Įkraunama...
Įkraunama...

Židinys ar krosnelė/krosnis?

QUOTE(AGI @ 2007 05 25, 15:35)
Taigi, yra jau 3 alternatyvos: židinys, krosnelė ir tiesiog molinis pečiukas, gerai įkomponuotas į namų erdvę. Kiekvienas renkasi pagal skonį ir situaciją.

Tai čia jeigu šildytis nori , o jeigu šildytis nereikia , galvojam židinį daryt tik dėl jaukumo , tai kokie būtų atviro židinio minusai g.gif nepatinka man tos kapsulės ax.gif ir ortakių nebus ....
Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 05 25, 15:56)
O dar geriau koklinis pecius su kapsule - vadinamasis olandiskas zidinys . Super daiktas . bet ir kaina super ... :-) . Amzina klasika ir siuolaikiskas padarymas .    Ivertinkit pacios ( suprantama , del skonio nsigincijama ) - http://www.keramika....i-zidiniai.html .
  Yra dar rusisku ivairiu variantu , jie ten svedisku pecium daugiau vadina . Man tai toks zidinys su tokia apdaila ir kapsule - svajone ... :-)

Nu man tai cia kaip baznycioj altorius tokie zidiniai schmoll.gif
Gerai vienas zidinistas pasake " zidinio apdaila neturetu nustelbt ugnies grozio "
Atsakyti
Ale tikras altorius smile.gif Tik kryžio ir tetrūksta:)

Da nepamirškit kad iš tų "modernių" namų dar ir buržuikės pelenus reiks išnešti. Aš tai kai nešu pro virtuvę tai į barščius pribyra, tai daba įsitaisiau naktį nuo balkono pavėjui leisti (buržuikė yra 2-ame trobos aukšte).
Atsakyti
pas mus židinukas jau stovi, bet visai pasimetėm su apdaila doh.gif norėjau dėti marmuro apkantavimą, bet židinistas išbrokijo mūsų pasirinkimą. na jis su patirtim, turbūt teisingai sako. granitas man nepatinka schmoll.gif kokliai nepatinka. koks dar yra pasirinkimas? g.gif aš jau pradėjau galvoti plytelėmis apdėti. bet jaučiu, kad gali sugadinti vaizdą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(holiday @ 2007 05 29, 10:38)
pas mus židinukas jau stovi, bet visai pasimetėm su apdaila  doh.gif norėjau dėti marmuro apkantavimą, bet židinistas išbrokijo mūsų pasirinkimą. na jis su patirtim, turbūt teisingai sako. granitas man nepatinka  schmoll.gif kokliai nepatinka. koks dar yra pasirinkimas?  g.gif aš jau pradėjau galvoti plytelėmis apdėti. bet jaučiu, kad gali sugadinti vaizdą  verysad.gif

akmens plokste ar kaip ji ten vadinasi dar yra , visai grazu arba tokiom akmenuotom plytelem
Atsakyti
mes norime židinio tiesiog tinkuoto, o aplink pačią kapsulę turi eiti tamsiai ruda kantuotė, ji priderinta prie kitų interjero elementų. tai va su ta tamsiai ruda spalva ir strigom g.gif marmuras atseit silpnas akmuo, granito tokios spalvos nėra doh.gif dolomitas šviesus, o kokia akmens plokštė? g.gif negirdėjau apie tokią schmoll.gif
Atsakyti
Tai čia jeigu šildytis nori , o jeigu šildytis nereikia , galvojam židinį daryt tik dėl jaukumo , tai kokie būtų atviro židinio minusai g.gif nepatinka man tos kapsulės ax.gif ir ortakių nebus ....

Niekada negyvenau name su židiniu, bet kai nusprendėm jo nedaryti, tai pagrindinis argumentas, kurį išskaičiau buvo greitai aprūkstančios kambario sienos ir lubos. Nors nemanau, kad jei jį užsikursi tik savaitgaliais, tai taip viskas ir aprūks. Tiesa, dar garažo kaimynas, įsikūręs moderniame bute, kaskart eidavo į garažą malkų atsinešti ir dejuodavo, kad židinio išvalymui savaitgaliais sugaišta po gerą valandą. Nežinau, ką jis ten veikia, bet neatrodo labai džiaugsmingai nusiteikęs...
Čia tik teorija. Tikiuo, kad ugnies suteikiamas jaukumas gali atsverti dar ne tiek minusų. Bet mes vis tiek atsisakėm židinio. Sakiau, kad užteks kieme lauko židinio, o dabar dar ir į krosneles pasidairom.
Atsakyti
Kam tas židinys su visa apdaila:granitas,etc troboje?
Dar statykit kryžių ir ieškokit kunigo, galėsit tada melstis ten..

Mano kaimynas tai tokią Jemelia pasistatė lauke, tai kokias dvi priekabas plytų jam atvežiau na xaliavu, ale tą Jemelia gal buvo užkūręs 2kart per 5-metį...
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2007 05 29, 15:22)
Kam tas židinys su visa apdaila:granitas,etc  troboje?
Dar statykit kryžių ir ieškokit kunigo, galėsit tada melstis ten..

Mano kaimynas tai tokią Jemelia pasistatė lauke, tai kokias dvi priekabas plytų jam atvežiau na xaliavu, ale tą Jemelia gal buvo užkūręs 2kart per 5-metį...

nu nekaimynas tai neprasau nahaliavu ,bet uz ketvirti kainos paimcia kokia 10priekabu ,dar ir uz transporta sumokecia thumbup.gif
ai nu puse kainos duocia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2007 05 15, 07:27)
Oi, kokią krosnelę-židinį radau bigsmile.gif va šitas Kažin, tai visgi židinys ar krosnelė g.gif gražumo, kaip krosnelė, o jei dar ir ortakius pajungt galima - tai tikiuosi, kad ne milijoną kainuoja ir aš jos noriu bigsmile.gif

keliu tema i virsu , nes kalbejom apie krosnele, tai va sitos kaina 16 , tuks., pakabinama visi 20 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_zija: 07 rugpjūčio 2007 - 19:41
QUOTE(Vi_zija @ 2007 08 07, 20:40)
keliu tema i virsu , nes kalbejom apie krosnele, tai va sitos kaina 16 , tuks., pakabinama visi 20 g.gif

Nemažai, gal aš jos nestatysiu. g.gif biggrin.gif biggrin.gif
Visos temos neskaičiau, bet į krosneles, tiesa be kainų, akis galit paganyti Čia
O su kainom, čia
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2007 05 29, 11:41)
Niekada negyvenau name su židiniu, bet kai nusprendėm jo nedaryti, tai pagrindinis argumentas, kurį išskaičiau buvo greitai aprūkstančios kambario sienos ir lubos. Nors nemanau, kad jei jį užsikursi tik savaitgaliais, tai taip viskas ir aprūks. Tiesa, dar garažo kaimynas, įsikūręs moderniame bute, kaskart eidavo į garažą malkų atsinešti ir dejuodavo, kad židinio išvalymui savaitgaliais sugaišta po gerą valandą. Nežinau, ką jis ten veikia, bet neatrodo labai džiaugsmingai nusiteikęs...
Čia tik teorija. Tikiuo, kad ugnies suteikiamas jaukumas gali atsverti dar ne tiek minusų. Bet mes vis tiek atsisakėm židinio. Sakiau, kad užteks kieme lauko židinio, o dabar dar ir į krosneles pasidairom.

atviro židinio atsisakėm , todėl , kad reikia superinio meistro , rūksta bent truputį vistiek , užima daug vietos , šilumos į kambarį atiduos mažiausiai iš visų kitų variantų , dar sako draudimas namų su atviru židiniu nedraudžia g.gif Nors man gražiausia būtent atviri židiniai , didžiausias pliusas - atvira ugnis .
Kapsulė-židinys brangu , ugnį matysi tik per stiklą , šilumos atiduos mažiau negu krosnelė , užim tiek pat daug vietos kaip ir atviras .
Apsisprendėm statyt špižinę krosnelę su dideliu stiklu , tiek daug nekainuos apdaila , bus šilta , man asmeniškai gražu krosnelės smile.gif
o čia krosnelių foto , ką radau inete :
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti