Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimas išsimokėtinai - lizingas

Arana, labai taiklu, dar pridėčiau, kad vėliau jau buvo galima spjaut į tą butų eilę ir stot į kitą eilę kooperatiniam butui, t.y. tokiam butui, už kurį pats turi susimokėti pradinį įnašą ir paskui dar kasmet mokėti kokį 20 metų. Deja nedaug kas "statėsi" kooperatorinius butus, nes neturėjo pinigų įnašui, ne visiems tada (kaip ir dabar) tėvai galėjo padėti.

Tad laikas nusiimti rožinius akinius prisimenant tarybinius laikus, dabar jaunimas turi tikrai žymiai daugiau galimybių. O ir ta krizė - metai du trys ir praeis, algos atsistatys ir vėl visi bus pajėgūs paskolas mokėti, čia aš taip nedrąsiai optimistiškai tikiuosi geriausio varianto biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 21 gruodžio 2009 - 18:56
QUOTE(Sophi @ 2009 12 21, 19:52)
Neprivaloma, bet turbūt kokie 99 % pirko.

Tų dykai dalytų butų rezultatas - dabar nudrengti ištisi mikrorajonai. Taigi valdiški - kam čia rūpintis doh.gif

"Taurai" dar gaminami?

gaminami ir labai puikus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

as labai norejau siauro (LCD) ir nebrangaus.Tauras puikiai atitiko sias salygas + DVD grotuvas i mazesnius integruojamas yra. seimos draugai puiku nebrangu uz 466 i virtuve pirko. as norejau didesnio 27 coliu (cia tipo 68 cm) uz 799 su 2 m garantija pirkom. rodo. atrodo normaliai. va dedei 60-meciaui vel taura sikart 32 coliu (turbut 82 cm) uz 900 susimete gimine senukuose pirkom. kol kas visi mano zinomi patenkiti ax.gif o kai (jei) reik remomtuot vel gerai - detales siauliuos turi wink.gif triju men laukt nereik wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2009 12 21, 18:55)
Tad laikas nusiimti rožinius akinius prisimenant tarybinius laikus, dabar jaunimas turi tikrai žymiai daugiau galimybių.

Matot, žmonėms nereikia galimybių - juk tai nieko negarantuoja. Reikia visko gatavo - šiandien pat ir be didesnių pastangų ax.gif
Šiandien baigė mokslus - rytoj reikia apstatyto buto, dar geriau namo, kelionių tris kartus per metus į pasaulio kraštą, ir t. t. ir pan. Dabar juk net studentams ne lygis į paskaitas ne savo automobiliu važinėt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 21, 19:23)
karra, tai tik įsivaizduok, į kokią bėdą būtumėte papuolę, jei kabėtų 15000 paskola su palūkanomis ir dar reikėtų pirkti automobilį, o pajamos būtų sumažėjusios. unsure.gif

tai ir sakau - as PRIES lizingus. nebent.... na nzn. kas. nebent. is tiesu nbzn...

wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 12 21, 19:41)
Matot, žmonėms nereikia galimybių - juk tai nieko negarantuoja. Reikia visko gatavo - šiandien pat ir be didesnių pastangų ax.gif
Šiandien baigė mokslus - rytoj reikia apstatyto buto, dar geriau namo, kelionių tris kartus per metus į pasaulio kraštą, ir t. t. ir pan. Dabar juk net studentams ne lygis į paskaitas ne savo automobiliu važinėt rolleyes.gif

blink.gif Sophi, bet ko gero, ir jūs gyvenate geriau nei jūsų mama, močiutė ar promočiutė. Tada nebuvo TV, kas buvo prabanga apie 1960, mašiniuko, vandentiekio, kanalizacijos dažnam name, šilto vendenuko..Ar to siekti buvo blogai?
Jaunam žmogui būdinga siekti ir norėti, tai vyresniam gerai kaip yra, nieko keist nereikia, viskas nusistovėję ir sustabarėję, mirti kievienais metais ruošiamasi, kam čia dar ko reik.. doh.gif Maždaug kam tie langai plastikiniai ir t.t., LCD tv, ir panašiai..Kam į tą Vilnių per visą Lietuvą minti, pavyzdžiui..Ogi ir pragyvena tokio sukirpimo žmogus kaip kurmis toliau savo nosies nematydamas. Gyvenimas tik vienas tėra, ir jis praeis taip, kaip praleidžiamas.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 21 gruodžio 2009 - 20:28
QUOTE(karra @ 2009 12 21, 19:45)
tai ir sakau - as PRIES lizingus. nebent.... na nzn. kas. nebent. is tiesu nbzn...

wink.gif

Tiesiog Lietuvoje per daug ir per dažnai "force majore" atvejų, kad riebiai rizikuoti..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 12 21, 20:26)
blink.gif Sophi, bet ko gero, ir jūs gyvenate geriau nei jūsų mama, močiutė ar promočiutė.

Jei lyginsim su močiutė i r promočiutėm, žinoma, kad geriau, nes visi mes dabar gyvenam geriau.
Bet pagal dabartinį gyvenimo lygį tai sunku būtų pasakyt. Turbūt geriausiu atveju vidutiniškai, nors pagal tam tikrus kriterijus gal net prasčiau nei vidutiniškai unsure.gif Nors pagal kitus kriterijus gal geriau nei vidutiniškai. Labai priklauso nuo to, pagal kokius kriterijus vertinsim ax.gif
Jaunam žmogui būdinga siekti ir norėti, tai vyresniam gerai kaip yra, nieko keist nereikia, viskas nusistovėję ir sustabarėję, mirti kievienais metais ruošiamasi, kam čia dar ko reik.. doh.gif

Viskas puiku, kai siekiai ir norai atitinka galimybės - kai to nėra, tai it graudu, ir juokinga kartais būna.
Maždaug kam tie langai plastikiniai ir t.t., LCD tv, ir panašiai..

Kam tas LCD tv, kai kineskopinis tenkina 100 %?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 21 gruodžio 2009 - 20:50
QUOTE(Violeta* @ 2009 12 21, 19:26)
blink.gif Sophi, bet ko gero, ir jūs gyvenate geriau nei jūsų mama, močiutė ar promočiutė. Tada nebuvo TV, kas buvo prabanga apie 1960, mašiniuko, vandentiekio, kanalizacijos dažnam name, šilto vendenuko..Ar to siekti buvo blogai?
Jaunam žmogui būdinga siekti ir norėti, tai vyresniam gerai kaip yra, nieko keist nereikia, viskas nusistovėję ir sustabarėję, mirti kievienais metais ruošiamasi, kam čia dar ko reik.. doh.gif Maždaug kam tie langai plastikiniai ir t.t., LCD tv, ir panašiai..Kam į tą Vilnių per visą Lietuvą minti, pavyzdžiui..Ogi ir pragyvena tokio sukirpimo žmogus kaip kurmis toliau savo nosies nematydamas. Gyvenimas tik vienas tėra, ir jis praeis taip, kaip praleidžiamas.. unsure.gif

Nusisnekejote kapitaliai.....jei jau vyresnio amziaus zmones tai nieko nebereikia.Mano 92 metu mociute pries kelias savaites nusipirko nauja saldytuva o siais metais nuosavame name ivede tualeta i pati nama(anksciau reikejo eiti i lauko tualeta)Ir beje visa tai susitaupe gaudama apie 400lt pensijos.Ir pragyvena ir prasimatina ir susitaupo 4u.gif Visiems reikia,tik ne visi turi kantrybes taupyti ir sveiko proto 4u.gif
O tai kad musu teveliai jauni budami neturejo is karto visu patogumu,tai jie ne ka prasciau negyveno,poziuris buvo kitoks i gyvenima zvelge ne realiai 4u.gif Neturejo LCD kiekviename kambaryje ar kanalu per televizoriu maziau rode,tai su seima,su vaikais daugiau bendravo,o ne kiekvienas ilindes kas i televizoriu,kas i kompiuteri.Tikrosios vertybes buvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 21, 20:49)
Tikrosios vertybes buvo 4u.gif

Deja, tiesa. Būtent vertybės yra esmių esmė, o kai jų kaip ir nėra, tai turim, ką turim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 21, 20:49)
Neturejo LCD kiekviename kambaryje ar kanalu per televizoriu maziau rode,tai su seima,su vaikais daugiau bendravo,o ne kiekvienas ilindes kas i televizoriu,kas i kompiuteri.Tikrosios vertybes buvo 4u.gif

Na, čia idealizuotas vaizdelis, ir kiek apibendrintas smile.gif
Tais laikais mano tėtis dirbo 3 darbuose, kad išlaikytų šeimą. Dabar taip dirbu aš, kad išlaikyčiau savąją. Ir mano amžinatilsį tėtis rasdavo man laiko, ir aš randu jo savo vaikams. Kompas ir telikas čia ne prie ko... Vertybės ir šalia jų gali egzistuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 12 21, 23:02)
Na, čia idealizuotas vaizdelis, ir kiek apibendrintas smile.gif
Tais laikais mano tėtis dirbo 3 darbuose, kad išlaikytų šeimą. Dabar taip dirbu aš, kad išlaikyčiau savąją. Ir mano amžinatilsį tėtis rasdavo man laiko, ir aš randu jo savo vaikams. Kompas ir telikas čia ne prie ko... Vertybės ir šalia jų gali egzistuoti smile.gif

Mano tetis taip pat dirbdavo visada ne viename darbe..kazkada skaiciavome,kad buvo metu,kur turejo pareigu net 5-6 darbuose,kartais net nakti tekdavo lekti jei reikdavo.Ir dar prie to keleta namu sugebejo pastatyti biggrin.gif (savo seimai pats savo rankomis)
As dirbu viename darbe,bet darbo valandos ilgos 4u.gif
Vertybes gali egzistuoti bet ar egzistuoja ar nebeuzima vaikus daugiau visokie kompiuteriai, PSP, televizoriai..anksciau filmukus rodydavo tik vakare pries miega ir tai trumpai,o sekmadieniais rodydavo pasaka vaikams,o dabar.... biggrin.gif kad siais laikais patobulejusi technika dazna vaika uzima daugiau nei daug dirbantys tevai tai juk ne mistika ir ne nusisnekejimas.Dabar 3-4 metu vaikai moka zaisti kompiuterinius zaidimus ir parleke is darzelio puola prie kompiuterio(deja is draugu patirties kalbu) as dukros isvis neleidziu prie PC ir poreikio jai tokio nera,o stai jos amziaus vaikai jau jaucia priklausomybe,kurie yra pabande. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 22 gruodžio 2009 - 08:00
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 22, 07:59)
...as dukros isvis neleidziu prie PC ir poreikio jai tokio nera,o stai jos amziaus vaikai jau jaucia priklausomybe,kurie yra pabande. unsure.gif

Sakyčiau, čia jau kraštutinumas g.gif
Mano vyresnėlė pc pagalba savarankiškai mokosi prancūzų kalbos, savarankiškai išmoko programuot... nematau tame blogo. Jei sėdėtų nuolat ir geimintų - tada taip, tektų kažko imtis. O dabar dalinamės trise vienu kompu (sąmoningai laikau namie tik tą vieną), tad priklausomybės nuo to daikto nei vienai nėra biggrin.gif
Atsakyti