Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo grupės nustatymas naujagimiui

Neradau tokios temos, bet man idomu suzinoti: kai gime jusu vaikuciai, ir buvo imamas kraujas tyrimams, ar buvo nustatyta kraujo grupe? Nes as gimdziau VGN'e ir man niekas nepranese kokia mano dukrytes kraujo grupe.
Dar idomu, jei tai buvo padaryta, tai turbut buvo irasyta i naujagimio kortele info apie tai. Kur galima dabar, po metu, surasti ta kortele?
Aciu uz nuomones ir informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 05 03, 10:06)
Neradau tokios temos, bet man idomu suzinoti: kai gime jusu vaikuciai, ir buvo imamas kraujas tyrimams, ar buvo nustatyta kraujo grupe? Nes as gimdziau VGN'e ir man niekas nepranese kokia mano dukrytes kraujo grupe.
Dar idomu, jei tai buvo padaryta, tai turbut buvo irasyta i naujagimio kortele info apie tai. Kur galima dabar, po metu, surasti ta kortele?
Aciu uz nuomones ir informacija  4u.gif

Man ir nieko nepasake, bet israse i poliklinika dave (mes po to neisnesiotukuose gulejom) Gal ne visiem GN nustatineja. Zinau, kad nustato, jei yra rizikos faktoriai. Salia gulejusiai iskart pasake.
Atsakyti
QUOTE(jovial @ 2007 05 03, 11:48)
Man ir nieko nepasake, bet israse i poliklinika dave (mes po to neisnesiotukuose gulejom) Gal ne visiem GN nustatineja. Zinau, kad nustato, jei yra rizikos faktoriai. Salia gulejusiai iskart pasake.

tada iseina taip, kad jeigu rizikos faktoriu nera, tai kraujo grupes ir nenustatineja? girdejau, kad jei mamos kraujo rezusas -, tai tikrai daro. bet musu su vyru +...
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 05 03, 11:54)
tada iseina taip, kad jeigu rizikos faktoriu nera, tai kraujo grupes ir nenustatineja? girdejau, kad jei mamos kraujo rezusas -, tai tikrai daro. bet musu su vyru +...

Mano +, vyro -
Mum tik Santariskese dare
kai paklausiau kodel o tos moteriskes vaikiukui nustate, tai sake, jog jos vyro grupe stipresne g.gif . Nesupratau, bet nesigilinau irnesakyk.gif

O jus negalit dabar nusistatyt?
Atsakyti
QUOTE(jovial @ 2007 05 03, 12:09)
Mano +, vyro -
Mum tik Santariskese dare
kai paklausiau kodel o tos moteriskes vaikiukui nustate, tai sake, jog jos vyro grupe stipresne g.gif . Nesupratau, bet nesigilinau  irnesakyk.gif

O jus negalit dabar nusistatyt?

aisku galim. tai mazes gaila, nesinori del to badyti adatom. tiesiog, jei buvo padaryta, tai gal surast galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 05 03, 10:06)
Aciu uz nuomones ir informacija  4u.gif

mus abieju su vyru rezus +, bet is karto nustate ir pasake. kzkaip musm tai VGN is viso patiko - mum spasakydavo viska ka darys ir kodel.

mes galvojom, kad visiems naujagimiams nustato kraujo grupe. bet jei ne visiem, tai gal musu maziui del to, kad buvo infekcijos pavojus ir vis tiek reikejo imti krauja?...
Atsakyti
Na, manyčiau, kad visiems naujagimiams kraujo grupę nustatinėja, gal tik nevisada pasako. Nors 100 proc pasakyti negaliu. Maniskiui nustatinejo, nes mano pacios rezusas minusinis.
Atsakyti
QUOTE(Irinna @ 2007 05 03, 17:44)
mus abieju su vyru rezus +, bet is karto nustate ir pasake. kzkaip musm tai VGN is viso patiko - mum spasakydavo viska ka darys ir kodel.

mes galvojom, kad visiems naujagimiams nustato kraujo grupe. bet jei ne visiem, tai gal musu maziui del to, kad buvo infekcijos pavojus ir vis tiek reikejo imti krauja?...

Matai kaip idomu, o man VGN'e nevisada sake ka darys. Siaip butu logiska, jei nustatynetu kraujo grupe, nes jei staigiai prireiktu kraujo... Pasuksiu as i VGn ir uzklausiu smile.gif Vakar kalbejau su dukrytes bendraamziu mamomis, tai pasake, kad ir jos beveik nebezino nieko apie vaikuciu kraujo grupe ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 05 04, 08:26)
Matai kaip idomu, o man VGN'e nevisada sake ka darys. Siaip butu logiska, jei nustatynetu kraujo grupe, nes jei staigiai prireiktu kraujo... Pasuksiu as i VGn ir uzklausiu  smile.gif Vakar kalbejau su dukrytes bendraamziu mamomis, tai pasake, kad ir jos beveik nebezino nieko apie vaikuciu kraujo grupe  ax.gif

Laukiam atsakymo bigsmile.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau antakalnyje, mūsų abierjų su vyru +, bet kraujo grupę nustatė, nors ir nepasakė (pamačiau tik išraše poliklinikai. O kam tau reikalinga vaiko kraujo grupė? Dėl įdomumo? Nes jei reiks operacijos ar ko, tai vis teik tikslins
Atsakyti
Mano abiem vaikams nustatinėjo grupę. Pasakyti nepasakė, bet radau parašyta tame lapelyje, kur turėjau atiduoti vaikų gydytojai.
Atsakyti
Dar nustatinėja kraujo grupę dėl fiziologinės geltos. Jeigu mamos kraujo grupė (O), o vaiko - kita, tuomet didelė tikimybė, jog vystysis stipri fiziologinė gelta. IR ją gydo dar gimdymo namuose.
Tikrai keista, kad mamos nežino savo vaiko kraujo grupės. Juk vaikučio kraują ima genetiniams tyrimams atlikti, tai be abejo, iškart galima ir grupę nustatyti.
Atsakyti