Įkraunama...
Įkraunama...

Segantys vaikai grupėje

QUOTE(prabegom @ 2005 01 18, 20:13)
Kaip ten senoliai sakydavo apie per dideli rasta? Teise zino toki protingo, saziningo ir atsargaus zmogaus kriteriju. Abejoju, ar 1 silpno imuniteto, ar 23 vidutiniu statistiniu tevu vaikai turetu nevesti savo atzalu i darza.

Prieko imunitetas prie kostinciu ir snargletu vaiku, ai tai pas juos labai stiprus imunitetas, jo cool.gif ar as ka ne taip supratau.
O gal visdelto tevu aplaidumas, ka?
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2005 01 18, 18:43)
  Nemanau, kad leidzian serganti vaika i darzeli yra labai didelio proto pozymis, taip pat kaip ir tevu vedanciu vaikus i tokia grupe ir tylinciu apie tai, o gal tinginciu pranesti i atitinkamas instancijas.
Klausimas:Kokiam mieste ir kokioj poliklinikoj duoda mamai nedarbingumo pažymėjimą dėl vaiko slogos ar kosulio be karščiavimo? Pas mus Plungėj - tai ne.
Ir dar. Kurį laiką vaikas po ligos būna namie? Mūsų mažė po plaučių uždegimo visą mėn. net namuose buvo kaip "kiaušinis" saugoma nuo infekcijų. Tfu, tfu... pastaruoju metu einam į daržą be klaidų, t. y. kasdien.
Beje pažįstu vaikų, kurie dėl per didelio imlumo infekcijoms negali lankyti l/d.
Tai tiek.
Atsakyti
Pritariu Sagai. Gruodi vaikui nustate kad yra mikoplazmu. Tyrimas nemazai kainavo, vaistai aisku kompensuojami (bet antibiotikai kiek alina organizma), 3 savaites nejo i darzeli (nors temperaturos nebuvo), auklei i diena po 50 lt. Pasveikusi nuvedem i darzeli, po 3 dienu vel temperatura. Pati maciau atvedus kad bent jau vienas vaikas kosejo vos ne i veida manajam. Na ir viskas, nutariau kol nera temperaturos taip pat leisti, nes nematau prasmes gydyt kosulius ir slogas buvimu namie. Duodu homeopatiniu vaistu, trinam tepalu, bet i darzeli eina. Iir kaip nekeista, pradejo beveik nekoseti. Galu gale jei 3 savaites namie ir savaite darze - kokia prasme isvis leisti i darza?
Atsakyti
QUOTE(song @ 2005 01 13, 22:59)
Blyn, kaip susinervavau, kai dabar nuvedziau po mikoplazmos, stipriu antibiotiku ir, spekit is vieno karto, ka isgirdau? Ogi visa grupe kosti, nuo mikoplazmos imuniteto tai juk nera, zodziu, lauksim svenciu sad.gif .

Pas mus analogiska situacija buvo- mazius po keliu menesiu darzelio lankymo susirgo mikoplazmom doh.gif . Is kart po ligos nuejau ir atsiemiau, is darzelio..., pacios aukletojos sako, kad cia klasikine situacija su kostinciais ir sloguojanciais vaikais, nors is gydytoju pazymas pristato, kad jie kuo sveikiausi! Realiai suprantu, kad kitoms mamoms ju paciu vaiku sveikata nelabai svarbi, ka jau ten kalbet, kad joms ir svetimu vaiku sveikata rupi....
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif na ir diskusija uzvire wink.gif ......... taigi........ lengva kalbeti toms kuriu maziai namie dar yra ir kurios pacios namie sedite....... wink.gif ....... galima kalbeti vaiko sveiktata brangiau nei darbas ir t.t. ........ bet jeigu neliks darbo neliks ir pinigeliu kuriais as galesiu pasirupinti savo vaiko sveikata wink.gif ......... Jeigu vaikas sloguoja biuletenio man niekas neduos, aukles samdyti nematau prasmes........ o be to vaiko siltnamio salygomis neuzauginsite...... na ir kas saugokite nuo visko, prades eiti i mokykla vis tiek susidurs su kosejanciais ir su besisnargliuonaciais. gal geriau imuniteta vaiko pastiprinti, gal vitaminu paduoti, gal po ligos ilgiau namie palaikyti, o ne i kiekviena kosejanti vaika ziureti kaip i liaudies priesa wink.gif ......

beje dar.......... "Realiai suprantu, kad kitoms mamoms ju paciu vaiku sveikata nelabai svarbi" ir kuom tu motyvuoji kad vaiko sveikata nesvarbi?

Ir is nusotatu darzelio supratau kad vaika privalo grudinti, ugdyti, sveikai maitinti........... bet kad slogos liga as nelaikau wink.gif
Atsakyti
Na nezinau kokios pas jus daktares, kad neduoda biuleteniu, mums duoda, be to pas mus darze4lyje yra grieztai tevu nuspresta, kad serganciu vaiku nevedam i darzeli thumbup.gif ir visi to laikosi todel ir nepasitaike pas mus nei mikoplazmu nei kitu biesu.
Kas del vaiko imuniteto stiprinimo Gerb. Saga, niekur ankstesniuose postuose neminejai apie tai, tik dabar prakalbai, atrode, kad tyciojiesi is visu tevu kurie savo atzalas laiko namie su slogom ir kosuliais, o man vaiko sveikata brangiausia todel nerizikuosiu, kad del mikoplazmu vystytusi pliauritai, bronchitai ir astmos ir geriau jau ta menesi pas mane bus maziau pinigu, bet vaikas sveikas. smile.gif
Juolab, kad temperatura gali ir nekilti del to, kad vaiko organizmas nekovoja su bakterijom ir virusais, del issekimo, arba viruso prisitaikymo prie organizmo, tad kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2005 01 19, 12:07)

Kas del vaiko imuniteto stiprinimo Gerb. Saga, niekur ankstesniuose postuose neminejai apie tai, tik dabar prakalbai, atrode, kad  tyciojiesi is visu tevu kurie savo atzalas laiko namie su slogom ir kosuliais, o man vaiko sveikata brangiausia todel nerizikuosiu, kad del mikoplazmu vystytusi pliauritai, bronchitai ir astmos ir geriau jau ta menesi pas mane bus maziau pinigu, bet vaikas sveikas. smile.gif

Atsiprasau, jeigu ne taip pasirode. as nesitycioju, as tik nesuprantu ko tiap piktintis. sloga nera rimta liga, del kurios vaikas turi sedeti namie, sergancim sloga vaikui netgi rekomenduojama pasivaikscioti gryname ore.......... del biuletenio........ tai jo negaunu jeigu vaikas nekarsciuoja...... del pinigu.......... pasispausti galetumeme, bet nukencia ir darbas........ vakar teiravausi aukletoju del kosejanciu ir sloguojanciu vaiku......... nei viena mam nesiskundzia..........visos supranta, visko pasitaiko........ Man mano vaiko sveikata irgi brangiausia, bet tai nereiskia kad as ja izoliuosiu nuo visu.......... cia jau krastutinumas......... zinau mama kuri labai bijojo ausu uzdegimo, nuo gimimo vaika laike su kepure, ziauriai bijojo skersveju, prie 30 laipsniu karscio 6 men vaika su kepure laike uzdengtomis ausimis (jai vaiko sveikata brangiausia)........ tai per 3 men 4 kartus sirgo vaikas ausu uzdegimu......... wink.gif ....... tuo tarpu mes nezinojome vasara ka reiskia uzdengtos ausis ir kas yra ausu uzdegimas....... taigi..... manau tos bacilos dar ir grudina organizma, ir jeigu vaikas sveikas ir stiprus jis ginasi, jeigu nepasveiko iki galo, tai tada ne sloguoti vaikai kalti wink.gif
Atsakyti
Mamkos, nesipykite, labai negrazu smile.gif As, asmeniskai palaikau Saga ir pritariu jos visiems teiginiams. Bet suprantu ir tas mamas, kuriu vaikiukai daznai serga. Bet, mielosios, nejaugi drabstydamos purvais kitas mamas pasieksite, kad jusu vaikiukai nesirgtu? Manau, kad reikia kitais ieskoti iseities.
Atsakyti
QUOTE(Ryžulia @ 2005 01 19, 12:32)
Mamkos, nesipykite, labai negrazu smile.gif  As, asmeniskai palaikau Saga ir pritariu jos visiems teiginiams. Bet suprantu ir tas mamas, kuriu vaikiukai daznai serga. Bet, mielosios, nejaugi drabstydamos purvais kitas mamas pasieksite, kad jusu vaikiukai nesirgtu? Manau, kad reikia kitais ieskoti iseities.

Kzka supainiojai, kas kur purvais drabstesi blink.gif
Mano vaikas labai daznai neserga, bet yra tam tikri zmogiskumo ir pagarbos faktoriai, labai dziaugiuosi, kad mano vaikas eina i toki darzeli ir tokia grupe, kur tevai nera abejingi slogai ir kosuliui. smile.gif
Atsakyti
Ai, mamukai, nesipykit 4u.gif Visos jūs vienodai teisios smile.gif Bet sergančio vaiko tikrai nederėtų vesti daržan, nors kartais ir aš tokį nuvedu, nes kosėt ir snargliuot pradeda jau būdamas darže, ryte dar sveikas sad.gif
Kartais sloga g.b. labai rimta liga.
O kas dėl mikoplazmos: nebūtinai tik vaikai vieni kitiems perduoda, tai jau tampa profesine liga, tų pačių auklėtojų, pediatrų, vaikų slaugytojų ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2005 01 19, 13:38)
Kzka supainiojai, kas kur purvais drabstesi  blink.gif
Mano vaikas labai daznai neserga, bet yra tam tikri zmogiskumo ir pagarbos faktoriai, labai dziaugiuosi, kad mano vaikas eina i toki darzeli ir tokia grupe, kur tevai nera abejingi slogai ir kosuliui. smile.gif

taip yra zmoguskumo ir pagarbos faktoriai wink.gif ......... sergancio vaiko ir as nevedu i darzeli wink.gif ....... jeigu jau vaikas serga, jam skiriamas gydymas.......... jeigu vaikui skiriamas gydymas duodamas mamai biuletenis.......... sloguojant vaikui gydymas neskiriamas, lasiukai i nosi, kad lengvai kvepuotu......... na esant norui gal ka ir israsytu, bet kadangi as nelinkusi vaiko vaistai nuodyti del nutysusio snarglio....... wink.gif ....... beje nors ir einu i grupe kurioje anot taves nera pagarbos, bet tokius zodzius kaip "mikoplazmos, pliauritai" girdziu pirma karta.... nesu susidurusi......... vaiaks serga itin retai (tfu, tfu, tfu)........ gal todel akd ateiname iki galo pasveike visada, gal todl kad vaikas valgo sveika maista ir yra atspari ligoms wink.gif ........
Atsakyti
dar klausimelis.......... jeigu susloguoju kad ir noreciau man biuletenio niekas neduotu...... o kaip aukletojoms..... jos gi irgi sloguoja, koseja ir t.t. ......
Atsakyti