Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

pupa_uoga
O, kokį tortą tu darei bigsmile.gif Šaunuolė smile.gif Visiškai nesudėtinga, a ne? Labai malonu, kad jums patiko smile.gif Jeigu dėl plikytos tešlos, tai ji turėtų gautis trapesnė, nes daroma yra su krakmolu, ne tokia minkštutė, kaip eklerų smile.gif O kiaušiniai L - tai yra dideli, nuo 56 gramų. Dėl snaigių tai gal ne piešėja kalta, o tutelę negerai susukai? Kažkur internete mačiau labai gerai pavaizduotą tutelės sukimą... eisiu ieškoti smile.gif
Vilniuje gyvenančioms tai galiu pasakyti, kad praeitą savaitę Sangaidos parduotuvėje (Panerių g-vėje, atrodo 20 ar 20a) mačiau labai gerus kond. maišelius su visiškai mažiukais antgaliukais. bet kaina buvo... oj-oj-oj... nors aš tai žadu nusiųsti ten Kalėdų senį smile.gif)))) Taip pat buvo švirkštų. Kainos skirtingos - nuo 7 litu ir toliau... Turėjau turėti labai daug valios, kad iš ten išeičiau smile.gif))))

Ugnužė
Tikrai labai džiaugiuosi, kad tau ir tavo svečiams patiko tortas smile.gif o aš gal dar kelis įdomius torčiukus įmesiu smile.gif)) štai ir bus tau sunku apsisręsti smile.gif)))))) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Glacee , na pagaliau vakar paragavom tavojo medaus tortuko. Didziausi komplimentai tavo talentui bigsmile.gif Labai labai skanus- su vyru dviese ped diena sulapnojom VISA torta blink.gif
Vienintelis maaaazas trukumelis jame, mano manymu, cukraus glajus . Kita syki pakeisiu ji tuo paciu kremu, kuris ir viduje.
Aciu . Lauksiu nauju tortuku receptu smile.gif
Atsakyti
O aš vakar pagaminau karštą tirštą šokoladą ax.gif , na jis man truputį aitrokas pasirodė, gal dėl šokolado (naudojau Laimos juodą), gal dėl brendžio, bet šiaip toks gurmaniškas desertas rolleyes.gif , tik va aš esu pieniško šokolado mėgėja, o čia greičiausiai tik juodas tinka g.gif
Atsakyti
Glacee, buvai uzsiminusi, kad daznai gaminat koldunus? Gal galetum kokia tesla jiems parasyt? Man pabodo eksperimentuot smile.gif
Atsakyti
Glacee, tu saunuole 4u.gif net pavydas ima bežiurint į foto blush2.gif
Atsakyti
voveriena
iš tikro tai labai laukiau tavo atsiliepimų smile.gif Ir man labai malonu, kad jums su vyru patiko tortas. Dėl glajaus tai galiu paaiškinti, kodėl jį siūlau: visų pirma, torto aptepto kremu nepaslėgsi, reikės po to kruopščiai ir nuobodžiai lyginti kremu (tarp kitko kitu, ne tuo pačiu smile.gif ) jeigu po paslėgimo aptepti kremu, tai uogienė tiesiog ištirpins kremą ir atrodys nevisiškai gerai smile.gif Galima gal baltu šokoladu pašlakstyti viršų (bet aš išduosiu paslaptį - nemėgstu aš balto šokolado smile.gif))) kažkaip kontraversiškai skamba - šokoladas ir baltas smile.gif)))) todėl pasirinkau tokį vaisinį variantą. Bet pabandyk taip, kaip būtent tau atrodo geriausia smile.gif

AIRA
bigsmile.gif Galiu pasakyti, kad karštą šokoladą kuo puikiausiai gali daryti ir su pienišku šokoladu, jeigu būtent jį mėgsti smile.gif aš tai labiau juodą smile.gif)))

Katu
Darau-darau koldūnus, nes mano chebrytė labai mėgsta smile.gif O tešlą darau paprastai:

Tešla koldūnams, virtiniams

2 tryniai
2 saukstai aliejaus
ziupsnelis druskos
mazdaug 2 - 3 stiklines miltu
6iltas vanduo

Į stiklinę 250 ml dedu du trynius, įpilu du šaukštus aliejaus, žiupsnelį druskos ir pripilu iki pilno šilto vandens. Viską sumaišau. Į dubenį išsijoju miltus (maždaug dvi stiklinės, jeigu reikia, tai po to dar pripilu), juose padarau duobutę ir į ją įpilu vandens-trynių mišinį. Užmaišau minkštą tešlą ir leidžiu jai pagulėti ne mažiau pusvalandžio. Miltai išbrinksta, tešla pasidaro labai elastinga ir smagi smile.gif

Igua
blush2.gif ačiū labai smile.gif
O pavydėti nereikia, geriau kartu gaminam smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 30 lapkričio 2006 - 22:05
QUOTE(Glacee @ 2006 11 26, 22:33)
pupa_uoga
O, kokį tortą tu darei  bigsmile.gif  Visiškai nesudėtinga, a ne? 

Dariau plikytos tešlos torta su kriaušių kremu, tikrai nesudetingas smile.gif dabar labai noriu medaus torto, bet nezinau kiek tu kepimo milteliu det, nes nieko neraso ant ju dezutes unsure.gif Na, tai gal po Naujuju-atsivesiu sodos cool.gif
Del snaigiu, tai nesigavo del to, kad piesiau su konditerinio maiselio ploniausiu antgaliu, kuris nebuvo super plonas blush2.gif Ai, vistiek jau beveik neliko torciko 4u.gif
p.s o galima miltu i koldunus kieki gramais, bent mazdaug? blush2.gif blush2.gif blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 11 25, 14:00)
Na, išbandžiau šiandien kiaušinukus smile.gif
Nuuuu, pasakiška, labai skanu. Vyras suvalgė porelę ir sakė, kad net deserto (!!!!) nereikia smile.gif O jis be deserto nepavalgo smile.gif Liepė kept kas antrą dieną, ale to nedarysiu, nes taps kaip eiline kiaušiniene  thumbup.gif

user posted image



kaip skaniai atrodo thumbup.gif o kokių čia formyčių reikia? kokiose kepei? klojai popierium, neprilipo?
Atsakyti
dariau Paris Brest - plikytos tešlos vainika. gavos kazkoks transformeris, ale neblogas laugh.gif tingejau paisyt sokoladu, tai paprasciausia uztarkavau blush2.gif siaip tortas tikrai skanus ir neriebus. tik man tie plikyniai kazko nelabai iskilo. na iskilo, bet ne tiek, kiek turetu iskilt (pagal mane). nes esu kepus juos ir anksciau, tai iskildavo gerokai daugiau, ir budavo didesnes ertmes sausainiu viduje. idomu ar cia temperatura kalta, ar teslos konsistencija g.gif gleese, kaip tu manai g.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2006 11 27, 13:34)
kaip skaniai atrodo thumbup.gif  o kokių čia formyčių reikia? kokiose kepei? klojai popierium, neprilipo?


AŠ formelių neklojau popierium, nes kepiau silikoninėse.
Konkrečiai kepiau šitose formelėse

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 27 lapkričio 2006 - 13:33
O aš vakar kepiau keksą su cukinijomis ax.gif . Visiems laaabai patiko. thumbup.gif drinks_cheers.gif. Jei išeis prikabinti, įdėsiu įrodymą, kad nemeluoju tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gutyte: 27 lapkričio 2006 - 14:16
glasee, o kiek mazdaug tos tahini pastos det i babaganusa g.gif kazkaip nesinoretu perdaug prisidaryt unsure.gif
Atsakyti