Zinai, Agne, vyrai kitaip reaguoja...Jie neguli per nakti galvodami ir eidami is proto ka ryte reiks valgyt
Jie tuo metu miega, o ryte taip nekaltai paklausia, tai ka valgysim?

Na as sioje diskusijoje pasigendu vieno: ka jus darote, kad pakeistumete jus netenkinancia situacija? (nors ne maciau viena - berods renax - kuri su vyru visko bando imtis, net bites mieste augina)
QUOTE(Aga @ 2005 01 06, 23:57)
Skaiciau skaiciau ir dabar galvoju ka cia parasius...
Suprantu visas tas, kurios daug ka sau neleidzia. Gaila, begalo...Ir tenedrysta man kas nors sakyt, kad pinigai laimes neatnesa. Zinau, kad yra priesingai. Kokia gali buti gera nuotaika arba meile gyvenimui, kaip per nakti galvoji ka ryt, poryt ir likusia savaite reikes valgyt, kaip iki algos lieka kokia savaite, o kiseneje kokie 2 Lt palikti troleibuso taloneliams....Ryte nereikia net prabusti, nes nuo tu minciu taip ir nebeuzmigai...Ir kokia gali buti tada nuotaika?? Isgirsti klausima is vyro ka valgysim, norisi kuo toliau nusiusti, arba trinktelt su keptuve
A,zodziu kas patyret tas zinot.. As jau nekalbu ten apie kinus, teatrus, kavines ar nauja drabuzi, nes to seniai seniai nebuvo. Man net juokinga, bet artimiausios drauges zino ( ar ne Lijana?
), kad i svecius kvieciu tik po algos, kad bent sokolada nupirkt galeciau
Ka jau ten kalbet apie skalbimo masina, siurbli arba kokia kelione, kai iki Vilniaus nelieka 20 Lt nuvaziuot
Bet vistiek kazkaip dar isgalim nusipirkt koki baldeli i metus viena, ar lizingu ka nors paimti. Gerai nors tiek. Bet va jau tuoj be dantu liksim abu, nes nera pinigu eit taisyt. Aisku rastum kazkiek, bet nuejus ir pradejus tvarkytis gi nesakysi dantistei,kad kita savaite as neateisiu, nes alga po dvieju savaiciu
Tai taip ir gyvenam... Nors galiu pasakyt, kad is tokio gyvenimelio, randu bent kelis litus ir padeti kam nors, aplankyt vaiku namus ir panasiai. Bet pinigai vistik gyvenime uzima labai svarbia vieta, tad neteisus tie, pas kuriuos pilnos kisenesir dar sako,kad ner piniguose laime... Kaip sakant laime ne piniguose, bet ju kiekyje 
Suprantu visas tas, kurios daug ka sau neleidzia. Gaila, begalo...Ir tenedrysta man kas nors sakyt, kad pinigai laimes neatnesa. Zinau, kad yra priesingai. Kokia gali buti gera nuotaika arba meile gyvenimui, kaip per nakti galvoji ka ryt, poryt ir likusia savaite reikes valgyt, kaip iki algos lieka kokia savaite, o kiseneje kokie 2 Lt palikti troleibuso taloneliams....Ryte nereikia net prabusti, nes nuo tu minciu taip ir nebeuzmigai...Ir kokia gali buti tada nuotaika?? Isgirsti klausima is vyro ka valgysim, norisi kuo toliau nusiusti, arba trinktelt su keptuve

Vat cia va tai sutinku

QUOTE(ievalota @ 2005 01 07, 12:58)
Na as sioje diskusijoje pasigendu vieno: ka jus darote, kad pakeistumete jus netenkinancia situacija? (nors ne maciau viena - berods renax - kuri su vyru visko bando imtis, net bites mieste augina)
Na, jeigu atidžiau paskaitytum praėjusius postus, pamatytum, kad nekurios darom viską , kas neperžengia žmogiškų galimybių ribos...
PVZ>:Aš- ką šiuo metu uždirbu- šiuo metu man yra lubos. Nesakau, kad jų negalima kilstelti, bet tam reikia artimo žmogaus paramos. Aš jau išspaudžiau iš savęs viską kas įmanoma...
Nepyk, vobla, bet daug kas daug laiko (nebutinai turiu sioje temoje diskutuojancias mamytes) sugaista svarstymams, kad nera pinigu ir yra blogai arba kad jei ne inkaras prie sono viskas butu geriau. Cia man primine nesena pokalbi su pazistama apie tai, kiek neturi ji ir kiek turi kiti. O pries tai buvo pokalbis apie TV - ji zinojo visas laidas, ziurejo visus filmus. Pokalbis buvo daugmaz toks: "o ta filma matei?". As: "Ne". "O ta matei". "Ne". "O ana laida?" "Prabegdama pro sali pabaiga".
As tikriausiai kai kuriems dalykams esu nejautri, bet kazkada turejau nelengva keleriu metu laika (kai 21eriu isejau is tevu ir su dabar jau ex nusprendeme gyventi VISISKAI savarankiskai_. Pvz., grizdavau po mokslu ir darbu namo ir lankstydavau virselius i kasetes iki paryciu (dabar tikriausiai sis darbas jau automatizuotas).. Dar pamenu - vienas sulenkimas 1 ct. (paskui uz visa virseli 1 ct mokejo). 7 dienas per savaite valgydavau grikiu kose (mamos atvezta 5 l stiklainyje, viso kito atsisakydavau is jaunatvisko isdidumo). Tad atsiprasau, jei mano pasisakymas gali pasirodyti nejautrus
As tikriausiai kai kuriems dalykams esu nejautri, bet kazkada turejau nelengva keleriu metu laika (kai 21eriu isejau is tevu ir su dabar jau ex nusprendeme gyventi VISISKAI savarankiskai_. Pvz., grizdavau po mokslu ir darbu namo ir lankstydavau virselius i kasetes iki paryciu (dabar tikriausiai sis darbas jau automatizuotas).. Dar pamenu - vienas sulenkimas 1 ct. (paskui uz visa virseli 1 ct mokejo). 7 dienas per savaite valgydavau grikiu kose (mamos atvezta 5 l stiklainyje, viso kito atsisakydavau is jaunatvisko isdidumo). Tad atsiprasau, jei mano pasisakymas gali pasirodyti nejautrus

Cituoju Arvira:
oi oi dar ir kiek ju reikes kol sveikata pataisysi nes gydomas veltui ir yra veltui gydymas
geri zodziai. Man nereikia brangiu kvepalu, nereikia batu uz 500 litu, man nereikia restoranu ir kaviniu, bet noreciau buti sveika. Sakoma, kad sveikatos uz pinigus nenusipirksi, taciau gali ja pataisyti
bet kai uz tuos grasius negali nusipirkti tu geresniu vaistu, nuo kuriu tau pageres ir galesi vel jaustis normaliu zmogumi, tada jau norisi trenkti galva i siena.
vaistams isleidziu labai daug pinigu ir kaip rodo ateitis- isleisiu dar daugiau
tada teks atsisakyti kazko, bet ko? maziau valgysiu 
Cituoju voveriukas36
Būtent. Taip pat nė per nago juodymą netikiu tais, kurie kalba: "va, aš nesistengiu dirbti, nes uždirbu per mažai, jei mokėtų daugiau - dirbčiau x4 geriau". Nė velnio, ar jie uždirba daug, ar mažai - dirba vienodai (turiu gyvą pavyzdį šalia). Tik ir ieško progos nusimuilint kažkur.
taip, pvz musu imone bankrutavo ir algu neismokejo, tenka reikalautis per teismus, bet abejoju ar ismokes. Paskutines savaites dirbom zinodamos kad pinigu akyse nematysim. Visu teise rinktis- vienos spjove, dinderi muse, o man sazine neleido nepadaryti darbu iki galo, juk buvau isipareigojusi klientams, kurie mumis pasitikejo
Gali gauti ir mazesne alga, bet as tikiu (gal ir naiviai, bet tikiu), kad gal kas stebi, gal kas pastebes, kad as esu vertesne daugiau
noriu tiketi svajonemis 
ir dar- as nenoriu tureti daug pinigu, kurie kristu is dangaus
as noriu tureti gera ir mylima darba, kad galeciau saziningai tuos pinigus uzsidirbti 
Cituoju Nightingale
Agha as irgi galvoju - iki vestuviu galejau eit sportuot i kluba (nu ne uz 200, o uz 130, bet vistiek ), o daba kazkokia nesamone... taupyk taupyk taupyk, ir vistiek nesusitaupo tiek kiek noretume
vaje kaip panasiai
o as galvoju kodel sitaip yra? tiesiog as noriu tuos pinigus kaupti ateiciai, nes kai viena buvau buvo dzin, o daba galvoju apie savo vaikucius, apie busta. Daugelis mano draugiu nenori teketi butent del to- ,,Reikia taupyti, o kol jaunos to nesinori..." atsako jos

p.s Arvira, atsiprasau, neismokau dar teisingai cituoti, tad tenka tokiais budais isirankioti, kas man patiko ir aktualu
beje dab man aiskiau, kad snekejai apie sveikata, skaiciau tavo postus
oi oi dar ir kiek ju reikes kol sveikata pataisysi nes gydomas veltui ir yra veltui gydymas

Cituoju voveriukas36
Būtent. Taip pat nė per nago juodymą netikiu tais, kurie kalba: "va, aš nesistengiu dirbti, nes uždirbu per mažai, jei mokėtų daugiau - dirbčiau x4 geriau". Nė velnio, ar jie uždirba daug, ar mažai - dirba vienodai (turiu gyvą pavyzdį šalia). Tik ir ieško progos nusimuilint kažkur.
taip, pvz musu imone bankrutavo ir algu neismokejo, tenka reikalautis per teismus, bet abejoju ar ismokes. Paskutines savaites dirbom zinodamos kad pinigu akyse nematysim. Visu teise rinktis- vienos spjove, dinderi muse, o man sazine neleido nepadaryti darbu iki galo, juk buvau isipareigojusi klientams, kurie mumis pasitikejo

ir dar- as nenoriu tureti daug pinigu, kurie kristu is dangaus

Cituoju Nightingale
Agha as irgi galvoju - iki vestuviu galejau eit sportuot i kluba (nu ne uz 200, o uz 130, bet vistiek ), o daba kazkokia nesamone... taupyk taupyk taupyk, ir vistiek nesusitaupo tiek kiek noretume
vaje kaip panasiai

p.s Arvira, atsiprasau, neismokau dar teisingai cituoti, tad tenka tokiais budais isirankioti, kas man patiko ir aktualu

Cikadele,labai atsiprasau, bet tu mano zodzius citavai
ten as - ne Aga parase

manes pinigu stygius neviltin nevaro. mane vyras, nemokantis gyventi kai tu pinigu truksta varo i nevilti

Pritariu tai nuomonei kad ir kiek pinigu turi vis tiek ju truks nes ir poreikiai dides.Nuejome su sunum i Akropoli jis uzsimane valgyt pasiemem po pica,30 lt sulciu,o jis sedi ir sako, zinai as cia jauciuosi kaip ubagas-siaubas sakau tu gali valgyt kavinej ,turet mobil,kompa dvirati irdar daug visko,kai tuo tarpu ne kiekvienas vaikas iseina i mokykla pavalges,ar normaliai apsirenges,ne kiekvienas turi pinigu vaistams ir tttt.Isreziau paskaita.
QUOTE(ievalota @ 2005 01 07, 12:58)
As turiu tiesu atsakyma- pradejau studijuoti universitete, pamazu ieskausi kito darbo (o pamazu todel, kad gyvenant visuomenej visi veiksniai be galo glaudziai suristi, pvz. galvojam imti paskola bustui, taigi tenka sedet senajam darbe kad ja gautum

O del pinigu ir sveikatos- nereikia net eiti i vaistines ir ziureti vaistu kainu- vien kokybiskas gydymas kokius pinigus kainuoja, pvz. mano drauge lankosi naturalios medicinos centre- diagnozes nustatymas per apziura- 80Lt, gydymo seansas- 150Lt (ju reikia ne vieno), o rezultatai- visiskai naturaliai isgydyta migrena, subalansuotas organizmas, puiki savijauta

Niekada nesiskundziau, kad truksta pinigu. Kai maziau uzdirbdavom, pasitelkdavom fantazija, kaip isigyti tai, ko nori. Patikekit, kai prarasit jus ar jusu seimos nariai sveikata, tada pinigu stygius materialiem dalykam atrodys taip banaliai...
Pinigu visada ir viskam truks.pvz. as ir mano draugas norim kelt vestuves bet nera uz ka.nors ir dirbam abu to neuztenka kad liktu taupyti vestuvems.tai taip ir gyvenam pas mama ir teti
ir neapsivede ir be savo namu.gal kaip nors kada nors issikapstysim is sitos padeties,bet kol kas sitos bedos gadina man gyvenima