Įkraunama...
Įkraunama...

Segantys vaikai grupėje

daina jeigu kitiems vaikams reikia vaistukų, manau kad tai ne Jūsų reikalas,
o kad ant stalo laiko vaistus, tai tikrai negerai, imkit ir pasakykit toms auklėtojoms, kodėl taip laiko smartass.gif
Atsakyti
Galbūt pasirodysiu nesupratinga dirbančių mamų atžvilgiu (nors ir pati dirbu), bet manau, vesti sergantį vaiką į darželį kiekvienos mamos sąžinės reikalas, pirmiausia, atvesdamos sergantį SAVO vaikutį į darželį, pakenkia jam pačiam, antra - visiems šalia esantiems vaikučiams. Auklėtojos turi visas teises atsisakyti imti vaistus iš tėvų ir jais girdyti sergantį vaiką (darželis - ne ligoninė ar poliklinika, auklėtoja - ne gydytoja) ir netgi turi teisę nepriimti sergančio užkrečiamomis ligomis vaikučio į grupę. Visa tai mums buvo pasakyta pirmojo susirinkimo darželyje metu, dalyvaujant darželio slaugytojai ir direktorei.
Tad gerbkime vienos kitų VAIKUČIUS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2007 03 02, 19:04)
daina jeigu kitiems vaikams reikia vaistukų, manau kad tai ne Jūsų reikalas,

Ir ne aukletojos, ir ne kitu vaiku. Todel kad vaikas, kuriam reikia vaistu, t.y. sergantis vaikas, yra jo tevu reikalas. Kadangi tevai negali buti grupeje, vadinasi negali buti ir vaikas. Nes tevai turi juo rupintis.
Atsakyti
QUOTE(barra @ 2007 02 19, 20:05)
Na, pas mus buvo grieztai aukletoju pasakyta, kad jokiu vaistu spintelese negali buti ir juo labiau aukletojos ju tikrai negirdytu vaikams.

O ką daryti neužkrečiamų, bet lėtinių ligų atvejais? Kitiems vaikams pavojaus susirgti nėra, o pvz. vaikas turi gauti vaistus g.gif Medikai irgi nedraudžia lankyti kolektyvo. Išduodama pažyma apie sveikatos būklę ir leidžiama lankyti darželį. Medikai siūlo nuolat vartoti vaistus ir juos turėti visada šalia savęs ax.gif
Aš čia gink Dieve nesakau nieko mamoms, kurios pasisako prieš vaistus vaiko spintelėje ar tuos atvejus, kai auklėtojos paprašytos vaikui duoda vaistą, bet. pvz. mūsų atveju vaikas serga alergine bronchų astma g.gif Gal dabar bus pasipiktinimas, bet vaiko spintelėje (jo krepšyje) visada yra purškiamas "Ventolin" (jei ištiktų ūmus astmos priepuolis ir vaikas dustų. Tai vienintelis greitas būdas gelbėti vaiką nuo uždusimo, kol atvyks greitoji).

Nedirbti ir prižiūrėti? Vaikas gerai jaučiasi, jis nepavojinga kitiems, be to liga visam gyvenimui..

O dėl užkrečiamų ligų tai taip. Pritariu.."apgydytas" vaikas ar net sergantis tikrai neturėtų būti vedamas į darželį g.gif

Bet iš tikrųjų, juk kartais (jei pvz. mama - vieniša ir dirbanti, galą vos su galu sudurianti, o darbdavys nesuprantantis svetimų problemų) ką jai vargšei daryti? Pikta, kad kiti vaikai užsikrečia, bet ir tos mamos gaila ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2007 03 22, 21:48)
O ką daryti neužkrečiamų, bet lėtinių ligų atvejais?

Tokie atvejai - išimtini, jie nekelia pasipiktinimo mirksiukas.gif 4u.gif Čia visai kas kita nei užkrečiamos ligos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiunčia @ 2007 04 12, 00:18)
Tokie atvejai - išimtini, jie nekelia pasipiktinimo  mirksiukas.gif  4u.gif Čia visai kas kita nei užkrečiamos ligos  smile.gif

ar tikrai?
Mes tik dabar pagaliau issikapsteme is slogu. Truko tris metus - itarinejo alergine ( taip vaistai kazkiek gelbejo, bet tyrimai nerode alergijos, bent jau tokio laipsnio), po to galvojo, kad nuo adenoidu greit bus metai kaip jie ispauti....
Ir nieko. Vaistu i darzely neduodavau ( ir namuose praktiskai nenaudodavau), bet vaikas galima sakyti nuolat vaiksciojo snargliuotas - kelias dienos nieko, kelios dienos beganti nosyte ir savaite ar daugiau pulinga sloga. Ir taip ratu be perstojo.
Dabar gal tik keli menesiai kaip yra pasikeitusi situacija - kazkaip tiko mazgei paskirti vaistai ir per menesi naudojimo susitvarke. Bet uztat vaistai nuo skausmo kelias savaites pas aukletojas buvo, nes uzeidavo staigus galvos skausmai
Buvo viena mamyte, kuri del to putojosi - mat jos vaikas jeigu uzsikrecia sloga, tai ir komplikacijos buna. Tai jau atsiprasau, grudinti vaikus reikia, o ne prie kitu kabinetis.
Atsakyti
Mes kasdien nesames vaistus i darzeli, nes vaikui privalu gerti 9 val. ryto vaistus. Bjojau, kad neleis to daryti, nes kiek zinau vaistu negalima nesti i darzeli, o ka daryti? Vaikas juos turi gerti ryte vakare ta pacia valanda ir maziausiai 3-4 metus. Zinoma yra jo atnesta diagnoze ir visi kiti dokumentai, taciau kartais sesele nelabai nori to leisti, nes vaistai yra vaistai. Ir dar keisti kiti tevai, kurie net nesuprasdami nuo ko tie vaistai puola aiskinti, kad darzelyje ju negalima duoti, kad vaikas sergantis ir pan. smile.gif Na bet yra kaip yra.
Kas liecia persalimo ligas tai buna, kad vaikas jau beveik sveikas, bet dar geria vaistukus. Mes tuomet dar bunam namie, nes turim ligos atvejui aukle, taciau ka daryti tevams, kas neturi tokiu aukliu o ir nedarbingumo taip lengvai neduoda? Tada savaite apgydo vaika ir vel veda i darzeli. Man tikrai pikta del tokiu serganciu vaiku, nes mes einam i darzeli tik visiskai sveiki, o kiti dar su savimi puokste bacilu kitiems atnesa.
Idealiausia butu jei neitu sergantys vaikai virusinemis ligomisi darzeli, bet kaip to pasiekti. Jei kiti drabdaviai i tavo nedarbingumo lapeli net nenori ziureti? Esu dirbus kur nesvarbu ar turi ji ar ne tu privalai dirbti. Tik gal valanda gali veliau ateit i darba. O ir dabartiniame darbe nepiknaudziauji nedarbingumo lapeliais. Sunus serga labai daznai ir net nezinau kas butu jei neturetume aukles. Tada nori nenori tektu ir mums vos apsigydzius eiti i darzeli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 24 balandžio 2007 - 11:49
QUOTE(knielita @ 2007 04 24, 11:44)
Mes kasdien nesames vaistus i darzeli, nes vaikui privalu gerti 9 val. ryto vaistus. Ir dar keisti kiti tevai, kurie net nesuprasdami nuo ko tie vaistai puola aiskinti, kad darzelyje ju negalima duoti, kad vaikas sergantis ir pan.  smile.gif
Kas liecia persalimo ligas tai buna, kad vaikas jau beveik sveikas, bet dar geria vaistukus. Mes tuomet dar bunam namie, nes turim ligos atvejui aukle, taciau ka daryti tevams, kas neturi tokiu aukliu o ir nedarbingumo taip lengvai neduoda?

Kodel keisti tevai? Gal juos paprasciausiai reikia informuoti, o nesitiketi, kad "gal nepamatys". Pas mus grupej iprasta, kad jei reikia ilgalaikio gydymo aukletoja pasako visiems tevams (vieni tevai i spinteles idejo rastelius) ir jokiu problemu. Nes kodel as turiu tyleti, jei kitam vaikui duodami kazkokie vaistai (net atmetant tikimybe, kad vaikai sugalvos tu vaistu paragauti).
Nu nezinau, kokie yra vaistai, jei vaikas gali eiti i darzeli, t.y. yra sveikas. Kodel tu gali samdyti aukle, o kitiems tai brangu. O nedarbinguma, jei vaikui reikia gerti vaistus, privalo duoti (aisku jei tevai nori), nei vienas pazistamas nesiskunde, kad sunku gauti biuleteni vaikui sergant.
Atsakyti

vaistai spintelėse vakų yra nepalyginamai pavojingiau, nei jie yra ant auklėtojos stalo, ar spintelės grupėje. IR visokie purškiami salbutamoliai irgi.
Dėl visokių peršalimo ligų ir kosulių nu būna ir pas mus visokių vaikų grupėje, bet kažkaip suprantu tas mamas kurios neturi kito pasirinkimo kaip tik tuos vaikus vesti į darželį.
Atsakyti
Musu gydytoja kai tik vaikas pasveiksta israso pazyma darzeliui, o buvau papuolus pas ja vaduojancia, tad i mane kaip i nenormalia pasiziurejo, kad mano vaikas kosintis ir sloguojantis yra sveikas, išrase pazyma darzui ir del tokiu "ligu" liepe jos netrukdyti.

Manau kol darzelio sesele neišrušiuos visi su sloga namo, be slogos likt, tol taip ir bus, bet kazin ar tai apsimoka finansiskai darzeliui, nes dazniausiai 80 proc vaiku nera visiskai pasveike.

Siandien mano vaikis darze su sloga, bet man jau tas pats, nes vakar bent puse buvo sloguojanciu, tad nematau tikslo vaika laikyt ir toliau namie
Atsakyti
Man iškilo toks klausimas ar auklėtojos gali priimti sergantį vaiką,tiesiog pikta kai aš nuvedu savo sveiką vaiką į darželį,o kita mama atvedus sako ''mano vaikas labai kosti ,bet nori į darželį",mano vaikas tai pat nori į darželį ,bet per tokius virusų nešiotojus suserga ir negali lankyt .Manau teks aplankyti darželio direktorę,nes manau sergantys vaikai turi būti namuose ,nes darželis tai sveikų vaikų ugdymo įstaiga.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GEIGA: 02 gegužės 2007 - 08:12
Ir nieko nelaimėsite. Esu kažkada kalbėjusi su auklėtoja ir su vedėja. Viskas, ką galėjo padaryti, tai pakabinti prašymą nevesti sergančių vaikų į darželį. Vaikui diagnozę gali nustatyti tik gydytojas. Auklėtoja neturi teisės nepriimti vaiko į darželį. Mane irgi nervina, kai po 2 sav. biuletenio vaiką vos pasveikusį atvedi į darželį - o ten "kriokiančių" choras. Bet nieko neįmanoma padaryti - belieka stiprinti vaiko imunitetą...
Atsakyti