privaciai, nes mano gyd. dirba tik ligoninej, pas ji pagimdziau abu savo vaikus tai ir lankausi tik pas ji jau 9 metai
As lankausi ir ten, ir ten. Siaip einu i poliklinika, taciau jei kyla kokiu klausimu visad nueinu i privaciai
rinkausi poliklinika su pirmu
ir taip vos prisiverciau ten eit, o privaciai ne tik ir eit nenoreciau (kaip ir i poliklinika), bet ir moket reiktu
Sveikos mergytes. Kas esate is kauno, gal parekomenduosite kur galeciau savo nestuma priziuret ir gimdyti, kad butu tas pats daktaras ar daktare, kad nuo pat pradziu iki gali but su vienu gydytoju, noreciau... bet nzn kas ir kaip kur ieskot gero daktaro
Einu privaciai pas ta pacia savo ginekologe, pas kuria jau 10 metu lankausi. Taip kad specialiai nestumui nieko nesirinkau.
O privati prieziura man labiau patinka del to, kad gaunu daugiau informacijos, sugaistu maziau laiko, daug paprasciau priduoti tyrimus, paprasyti papildomu, pasidaryti echoskopija ir t.t. Nu ir, aisku, galiu sau finansiskai tai leisti - cia irgi svarus argumentas.
O privati prieziura man labiau patinka del to, kad gaunu daugiau informacijos, sugaistu maziau laiko, daug paprasciau priduoti tyrimus, paprasyti papildomu, pasidaryti echoskopija ir t.t. Nu ir, aisku, galiu sau finansiskai tai leisti - cia irgi svarus argumentas.
Savos ginekologės, pas kurias lankotės jau daug metų, niekur nepabėgs ir vėliau. Jūs ir toliau pas jas galėsite lankytis po gimdymo.
Bet nėštumo ir gimdymo laikotarpiu, reikėtų labiau susikoncentruoti į šį periodą, kuris būna vos vieną ar kelis kartus gyvenime ir rinktis labiau specializuotą nėštumo priežiūrą ir gimdymą pas tą pačią gydytoją - profesionalumo ir specifikos, psichologine, emocine prasme ir visais kitais privalumo faktoriais. O tai labai daug turi reikšmės jūsų savijautos, būklės atveju, bei siekiant sklandaus gimdymo.
Bet nėštumo ir gimdymo laikotarpiu, reikėtų labiau susikoncentruoti į šį periodą, kuris būna vos vieną ar kelis kartus gyvenime ir rinktis labiau specializuotą nėštumo priežiūrą ir gimdymą pas tą pačią gydytoją - profesionalumo ir specifikos, psichologine, emocine prasme ir visais kitais privalumo faktoriais. O tai labai daug turi reikšmės jūsų savijautos, būklės atveju, bei siekiant sklandaus gimdymo.
QUOTE(Lu Lu @ 2008 04 25, 10:14)
Lankausi privačiai, gygytoja pas kurią lankausi mane pažįsta jau seniai, todėl kažkaip viskas savaime gavosi
o dėl poliklinikos tai nemanau kad ten dirba blogi gydytojai, tiesiog gerai kai nėštumas lengvas, be komplikacijų..o aš, jeigu lankyčiausi poliklinikoj, galbūt jau nebebūčiau nėščia
nes ten pirmą kartą echoskopu gi žiūri tik kai pilvukui apie 12 savaičių...ir gali būti pervėlu jei kas nors negerai...
Nebutinai, man ziurejo poliklonikoje jau dvieju savaiciu echo, velaiu uz savaites, ir vel paskire ateiti uz 12 dienu.
Zinau, kad mano gydytoja turi ir privatu kabineta, taciau neturiu noro uz ta pati moketi trigubai daugiau. Aisku, jei butu reikalas tai lankytis privaciai pinigeliu tikrai negaileciau.
buvau pradejus eiti privaciai,bet po vieno apsilankymo pasirinkau poliklinika,man p-kos gydytoja labiau patiko
Eisiu tik privačiai ne todėl kad neturiu kur pinigų dėti o todėl kad poloklinikoj bent jau mūsų ne daktarai o tikri neišmanėliai dirba, tai patyriau savo kailiu... nenorėčiau tokių išgyvenimų niekada daugiau
O yra ir tarpinių variantų tarp poliklinikos ir privataus sektoriaus - valstybinėse įstaigose specializuota, labai profesionali nėštumo priežiūra ir gimdymas, dalinai pacientei mokant už nėštumo priežiūros konsultacijas.
Šiais laikais yra labai daug pasirinkimo variantų, kuriuos visus reikėtų apsvarstyti, pasverti privalumus ir minusus ir apspręsti ten, kur būtų geriausia ir nėštumo priežiūrai, ir gimdymui. Į tai reikėtų pažiūrėti globaliai ir susikoncentruoti ne tik į nėštumo priežiūrą, o ir į gimdymą, ypatingai glaudžiai susijusius dalykus, o ne atskirus. O pasinaudoti tokia galimybe, kaip nėštumo priežiūra ir gimdymas toje pačioje įstaigoje, pas tą patį gydytoją, manyčiau, kad tikrai verta.
Šiais laikais yra labai daug pasirinkimo variantų, kuriuos visus reikėtų apsvarstyti, pasverti privalumus ir minusus ir apspręsti ten, kur būtų geriausia ir nėštumo priežiūrai, ir gimdymui. Į tai reikėtų pažiūrėti globaliai ir susikoncentruoti ne tik į nėštumo priežiūrą, o ir į gimdymą, ypatingai glaudžiai susijusius dalykus, o ne atskirus. O pasinaudoti tokia galimybe, kaip nėštumo priežiūra ir gimdymas toje pačioje įstaigoje, pas tą patį gydytoją, manyčiau, kad tikrai verta.
Sudomino si apklausa.Antra vaikuti auginuosi pilvelyje jau privaciai pas ta pati gyd.,pas kuri gimdziau pirma,dukryte.Nezinau ar rase cia mamytes,gyv. mazesniuose miestuose,bet manajam,tai visa pirma nestuma gyd poliklinikoje tik su medine triubele pilva klause,svere ir....pastoviai reke,kad morkas grauzciau,mol tokia karve esi,reke,kad prie duru sedziu be talono,tada iskildavo spaudimas,vel rekdavo....O po mano gimdymo,dar kai gulejau ant stalo,pasikeite pamaina ir ta gyd.,kuri mane priziurejo 9men,net nepriejo pasiteirauti kaip jauciuosi...Todel dabar zinau, kad moku pinigus ir gaunu RAMYBE, no stress, o tai labai svarbu