QUOTE(GAPO @ 2008 02 13, 04:09)
Joho

, o neperlakavai?

Darbai iš interneto. Įdėjau šiaip akims paganyti. Turiu dar nepabaigtą vazoną savo, bet neprisėdu

nors užglaistyti beliko.
Jei plastikas kietas, tai gal ir neatšokinės, bet kaip prisiklijuos

. O pabandyt reikėtų, ar limpa ir laikosi ant mažesnio. Juk darė kažkuri ant indelių nuo kremų ir t.t.
Jei alternatyva, tai gali mozaikinti medinį vazoną-konteinerį, o palmę sodinti į plastikinį ir dėti į vidų. Pvz. šis yra 36cm skersmens, 38lt
medinis, reiktų pasirinkti pagal palmės poreikius, gilaus ar ne .
Bet jei palmė dar maža, tai keistai ji atrodys didžiuliame vazone

,
laukti kol užaugs

. Tai geriau iškart didesnę pirkt. Arba nepatingėt padaryt du vazonus panašaus stiliaus, į mažesnį palmę, o į didesnį greit augančių vienmečių ar daugiamečių augalų(pvz. amarilis, na tik kaip pavyzdys

, yra juk tų gėlių svogūninių). O paskui, kai palmė bus "pasiruošus"

perkelt į didįjį.
Nebloga mintis su tais mediniais- bet, galvoju jei kada tos lentutės ims leisti drėgmę, ar klibėti, tai gali mozaika imti byrėti... Aš apskritai pagalvojau, kad gal reiktų iš kokios kietos fanieros ar medžio pliauskų sukalti tokį vazoną kvadratinį ar į apačią siaurėjantį, ar pan.- ir jį tokį pastatomą, tik kaip rėmą- be dugno padaryti, o palmę sodinti į kokį plastikinį, ir paskui įstatyti į tą be dugno, apmozaikintą- tai tada gal geriau bus, nes ir laistant nedrėks... Ech, bet kalinėjimais užsiimti

Matyt reiks susiimti, ir pradžioje išsitraukti mažesnį, molinį tokį turiu irgi palmei, seną- jį apmozaikinti- ir pradžioje, kol užaugs, jame laikyti... O paskui tikrai kokios dėžės be dugno ar medinio kubilo dairytis, kurį galima mozaika apklijuoti, ir į jį įstatyti tikrajį vazoną

Bet aš tokia maksimalistė, ad man labai sunku pradėti nuo mažesnio, kaip visi normalūs žmonės- aš iš kart noriu "kažko tokio"
O jei ant molinio vazono klijuoti, tai ar patogu bus su plytelių klijais? juk logiškai mąstant šliuožti žemyn turėtų, nors būna kažkokie specialūs, vertikaliems paviršiams, bet vis tiek- jei vazonas apvalus, tai gi prisiliesi kur jau paklijuota, ir pasislinks visos plytelės- jaučiu vienu prisėdimu neapklijuosi- juk džiūsta turbūt ne iš karto