Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko (-ų) išlaikymas (alimentai)

QUOTE(Medinis @ 2009 04 05, 12:09)
kaip <daugvaikuciu>, kuri jums pripaišė du vaikus, iš kurių vienas invalidas, abiem jau daugiau nei penkiolika metų, jų tėvas - recidyvistas, tik ką išėjęs po eilinės "chodkės".

Ale jau saule perkaitino Tamstai smegenine...jau haliucinacijos prasideda...
As snekejau apie jos ex,kuris turi du vaikus ir turi abu islaikyti...skaitykit antrastes...ilyskit i pavesi,nes ryskiai jau sublogavot...
Atsakyti
as suprantu tiktai tiek ,kad i mano pagrindini klausima atsakys tiktai teismas,bet visada yra noro kazko tiketis ir klausti net ir situoe puslapiuose rolleyes.gif
Papildyta:
ir aplamai gerai kad yra zmoniu kurie galvoja ir bent bando kazkiek padet atsakyt i situos klausimus 4u.gif
Atsakyti
sveiki,

noriu ir as patarimo 4u.gif
issituokiau su vyru kai vaikui buvo 6 menesiai (jau beveik 5 metai kai issituokusi), teismo sprendime nurodyta moketi po 250 lt kas menesi.
buves vyras moka, pretenziju neturiu.
bet dabar noreciau pasididinti alimentus iki 400 lt (nes jei gerai suprantu dabar tokie alimentai dazniausiai prisiteisiami)
bijau is tikro uzvirti sirsila blush2.gif
jei jis nesutiks, man teks kreiptis pas advokata ir i teisma? kiek visa tai mazdaug kainuoja?
o jei netycia sutiks (kuom nelabai tikiu) tai vis tiek reikes eiti pas adokata kad tikrai alimentai padidejo iteisinti?
as dabar esu istekejusi antra karta ir turiu 9 menesiu leliuka.
buves kazkada yra mane gasdines kad pasidarys minimuma kad rodytu ir tada as is vis nieko negausiu.
is anksto aciu uz patarima... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 04 06, 10:00)
bet dabar noreciau pasididinti alimentus iki 400 lt (nes jei gerai suprantu dabar tokie alimentai dazniausiai prisiteisiami)

Išlaikymas vaikui gali keistis, jei iš esmės pasikeitė tėvų turtinė padėtis, arba vaiko poreikiai.

Į teismą kreiptis jums reikės bet kokiu atveju. Advokatą samdyti - ko gero taip pat. Jei draugiškai sutarsite - kainuos 200-300 Lt už ieškinio surašymą. Jei nesutarsite - niekas nepasakys. Jei teisitės iki Aukščiausiojo Teismo kainuos tūkstančius.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 04 06, 09:11)
Išlaikymas vaikui gali keistis, jei iš esmės pasikeitė tėvų turtinė padėtis, arba vaiko poreikiai.

Į teismą kreiptis jums reikės bet kokiu atveju. Advokatą samdyti - ko gero taip pat. Jei draugiškai sutarsite - kainuos 200-300 Lt už ieškinio surašymą. Jei nesutarsite - niekas nepasakys. Jei teisitės iki Aukščiausiojo Teismo kainuos tūkstančius.

o po to tarkim islaidas dalina pusiau ar sumoketi man tektu?

aciu uz greita atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 04 06, 10:27)
o po to tarkim islaidas dalina pusiau ar sumoketi man tektu?

aciu uz greita atsakyma  4u.gif

Priklausys nuo teismo sprendimo.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 04 06, 10:01)
Priklausys nuo teismo sprendimo.

aciu dar karta
bandysiu
tikiuosi savo buvusio vyro supratimo blush2.gif
Atsakyti
M... o jei tetis tikrai nesugeba moketi ju, apsimoka dar zaist su teismais, kai vaikas mokosi dieniniame, iki iki 21 jam liko 3 metai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(**Superblondine** @ 2009 04 06, 11:10)
M... o jei tetis tikrai nesugeba moketi ju, apsimoka dar zaist su teismais, kai vaikas mokosi dieniniame, iki iki 21 jam liko 3 metai?  blush2.gif

Neapsimoka. Tikimybė kad laimėsite - mažiau 10 proc. Vaikas privalės įrodyti, kad jam tikrai reikalingas išlaikymas, o tai yra nelengva.
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 04 06, 11:07)
aciu dar karta
bandysiu
tikiuosi savo buvusio vyro supratimo  blush2.gif

Sveiki paskaitynejau cia jusu pokalbi su mediniu smile.gif Mano sutuacija lygiai tokia pat kaip ir saulytes.Ir kaip tik dabar vyksta teismai.Aisku mano ex nesutiko moketi 400lt.tai buvo jau apeliacinis ir dabar vel penktadieni bus apylinkes teismas dar karta.Tiesa,visas tas "malonumas"man jau kainavo apie 1500lt.negana to mano ex visas jo islaidas advokatui praso irgi priteist is manes.
Atsakyti
Sveiki,o mano situacija tokia,mes nesusituoke turim vaika 2m,jis gauna 2500lt i rankas,ar as galiu prasyti 1000lt islaikymui??? smile.gif kiek procentu nuo algos dabar skaiciuoja elementus??
Atsakyti
QUOTE(Lapinuke @ 2009 04 10, 13:51)
Sveiki,o mano situacija tokia,mes nesusituoke turim vaika 2m,jis gauna 2500lt i rankas,ar as galiu prasyti 1000lt islaikymui??? smile.gif kiek procentu nuo algos dabar skaiciuoja elementus??

Jūs išleidžiate vaikui 2000 lt. per mėnesį? Nes ir pati turite vaikui tada skirti 1000 lt. Sugebėsite tai teismui įrodyti? Jei taip-tai galit prašyti-o teismas spręs ar tai normali suma vaiko poreikiams tenkinti. Nėra dabar procentų nuo algos-alimentai priteisiami konkrečiomis periodinėmis išmokomis iki pilnametystės.
Atsakyti