Moterys skaitykit darbo kodeksą ,nepasiduokit provokacijoms
Sveikos bendradarbės,
Smagu būtų jei pasidalintumėme savo idėjomis,naudingomis svetainėmis, renginių, atvirų veiklų scenarijais
Sukursiu mūsų el.paštą kuriame dalinsimės informacija. Dėl el.pašto į až. Man reikėtų atvirų veiklų, skolinga neliksiu turiu daug mokomųjų priemonių šablonų, įv,darbelių albumų, el. knygų...
Smagu būtų jei pasidalintumėme savo idėjomis,naudingomis svetainėmis, renginių, atvirų veiklų scenarijais

QUOTE(MEDĖJA*** @ 2011 11 06, 15:49)
Gerbiamos auklėtojos, ar jūsų darželiuose laikomasi higienos normų dėl vaikų kiekio grupėse, mano jaunėlės 2-3 metukų amžiaus grupėje 25 sąrašiniai vaikai, tikras vargas ir vaikams, ir darbuotojams. Nuo ko tai priklauso ir kam skustis. 

Tikrai yra higienos normos, kuriose nustatyta:
darzelinese grupese iki 20 vaiku, lopselines iki 15 vaiku.
Musu darzelyje yra laikomasi situ normu.

Sveikos merginos,
Kadangi arteja Kaledinis laikotarpis ir visos zinot, kad reikes sukurti maziesiems ir ju teveliams grazia svente, tai pagalvojau, gal kuri noretu apsikeisti su manimi scenarijais? Butu ir jums ir man zymiai lengviau. Prasau rasyti i az.
Kadangi arteja Kaledinis laikotarpis ir visos zinot, kad reikes sukurti maziesiems ir ju teveliams grazia svente, tai pagalvojau, gal kuri noretu apsikeisti su manimi scenarijais? Butu ir jums ir man zymiai lengviau. Prasau rasyti i az.
Sveiki, gal galite padeti?
reikia zaidimu savaites plano. Gal kas pasidalintu,reikia mokslams
reikia zaidimu savaites plano. Gal kas pasidalintu,reikia mokslams

QUOTE(MEDĖJA*** @ 2011 11 06, 15:49)
Gerbiamos auklėtojos, ar jūsų darželiuose laikomasi higienos normų dėl vaikų kiekio grupėse, mano jaunėlės 2-3 metukų amžiaus grupėje 25 sąrašiniai vaikai, tikras vargas ir vaikams, ir darbuotojams. Nuo ko tai priklauso ir kam skustis. 

Higienistai priėmę tokias normas turėtų ir prakontroliuoti. Direktorei baudelę uždėtų, tai gal atšoktų noras vaikus "kišti kaip silkes į bačką". Koks gali vykti ugdymas, kai tiek grupėje vaikų? Tik priežiūra ir tos kartais nepavyksta užtikrinti 23.
Ne tik vaikai kenčia, bet ir auklėtojos jaučiasi lyg sėdėdamos ant parako statinės, nežinodamos, kada ji sprogs

QUOTE(valdonė @ 2011 10 27, 17:23)
Sveikos bendradarbės,
Sukursiu mūsų el.paštą kuriame dalinsimės informacija. Dėl el.pašto į až. Man reikėtų atvirų veiklų, skolinga neliksiu turiu daug mokomųjų priemonių šablonų, įv,darbelių albumų, el. knygų...

Nagi, auklytės jungiamės į bendrą ratelį

Labas vakaras 
Labai prašau Jūsų pagalbos
Esu Specialiojo ugdymo koordinavimo specialybės magistrantė. Rašau darbą, kurio tema "Autistiškų vaikų individualaus ugdymo poreikis Lietuvoje". Gal galėtų tos auklėtojos, kurios susiduria savo darbe su autistiškais vaikais užpildyti šią anketą? Būčiau labai dėkinga
Anketa Pedagogams

Labai prašau Jūsų pagalbos

Gerbiamos aukletojos, patarkite, kaip geriau butu pasielgti: vaikas is darzelio (nauja grupe, sesiameciai) parsinesa pvz fraze "tavo piesinys kaip is uzpakalio istrauktas". Klausi - is kur? atsako - aukletoja taip sako, kai vaikai sulamdo piesinius. Vis dazneja grubus atkirtimai, tokiu "suaugusio" zodynu, kurio namuose nera. Tarkim, prasau - pavaisink ir mane sausainiu. Atsakymas - apseisi.Klausiu, is kur tu taip ismokai nesidalinti? atsako - mums taip aukletoja sako, kai paprasom dar ideti valgyti... Vis dazniau kartojama, kad aukletoja negraziai su vaikais kalba, sako - as taip ismokau is aukletojos rekti, nes ji ant musu rekia... O siandien isgirdau: "mama, per pietu miega girdejau, kaip aukletoja pasakojo kitai, kad as tau pasakojau, jog ji rekia ant vaiku. Ir labai tada aukletoja juokesi." Labiausiai sokiravo pasakojimai, kad "jei neklauso vaikas, tai reikia ji uzdaryti i tualeta" arba "mama, kai aukletoja supyksta , meta bata i vaika ir sako, o dabar - atnesk." Ir kai jis ta parodo - as pries akis tikrai pamatau butent tos aukletojos judesius ir netgi balso tona isgirstu. Nes teko matyti, kaip ji rekia ant vaiku, kaip vadina juos ciukciais ir pan. Sitai visiskai priestarauja mano pedagogikos sampratai... Nors po keliu pastabu ji stengiasi mano akyse "buti gera", bet mano vaikas parsinesa ir toliau tokio baisaus elgesio su zmonemis pavyzdi.. Kaip elgtis? Ji juk nebepasikeis. Buvusi pradinuku mokytoja. Direktorei sakyti - ne iseitis, nes rugsejo men demonstratyviai buvo pasakyta, kad "sita aukletoja dar niekas nesiskunde".
KOl kas mastau, kad reikia pasikalbeti su darzelio psichologe ir su antruoju zmogumi, dirbanciu toje grupeje. Bet realiausia siuo metu man atrodo - prasytis i kita grupe... Nes vaikas - pedagogu atspindys,tokios frazes , toks elgesys, kokio namie nera buve.. O labiausiai mane sokiravo tas epizodas su batu... Ka patartumet?
KOl kas mastau, kad reikia pasikalbeti su darzelio psichologe ir su antruoju zmogumi, dirbanciu toje grupeje. Bet realiausia siuo metu man atrodo - prasytis i kita grupe... Nes vaikas - pedagogu atspindys,tokios frazes , toks elgesys, kokio namie nera buve.. O labiausiai mane sokiravo tas epizodas su batu... Ka patartumet?
Magistrante55, tikiuos, tiks mano atsakymai, nes išsilavinimas ne pedagoginis, bet su autistais susiduriu darbe 
Maziuk, galima pasikalbėti, bet man atrodo, kad vienintelė gera vaikui išeitis keist grupę, nes auklėtoja ir jos darbo metodai taip lengvai nepasikeis, o jei ji tokia priešiška, kad "neužsisėstų" ant jūsų mažulės

Maziuk, galima pasikalbėti, bet man atrodo, kad vienintelė gera vaikui išeitis keist grupę, nes auklėtoja ir jos darbo metodai taip lengvai nepasikeis, o jei ji tokia priešiška, kad "neužsisėstų" ant jūsų mažulės