
O jus tarkim kosyte su stiklainiuku ir dedat i vandeni ane???nes pradesiu kosytes ivedineti,aisku virsiu pati,bet nesu ir pries pirktines nusistaciusi,tik va kilo klausymas ar idejus stiklainiuka i karsta vandeni jis greitai uzssyla

Manau geriau nepatinget ir sildyti ne mikrobangej.. Sakote ir taip viskas kenkia, na, bet o jei turim galimybe ta zala sumazinti, tai kodel ja ir nepasinaudoti?
nors kiekviena mama renkasi pagal savo poreikius, laika ir galimybes.
nors kiekviena mama renkasi pagal savo poreikius, laika ir galimybes.
QUOTE(zara** @ 2011 08 02, 10:22)
O jus tarkim kosyte su stiklainiuku ir dedat i vandeni ane???nes pradesiu kosytes ivedineti,aisku virsiu pati,bet nesu ir pries pirktines nusistaciusi,tik va kilo klausymas ar idejus stiklainiuka i karsta vandeni jis greitai uzssyla 

Na taip,i karsta vandenuka dedavau.bet tik tuo atveju jei pas ka nors nebudavo mikrobanges.net ant tu visu stiklainiuku parasyta,kad galima sildyti mikrobangej.o tam vandenuka tai jau labai ilgai syla,mano vaikas tiek neislaukia,zviegia nesavu balsu jei taip ilgai reikia maistelio laukti

kartais tenka pašildyt, bet šiaip stengiuosi kuo mažiau
Šildant maistą mikrobangų krosnelėje, jis ne visas įkaista vienodai. Į šią aplinkybę atsižvelgti būtina, kai šildote maistą dar metukų neturinčiam mažyliui. Vaikas gali nudegti net tuomet, jeigu pačiupinėjus buteliuką jis neatrodė įkaitęs. Išeitis pašildžius maistą mikrobangų krosnelėje, palikite jį pastovėti bent 23 min. Per tą laiką mikrobangų energija virsta šilumine. Po to maistelį išmaišykite ir patikrinkite temperatūrą užlašinus jo ant riešo. Šildyti mikrobangų krosnelėje maistą patogu, nes 100 g porcijos šildymas 800 vatų galingumo krosnelėje trunka tik 2530 s.
Elektromagnetinės bangos, sklindančios iš vakuuminio vamzdelio magnetrono, į maistą prasiskverbia tik 23 cm ir sukelia jame esančių vandens molekulių svyravimus. Šiluma, atsirandanti dėl besitrinančių viena į kitą vandens molekulių, sušildo visą produktą. Reikia atminti, kad patiekalai elektromagnetinių bangų nekaupia, o vitaminų jose žūva daug mažiau nei šildant kitais būdais. Baltymų struktūra taip pat pakinta daug mažiau.
Netinkami indai gali pakenkti
Šildant maistą mikrobangų krosnelėje, būtina naudoti specialius indus. Draudžiama naudoti metalinius indus arba dekoruotus auksinės ar sidabrinės spalvos piešiniais. Nerekomenduojama maistelio mažyliui šildyti bet kokiuose plastikiniuose induose. Tinka tik pagaminti iš polikarbonatų, nes jie skirti karštiesiems patiekalams, kurių temperatūra yra ne aukštesnė nei 80 °C. Mikrobangų krosnelėms skirti indai yra specialiai pažymėti juos nuo kitų skiria horizontalios bangelės ir užrašas "Microwave". Nekokybiški plastikiniai indai ar skirti tik šaltiems patiekalams aukštesnėje temperatūroje šildyti išskiria toksines medžiagas. Šios medžiagos organizme linkusios kauptis ir po kiek laiko pradeda kenkti įvairiems organams (ypač kepenims).
Elektromagnetinės bangos, sklindančios iš vakuuminio vamzdelio magnetrono, į maistą prasiskverbia tik 23 cm ir sukelia jame esančių vandens molekulių svyravimus. Šiluma, atsirandanti dėl besitrinančių viena į kitą vandens molekulių, sušildo visą produktą. Reikia atminti, kad patiekalai elektromagnetinių bangų nekaupia, o vitaminų jose žūva daug mažiau nei šildant kitais būdais. Baltymų struktūra taip pat pakinta daug mažiau.
Netinkami indai gali pakenkti
Šildant maistą mikrobangų krosnelėje, būtina naudoti specialius indus. Draudžiama naudoti metalinius indus arba dekoruotus auksinės ar sidabrinės spalvos piešiniais. Nerekomenduojama maistelio mažyliui šildyti bet kokiuose plastikiniuose induose. Tinka tik pagaminti iš polikarbonatų, nes jie skirti karštiesiems patiekalams, kurių temperatūra yra ne aukštesnė nei 80 °C. Mikrobangų krosnelėms skirti indai yra specialiai pažymėti juos nuo kitų skiria horizontalios bangelės ir užrašas "Microwave". Nekokybiški plastikiniai indai ar skirti tik šaltiems patiekalams aukštesnėje temperatūroje šildyti išskiria toksines medžiagas. Šios medžiagos organizme linkusios kauptis ir po kiek laiko pradeda kenkti įvairiems organams (ypač kepenims).
aš šildau mikrobangėj visada, tik nededu ten plastikinių indų, šildau keramikiniuose arba stikliniuose

šildyti maistą mikrobangų krosnelėje nėra taip jau nesveika...
Kas moka angliškai :
Myths and Facts about Microwave Oven
Microwave causes cancer. The facts: There's no solid evidence of that, and the opposite may be true. When you microwave meats for a few minutes before grilling and frying, most of the cancer-causing chemicals from the meats are lost along with the juices.
Microwave destroys the nutrients in food. The facts: Yes, it is true. But don't you know that microwave retains more nutrients than other forms of cooking, if you don't use a lot of water and don't overcook the food.
Microwave oven produces radiation. The facts: Yes, it is true. But microwave ovens manufactured by renowned companies today do not radiate or leak any harmful wave outside to cause any danger to humans. Containers, packaging and wrapping materials for cooking, are where you should be careful. Because the container might melt to the food and the chemicals might contaminate the food.
So, is the Microwave Safe?
Everyone wants to be healthy, but some scientists said that microwave is dangerous to your health. Don't believe them. Their brains are so tiny. Microwave oven is the safest device of all. Just don't use too much water. Microwaving with too much water is more like boiling, which does deplete nutrients. So, once again, don't use a lot of water. Cabbage, broccoli, potato, fish, meat, carrot, eggplant, and many others, can be cooked without water. Think wisely.
Oh, if microwave is as dangerous as some people think, then the Japanese Ministry of Health, or even the American FDA as well as other health-oriented authorities prohibited its use long time ago.
It is easy to use a microwave rather than firewood or charcoal inside a modern kitchen room in your house. Why don't you use microwave? It will make you healthy. Don't be silly and be wise!!!
Kas moka angliškai :
Myths and Facts about Microwave Oven
Microwave causes cancer. The facts: There's no solid evidence of that, and the opposite may be true. When you microwave meats for a few minutes before grilling and frying, most of the cancer-causing chemicals from the meats are lost along with the juices.
Microwave destroys the nutrients in food. The facts: Yes, it is true. But don't you know that microwave retains more nutrients than other forms of cooking, if you don't use a lot of water and don't overcook the food.
Microwave oven produces radiation. The facts: Yes, it is true. But microwave ovens manufactured by renowned companies today do not radiate or leak any harmful wave outside to cause any danger to humans. Containers, packaging and wrapping materials for cooking, are where you should be careful. Because the container might melt to the food and the chemicals might contaminate the food.
So, is the Microwave Safe?
Everyone wants to be healthy, but some scientists said that microwave is dangerous to your health. Don't believe them. Their brains are so tiny. Microwave oven is the safest device of all. Just don't use too much water. Microwaving with too much water is more like boiling, which does deplete nutrients. So, once again, don't use a lot of water. Cabbage, broccoli, potato, fish, meat, carrot, eggplant, and many others, can be cooked without water. Think wisely.
Oh, if microwave is as dangerous as some people think, then the Japanese Ministry of Health, or even the American FDA as well as other health-oriented authorities prohibited its use long time ago.
It is easy to use a microwave rather than firewood or charcoal inside a modern kitchen room in your house. Why don't you use microwave? It will make you healthy. Don't be silly and be wise!!!
kartais pasitaiko pašildyti
stengiuos kuo dažniau duoti šviežiai virtą maistą, bet 2-3 kartus per savaitę pasitaiko ką pašildyti, tuomet naudojuosi mikrobangų krosnele

