Įkraunama...
Įkraunama...

Iki kokio amžiaus maitinote krutimi?

Apklausa: Iki kokio amziaus maitinote krutimi? (710 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(daivasta @ 2006 02 27, 12:39)
iki dabar dar maitinu,maniskiam 1m ir beveik 3men.
Papildyta:

na ir as manau,kad gana,bet neisivaizduoju kaip nutrauk ta maitinima, jei jis be papo  blush2.gif neuzmiega, kaip kitaip ji uzmygdyt ir naktimis dar vis keliasi jo.gal jus patartumet?

Labutis .Savo mažąją maitinau iki 1m,6mėn. Kai liko dvi savaitės iki 1m,6mėn., tai nutariau kad jau laikas nutraukti maitinimą, o iki tol valgė mano pieną ne tik dieną kas tris ar dvi valandas bet ir ištisai naktim, tai buvo malonu bet ir varginanti būsena , nes vaikas jau pats traukdavosi krūtinę iš po drabužių, o ir valgė paprastą maistą nenoriai nes žinojo kad gaus pieno.
Paprasčiausiai mažink po vieną maitinimą,o naktį mus gelbėdavo šiek tiek tūtukas, o taip tai naktį atsikeldavo kokias penkias minutes paverkdavo ir vėl užmigdavo.Taip mažinau maitinimų kiekį , paskui gaudavo ir net kas anrą , kas trečią naktį pieno kartelį atsigerti.Paprasčiausiai reikia sukaupti daug drąsos ir kantrybės, jei taip nusprendei kad atėjo laikas baigti maitinti tai ir baigsi., ir nereikia vaikų traumuoti atiduodant keliom dienom seneliams kad šis atprastų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elyt @ 2006 02 27, 17:23)
Labutis .Savo mažąją maitinau iki 1m,6mėn. Kai liko dvi savaitės iki 1m,6mėn., tai nutariau kad jau laikas nutraukti maitinimą, o iki tol valgė mano pieną ne tik dieną kas tris ar dvi valandas bet ir ištisai naktim, tai buvo malonu bet ir varginanti būsena , nes vaikas jau pats traukdavosi krūtinę iš po drabužių, o ir valgė paprastą maistą nenoriai nes žinojo kad gaus pieno.
Paprasčiausiai mažink po vieną maitinimą,o naktį mus gelbėdavo šiek tiek tūtukas, o taip tai naktį atsikeldavo kokias penkias minutes paverkdavo ir vėl užmigdavo.Taip mažinau maitinimų kiekį , paskui gaudavo ir net kas anrą , kas trečią naktį pieno kartelį atsigerti.Paprasčiausiai reikia sukaupti daug drąsos ir kantrybės, jei taip nusprendei kad atėjo laikas baigti maitinti tai ir baigsi., ir nereikia vaikų traumuoti atiduodant keliom dienom seneliams kad šis atprastų. smile.gif

aciu uz patarimus.na ir mano taip pat daro.
stengiuos maitinti kuo reciau.sianakt isvis kai prabudo nedaviau,bet niekaip tada neuzmigo,zyze visa nakti,nezinau kaip cia reiks daryti,kaip atpratint verysad.gif
o taip duodu tik ryte per pietus ir vakare dar pries miega.
tikrai reikes daug kantrybes.
Atsakyti
Dukrytę maitinau iki 1 metų ir 8 mėnesių. Sūnų maitinu jau 7 mėnesius, maitinsiu kiek norės smile.gif Manęs tai nevargina, o ir vaikui gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivasta @ 2006 02 28, 12:37)
aciu uz patarimus.na ir mano taip pat daro.
stengiuos maitinti kuo reciau.sianakt isvis kai prabudo nedaviau,bet niekaip tada neuzmigo,zyze visa nakti,nezinau kaip cia reiks daryti,kaip atpratint  verysad.gif
o taip duodu tik ryte per pietus ir vakare dar  pries miega.
tikrai reikes daug kantrybes.

Pirmosiomis dienomis bus sunkiau , o paskui palengvės , nes tada vaikutis valgys stipresnį maistą ir po trupitį apsipras ir bus sotesnis.Mano mažoji gerdavo pieną , o košės suvalgydavo tik po keturis šaukštelius per dieną , nė sulčių negerdavo jokių, tik pienuku tiek laiko smaguriavo, tai gydytoja pati patarė po truputį nutraukinėti maitinimų skaičių - nes negali tokio amžiaus vaikas valgyti tik pienuką.
Taip tai aš buvau apsisprendusi kad maitinsiu iki 2.5metų , nes pieno buvo pakankamai, bet dabar nesigailiu kad nutraukiau ,nes vaikučio apetitas ohoooo- matyt nori atsigriebti už prarastą laiką , valgo tikrai puikiai ir beveik viską .
Atsakyti
as savo pirmaja maitinau lygiai 8 men, o sunu tik 1.5 men, nes baigesi pienukas, labai gaila.
bet norejau paklaust kaip jus maitindavot savo lelius virs metu? g.gif
ar jus nedirbot tuo metu, nes as tai kai suejo metukai ir isejau i darba ir jokiu prosvaiciu nebutu kaip maitint savo maze. rolleyes.gif
Atsakyti
turbut ne taip jau gerai maitainti virs metu,eigu daktarai pataria atpratinti,kad pradetu" normalu" maista valgyti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2006 02 28, 18:40)
turbut ne taip jau gerai maitainti virs metu,eigu daktarai pataria atpratinti,kad pradetu" normalu" maista valgyti. g.gif

Esmė tame, kaip dažnai vaikas smguriauja mamos pienuku. Elyt sakė, kad gydytoja patarė mažinti maitinimų skaičių, o ne visiškai atpratinti. Aišku, mažinant, mažinant vaikas ir atpras.
Atsakyti
na tas maitinimas maitinimui nelygu, kai jau virs metu... as maitinau metus ir emnesi, bet jau kazkur nuo 9-o menesio tebuvo rytinis ir vakarinis maitinimai - taigi visai netrukdo darbui. vis dar bandydavau "pietini" maitinima pasiulyt, bet kad maze daugiau zaisdavo, nei valgydavo - jokios prasmes nebuvo...
Atsakyti
As savo dukreles maitinau iki metu ir 2 men. Paskutiniai maitinimo men. nebuvo labai intensyvus, tiesiog nebesiulydavau ir tiek. Pradejus valgyti kieta maista, gaudavo dukreles papuka po kiekvieno valgio, o veliau vis maziau siulydavau. Paskutini maitinima pasilikau vakarini. ir kazkaip visai nejucia ir to nebereikejo.
Bet manau kiekvienai mamai teks surasti savo vaistukus. Sekmes.
Atsakyti
Kaip saunu, kad dauguma maitina metukus ir ilgiau thumbup.gif As pati savo vyresnele maitinau metukus ax.gif
Atsakyti
4u.gif mum dar tik 3mėn. bet aš manau kad iki pusės metų pienuko pakanka. biggrin.gif na tai tik mano nuomonė. smile.gif
Atsakyti
cia nuo kiekvienos mamos noru priklauso.
as dukra maitinau iki 10men., o sunu iki 1,2 m. Bet cia vel gi nuo vaiko priklauso, mano berniukas neiime soskytes, tai tas ir pienas buvo kitaip jam reikalingas.
Atsakyti