Na as lankiausi pirmo nestumo metu poliklinikoje, kur gydytojos pasirinkimas viena is dvieju - viena sena (apie 70 metu) ir nukvakusi - vienai draugei triju menesiu nestumo nepastebejo - ta vargsele isvaziavo i uzsieni dirbti. Tik kai judesius pajuto, suprato, kad laukiasi. As pasirinkau antraja - apie ja irgi visokiu gandu buvau girdejusi, bet surizikavau - galvojau, jei nepatiks - i privacia pereisiu. Taciau buvau labai patenkinta - dare visus tyrimus, tik i echo nelabai noredavo siusti (mane jos sesute is anksto buvo ispejusi), bet as issiprasydavau. Del kokiu itarimu iskart siusdavo i Vilniu, sake, kad jei bus kokia rizika, tai ir gimdysiu Vilniuje, bet aciu Dievui, viskas buvo gerai

o dabar laukiuosi antro, tai dar net nebuvau nuejusi - kita savaite jau eisiu. Tai irgi galvoju tai pat elgtis - jei turesiu kokiu abejoniu, nueisiu dar i privatu pasikonsultuoti. O siaip, jei viskas gerai, tai tikrai neturiu jokio noro pinigeliu metyti. Drauge, kuri lankesi privaciai, sake, kad tik pilva pamatuodavo, tonus paklausydavi ir 50 Lt. paimdavo uz eiline apziura. Aisku, uz tyrimus daugiau.
o poliklinikoje pas mus nestukiu atzvilgiu labai nebloga sistema - pas gydytoja nereikia registruotis, ateini ir priima is karto. jei yra daugiau nestukiu, tai priima viena moteri su talonu, kita - nestuke. Krauja tyrimams ima salia esanciame kabinete - niekur nereikia lakstyti, o slapimo tai is ryto nunesdavau, pries vizita pas gine. Bet i nauda - pasivaiksciodavau