Trude, mačiau, kaip mergaitė "piešė". Mes tik stebėjom, nes pirmus kartus reikia tik žiūrėti ką kiti daro. Be to buvom labai išsipuošę, tai pagailėjo

, sakė - kitą kart.
Taigi. Paėmė didelį popieriaus lapą, lipniais juostos gabaliukais prisegė jį prie stalo, kad nenusislinktų. Papylė dažų(tirštumo kaip blynų tešla) ir leido mozoti, tapnoti ir čiupinti(susipažinimas su dažais, medžiagom ir aplamai kas tai) teptuko nereikia, nes dar nežino ką su juo daryti ir gal nemoka paimti. Dažų vieną spalvą. Pvz. - mėlyną. Siūlė rinktis ramias, bet ryškias(ne pastelines mėlyną, žalią dar žiūrint kokia vaiko nuotaika tą dieną, spalvas) ir - laisvė... ką nori tą daro ir paragauja tame tarpe(juk įdomu koks skonis

, nieko neatsitiks jei truputį paragaus, neskanu - daug neragaus

, aišku žiūrėti, kad stiklinės kiekio nesuragautų) man aišku - baisu išsiteps(aprengti taip, kad nesaugoti) ir stengtis netrukdyti. Vaizdelis - nepasakomas

, koks vaikas laimingas, kaip jam įdomu, kaip tiria

... Tai puikiausiai galima daryti ir namie

.
Dar su plastilinu. Net nežinojau, kad yra ne to, mums įprasto kieto (tarybinio). Minkštutis toks, ryškių spalvų, nesustingstantis. Kaip miela jį liesti (tai ir aš pažaidžiau

). Sakė galima ir namie iš miltų, vandens ir trup. druskos, kad nevalgytų, pasigaminti. Tik sakė, kad kai pradeda džiūti ant rankyčių tiek dažai, tiek tešla - gali pravirkti, nes nemalonu. Nuplaukit ir jei dar yra noras - toliau terliokitės

. Efektas

. Net neįsivaizdavau, kad tai gali duoti tokius rezultatus

. Pabandykit, kas turit mažius, pamatysit

. Aišku, tvarka iš namų laikinai iškeliaus, bet ko nepadarysi dėl savo ziukio...
Papildyta:...labai gražu Joole2...
Papildyta:dėl auklėtojų, Trude ir norėjau pabrėžti, kad popierizmas kaltas labai. Daugiau žmonių turi dirbti. Kad užtektų laiko viskam. Sutikom ir mes labai gerų auklėtojų

. Ir mažių žinau pas kurias leisiu. Bet sužinojom, kai baigėm

. Ir vyresnėlė praėjo

tarybinio kirpimo žiežulų gulagą. Ką darysi, sopa man širdį dėl to ir pikta aš esu tik ant konkrečių žmogystų

. Šiaip pati labai myliu vaikus(kas jų nemyli

???) ir svajojau dirbti ikimokyklinėje įstaigoje. Tik likimas susiklostė truputį kitaip. Na bet saviem daugiau meilės liko

. Labai gerbiu šią profesiją. Ypač žmones, kurie turi pašaukimą šiam darbui

.