Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Uzuolaida, grazu wub.gif man labiausiai patinka antroji ir trecioji nuotraukos, nors trecios gal apacia kiek apkirpciau g.gif pirmoje ta saka desnej mano akiai trukdo, o paskutine nuotrauka grazi, bet kazko lyg ir truksta g.gif
Papildyta:
zuviala, norint isryskinti viena objekta nuotraukoj, reikia maximaliai atidaryti diafragma, reiskia skaiciukas po f/ turi buti kuo mazesnis mirksiukas.gif su f/8 tas niekaip nesigaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 05 05, 23:21)
Uzuolaida, grazu wub.gif man labiausiai patinka antroji ir trecioji nuotraukos, nors trecios gal apacia kiek apkirpciau g.gif pirmoje ta saka desnej mano akiai trukdo, o paskutine nuotrauka grazi, bet kazko lyg ir truksta g.gif
Papildyta:
zuviala, norint isryskinti viena objekta nuotraukoj, reikia maximaliai atidaryti diafragma, reiskia skaiciukas po f/ turi buti kuo mazesnis  mirksiukas.gif su f/8 tas niekaip nesigaus mirksiukas.gif

Aciu, ir as ta pati galvoju. Is "geltonos" reiktu pora "objektu" pasalinti, bet nelabai turiu laiko su PS zaisti/mokytis. Del apkarpymo: iseitu baisiai maza. Man kaip tik ta struktura idomi.

Turiu dar beprotiskai garaziu nuotraku is Sri Lankos. Bet darytos su Nikon 601. Reiktu kada nuskanuoti.

Neliudek del mamules. As kiekviena syki raudu, kai reikia issiskirti.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 05, 10:29)
Kaip pirmas blynas, tai visai neblogas  4u.gif As galvoju, gal mums su tavim kada koki workshop'a sau pasidaryt? Isvaziuot pries austant tavo ezeru ir ruko fotografuot? Ir vakare galima. "Blue hour", arba dar kitaip "magic hour" metu (http://www.pbase.com/marciocabral/magic_hour).

Butinai thumbup.gif Reik tik data susigalvot ir pirmyn. mirksiukas.gif Nors ir kita savaitgali cool.gif
As tikrai su mielu noru paekspermentuociau, ypac kai salia bus kolega, is kurio galesiu gaut patarimu mirksiukas.gif

Ir greiciau dek zuvedras kurios pavyko, nes as jau susinervinau doh.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 05 05, 11:28)
Sillwio, Roolys, jus ka pazistami ir kartu zvejojate?  ax.gif friends.gif  drinks_cheers.gif  alc.gif

Jo biggrin.gif mes tai ne tik zvejojam hihihi.gif Mes dar ir daug ka kartu darom hihihi.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Pavyzdziui fotografuojam biggrin.gif , o jus ka pagalvojot lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 05 05, 22:27)
Stabust, fotolama yra teisus. Galbejau apie underexposed. Zaisk su savo fotoaparatu ir bandyk ivairias kombinacijas. As pati taip mokausi.

Exposure - išlaikymas, o šitas kas toks? blush2.gif
Kai tik turėsiu abi, tada ir bandysiu mirksiukas.gif Dabar tik ant kelių pamaigau mygtukus doh.gif
Papildyta:
QUOTE(roolys @ 2007 05 05, 23:54)

Pavyzdziui fotografuojam  biggrin.gif , o jus ka pagalvojot  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Tą patį biggrin.gif Ką gi daugiau gali veikti du fotomaniakai lotuliukas.gif
Papildyta:
Uzuolaida, niu pirmoje tas platuuuuus juodas rėmas schmoll.gif tada ir šaka dešinėje juodą juostelę primena hihihi.gif
Antra graži, bet man elektros stulpai nepatinka toli dešinėje.
O paskutinėje galiorka įdomi, tik priekyje gaila, kad ne rapsas žydi, o maži želmenėliai žaliuoja smile.gif
Atsakyti
Man patinka Uzuolaidos antra nuotrauka. Grazus isspalvinimas ir neiprastos linijos. Stulpai netrukdo. Netgi tinka. Prie visu apvalumu, astrumo motyvas man skaniai ziurisi.

Pirmoje kliuna pirmo plano krumai, saka desineje ir masyvus remai

Trecia nekabina, o ketvirtoje, medziai kaireje sunkina ir sveria nuotrauka i viena puse. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 05 05, 11:45)
Roolys, atsimeni ta ryta, kai tu zvejojai, o man nekibo?  lotuliukas.gif
user posted image

Grazu. Spalvinga, ramu...tik nuobodokai minimalistiska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 05, 15:53)
Silwio pas mane fotkina fotikas .NEF formatu. Atsidarau tik per PS. O ten jau ismeta toki langa, kur sudetos visur varneles ant auto. Paslankioju, paslankioju ten tuos, bet is to kas matosi - nelabai grazu. Bet kiek matau, tas redagavimas zymiai paprastesnis. tik va, kad kai nuotraukos keliasi, jos per My comp., o ne kaip visada per ta langa kur, ikisus USB, ismeta.
Ir dar, kai atsidarau per Ps as ta nuotrauka, man salia jos pagamina kazkoki failiuka .smp Ka cia sitas do biesas ten daro?

O jei fotografuot Raw ir Jpg? Tikriausiai labai daug kortos naudos  g.gif

As kartais darau taip, bet jpg tada fotikas daro visai prastos kokybes, tik vieta uzima.
Papildyta:
QUOTE(roolys @ 2007 05 05, 22:54)
Butinai  thumbup.gif Reik tik data susigalvot ir pirmyn.  mirksiukas.gif Nors ir kita savaitgali  cool.gif
As tikrai su mielu noru paekspermentuociau, ypac kai salia bus kolega, is kurio galesiu gaut patarimu  mirksiukas.gif

Ir greiciau dek zuvedras kurios pavyko, nes as jau susinervinau  doh.gif
Jo  biggrin.gif mes tai ne tik zvejojam  hihihi.gif Mes dar ir daug ka kartu darom hihihi.gif        lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Pavyzdziui fotografuojam  biggrin.gif , o jus ka pagalvojot  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Kita savaitgali as isvaziuoju savaitei, na, bet laiko atrasim kaip nors.

Pirmiausia 1 konkursui, o paskiau zuvedros:)

Taigi, konkursui:
140mm, 1/640, 0,7EV, ISO200

user posted image

Ir kelios siaip jusu kritikai is vakarykstes medziokles

300mm, 1/3200, F/7.1, ISO800
user posted image

user posted image

250mm, 1/160, F/8, ISO200
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 06, 11:00)

user posted image

Sita isimylejau wub.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 05 06, 11:00)

Pirmiausia 1 konkursui, o paskiau zuvedros:)

Paskutineje nuotraukoje labai neiprastos zuvedros lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Grazus vaizdeliai Sillwio mirksiukas.gif , ir klausymelis butu ar sharpinai nors kiek pakrantes vaizdeli ? g.gif (as del palyginimo)

Idesiu ir as viena vaizdeli is vakarykscio pasivazinejimo. Cia pamatysite kaip svedai priziuri savo vaikus blink.gif , ir kitaip sakant leidzia patiem uzaugt ir igyti pasitikejimo savim blink.gif blink.gif blink.gif . Man tai buvo didelis sokas stebeti, tik nezinau ar iseis perduoti tai fotografijoje. Ir vejas cia aukstai ant uolu pute tikrai nesilpnas blink.gif doh.gif

Nekarpyta nespalvinta ir nesarpinta. Tiesiog naturali mirksiukas.gif .
user posted image
* File size: 199502 bytes
* Camera make: SONY
* Camera model: DSC-H5
* Date/Time: 2007:05:05 16:05:36
* Resolution: 480 x 640
* Flash used: No
* Focal length: 72.0mm
* Exposure time: 0.0020 s (1/500)
* Aperture: f/4.5
* ISO equiv.: 125
* Whitebalance: Auto
* Metering Mode: matrix
* Exposure: program (auto)
Atsakyti
Roolys, man net kojos patirpo ziurint i vaiku pasitikejimo ugdyma blink.gif

Kernave (f 6.3, 1/12500 pasarpinta, siek tiek paintensyvinta)
user posted image
Atsakyti
Dar viena.jau rodyta vietele, tik horizontali.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 05 06, 11:32)
Grazus vaizdeliai Sillwio  mirksiukas.gif , ir klausymelis butu ar sharpinai nors kiek pakrantes vaizdeli ? g.gif (as del palyginimo)

Sharpinau aisku, nes mazinant is 300 i 70 dpi ir keiciant pixeliu skaiciu ismeti kruva informacijos. Originalo nesharpinciau.
Papildyta:
QUOTE(valanda @ 2007 05 06, 12:04)
Kernave (f 6.3, 1/12500 pasarpinta, siek tiek paintensyvinta)

Geras fotoaparatas, pavydziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 06, 15:02)

Geras fotoaparatas, pavydziu biggrin.gif

Pavydet man gali nebent zioplumo lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif 1/2500
Atsakyti