Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji komunija ir santuoka

QUOTE(<Intraverte> @ 2007 07 24, 08:55)
Nemanau, kad čia tinkamas palyginimas...
Matyt, nelabai supratai apie ką aš kalbu, arba nesupranti, ką Tu kalbi...
Žinau, kad tikrai įmanoma, tapti nekrikštytam, kitaip - nelogiška...
Galų gale, tie kurie nori persikrikštyti, juk jie iš pradžių susitvarko reikalus ten, kur buvo krikštyti, atsisako (pvz.) katalikybės, o po to tik priima kitą religiją, tad viskas realu. Tik kad aš apskritai noriu būti laisva nuo bažnyčios ir kelias atgal yra, tik dar nežinau koks...

tai tu ir esi laisva savo pasirinkime. argi tave taip bažnyčia dusina, kad nuo jos taip laisvės užsinorėjai?
o tai ką darysi kai pasensi tada jau šauksi kad nori atgal į bažnyčią? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2007 07 25, 01:21)
tai tu ir esi laisva savo pasirinkime. argi tave taip bažnyčia dusina, kad nuo jos taip laisvės užsinorėjai?
  o tai ką darysi kai pasensi tada jau šauksi kad nori atgal į bažnyčią? biggrin.gif

Aš nesakau, kad mane dusina, tiesiog nejaukiai jaučiuos priklausydama bažnyčiai, būdama krikštyta, bet netikėdama dievu, mąstydama antikrikščioniškai, noriu atsikratyti formalumų, juk rašiau, manau pakankamai aiškiai...
Žymiai geriau jausčiaus, jei gyvenčiau ateistinėm tiesom ir žinočiau, kad nepriklausau Bažnyčiai, nes kitaip išeina išeina juodinimas...

O prie ko čia senatvėj atgal norėsiu??? Sofistika...
Jeigu žmogus netiki, jeigu kitoks mąstymas, suvokimas ir pasaulėžiūra nuo pagrindų???
Matyt, nesupranti...
Atsakyti
QUOTE(<Intraverte> @ 2007 07 27, 20:01)
Žymiai geriau jausčiaus, jei gyvenčiau ateistinėm tiesom ir žinočiau, kad nepriklausau Bažnyčiai, nes kitaip išeina išeina juodinimas...
<..>
Jeigu žmogus netiki, jeigu kitoks mąstymas, suvokimas ir pasaulėžiūra nuo pagrindų???

Jei netiki, tai ir nepriklausai.
Atsakyti
QUOTE(<Intraverte> @ 2007 07 27, 19:01)
Aš nesakau, kad mane dusina, tiesiog nejaukiai jaučiuos priklausydama bažnyčiai, būdama krikštyta, bet netikėdama dievu, mąstydama antikrikščioniškai, noriu atsikratyti formalumų, juk rašiau, manau pakankamai aiškiai...

Matyt, nesupranti...

Suprantu............, bet kartais nereikia spjauti į šulinį iš kurio gali tekti atsigerti....
Niekada nežinai kaip gyvenime gali nutikti ir kodėl keičiasi žmonių mąstymas.
unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgulė: 27 liepos 2007 - 22:15
QUOTE(<Intraverte> @ 2007 07 27, 18:01)
Matyt, nesupranti...

Kuo toliau gyveni, tuo labiau supranti, kad tai, apie ką šneka mokslas, ir tai, apie ką šneka Bažnyčia, yra tas pats. Nustoji tikėti apie Dievulį ant debesėlio, randi kitokį Dievą, kuris neprieštarauja mokslo tiesoms, kuris leidžia suprasti daugiau, nei mokslas iki šiol gali paaiškinti.
Atsakyti
Jurgulė, aš ir nespjaunu, prie ko čia spjaunu?
Aš neperšu savo nuomonės, net nesakau jos kitiems, nes gerbiu tikinčiuosius...
Tiesiog tikiu savo protu ir tuo, ką jis gali paaiškinti ir ką gali paaiškinti mokslas...
Tik paklausiau, ar kas žino...
Nes pati kažką vieną ausim apie tai girdėjau, kad galima nueiti ir t. t., tai ir pasidomėjau...

Papildyta:
Meškuolė, Tavo požiūris gražus, bet tai ne man... Nesakau "niekada", bet...

Ir nemanau, kad reikia vadovautis tokiais stereotipais, jog senatvėj, ar bėgant metams, keičiasi požiūris, mąstymas ir t. t... Taip, yra daug tokių pavyzdžių, kai jaunas būdamas žmogus galvoja vienaip, o senatvėj - priešingai, kad ir tas pats Darvinas, kuris sudavė smūgį Bažnyčiai su savo evoliucija, prieš mirtį, kalbėjo kitaip...
Bet yra ir daug kitų pavyzdžių laužančių stereotipus, kad metams bėgant atrandi dievą: ntikos filosofas Seneka; renesanso - Montenis; tadžikų-persų rašytojas Omaras Chajamas ir daug kitų, kurie netikėjo visą gyvenimą, nes pas juos kitaip galvelėje viskas sudeliota buvo (paprastai tariant)... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <Intraverte>: 29 liepos 2007 - 23:03
Mano vyras, kurį galvojau esant užkietėjusiu ateistu, pasirodo ir tas slapčia pradėjo Dievo ieškoti, mat mokslo jam per mažai.

Bet mes ne apie tai.

<Intraverte>, nueik į bažnyčią ir paklausk kunigo. Jei neatsakys, parašyk laišką atitinkamoms institucijoms (aš nelabai žinau, kokia ten hierarchija KB). Jei tikrai nori, būtinai rasi kelią.
Atsakyti
QUOTE(<Intraverte> @ 2007 07 30, 00:02)
Jurgulė, aš ir nespjaunu, prie ko čia spjaunu?
Aš neperšu savo nuomonės, net nesakau jos kitiems, nes gerbiu tikinčiuosius...
Tiesiog tikiu savo protu ir tuo, ką jis gali paaiškinti ir ką gali paaiškinti mokslas...
Tik paklausiau, ar kas žino...
Nes pati kažką vieną ausim apie tai girdėjau, kad galima nueiti ir t. t., tai ir pasidomėjau...

Papildyta:
Meškuolė, Tavo požiūris gražus, bet tai ne man... Nesakau "niekada", bet...

Ir nemanau, kad reikia vadovautis tokiais stereotipais, jog senatvėj, ar bėgant metams, keičiasi požiūris, mąstymas ir t. t... Taip,  yra daug tokių pavyzdžių, kai jaunas būdamas žmogus galvoja vienaip, o senatvėj - priešingai, kad ir tas pats Darvinas, kuris sudavė smūgį Bažnyčiai su savo evoliucija, prieš mirtį, kalbėjo kitaip...
Bet yra ir daug kitų pavyzdžių laužančių stereotipus, kad metams bėgant atrandi dievą: ntikos filosofas Seneka; renesanso - Montenis; tadžikų-persų rašytojas Omaras Chajamas ir daug kitų, kurie netikėjo visą gyvenimą, nes pas juos kitaip galvelėje viskas sudeliota buvo (paprastai tariant)...  smile.gif

Na jei nori atsisakyti tikėjimo, tai kreipkis pas tą vyskupą kuris pagal tavo gyvenamąją vietą priklauso.
Tau teks raštu patvirtinti kad atsisakai dėl tokių ir tokių priežaščių tikėjimo, tada tau užves bažnytinę bylą, vyks kažkurį tai laiką tos bylos procesas, tada tave tas bažnytinis teismas atskirs nuo Romos katalikų bažnyčios, kitaip tariant ekskomunikuos, ir tu daugiau nebeturėsi teisės naudotis bažnytiniais patarnavimais. Jei neklystu, tai lies ir tavo vaikus.
O dėl krikšto panaikinimo pasakysiu tiek, galvok kaip tik nori ir ką nori, bet krikštas yra nepanaikinamas, tu tiesiog esi jau pakrikštyta ir viskas. Su krikštu yra taip: jis tiesiog yra, arba jo nėra. O kaip bus su krikšto tėvais, jie nepanaikinami.
O šiaip tai siūlyčiau niekados nedaryti skubotų ir gerai neapgalvotų sprendimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgulė: 30 liepos 2007 - 18:12
Nejau ekskomunikavimas liečia ir ekskomunikuotojo vaikus? Kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luknė: 30 liepos 2007 - 18:45
QUOTE(Luknė @ 2007 07 30, 19:45)
Nejau ekskomunikavimas liečia ir ekskomunikuotojo vaikus? Kodėl?

smile.gif Rašiau jei neklystu, šiaip čia man taip atrodo, jei aš būčiau ekskomunikuota atskirta nuo bažnyčios tai manau, kad prarandu bet kokią teisę jos paslaugom naudotis, taigi negaliu krikštinti savo vaikų., prašytis kad laidotų su bažnyčia ir t. t.
Nežinau tiksliai kaip iš tiesų yra.
Jei turėsiu laiko tai pasiklausiu apie šį klausimą kompetetingesnių žmonių už mane.
Atsakyti
Tai gal ir kapinėse laidotis nebus galima?
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 07 31, 08:33)
Tai gal ir kapinėse laidotis nebus galima?

Jei žmogus yra atskirtas t. y. ekskomunikuotas nuo bažnyčios, tai kapinėse laidotis bus galima, tik be bažnytinių apeigų. Kunigas neis ir nelaidos.
Taigi jei žmogus pareiškia savo laisvą valią nepriimti katalikų bažnyčios , tai kokia prasmė jį su bažnyčios apeigom laidoti?
Atsakyti