Įkraunama...
Įkraunama...

Ar kam nors prireikė psichologo?

Sveikos, noreciau paklausi, ar kam nors prireike psichologo pagalbos nestumo metu? Man paciai atrodo, kad reikia.viena diena dziaugiuosi esanti nescia, skraidau padebesiais, kita- jau vos ne pati nelaimingiausia.
Bijau atsakomybes uz dar negimusi vaikiuka.Atrodo, nieko nemoku, nezinau...
Nezinau, kaip sau padeti?! verysad.gif
Labai noriu jausitis gerai, kad manyje esancios gyvybes taippat jaustusi gerai. verysad.gif
Atsakyti
nesinervuok taip 4u.gif
ir as taip jauciausi, bet kuo toliau-tuo maziau to jaudulio smile.gif
juk mes moterys-visos turim "mamos" inkstinkta, tad viskas bus gerai.
as tai turbut savo vyra privesiu prie to, kad jam teks pas psichologa eiti doh.gif ba jau tokia pasidariau slyksti, man jo net gaila blush2.gif negaliu susivaldyti, nuotaikos kas minute keiciasi...
Atsakyti
Sveika, pupux. Normalu, kad nėštukėms iškyla daug klausimų apie tai kaip reikės prižiūrėti savo gimusį kūdikėlį, juolab jeigu tai pirmas stebuklėlis šeimoje. Manau, kad tau reiktų kuo daugiau laisvo laiko skirti informacijos paieškai apie kūdikių priežiūrą, bendrauk su savo mama, ar seserimi, ar su draugėmis, kurios yra nėščios arba kurios jau turi vaikučių. Kiekvieną kartą lankydamasi pas savo ginekologą pasikonsultuok apie tau rūpimus dalykus, lankyk nėščiųjų kursus ir pamatysi, kad tik iš nežinomybės kilo tau visos abejonės. Linkiu tau džiaugtis kiekviena nėštumo diena, nes būti nėščia tikra Dievo dovana!
Atsakyti
Na taip,as stengiuosi save raminti, kad nera ko noreti, juk tai mano pirmieji dziaugsmai,bet kartais, taip sunku nuo nesamos atsakomybes pasidaro, kad nieko nebenori fear.gif verysad.gif
Atsakyti
As tai lygiai taip pat jauciausi, tai gera diena, tai visai bloga. Vyras persigandes buvo ir siule eiti pas psichologa. As jauciausi ziauriai nelaiminga, atrode, kad griuvo visi planai, o ir siaip saves gailejausi neaisku del ko. Vyras taip pat buvo nusimines, jam atrodė, kad as visai nenoriu to vaikelio (cia pirmagimis). As siulyciau nueiti pas psichologa, jei jauti, kad nuotaiku svyravimas nepraeina. Man dabar po 3 men. jau praejo....na galima sakyti susitaikiau su mintimi, kad gyvenimas nebus toks kaip anksciau, kad planai pasikeite ir dabar stengiuosi ziureti i viska pozityviai...Nors va, pvz., storejimas ir netilpimas i drabuzius vis dar sukelia man susierzinimo priepuolius...nors siaip jau tai kaip buti nesciai ir nestoreti doh.gif smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
viespatie, kokios durnes..
nu nesusilaikiau, issprudo, kaimietiskai..
kas per motinos bus, jei liudi kad planai sugriuvo del nestumo, arba - " i rubus nebetelpu.."
dave dievas stabukla, tai ziaukites, nes kiek moteru metu metus negali vaikeliu susilaukti.. kokias kancias isgyvena, kiek proceduru atlieka ir t.t.
Jei esat nebrandylos, nesuprantat kam tas vaikas ir kaip cia jis jusu gyvenima sugriaus - tai naudokit kontraceptikus..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 05 30, 09:17)
kas per motinos bus, jei liudi kad planai sugriuvo del nestumo, arba - " i rubus nebetelpu.."
dave dievas stabukla, tai ziaukites, nes kiek moteru metu metus negali vaikeliu susilaukti.. kokias kancias isgyvena, kiek proceduru atlieka ir t.t.
Jei esat nebrandylos, nesuprantat kam tas vaikas ir kaip cia jis jusu gyvenima sugriaus - tai naudokit kontraceptikus..

Nu Kice pavarei doh.gif lotuliukas.gif Bet zodziai labai teisingi. Merginos, jei jus liudit del savo nestumu ar priaugto svorio, uzeikit i skyreli "nesulaukiancios gandro" - tai bus pati geriausia terapija, padesianti suprasti, kad esat tiesiog laimes kudikiai smile.gif As vat sutikciau su bet kuo, kad tik tureciau tokia laime...
Atsakyti
to kice: Tau tiesiog pikta...
Manau, kad šioje temoje galima truputį pasvarstyti apie planuotus ir neplanuotus vaikučius, nes manau, kad nestuke.gif metu skirtingai jaučiasi jų mamytės.
Kai vaikutis planuotas, neretai nėštumas trunka daug ilgiau nei 9 mėn. Bent aš taip manau. Perskaitoma ne viena knyga apie vaikų auklėjimą, priežiūrą, pagaliau apie patį nėštumą. Apie vaikutį jau galvojama. Kartais nepavyksta iš karto. Kiekvieną mėnesį atrodo, kad jau, užkibo, bet deja... Tačiau vieną dieną pasiseka ir nenuostabu, kad didėjantis pilvukas nė kiek negąsdina, juk jo buvo taip laukta 4u.gif
Aišku, gali būti ir kitaip. Nekalbėsiu apie nėštumus, kurie patyliukais vadinami "gyvenimo klaidomis". O būna ir taip...
Jį be proto myli. Ir jis tave myli ne ką mažiau. Pagalvojat, kad visai nieko būtų turėti 2.gif Bet gal ne šiais metais, gal kitais. O gal dar kitais... Tiesiog kartais apsvarstot tokią galimybę ir tiek. Kaip ir tą, ką darytumėt, jei "netyčia" pastotum, nes Tu pati sau prisiekei niekada negerti piliulių(kam nuodyti organizmą???), ir kartais saugotės niekaip. Vieną dieną pasimylit per vaisingas dienas. Tu jį perspėji, kas gali būti, bet judu netikit, kad KAŽKAS BUS. Po to pajunti, kad kažkas ne taip. Neprasideda mmm. Bet tu dar netiki, kad DĖL TO. Jis irgi pastebi, kad kažkas kitaip. Po kelių dienų ateina su nėštumo testu. Ir ryte II. Tu nestuke.gif Ir džiaugiesi ir galvoji, kas dabar bus?
Praeina porą mėnesių. Viskas gerai. Kelis kartus per ultragarso tyrimą matei judviejų mažiuką. Bet dar netiki, kad nestuke.gif Netiki, net tada, kai jis tau įspiria, bet pastebi ką kitą... Kad neužsegi džinsų, kad ant krūtinės atsiranda strijų, kad greitai nuvargsti ir visada nori miego, kad neįsispraudi į savo mylimiausią suknelę. Tau visada rūpėjo kaip atrodai. O dabar esi panaši į burbulą. Tavo kūnas nebepriklauso Tau. Jame kažkieno namai. Kartais atrodo, kad myli tą, kuris čia gyvena, nors dar jo nematei. Lauki. Nedaug beliko. Nori susigrąžinti save. Tokią kaip buvo.
Atsakyti
Mano būsimas lėliukas buvo labai ilgai planuotas - lauktas , dėl to kaip pamačiau teste 2 juosteles džiaugsmui nebuvo ribų. Bet mano nuotaikų kaita, ir irzlumas baigia pribaigti vyrą, manau kad jis greičiau depresija susirgs, nors yra pagirtinai kantrus ir atlaidus mano kaprizams. Vietoj mane užliejančios ramybės ir džiaugsmo tapau tikra ragana, aš save teisinu harmonų audromis. Bet vistiek jau pačiai nesmagu, kad pasidariau tokia verysad.gif
Atsakyti
Tos nuotaiku kaitos ir abejones nestumo metu yra normalus reiskinys ir nereikia cia taip uzsipulti... Bet viskas praeina ir po kiek laiko pati stebiesi savo mintimis....
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 05 30, 09:17)

na nezinau is kur pas tave tiek pykcio...lyg busima mama neturetu teises jaustis blogai... br, nesuprantu as tokiu pamokslautoju kaip tu... kam nuo to geriau? nezinau..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 05 30, 08:17)

tai dabar uz tai, kad daug moteru negali susilaukti vaikelio, tureciau dziaugtis, kaip mane pykina visus 9 menesius, kaip man tinsta visas kunas ir negaliu susigyvent su kitais pokyciais? As savo vaikeli myliu ir labai laukiu, jis nera kaltas del tu pokyciu, taciau nesu kokia mazohiste, kad dziaugciausi negalavimais blink.gif
Atsakyti