Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose III

Aciu jursan uz mielus siltus zodzius:)
taip norisi padrasinimo, o kiekvienas piktas atsiliepimas apie trakus palieka kazkokiu nuosedu, kuriu visai nenoriu veztis su savim TA diena. baimes, nerimo ir taip uztektinai, o cia dar papildomas galvosukis, nes vienos sako, kad trakuose labai labai gerai, o kitos, kad visai blogai g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytedaiva @ 2007 10 05, 23:23)
taip norisi padrasinimo, o kiekvienas piktas atsiliepimas apie trakus palieka kazkokiu nuosedu, kuriu visai nenoriu veztis su savim TA diena. baimes, nerimo ir taip uztektinai, o cia dar papildomas galvosukis, nes vienos sako, kad trakuose labai labai gerai, o kitos, kad visai blogai g.gif

Tau sunku isgirst tiesa? melas yra daug saldesnis? o geriausia tikek savo sirdim. Jai kudikiui viskas gerai,tai gerai visur, jai gimdymas komplikuotas, tegu padeda tau dievas, tai tada tik VU ligonine niekas daugiau tau nepades. Pagalvok, kol turi laiko nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 10 06, 10:00)
Tau sunku isgirst tiesa? melas yra daug saldesnis? o geriausia tikek savo sirdim. Jai kudikiui viskas gerai,tai gerai visur, jai gimdymas komplikuotas, tegu padeda tau dievas, tai tada tik VU ligonine niekas daugiau tau nepades. Pagalvok, kol turi laiko  nestuke.gif

Taip iseina,kad tos mamytes,kurioms gimdymas Trakuose paliko gerus ir labai gerus prisiminimus yra melages blink.gif
Papildyta:
QUOTE(mamytedaiva @ 2007 10 05, 23:23)

Kiek zmoniu tiek nuomoniu...nebuna gi tik balta ar juoda mirksiukas.gif sekmes gimdyme 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 06 spalio 2007 - 09:15
As kai jauciau kad mano gymdimas yra normalus ir sklandus,tai ir nebijojau.Bent taip save itikinejau kad as stipri ir viska istversiu.Nes bijojau gymdyti. blush2.gif .Iskarto norejau tartis su gyditoja,bet paskui apsigalvojau.O kam man tai.Bet jau geriau zinoti tiesa.
Jai gymdimas komlikuotas tai tau bet kur neduos garantijos jog viskas baigsis gerai.Gyditojai ne visagaliai.Deja.
As dar karta uz Trakus. thumbup.gif
Atsakyti
kiek lankiausi Trakuose, ne karto niekas man i nebande sakyti, kad "pas mus vaikai nepmirsta, neserga ir pan". Ne gi i kitas ligonines atejus visos gydytojos puola vardinti statistika kiek pas juos vaiku numire, kiek gimdymu baigesi nesekmingai, ir t.t.?????? Didziuju miestu ligoninese tokiu liudnu atveju yra ir dar daugiau nei Trakuose ar bet kurioj kito mazo miestelio ligoninej. Taip kad, viena karta papasakojus ir issakius savo neigiama patirti ir neigiama nuomone, nebutina jos askaluot kiekvienam puslapyje 4u.gif

Ir jokiu roziniu akiniu as neturiu.

Atsakyti
valio - sėkmės gimdant Trakuose. Bet jei pradės strigti gimdymo veikla ar neįsistatys galvutė ar dar įvyktų kažkas panašaus (tokie dalykai atsitinka laaaaaaaabai dažnai), ir nebus Rogalskio ar kokio kito geresnio gydytojo - palinkėsiu Jums tik sėkmės. Jums jos prireiks. 4u.gif
Smagių gimdymų Trakuose - paalsuokit laime, kol ateis čia kokia mama, kuriai nepasiseks ne taip kaip man, bet pačio gimdymo metu.
jau vienai mamai panašiai buvo, ir ji dėkoja už tai Rogalskiui. O jeigu būtų buvusi tik vedėja, matyt pabaiga būtų buvus liūdna.

Taigi, visosm kuo didžiausios sėkmės.
Priminimas - nusiimkit rožinius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karosiukas: 07 spalio 2007 - 05:45
Brr Karosiuk... Jeigu sudetume tavo pasisakymu isklotines i viena, atrodytu kad du asmenys po vienu nick'u susidvejine... Tiesa sakant, lik tu su savo nuomone ir su juodais, rudais ar melynais akiniais.

Idomu, ilindau i net i kitas temas, kuriose kalba apie garsiasias, gerasias Vilniaus ligonines g.gif ogi net po pora mamyciu radau, kurios yra neteke savo kudikeliu, nekalbant apie tas, kurios nepatenkintos, nelaimingos, arba gimdymai vos nesibaige liudnai... Kokios isvados, Karosiuk mirksiukas.gif

Va pries pora savaiciu i viena geraja, puikiaja Vilniaus ligonine atvykusia gimdyti moteri tiesiog paprastai - isvijo blink.gif bigsmile.gif nes gimdykloj vietu nebuvo bigsmile.gif Nors leliukas jau pernesiotas virs termino buvo, a kam rupi bigsmile.gif Taigi va gi, bet nuo to ji neskalambija apie tos ligonines klaikuma, nors turi pilna teise.

Siulau toliau teikti informacija, kuo objektyvesne tuo geriau - kaip gimde, pas ka gimde, kaip sekesi, kokie trukumai ir privalumai. O mamos lai renkasi. Su akiniais arba be ju. Koks kieno reikalas.

Sekmes. As antraji savo stebukla irgi gimdysiu Trakuose mirksiukas.gif
Atsakyti
Dieve Dieve, toks jausmas, kad ji taip ir laukia, kad Trakuose atsitiktų kažkas bloga ir kad pasitvirtintų tai, ką ji rašo doh.gif Tai tiesiog galų gale neetiška ir nekorektiška. Na, gal jau užteks to purvo? Gal geriau besiruošiančioms gimdyti tiesiog palinkėti sėkmės ir stiprybės? Aš nesuprantu, negi žmonės liedami pagiežą jaučia malonumą? Mes jau girdėjom, kas tau atsitiko. Žmonės patys atsirenka pelus nuo grūdų...
Mamos, tikėkit, viskas bus gerai. Nusiraminkit, kai jūs ramesnės, ir jūsų vaikiukams ramiau ir geriau 4u.gif Stiprybės ir kuo gražesnio susitikimo su savo vaikiukais smile.gif
Atsakyti
Na, žinot, ir aš įsiterpsiu, nes jau darosi graudu skaitant Karosiuko pasisakymus doh.gif Man taip pat pasirodė, kad po tuo pačiu nicku du asmenys, nes realiai galiu pasakyti Karasokiuk, kad tu skleidi dezinformaciją. Kad nebūčiau apšaukta ir išjuokta, norėčiau priminti, kad kai man buvo 11 sav., būtent tu man pasiūlei kreiptis pas V.Variakojienę, kuri dirba Trakų ligoninėje, išgyriai visus, sakydama, kad tai šauni vieta ir pan. O ką aš randu dabar, kai iki gimdymo man liko visiškas šnipštas bigsmile.gif ogi purvinus tavo pasisakymus. Manyčiau, tamstai, reiktų apsispręsti, ar prieš ar už esi Trakus. Atsakymo tavo nelaukiu, nereikia jokios tavo reakcijos į mano pasisakymą, paprasčiausiai aš šiuo atveju jaučiuosi tavęs apgauta, taip yra labai neetiška ir netaktiška iš tavo pusės.

Paprasčiausiai, kai žmogus ateini pasiskaityti nuomonių apie tau rūpimą įstaigą, kai iki gimdymo lieka tik kelios savaitės, kai šiuo atveju viskas yra nuspręsta ir pan., kai realiai turi ramiai laukti savo mažo žmogučio, randi tokius pasisakymus to žmogaus, kuris nėštumo pradžioje gyrė šią įstaigą, tai žinot... O kas svarbiausia, tokie pasisakymai sklinda praktiškai iš vieno Karosiuko ir dar su tokia ironija, na palaukit, jei jau ir jums tai bus tai galėsit save ir kaltint, man taip atrodo, kad tau turėtų būti gėda, pasakei kartą savo nuomonę, užtenka, gyvenk toliau, nes tai jau tampa visai nebejuokinga.

Atsiprašau kitų būsimų mamyčių, kad čia pratrūkau, paprasčiausiai atsibodo tylėt 4u.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau Trakuose ir esu labai patenkinta thumbup.gif . Neturiu nė vieno priekaišto. Tiesiog tokia mano patirtis (jokie rožiniai akiniai čia niekuo dėti).
Viskas buvo labai gerai nuo pat atvykimo į ligoninę (su vyru buvom sutikti kaip žmonės; na, taip juk ir turėtų būti, juk ir esam žmonės smile.gif Betgi ne visada taip būna g.gif ) iki išvykimo. Gimdymo pabaiga buvo itin nelengva, kaip reikiant užsitęsė (vaikas pasisukęs šonu, klubai siauri, sąrėmiai per silpni, aš be jėgų), tačiau viskas buvo atlikta profesionaliai, ir pagimdžiau pati. Galiu tik padėkoti gyd. Rogalskiui ir akušerei Jūratei.
Psichologinė atmosfera, sakyčiau, irgi nėra nesvarbu. Vis tik gimdymas - neeilinis įvykis. Ir aš džiaugiuosi, kad nepaisant viso patirto skausmo, galiu prisiminti savo vaiko gimimą su šiluma, be jokių nuoskaudų.
Personalas irgi buvo puikus - nuoširdūs ir pasirengę padėti žmonės.
Na, ir aplinka siaurąja prasme. Kamerinė, o ne konvejerinė. Palatoj buvom tik su vyru ir dukryte. Paprasta, kukli aplinka, bet jauku. Kas dėl gimdyklos, tai Vilniuj ne visur tokią surasi.
Dar kartą pabrėžiu - tai mano patirtis. Bet ar turėčiau ją nutylėti vien dėl to, kad ji gera?

Atsakyti
QUOTE(karosiukas @ 2007 10 04, 14:30)
, o išsišiepimas ir apšokinėjimas - ne prioritetas turėtų būti gimdyvei.

noreciau labai papriestarauti, malonus elgesys su zmogum yra svarbus visose gyvenimo situacijose, o ypac gimdymo metu ir po gimdymo, kai esi pavargus, sutrikus (na juk naujo zmogucio atsiradimas tikrai toks keistas patyrimas, siek tiek ismusantis is veziu:)) ir t.t.

o siaip tikrai prisidesiu ir paprasysiu Karosiuko, na nustot pykti liet, suprantu, kad tau sunku, bet cia ne vieta ta sunkuma liet, kur skaito moterys, kuriom iki gimdymo liko savaite, jos nori palaikymo, o ne gasdinimu. viena kart pasakei savo nuomone ir gana. kiekviena ja perskaitys ir atkreips demesi. o kartot ta nuolatos - ko tu sieki? man rodos, tik lieji pykti. bet tikrai nesistengi padet. na pagalvok.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2007 10 08, 11:09)
Na, žinot, ir aš įsiterpsiu, nes jau darosi graudu skaitant Karosiuko pasisakymus  doh.gif  Man taip pat pasirodė, kad po tuo pačiu nicku du asmenys, nes realiai galiu pasakyti Karasokiuk, kad tu skleidi dezinformaciją. Kad nebūčiau apšaukta ir išjuokta, norėčiau priminti, kad kai man buvo 11 sav., būtent tu man pasiūlei kreiptis pas V.Variakojienę, kuri dirba Trakų ligoninėje, išgyriai visus, sakydama, kad tai šauni vieta ir pan. O ką aš randu dabar, kai iki gimdymo man liko visiškas šnipštas  bigsmile.gif ogi purvinus tavo pasisakymus. Manyčiau, tamstai, reiktų apsispręsti, ar prieš ar už esi Trakus. Atsakymo tavo nelaukiu, nereikia jokios tavo reakcijos į mano pasisakymą, paprasčiausiai aš šiuo atveju jaučiuosi tavęs apgauta, taip yra labai neetiška ir netaktiška iš tavo pusės.
O kas svarbiausia, tokie pasisakymai sklinda praktiškai iš vieno Karosiuko ir dar su tokia ironija, na palaukit, jei jau ir jums tai bus tai galėsit save ir kaltint, man taip atrodo, kad tau turėtų būti gėda, pasakei kartą savo nuomonę, užtenka, gyvenk toliau, nes tai jau tampa visai nebejuokinga.
Atsiprašau kitų būsimų mamyčių, kad čia pratrūkau, paprasčiausiai atsibodo tylėt  4u.gif

Neatsiprašinėk, nes pratrūkai ne vien tu drinks_cheers.gif Viskas tau bus gerai, pamatysi smile.gif Aš pvz. šian apsilankiau ligoninėj, viskas atliekama su dėmesiu, korektiškai ir tikiu bei tikiuosi, kad viskas ir man bus thumbup.gif

QUOTE(zoske @ 2007 10 08, 15:20)
o siaip tikrai prisidesiu ir paprasysiu Karosiuko, na nustot pykti liet, suprantu, kad tau sunku, bet cia ne vieta ta sunkuma liet, kur skaito moterys, kuriom iki gimdymo liko savaite, jos nori palaikymo, o ne gasdinimu. viena kart pasakei savo nuomone ir gana. kiekviena ja perskaitys ir atkreips demesi. o kartot ta nuolatos - ko tu sieki? man rodos, tik lieji pykti. bet tikrai nesistengi padet. na pagalvok.

Pritariu. Daugiau takto, takto kitoms mamoms smile.gif

Atsakyti