau skaiciuojama 27%. O kas isejo nuo birzelio pradzios nukentejo ju atostoginiai verysad.gif
Atsakyti

O musu direktore saunuole 4u.gif ,ji pasirupino,kad mums atostoginius ir atlyginima uz birzelio antra puse sumoketu liepos 8-per algas.Musu darza uzdaro nuo liepos 1,tai visos einam nuo 3d.
Atsakyti
Sveikos,

man labai malonu, kad visdėlto buriatės šitoje temoj, nors ir po truputį, bet į priekį, jau galvojau, kad mano atidaryta tema senai reikėjo trinti, tačiau kaip matau ir auklėtojos nebailės ir gali pasakyti savo nuomonę ir poziciją.
Tuo tarpu aš pasistengsiu, kad jums čia būtų jauku smile.gif
Atsakyti
Na, mielos auklėtojos, pasakykit man, mamai tongue.gif Ar yra kokios bendros taisyklės pvz. dėl grupių vėdinimo? Visada manydavau, kad grupė yra vėdinama, kai vaikai yra lauke. Iš savo dukros sužinojau (na, duomenys dar nepatikrinti, bet labai galimi  biggrin.gif ), kad jie miega prie atidaryto lango. Balandžio mėnuo, mano galva, dar ankstoka... Na, darželyje ir taip labai skatinamas "neapkutojimas": tik atšilus visi jau migdomi be pėdkelnių. Na, tai ne bėda. Bet dėl tų langų atidarymo, nežinau  g.gif
Ką jūs manot?

Leiskime šioje temoj kalbėtis auklėtojoms, o tokias problemas rašykime darželyje kur vyksta toki dalykai.
Atsakyti
Na va, patapau ir as darzelio aukletoja. Tik cia viskas kitaip. Vienai auklei kliuva trys kudikiai. Jei didesni, tai ko gero 4-5. Ir nosys ir uzpakaliukai valomi, kiekvienas apkabinamas, pasupuojamas, pakutenamas. Man paciai darzely taip nebuvo. Net pradedu galvot, kad vaikam daug smagiau ir geriau darzely nei namie, juk cia viskas pritaikyta pagal juos!
Atsakyti