imunitetas igyjamas tik tam tikroms ligoms
Papildyta:
p.s toks ispudis susidaro kad kai kurios mamytes labai dziaugiasi kai vaikutis suserga gi paskui imunitetas igyjamas.As tai cia nieko gero tame sirgime nematau ir kad ir kaip ten bebutu netoleravau ir netoleruosiu serganciu bent jau mano dukros grupeje vaiku ir visada atskaitau morala tiems tevams kurie tokius atveda.
QUOTE(Silvute @ 2007 01 28, 17:14)
darzelio - taip. Nes tenai yra uzsikreciama ligomis, kurios plinta per ora arba per daiktus. O visomis sitomis ligomis yra uzsikreciama nusilpus imunitetui ( isimtis gal butu vejaraupiai ), bet visos kitos ligos - kosuliai, anginos, bronchitai, slogos.... priklauso tik nuo imuniteto, nes kitu atveju atvedus viena uzkrata iskristu visa grupe su aukletojomis, o gal ir toliau nueitu. Bet taip nera.
Ir aisku pripratimas duoda savo - organizmas savotiskai uzsigrudina ir pripranta prie didesne mikrobu atakos negu anksciau.
Ir aisku pripratimas duoda savo - organizmas savotiskai uzsigrudina ir pripranta prie didesne mikrobu atakos negu anksciau.
Visiskas nusisnekejimas. Kuo daugiau vaikas yra sirges ivairiomis ligomis ir su kuo ivairesnemis bakterijomis ir virusais jis yra kovojes, tuo didesne tikimybe, kad pasitaikys jau buvusi bakterija ir organizmas ja nugales. Jei vaiko organizmas nera nusilpnintas antibiotiku arba vitaminu stokos...
Kai aš pradėjau leisti savo dukrytę į lopšelį, irgi išsigandau tų sloguojančių vaikų. Mano mergytės imunitetas buvo silpnas, tad pradėjo ištisai sirgti. Man pagailo vaiko, tad metams susiradom auklę. Kai dukrai suėjo trys metai pabandėm žygiuoti į daržą ir jau buvo kur kas lengviau. Gal dėl to, kad jau mergytė didesnė, per metus užsigrūdino truputį. Tad einam iki šiol ir manau, kad darželis turi trūkumų, bet turi ir daug privalumų. Tiesiog visada galima rasti išeitį, o ne kaltinti kitus.
Jei nebutu serganciu vaiku, jus ir pirmus metus butumete sekmingai zygiave i darza...Ar taip nemanote?
Jei nebutu serganciu vaiku, jus ir pirmus metus butumete sekmingai zygiave i darza...Ar taip nemanote?
O gal reikia darzelio vadovybes prasyti formuoti grupes pagal tevu nuomone: 1. Grupe, kur teveliai mano, kad sloga ne liga 2. Ir grupe, kur teveliai slogas laiko ligomis?
Sveiki ir aš prisijungsiu prie Jūsų, lopšelį lankyt pradėjom nuo pavasario, iš pradžių irgi savaite nuėję sirgom 2 savaites ir taip pora kartų. kai pratinomės prie darželio mačiau, kad visi vaikai sloguoja, auklėtoja vien sėdėdavo ir paeiliui nosį valydavo.

Jau net ir gydytoja nelabai nori duot biuletenį, net siūlė auklę samdyt, bet jai tai galėčiau sau leisti, tai net nebūčiau pradėjus vest į darželį.
Suprantu kad to isvengti praktiskai neimanoma, bet teoriskai galima dar ir kaip.Jei ne viena mamyte nevestu sloguojancio o ir kitos kuriu vaikuciaiserga tikrai butu iisvengta ligu.As dukros grupes sergancius(sloguojancius, kosincius)vaikus ziuriu nepalankiai nes manoji per puse metu antra karta susirgo plauciu uzdegimu tai jau 2 menesi i darzeli neinam.Sutinku kad tai imunitetas silpnas taigi bandom stiprintis, eisim skiepisimes gal pades.Daug kas sako sloga nieko blogo, bet vienam tai tik sloga kitam jau daugiau:bronhitas , plauciu uzdegimas tiesiog kiekvienas virusiukas, bakterija kabina zmogaus organizmo jautriausias vietas.
Mano dukrytė irgi dažnokai sirguliuoja...lopšelio laikais dažnai sloga būdavo ir vistiek vesdavau į darželį nes nebūdavo kur palikt...pati studijavau (pajamų negaudavau), o vyras paprastas sandėlininkas...taigi, taigi, ką tokioms šeimoms, kurių Lietuvoje tikrai daug, patarsite mamytės, kurios sakote, jog jei jau vaikučiui prasidėjo slogelė ar truputį kosti, nevesti vaiko šį darželį ir gydyti namuose...na jei šitaip vaikas sirgs per mėnesį tris kartus tai ir pajamų jokių juk negausim iš darbovietės. O auklės samdyti kaune už mažesnę kainą jau nėra jokio šanso. Taip kad būkite tolerantiškesnės šeimoms, kurios sunkiai verčiasi ir negali likti su vaikučiu namuose darbo dieną

QUOTE(Agotukas. @ 2007 11 08, 08:39)
Ir tik nepradėkit juokint su tais grūdinimais. Kada vaiką spėti užgrūdint, jei po ligos jį vėl puola tuntai zarazų? Per kelias dienas? Juk rudenį į daržus susirenka vaikai raudonais žandukais, o jau lapkričio mėnesį sėdi juodais ratilais apie akis... Per vasarą jie užsigrūdina, o po to vėl daina iš naujo...
Dabar ranką prie širdies pridėjus pasakykit, kada po ligos išvedat vaiką į darželį?

QUOTE(vejunestela @ 2007 11 08, 14:15)
Papildyta:
p.s toks ispudis susidaro kad kai kurios mamytes labai dziaugiasi kai vaikutis suserga gi paskui imunitetas igyjamas.As tai cia nieko gero tame sirgime nematau ir kad ir kaip ten bebutu netoleravau ir netoleruosiu serganciu bent jau mano dukros grupeje vaiku ir visada atskaitau morala tiems tevams kurie tokius atveda.
Nu čia tai jau be komentarų

O tolerancija Jūs tikrai nesergat

Jei jau darželio kolektyvas toks pražūtingas Jūsų vaikui, tai ko Jūs dar ten vaikštot?
Na ir arši tema

QUOTE(Boružiukė @ 2007 12 18, 20:14)
Mano dukrytė irgi dažnokai sirguliuoja...lopšelio laikais dažnai sloga būdavo ir vistiek vesdavau į darželį nes nebūdavo kur palikt...pati studijavau (pajamų negaudavau), o vyras paprastas sandėlininkas...taigi, taigi, ką tokioms šeimoms, kurių Lietuvoje tikrai daug, patarsite mamytės, kurios sakote, jog jei jau vaikučiui prasidėjo slogelė ar truputį kosti, nevesti vaiko šį darželį ir gydyti namuose...na jei šitaip vaikas sirgs per mėnesį tris kartus tai ir pajamų jokių juk negausim iš darbovietės. O auklės samdyti kaune už mažesnę kainą jau nėra jokio šanso. Taip kad būkite tolerantiškesnės šeimoms, kurios sunkiai verčiasi ir negali likti su vaikučiu namuose darbo dieną 

Teisingai palaikau tave, jeigu vaikas su slogyte, ir nėra jį kam palikti, tai ka daryt tėvams, dirtbti tai reikia
QUOTE(Boružiukė @ 2007 12 18, 18:14)

Suprasti galiu, bet nepalaikau
QUOTE(a79 @ 2007 12 20, 11:47)
Dabar ranką prie širdies pridėjus pasakykit, kada po ligos išvedat vaiką į darželį?
Jei jau taip baidotės zarazų ir panašiai, tai ar duodat vaikui po ligos nors porą savaičių sustiprėt? Ar kai tik gydytojas išrašė pažymą, kad sveikas, tai ir drožiat į darželį? Jei taip, tai nekaltinkit, karts nuo karto sukosinčių ar sučiaudančių darželio kolegų, tokiu atveju tikrai būtų keista, jei Jūsų "jau sveikas" vaikas vėl nesusirgtų.
Parodykit, nors vieną mamą, kuri džiaugiasi kai vaikas serga.
Pabandytų man kokia nors susireikšminusi mama moralus skaityt, ir dar kur jau kur - darželį, manau, kad dar neišvedėt nė vieno iš tėvų iš kantrybės, arba neužsirovėt netinkamu laiku...
Jei jau darželio kolektyvas toks pražūtingas Jūsų vaikui, tai ko Jūs dar ten vaikštot?
Na ir arši tema

Na ir arši tema

Susireiksminu tada kai ginu savo vaika.mano dukra dabar jau antra menesi neina i darzeli stengiames stipreti po plauciu uzdegimo kuris pasikartojo antra karta per puse metu deka darzelio draugu.Gaila kad darzeliai virsta kokia tai vaiku gydimo istaiga.O i darzeli kad ir kaip butu baisu del ligu einam nes dukra nori, ten yra jos draugai.Tikiuosi sustiprejus imunitetui, nes pasiskieijom sirgsim maziau arba bent jau iki plauciu uzdegimo nedaeis.Ir visgi manau kad darzelis tai vaiku auklejimo istaiga ir
netinkama vieta sirguliuojantiems vaikams

QUOTE(Boružiukė @ 2007 12 18, 20:14)

Truputi keista, kad studente visiskai negali pabuti su serganciu vaiku

QUOTE(Maziai @ 2007 12 21, 21:32)
Truputi keista, kad studente visiskai negali pabuti su serganciu vaiku
Manau, studentei kur kas paprasciau nei dirbanciai mamai. Tik nesakykit, kad niekad nepraleidom paskaitu del to, kad patingejot ar norejot pasimatyti su seniai matyta drauge. Netikiu. Manau, tiesiog daugeliui paprasciau vaika nuvesti i darzeli ir laukti, kol kazkas juo pasirupins. Kodel as turiu ieskoti galimybiu buti su serganciu vaiku, kai kitos mamos, kuriu vaikai maniski uzkrecia, net tokiu galimybiu neiesko.