QUOTE(Edukologe @ 2012 09 29, 17:36)

Ar aukletojos kituose darzeliuose padeda delioti maista ant stalo aukletojai?
Kas turi tvarkyti zaislus grupeje, jei yra netvarka ir aukletoja yra uzsiemusi?
Aš pati dirbu ir siūlyčiau dirbti visoms komandiškai, nėra pareigų pasiskirstymo, o tiesiog vyksta bendras darbas

Bet jei jau taip yra , kad auklytė (auklėtojos padėjėja) pati nesusipranta, tai tiesiog kalbėti ir nebijoti išsakyti auklėtojai kaip kas yra. Nes tam ji ir yra auklėtojos padėjėja, kad ne tik indus plautu ir grupę valytų, o ir auklėtojai padėtų

Ar keliaujate į užsiėmimus ar į lauką, auklytė visada turi padėti , nesvarbu ar auklėtoja pati paprašo ar ne, ji besąlygiškai turi padėti.
Dėl maisto, tai čia jau savaime aišku, kad auklėtoja atsakinga teisingą porcijavimą, o auklytė už pagalbą paduodant vaikams valgį.
Už žaislus atsakinga auklėtoja ir žinoma vaikai , taigi žaislus ir kitas priemones tvarko vaikai arba auklėtoja, aišku viskas priklauso nuo auklytės, jei ji mato kad auklėtoja užsiėmusi, tai tuos žaisliukus ir patvarko.
Tai yra tik mano nuomonė, esu turėjusi su savo auklytę pokalbį, dėl viso padėjimo, ir mes labai gražiai viską išsiaiškinom ir kolkas dirbam komandiškai ir labai puikiai einasi.
Kadangi dirbu per dvi grupes, kitoje grupėje auklytė pati nuostabiausia, tiesiog mes ten esam lygios ir dirbam tik kartu, net ir veiklose gelbėja puikiai ir jokių pastabų ar prašymų jai nereikia, tiesiog viskas vyksta savaime.
Taigi kalbėkitės tarpusavyje, o jei jau neišeina susišnekėti, pasiūlykite pasiskaityti pareigybes