Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio auklėtojos paplepėkim

QUOTE(*Lyra* @ 2012 12 15, 22:47)
Su trimečiais siūlau inscenizuoti kokią nors jiems gerai žinomą pasaką  4u.gif

hm, dekui uz nuomone smile.gif
siaip ir pati masciau apie pasaka, kad tema butu su tai susijusi, taciau dabar turiu dar minti apie spalvas... bet va nei vienai, nei kitai temai nesumastau pacios pradzios, kaip su maziukais viska pradeti... na taip: susedam i ryto rata, pasisveikinam...ir kaip tada prie tu pasaku arba spalvu priarteti? blush2.gif as jau i panika puolu unsure.gif pasidalinkit mintimis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raxke @ 2012 12 22, 21:27)
siaip ir pati masciau apie pasaka, kad tema butu su tai susijusi, taciau dabar turiu dar minti apie spalvas... bet va nei vienai, nei kitai temai nesumastau pacios pradzios, kaip su maziukais viska pradeti... na taip: susedam i ryto rata, pasisveikinam...ir kaip tada prie tu pasaku arba spalvu priarteti?  blush2.gif as jau i panika puolu  unsure.gif  pasidalinkit mintimis  4u.gif

tiesiog, paklausti vaiku ar jiems patinka pasakos, kokias zino pasakas, kas seka pasaka jiems ir pan. Apie spalvas pvz sakyti: Vaikai uz lango ziema, kokios vyrauja spalvos, kokias matote spalvas, o grupeje ir t.t.
Atsakyti
Sveikos,
man kilo toks klausimas dėl kvalifikacijos. Turiu mokytojos kvalifikacija, bet dirbu darželyje, ir kaip visos žinote nuo Naujųjų reikia turėti auklėtojos kvalifikaciją. Internete skaičiau, kad auklėtojos kvalifikacija automatiškai įgyjama turint pedagoginį išsilavinimą ir vienus metus atidirbus darželyje. Čia teisybė, ar pasenęs reikalas?
Atsakyti
sveikos koleges ax.gif

gal kas galetu pasidalinti idejomis sventei "atsisveikinimas su eglute", aisku veiksmas vyktu saleje, visoms vaikuciu grupems.... svente pravesti reikes gan greitai sausio pradzioje, doh.gif suku galva, ka sugalvoti, kokiu personazu persirengti blush2.gif ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2012 12 28, 13:52)
Sveikos,
man kilo toks klausimas dėl kvalifikacijos. Turiu mokytojos kvalifikacija, bet dirbu darželyje, ir kaip visos žinote nuo Naujųjų reikia turėti auklėtojos kvalifikaciją. Internete skaičiau, kad auklėtojos kvalifikacija automatiškai įgyjama turint pedagoginį išsilavinimą ir vienus metus atidirbus darželyje. Čia teisybė, ar pasenęs reikalas?

Automatiškai niekas nesigauna, bent mūsų įstaigoje reikėjo igyti auklėtojos kvalifikacinę kategoriją.
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2012 12 28, 13:52)
Sveikos,

Čia kaip suprantu klausi apie įsigaliosiantį įstatymą, kad nuo 2013 m. rugsejo 1 d. darželyje turės dirbti tik pedagogai su ikimokyklinio ugdymo išsilavinimu. Tad jei esi mokytoja, turėsi įgyti ikimokyklinio ugdymo išsilavinimą.
Esu žalia šitame reikale, bet lygtais kvalifikacijos dabar tiek auklėtojams tiek mokytojams vienodos Mokytojo, vyr mokytojo, metodininko, eksperto???
Atsakyti
QUOTE(era^ @ 2012 12 28, 20:30)
sveikos koleges  ax.gif

gal kas galetu pasidalinti idejomis sventei "atsisveikinimas su eglute", aisku veiksmas vyktu saleje, visoms vaikuciu grupems.... svente pravesti reikes gan greitai sausio pradzioje,  doh.gif  suku galva, ka sugalvoti, kokiu personazu persirengti  blush2.gif  ir t.t.

Laba wink.gif

Mes pernai pakankamai idomiai atsisveikinome su eglute... jei rasiu, galeciau scenariju atsiusti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2012 12 29, 02:29)
Čia kaip suprantu klausi apie įsigaliosiantį įstatymą, kad nuo 2013 m. rugsejo 1 d. darželyje turės dirbti tik pedagogai su ikimokyklinio ugdymo išsilavinimu. Tad jei esi mokytoja, turėsi įgyti ikimokyklinio ugdymo išsilavinimą.
Esu žalia šitame reikale, bet lygtais kvalifikacijos dabar tiek auklėtojams tiek mokytojams vienodos Mokytojo, vyr mokytojo, metodininko, eksperto???

Aš esu radusi štai tokį dokumentą: http://www.smm.lt/te...8-02-19-331.htm
bet jis "truputį" senokas... Gal žinot naujesnių? Nes pagal jį, kaip ir sakiau,
po metų darbo įgauni kvalifikaciją. Dabar matyt jau pasikeitę...
Atsakyti
QUOTE(raxke @ 2012 12 29, 10:19)
Laba wink.gif

Mes pernai pakankamai idomiai atsisveikinome su eglute... jei rasiu, galeciau scenariju atsiusti wink.gif

butu labai man naudinga pasisemti ideju 4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(era^ @ 2012 12 29, 13:18)
butu labai man naudinga pasisemti ideju  4u.gif  4u.gif  4u.gif  aciu  thumbup.gif

parasiau i az, man el pasta atsiusk, as scenariju galesiu atsiusti, nes cia nezinau ar galima faila prikabinti blush2.gif
Atsakyti
Laba diena gerbiamos Aukletojos.

Atsiprasau, kad isiterpiu ne i savo tema. Taciau manau kai kam gali buti idomu: naujam privaciam darzeliui Kaune reikalingi darbuotojai (planuojamas atidarymas 2014m.vasario men.). Jei kam idomu - prasau kreiptis email: daiva.povilaitiene(at)gmail.com, atsiusiu siulomos darbo vietos aprasyma.

Bet kokiu atveju linkiu sekmes pasisventusiems savo darbui zmonems! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raxke @ 2012 12 22, 21:27)
siaip ir pati masciau apie pasaka, kad tema butu su tai susijusi, taciau dabar turiu dar minti apie spalvas... bet va nei vienai, nei kitai temai nesumastau pacios pradzios, kaip su maziukais viska pradeti... na taip: susedam i ryto rata, pasisveikinam...ir kaip tada prie tu pasaku arba spalvu priarteti?  blush2.gif as jau i panika puolu  unsure.gif  pasidalinkit mintimis  4u.gif

Ryto rate pasisveikinate, pažaidžiate žaidimą susipažinimui (nes jei stebės veiklą kiti pedagogai, vaikams smagu prisistatyti mirksiukas.gif ) ,,Meškiukas keliauja rateliu, pasakyk, kuo tu vardu....." dar tinka pirštų mankštelė ir pan. Po to siejant su tema, pristatyti pasaką (jeigu ji žinoma, išvardinti veikėjus, kokie jie, kaip atrodo, koks balsas ir pan.) pasiūlyti vaidinti, vaikai aišku sutiks, nes pasakos inscenizacija tokio amžiaus vaikams thumbup.gif .
o apie spalvas galimas minčių lietus pvz. kam reikalingos spalvos, kokias žinote, galima rodyti korteles, skareles ar kt. spalvotus daiktus. Labai geras did.žaidimas ,,Surask tokią pat spalvą" (išdalini vaikams pvz spalvotas korteles ir jie turi surasti grupėje tokios pat spalvos daiktus). Sėkmės 4u.gif Ir svarbiausia, nepanikuoti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vidara @ 2012 12 28, 22:53)
Automatiškai niekas nesigauna, bent mūsų įstaigoje reikėjo igyti auklėtojos kvalifikacinę kategoriją.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif taip, būtina įgyti auklėtojos kvalifikaciją mokytojoms, norint dirbti ikimokyklinio ugdymo įstaigoje.
Papildyta:
QUOTE(Erina @ 2012 12 29, 02:29)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti