Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio auklėtojos paplepėkim

QUOTE(Edukologe @ 2012 09 29, 17:36)
smile.gif sveiki, kaip elgtis su aukletojos padejeja, jei ji ignoruoja prasyma padeti palydeti vaikus i kita uzsiemima? O kai vaikai grizta ir turi persirengti, net neprieina ir nepadeda?

Ar aukletojos kituose darzeliuose padeda delioti maista ant stalo aukletojai?

Kas turi tvarkyti zaislus grupeje, jei yra netvarka ir aukletoja yra uzsiemusi?

Aš pati dirbu ir siūlyčiau dirbti visoms komandiškai, nėra pareigų pasiskirstymo, o tiesiog vyksta bendras darbas mirksiukas.gif

Bet jei jau taip yra , kad auklytė (auklėtojos padėjėja) pati nesusipranta, tai tiesiog kalbėti ir nebijoti išsakyti auklėtojai kaip kas yra. Nes tam ji ir yra auklėtojos padėjėja, kad ne tik indus plautu ir grupę valytų, o ir auklėtojai padėtų ax.gif

Ar keliaujate į užsiėmimus ar į lauką, auklytė visada turi padėti , nesvarbu ar auklėtoja pati paprašo ar ne, ji besąlygiškai turi padėti.

Dėl maisto, tai čia jau savaime aišku, kad auklėtoja atsakinga teisingą porcijavimą, o auklytė už pagalbą paduodant vaikams valgį.

Už žaislus atsakinga auklėtoja ir žinoma vaikai , taigi žaislus ir kitas priemones tvarko vaikai arba auklėtoja, aišku viskas priklauso nuo auklytės, jei ji mato kad auklėtoja užsiėmusi, tai tuos žaisliukus ir patvarko.

Tai yra tik mano nuomonė, esu turėjusi su savo auklytę pokalbį, dėl viso padėjimo, ir mes labai gražiai viską išsiaiškinom ir kolkas dirbam komandiškai ir labai puikiai einasi.

Kadangi dirbu per dvi grupes, kitoje grupėje auklytė pati nuostabiausia, tiesiog mes ten esam lygios ir dirbam tik kartu, net ir veiklose gelbėja puikiai ir jokių pastabų ar prašymų jai nereikia, tiesiog viskas vyksta savaime.

Taigi kalbėkitės tarpusavyje, o jei jau neišeina susišnekėti, pasiūlykite pasiskaityti pareigybes wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2012 09 29, 17:36)
smile.gif sveiki, kaip elgtis su aukletojos padejeja, jei ji ignoruoja prasyma padeti palydeti vaikus i kita uzsiemima? O kai vaikai grizta ir turi persirengti, net neprieina ir nepadeda?

Ar aukletojos kituose darzeliuose padeda delioti maista ant stalo aukletojai?

Kas turi tvarkyti zaislus grupeje, jei yra netvarka ir aukletoja yra uzsiemusi?

Edukologe,pas mus irgi pastovi kova dėl auklėtojų PADEJĖJŲ darbo doh.gif Specialiai pabrėžiau PADĖJĖJŲ...gal nebutu mūms auklėtojoms pykta,jeigu kai kurios tokios aukl.padėjėjos vadintusi indų ir grindų plovejais ( tiesiog tvarkytojos). Nesakau apie visas,bet deja tokių padėjėjų yra nemažai doh.gif Pas mus kartais šeimininkute vos neįsako su dažiai tegul vaikai nepiešę,atseit jai reikės paskui kriaukles ir stalus valyti nuo dažų... rolleyes.gif doh.gif Žaislus nepadeda tvarkyti schmoll.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Man klausimas iškilo, skaitant Jūsų problemas dėl auklėtojų padėjėjų: ar Jūs ir auklėtojų padėjėjos pradėdamos dirbti perskaito/susipažįsta su pareigybiniais nuostatais ir pasirašo lape g.gif nes tokie nuostatai PRIVALOMI.
Atsakyti
Sveiki, gerai, mėginsiu kalbėti, matote, problema yra ta, kad auklėtojos padejėja yra vyresnio amžiaus ir ilgiau dirbanti negu aš, todėl piktnaudžiauja situacija.

O jeigu nepavyks susitarti, į ką kreiptis, kad nebūtų didelių nemalonumų jai dėl mano pretenzijų? Kažkaip nesinori, kad žmogus nukentėtų, jei pasiskusčiau.

Kitas klausimas - kas vaikus turi aprengti - abi ar auklėtojos padejėja? Nes nesulaukiu jokios pagalbos vaikus rengiant. Taip pat man labai nepatiko, kad vaikas kreipėsi "auklėtoja" valgio metu, aš net nespėjau prasižioti, o ji jau atsakė jam blink.gif , likau nemaloniai nustebinta tokio akibrokšto, matėsi, kad vaikas pasimetė.

Papildyta:
QUOTE(vakare-tyla @ 2012 09 30, 19:15)
Labas vakaras,

Man klausimas iškilo, skaitant Jūsų problemas dėl auklėtojų padėjėjų: ar Jūs ir auklėtojų padėjėjos pradėdamos dirbti perskaito/susipažįsta su pareigybiniais nuostatais ir pasirašo lape  g.gif  nes tokie nuostatai PRIVALOMI.

smile.gif žinoma, kas skaičiau, bet kai kurie dalykai, priešingai nei nurodoma apraše, yra miksuojami ir derinami tarpusavyje, todėl ir klausiu, kaip elgiasi kolegės.
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2012 09 30, 20:15)
Labas vakaras,

Man klausimas iškilo, skaitant Jūsų problemas dėl auklėtojų padėjėjų: ar Jūs ir auklėtojų padėjėjos pradėdamos dirbti perskaito/susipažįsta su pareigybiniais nuostatais ir pasirašo lape  g.gif  nes tokie nuostatai PRIVALOMI.

drinks_cheers.gif
QUOTE(Edukologe @ 2012 09 30, 20:55)
Sveiki, gerai, mėginsiu kalbėti, matote, problema yra ta, kad auklėtojos padejėja yra vyresnio amžiaus ir ilgiau dirbanti negu aš, todėl piktnaudžiauja situacija.

O jeigu nepavyks susitarti, į ką kreiptis, kad nebūtų didelių nemalonumų jai dėl mano pretenzijų? Kažkaip nesinori, kad žmogus nukentėtų, jei pasiskusčiau.

Kitas klausimas - kas vaikus turi aprengti - abi ar auklėtojos padejėja? Nes nesulaukiu jokios pagalbos vaikus rengiant. Taip pat man labai nepatiko, kad vaikas kreipėsi "auklėtoja" valgio metu, aš net nespėjau prasižioti, o ji jau atsakė jam  blink.gif , likau nemaloniai nustebinta tokio akibrokšto, matėsi, kad vaikas pasimetė.
Papildyta:
smile.gif žinoma, kas skaičiau, bet kai kurie dalykai, priešingai nei nurodoma apraše, yra miksuojami ir derinami tarpusavyje, todėl ir klausiu, kaip elgiasi kolegės.

Kalbekit ir nesvarbu kad ji vyresnio amziaus ir kad ilgiau dirba uz jus, tiesiog prie kavos draugiskai susedusios , pasitardamos, kad va butu puiku jei dirbtume kartu, draugiskai, kad i jusu pareigas ieina aukletojai padeti ir t.t.
Matysit pagal situacija, jei ji ignoruoja jus, tada jau galit ir piktuoju statyti , o jei ir sitai nepadetu, tiesiog nueikit pasisneket su vadovybe, ir pasakykite kad nenorite skustis, tiesiog norite draugiskai issiaiskinti kas kaip.
Tai va kaip ir skaitete aprase darbas yra miksuojams ir derinamas, taip kad derinkit graziuoju, nepavyksta, na ka teks pyktis, arba teks dirbti vienai wink.gif jei tylesite.
Jus tam ir mokinotes, kad dirbtumet aukletoja, o ne aukletojos padejejos padejeja wink.gif
O del vaiko kreipimosi i Jus, tiesiog pasakykite kas kart auklytej kad i mane kreipesi, nu svarbiausiai netylet o kalbet, nes su tyla nieko nebus 4u.gif
Vaikus rengia kartu.
Sekmes Jums! 4u.gif
Ir praneskite kaip Jums sekasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vestya @ 2012 09 30, 20:11)

smile.gif dėkui, pranešiu, kaip sekėsi ir ar įvyko kokie pokyčiai.
Atsakyti
Aš irgi turiu problemų su padėjėja, labai griežta, senamadiškai žvelgianti į įvairias situacijas.Grupę plauna ryto rato metu-tuomet mums negalima vaikščioti po grupę,atrodo , lyg ir draugė norėtų būt, bet kaip suvadovauja tai net tėvų sarmata.
Mus skubina rengtis į lauką, nesvarbu, ar dirbam ką ar repetuojam, nes jai pietūs 11-12v. O kada pietauja jūsų padėjėjos?
Atsakyti
QUOTE(darbė @ 2012 10 01, 20:38)
Aš irgi turiu problemų su padėjėja, labai griežta, senamadiškai žvelgianti į įvairias situacijas.Grupę plauna ryto rato metu-tuomet mums negalima vaikščioti po grupę,atrodo , lyg ir draugė norėtų būt, bet kaip suvadovauja tai net tėvų sarmata.
Mus skubina rengtis į lauką, nesvarbu, ar dirbam ką ar repetuojam, nes jai pietūs 11-12v. O kada pietauja jūsų padėjėjos?

blink.gif pas mus auklytes turi pusvalandi vadinamuju pietu, bet taip kad va tokiu laiku as pietauju, nera net kalbos schmoll.gif buna kad pietu miegelio metu kazkur isbega per ta laika, pietaujam kartu su vaikais mirksiukas.gif
Atsakyti
auklytėms įstatymiškai po 4 val.darbo priklauso pertrauka, tai manoji ir lekia namo, o kitų grupių auklytės per miegą.
Atsakyti
Ar tiesa, kad atestuojatis, keliant kvalifikacija atlikti darbai turi buti nesenesni nei 2 metu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasaros: 02 spalio 2012 - 11:58
pasiskaitykit atestacijos nuostatuose, aš pernai atestavausi , tai dėjau ką nuveikiau per 4 metus
Atsakyti
QUOTE(darbė @ 2012 10 02, 09:54)
auklytėms įstatymiškai po 4 val.darbo priklauso pertrauka, tai manoji ir lekia namo, o kitų grupių auklytės per miegą.

O tai taip istatymiskai ir parasyta? Niekada negirdejau. Pas mus tai per pietu miega visoms yra ta pietu pertrauka.
Manau, cia direktore turetu pasikalbeti su auklyte, kada jai reikia isbegineti. Juk darzelyje kita darbo specifika negu pvz., gamykloje, todel turi derintis pagal darba, manyciau. O jei nepatinka, reikia auklytei keisti darba... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vasaros @ 2012 10 02, 12:57)
Ar tiesa, kad atestuojatis, keliant kvalifikacija atlikti darbai turi buti nesenesni nei 2 metu?

Netiesa. Tik turi buti praeje ne maziau negu 2 metai po dekretiniu vaiko prieziuros atostogu.
Atsakyti