nesuprantu as jusu
pinigai labai slidus reikalas .sendien yra rytoj gali nebut,juk visko atsitinka .kokios bedos jei negali nueit isporto kluba?sportok namie,o gal namie neprestizas?rubu nauju negali nusipirkti?anokia beda,issipurtik spintas rasi tokiu rubu apie kurios senai pamirsai.o gal rasi ir tokiu kurios nupirkai ir net nekarto neapsivilkai?svarbiausia kad visi butu sveiki .reikia gyvent pagal galimibes ir nepavidet tems kas uz tave apsukresnis.

O žinote, kaip maloniai nuteikia,kai turi galimybę pvz savaitgalį nuskristi į Romą, gali ir neskristi, bet ta galimybė... po vaiko auginimo atostogų grįžus į darbą kelis mėn beveik neleidau savo atlyginimo ir taip prikapsėjo pinigėlių, taip smagiai jaučiausi
,o dabar ėmiau ir išleidau vos ne iki 0, nuotaika sugedo
.

QUOTE(irculia10 @ 2008 04 07, 23:21)
nesuprantu as jusu
pinigai labai slidus reikalas .sendien yra rytoj gali nebut,juk visko atsitinka .kokios bedos jei negali nueit isporto kluba?sportok namie,o gal namie neprestizas?rubu nauju negali nusipirkti?anokia beda,issipurtik spintas rasi tokiu rubu apie kurios senai pamirsai.o gal rasi ir tokiu kurios nupirkai ir net nekarto neapsivilkai?svarbiausia kad visi butu sveiki .reikia gyvent pagal galimibes ir nepavidet tems kas uz tave apsukresnis.

Och, niekas nekalba apie pavydą, bet kai iki atlyginimo dar virš savaitės, o kišenėje 0, o vaikui pieno reikia, tai atsiprašau

Jau sakiau, nereikia man milijonų, kažkokių super duper kelionių, bet kad normaliam gyvenimui pakaktų, t.y. maistui, drabužiams (tiek, kiek minimum reikėtų). Jau net nekalbu apie savo būstą, nes kol kas tai visiškai nerealu su mūsų lietuviškais atlyginimais...
QUOTE(Vėjuota @ 2008 04 08, 09:05)
Ir taip kiekvieną mėnesį - niekaip neužtenka iki mėnesio pabaigos, iki kito atlyginimo
Jau sakiau, nereikia man milijonų, kažkokių super duper kelionių, bet kad normaliam gyvenimui pakaktų, t.y. maistui, drabužiams (tiek, kiek minimum reikėtų). Jau net nekalbu apie savo būstą, nes kol kas tai visiškai nerealu su mūsų lietuviškais atlyginimais...

Nu jo, kai neužtenka paprasčiausiems dalykams, tai ne kas

Šiaip, įdomu tik (jei nenorite, galite neatsakyti), kiek Jums asmeniškai ar Jūsų šeimai reikėtų mėnesinių pajamų, kad "normaliam gyvenimui pakaktų"?
Nes kaip suprantu abu dirbat, tai aš nežinau kaip dėl tų atlyginimų

QUOTE(Hmmm... @ 2008 04 08, 09:14)
Nu jo, kai neužtenka paprasčiausiems dalykams, tai ne kas 
Šiaip, įdomu tik (jei nenorite, galite neatsakyti), kiek Jums asmeniškai ar Jūsų šeimai reikėtų mėnesinių pajamų, kad "normaliam gyvenimui pakaktų"?
Nu pvz.: vienu metu mūsų su vyru bendros pajamos buvo gal apie 4000 lt. Nu ir pavalgyti užteko, ir apsirengti, ir butui, ir šiaip... Tai dabar galvoju... dviese tai išeitų po 2000lt. Kažkaip nežinau, bet atrodo įmanoma tiek užsidirbti (bent jau Vilniuje) ir neturint kažkokių tai spec išsilavinimų ar pažinčių
(bent jau mes pažinčių neturėjom
)

Aš dirbu tik 2 savaites. O iki šiol mano pašalpa buvo 300 Lt, tad gyvenom vien iš vyro algos, tad ir sakau - nekas. Gal, kai dabar ir aš dirbu, bus kitaip... Bet kiek skolų dar kaba...
Normaliam gyvenimui reikėtų turbūt dvigubo vyro atlyginimo - apie 4000 Lt...
QUOTE(Vėjuota @ 2008 04 08, 08:05)
Pradėjau dirbti, rūbų kažkokių reikia, juk ofise sėdžiu, juk per dieną suprakaituojama, rūbus (bent viršutionius) kasdien reikia keisti...
o zinokit as cia su tais ofisiniais rubais tai pastebejau minusa

as kartais galvoju kad daugiau isleidziu nei nedirbanti buvau..nu ka ten ziurek nedirbi,issoki i maike,kelnes,sijona,pasiemi jogurto ir i pliaza

neee,pinigu reik visur...negaliu as issitraukt senuju drabuziu ri apsirengt kaip naujais....jie ir yra seni,nukisti-nes man nebetinka..

nekalbu apie busto grazinima....kur kokybe-ten islaidos...ir dar kokios...
suprantu kad svarbu sveikata,vidine ramybe,meile,laime....as viska ta turiu..bet pinigai tarsi cementas sutvirtina visuos siuos aspektus..kiekvienam plyseli tarp ju

nereikia milijonu..nors reiketu

QUOTE(Afroditte @ 2008 04 08, 10:55)
o zinokit as cia su tais ofisiniais rubais tai pastebejau minusa
jiems isleidziu puse atlyginimo..
suprantu kad svarbu sveikata,vidine ramybe,meile,laime....as viska ta turiu..bet pinigai tarsi cementas sutvirtina visuos siuos aspektus..kiekvienam plyseli tarp ju
nera pinigu-nervuojames,stresas..kur cia sveikata rasi???,vidine ramybe irgi dingsta..ka ryt valgysim?? kaip vaikui ka??
meile-laime???? nu atleiskit bet kai reik mastyt ka valgyt-nei meiles nei laimes as nejausciau....
reikia tiek kad jaustum jog gali nusipirkt batukus,negalvodama ar uzteks batams vaikui ir vyrui..

reikia tiek kad jaustum jog gali nusipirkt batukus,negalvodama ar uzteks batams vaikui ir vyrui..
Čia į dešimtuką. O dėl ofisinių rūbų - nereikia man kostiumėlių (ačiū Dievui), kartais ir su džinsais galima, bet tiems kelnėms irgi pinigų reikia. O vyrui apskritai nepamenu, kada kokį naują drabužį ar batus pirkom...

Na aš tikrai nepamokslausiu apie laimę ne piniguose
Galbūt kam nors taip yra
, bet tikrai ne man. Ilgą laiką gyvenau nuo atlyginimo iki atlyginimo, pinigų nelabai užtekdavo, skolindavausi iš vyro, verkdavu kad kaip aš čia mokslus baigusi nesugebu gyventi, kol.... vieną rytą pagalvojau kur eina mano atlyginimas? Perku maista, rūbus vaikui ir sau, moku paskolą už butą, apmoku savo telefono sąskaitą, išlaikau savo mašiną.... o kur vyro pinigai? sumoka mokesčius už butą ir kartais kur nuvažiuojam.... o atlyginimas jo dvigubai didesnis.
tada supratau kodėl jis apsiperka firminėse prduotuvėse, be širdies skausmo nusiperka juodųjų ikrų ir važinėja su nauju BMW modeliu. O aš ir sūnus jo perkamės "ponių laimėje" ar turguje, skauda širdį dėl kiekvieno išleisto lito ir pan. tada pasakaiu sau stop
dabar aš visada atsidedu pinigų sau, dirbu dar vieną darbą ir nekreipiu dėmesio į vyro zyzimus, pasakau, kad neturiu pinigų, kad jis duotų ir nejaučiu jokios širdies graužaties. Dabar nebereikia man verkti, kad neturiu kuo apsirengti, neturiu pinigų. Tiesiog man reikėjo suprasti, kad per daug aš užsikroviau ir išmokti būti moterimi

dabar aš visada atsidedu pinigų sau, dirbu dar vieną darbą ir nekreipiu dėmesio į vyro zyzimus, pasakau, kad neturiu pinigų, kad jis duotų ir nejaučiu jokios širdies graužaties. Dabar nebereikia man verkti, kad neturiu kuo apsirengti, neturiu pinigų. Tiesiog man reikėjo suprasti, kad per daug aš užsikroviau ir išmokti būti moterimi

QUOTE(Vėjuota @ 2008 04 08, 10:08)
Čia į dešimtuką. O dėl ofisinių rūbų - nereikia man kostiumėlių (ačiū Dievui), kartais ir su džinsais galima, bet tiems kelnėms irgi pinigų reikia. O vyrui apskritai nepamenu, kada kokį naują drabužį ar batus pirkom...
Vis pagalvojam, ar maistui užteks...

nu va as ir dzinsus nesiojau..uzdraude

gerai kad vyras ne ofise dirba..visai bankrutuotume ant kostiumu

ir tikrai neleidziam kasdien...sezonui atejus apsiperkam,atsinaujinam...batai,rankines,striukes..pagrindiniai,be kuriu niekaip...
nesikratau ir humanu

vistiek taupymas yra...

QUOTE(Vėjuota @ 2008 04 08, 09:31)
Gal, kai dabar ir aš dirbu, bus kitaip... Bet kiek skolų dar kaba...
Ne gal, o bus

Viskas susitvatrkys

QUOTE(Antilope @ 2008 04 08, 11:09)
Na aš tikrai nepamokslausiu apie laimę ne piniguose
Galbūt kam nors taip yra
, bet tikrai ne man. Ilgą laiką gyvenau nuo atlyginimo iki atlyginimo, pinigų nelabai užtekdavo, skolindavausi iš vyro, verkdavu kad kaip aš čia mokslus baigusi nesugebu gyventi, kol.... vieną rytą pagalvojau kur eina mano atlyginimas? Perku maista, rūbus vaikui ir sau, moku paskolą už butą, apmoku savo telefono sąskaitą, išlaikau savo mašiną.... o kur vyro pinigai? sumoka mokesčius už butą ir kartais kur nuvažiuojam.... o atlyginimas jo dvigubai didesnis.
tada supratau kodėl jis apsiperka firminėse prduotuvėse, be širdies skausmo nusiperka juodųjų ikrų ir važinėja su nauju BMW modeliu. O aš ir sūnus jo perkamės "ponių laimėje" ar turguje, skauda širdį dėl kiekvieno išleisto lito ir pan. tada pasakaiu sau stop

Na as labai atsiprasau bet kur cia pas jus seima yra?

QUOTE(Afroditte @ 2008 04 08, 10:55)

labai pritariu