QUOTE(zuza @ 2005 06 10, 12:53)
Atrodo, nieko netrūko ir niekuo nesiskundėm.
Bet prieš du metus staiga susirgo vaikutis, ir dar taip, kad po visų komplikacijų jam amputavo abi kojytes ir visus rankyčių pirštukus. Tokia buvo jo gyvybės kaina.
Sirgom skaudžiai ir labai ilgai, nerašysiu čia, kokį pragarą perėjom. Aš, aišku, tada netekau darbo, o pinigėlių kaip tik tuo metu reikėjau daug...
Bet prieš du metus staiga susirgo vaikutis, ir dar taip, kad po visų komplikacijų jam amputavo abi kojytes ir visus rankyčių pirštukus. Tokia buvo jo gyvybės kaina.
Sirgom skaudžiai ir labai ilgai, nerašysiu čia, kokį pragarą perėjom. Aš, aišku, tada netekau darbo, o pinigėlių kaip tik tuo metu reikėjau daug...
Zuza, bet is tavo posto jauciasi ne pasyvi rezignacija, o blaivus ribu ir galimybiu suvokimas. tikiu ir manau, kad esi turtinga (turi galva, racionalu mastyma, sugebejai isgelbeti vaikui gyvybe). Mano galvai, tai yra pozymiai, kad rasi iseiti, kaip savo vaikui padeti.
Fataliski dalykai - liga, tragedija ismusa pagrinda is po koju, gali sugriauti gyvenima. bet kai nesekmes eina virtine, arba pinigu stygius yra nuolatinis (gyvenimas nuo algos iki algos, neatsidenant nei lito santaupoms) - tai leidzia speti, kad zmogui sunku ne del likimo smugiu, o del pacio zmogaus tam tikro ribotumo.
Gulejau visa savaite ligonineje ir skaiciau Senekos "Laiskus Liucilijui"...toje fantastiskoje knygoje yra daug kalbama apie turta, apie saika, apie laime dziaugtis tuom ka turi. Sunku, ka ir bepridurti po tokios knygos.
O as va, negalesiu 3 men valgyti (tik gerti)...jau 2 men. praejo..liko dar vienas
issivaizduokit, kokiu filosofu zmogus pasidaro, kai pinigu turi, o is bado alpsti, kai be proto nori duonos, keptu bulviu, surio....ne kazkokiu delikatesu nori, o paprasto maisto...man dabar baisiai turtingi ir laimingi, kurie gali valgyti
O as va, negalesiu 3 men valgyti (tik gerti)...jau 2 men. praejo..liko dar vienas

QUOTE(roof @ 2005 06 10, 10:50)
Taip tai tiesa, cia sitie zodziai labai tiktu temoje "kaip pritraukti pinigus"
Aisku, protingas patarimas yra nepulti i nevilti, mastyti pozityviai, veikti sistemingai, ir sekme tikrai garantuota. Gal tiesiog ne visi yra tokie stiprus, kad blogose salygose, blogose situacijose, neapsirupine pagrindiniais dalykais, nepatenkine pagrindiniu poreikiu, islaikytu ta ramybe ir optimistini tikejima savimi ir geresne ateitimi (tas tikejimas, aisku, turi buti kartu su veiksmu, o ne tik sedejimas ir laukimas)...

Pritariu.. va kas yra tikroji prabanga - tai buti silpnu

QUOTE(zuza @ 2005 06 10, 12:53)
Daugmaž atsitiesėm per porą metų, bet... dabar trūksta pinigų vaiko protezams. Funkcionalūs rankos protezai kainuoja šimtais tūkstančių, geri blauzdų protezai dešimtim. Taigi negalime vaikui užtikrinti elementariausio poreikio - judėjimo. Tai ir galvoju dabar, paskaitinėjusi šią diskusiją, turtingi mes ar ne? Viskas labai reliatyvu...
Daugmaž atsitiesėm per porą metų, bet... dabar trūksta pinigų vaiko protezams. Funkcionalūs rankos protezai kainuoja šimtais tūkstančių, geri blauzdų protezai dešimtim. Taigi negalime vaikui užtikrinti elementariausio poreikio - judėjimo. Tai ir galvoju dabar, paskaitinėjusi šią diskusiją, turtingi mes ar ne? Viskas labai reliatyvu...
Tikrai - apsilankyk paramos skyrelyje. ten mamos (beje, tikrai ne turtuoles) kuo isgali padeda
QUOTE(prabegom @ 2005 06 10, 14:05)
Fataliski dalykai - liga, tragedija ismusa pagrinda is po koju, gali sugriauti gyvenima. bet kai nesekmes eina virtine, arba pinigu stygius yra nuolatinis (gyvenimas nuo algos iki algos, neatsidenant nei lito santaupoms) - tai leidzia speti, kad zmogui sunku ne del likimo smugiu, o del pacio zmogaus tam tikro ribotumo.
Pritarciau..
Kai kurie zmones tokius dalykus pavadintu karma.
QUOTE(ievalota @ 2005 06 10, 12:40)
Joooo, mums dabar su vyru tikras karmos valymo metas

Is tiesu, jei yra blogai su sveikata, galima juk pasiimti paskola gydymuisi, gali paskolinti draugai, gimines ir pan...o skustis del daiktu trukumo, tai jau, sorry, bet juokingai atrodo

QUOTE(zuza @ 2005 06 10, 13:53)
Nesu fatalistė, bet gyvenime būna dalykų, kurie atsitinka ar susiklosto prieš tavo valią ir bet kokias pastangas. Pavyzdžiui, mes su vyru savo laimę nuo nulio kūrėm patys ir susikūrėm neblogą materialinę gerovę, turim nedidelį butą, bet savą, galim sau leist pakeliaut, į restoraną nueit, i teatrą, į grožio saloną ir t.t. Su Mersu nevazineju, bet Golfa vairuoju... Atrodo, nieko netrūko ir niekuo nesiskundėm.
Ты в каком городе живешь

LAbai ačiū, mamytės, už gerus žodžius ir norą padėti
Būčiau atidavusi savo GYVYBĘ, kai vaikas sirgo, jau nekalbant apie visus pinigus, bet NIEKAS jų neėmė, nes vis tiek negalėjo padėti. Taigi pinigai yra priemonė, už kurią gali daug ką nusipirkti, bet tikrai ne viską. Dabar naujų kojyčių ir rankyčių nenupirksim mažiui, bet vat protezus tai galima.
O į paramos skyrelį kol kas nesikreipiau, bet nesakau niekada. Tik manau, kad ten mamytės nėra labai jau turtuolės, o mums reikia didelių sumų.
(Beje, kitus remiančios super mamos irgi geras pavyzdys, kad svarbu yra ne piniginės didumas, o žmogaus širdies platumas).
Su pirmaisiais kojyčių protezais mums padėjo Amerikos vaikų Vilties fondas: ir medžiagas nupirko, ir protezuotoją atsiuntė
Be to, ir Ligonių kasos apmoka bazinę protezų kainą. Aišku, už tą bazinę kainą naujausios technologijos neįpirksi
Bet mūsų mažius dar mažas, greitai auga ir po metų jau jam reikia naujų protezų. Su dabartiniais "gumos gabalais" jis VAIKŠTO, tiesa, laiptais negali lipti, ant bordiūro užlipti, bėgti negali, bet gali nueiti ten, kur jo širdelė geidžia
Nereikia vežimėlyje sėdėti ir tai jau yra daug. O su laiku norėsim protezų su judria pėda, amortizatoriais ir kitais pribambasais, žodžiu, tų brangiųjų... Be tikiu, gyvenimas siunčia išbandymus, bet ir sprendimus taip pat. (sorry, ne viskas į temą
)
Ir pabaigai iš savo gyvenimo realybės: "Ėjo žmogus ir skundėsi, kad batai suplyšę, kol nesutiko to, kuris buvo be kojų." Taip, kad, mamytės, jei pas jumi yra abi rankos ir abi kojos, o dar plius galva ant pečių
, tai jau yra LABAI DAUG, bent jau galimybių...

Būčiau atidavusi savo GYVYBĘ, kai vaikas sirgo, jau nekalbant apie visus pinigus, bet NIEKAS jų neėmė, nes vis tiek negalėjo padėti. Taigi pinigai yra priemonė, už kurią gali daug ką nusipirkti, bet tikrai ne viską. Dabar naujų kojyčių ir rankyčių nenupirksim mažiui, bet vat protezus tai galima.
O į paramos skyrelį kol kas nesikreipiau, bet nesakau niekada. Tik manau, kad ten mamytės nėra labai jau turtuolės, o mums reikia didelių sumų.
(Beje, kitus remiančios super mamos irgi geras pavyzdys, kad svarbu yra ne piniginės didumas, o žmogaus širdies platumas).
Su pirmaisiais kojyčių protezais mums padėjo Amerikos vaikų Vilties fondas: ir medžiagas nupirko, ir protezuotoją atsiuntė

Ir pabaigai iš savo gyvenimo realybės: "Ėjo žmogus ir skundėsi, kad batai suplyšę, kol nesutiko to, kuris buvo be kojų." Taip, kad, mamytės, jei pas jumi yra abi rankos ir abi kojos, o dar plius galva ant pečių

...Skaityti istorijas apie kenciancius vaikus ir ju mamas ar smurta seimoje patiriancias moteris yra isties baisu. Belieka palinketi jiems stiprybes, rupestingo angelo sargo ir supratingu zmoniu salia, o tai tikrai i pinigus nesusiveda.
...Kiekvienoje seimoje rasime daugybe pavyzdziu, kada pinigu trukumas itakoja nesantaika, sveikatos problemas, neissipildziusias viltis ir t.t. Vienam zmogui atrodo, kad viso pasaulio pinigai butu skirti jo vaiko gyvybei, kitam, nepykite, bet ne mazesne tragedija atrodo tai, kad negali pasiimti paskolos bustui. Ir vienu, ir kitu atveju, visi teisus - kiekvienas turime savo tiesa.
Bet. Ar pastebejote, kad visi komentarai daugiau maziau siejasi su seima? Turite seima? - reiskia, turite zmones, kurie jus bent jau toleruoja;) Todel baikim skustis pinigu stygiumi ir stipriai apkabinkime tuos, kurie turi pakesti musu burbejimus
...Kiekvienoje seimoje rasime daugybe pavyzdziu, kada pinigu trukumas itakoja nesantaika, sveikatos problemas, neissipildziusias viltis ir t.t. Vienam zmogui atrodo, kad viso pasaulio pinigai butu skirti jo vaiko gyvybei, kitam, nepykite, bet ne mazesne tragedija atrodo tai, kad negali pasiimti paskolos bustui. Ir vienu, ir kitu atveju, visi teisus - kiekvienas turime savo tiesa.
Bet. Ar pastebejote, kad visi komentarai daugiau maziau siejasi su seima? Turite seima? - reiskia, turite zmones, kurie jus bent jau toleruoja;) Todel baikim skustis pinigu stygiumi ir stipriai apkabinkime tuos, kurie turi pakesti musu burbejimus

zuza, ačiū tau, kad papasakojai savo istoriją, pasidalinai savo skausmu ir džiaugsmu
mano gyvenime tokių drastiškų dalykų nėra buvę, tačiau aš tave suprantu, nes esu patyrusi pinigų trūkumą, kurie reikalingi būtent sveikatai...
Man juokingi atrodo žmonių skundai, kad nenusipirko gražesnio skuduro, ar neapsilankė kokio Koršunovo spektaklyje, ar nenusipirko kokio prabangaus Nokia telefono....kažkokia tuštybių mugė..... man tokių žmonių gaila, nes manau, kad jie pinigų turi daugiau, nei jie skundžiasi, bet jie neturi turtų viduje
sieloje...
tas tiesa, kad kojos, rankos, akies, inksto nenusipirksi (nelegalią prekybą aš atmetu ir niekinu
galų gale laimėsnenusipirksi, kitas gal ir be kojų yra laimingas, o kitas nelaimingas ir su milijonieriaus lagaminu
ką čia beprikalbėsi, kai šiandien teturiu piniginėj 6 litus, na ir kas
aš laiminga
sėkmės, gero savaitgalio- baikim galvoti apie pinigus

mano gyvenime tokių drastiškų dalykų nėra buvę, tačiau aš tave suprantu, nes esu patyrusi pinigų trūkumą, kurie reikalingi būtent sveikatai...
Man juokingi atrodo žmonių skundai, kad nenusipirko gražesnio skuduro, ar neapsilankė kokio Koršunovo spektaklyje, ar nenusipirko kokio prabangaus Nokia telefono....kažkokia tuštybių mugė..... man tokių žmonių gaila, nes manau, kad jie pinigų turi daugiau, nei jie skundžiasi, bet jie neturi turtų viduje

tas tiesa, kad kojos, rankos, akies, inksto nenusipirksi (nelegalią prekybą aš atmetu ir niekinu

galų gale laimėsnenusipirksi, kitas gal ir be kojų yra laimingas, o kitas nelaimingas ir su milijonieriaus lagaminu

ką čia beprikalbėsi, kai šiandien teturiu piniginėj 6 litus, na ir kas

sėkmės, gero savaitgalio- baikim galvoti apie pinigus