Įkraunama...
Įkraunama...

Laktozės netoleravimas

Mielos mamytes, kreipiuosi patarimo, nes pries savaite gydytoja nustate, kad mano 8men. sunus netoleruoja pieno cukraus - laktozes. Turiu mazai informacijos sia tema. Gal kas nors turi panasia problema ir gali pasidalinti savo patirtimi. Idomu kaip maitinate savo mazylius, turincius tokia problema. Ar tai sukelia daug sunkumu vaikeliui ateityje. Busiu dekinga atsiliepusioms.
Atsakyti
Mano dukrytei 4-tą mėnesį nustatė laktozės netoleravimą. Ieškojau ir aš daugiau informacijos šia tema, bet neką radau. Dukrytė geria spec. mišinuką Aptamil Low Lactose, valgo daržovienes ir jau grūdų košes ragauja. Perkant visada žiūriu, kad sudėtyje nebūtų pieno ar grietinėlės miltelių. Kol kas didesnių sunkumų dėl maitinimo neturim, tik neįsivaizduoju kuo reiks pakeisti mišinuką vaikui paaugus. Na bet anot gydytojos dukrytė išaugs šią problemą ir galės vartoti pieno produktus.
Atsakyti
QUOTE(Jori @ 2007 05 29, 14:09)
Mano dukrytei 4-tą mėnesį nustatė laktozės netoleravimą. Ieškojau ir aš daugiau informacijos šia tema, bet neką radau. Dukrytė geria spec. mišinuką Aptamil Low Lactose, valgo daržovienes ir jau grūdų košes ragauja. Perkant visada žiūriu, kad sudėtyje nebūtų pieno ar grietinėlės miltelių. Kol kas didesnių sunkumų dėl maitinimo neturim, tik neįsivaizduoju kuo reiks pakeisti mišinuką vaikui paaugus. Na bet anot gydytojos dukrytė išaugs šią problemą ir galės vartoti pieno produktus.

Sveika, matau, kad turim ta pacia beda. Mes taip pat vartojam Aptamil Low Lactose. Kruopu kosytes gaminu tik su siuo misinuku, taip pat atidziai skaitau perkamu kosiu ir tyreliu sudeti, nes bijau viduriavimu ir pilvelio skausmu. Bijau, kad mano sunelis laktozes netoleravimo neisaugs, nes tai paveldejo is tecio. Taigi, teks ismokti su sia problema gyventi ir toliau. Kazkur teko skaityti, kad rugstus pieno produktai tinka laktozes netoleruojantiems zmonems, ta pati minejo ir musu gydytoja, bet kol kas dar nieko nebandem. Kiek zinau mums galima bus valgyti Valio firmos Gefilus Kidius jogurtukus, nes juose sumazintas laktozes kiekis. Tubut nuo 10 menesio ju pabandysim. Zinau, kad jokiu budu negalima valgyti varskes ir varskes sureliu. Neisivizduoju kaip reikes vyresniame amziuje gaminti pieniskas kruopu koses, negi teks pastoviai naudoti ta misini? O kaip ivairus desertai pyragaiciai su kremu, ledai... Negi vaikas negales vartoti siu skanestu? Musu tetukas ir dabar negali gerti gryno pieno, nes tuoj suviduriuoja, o kefyra ir riazenka toleruoja puikiai, ledus taip pat retkarciais valgo. Bet juk su vaikuciu zarnynu viskas sudetingiau, tai nezinau kada bus galima ragauti ivairiu pienisku skanestu. Aisku, iskyla daug ivairiu klausimu, bet labai sunku rasti informacijos sia tema. Teko skaityti, kad apie 30 proc. zmoniu netoleruoja laktozes, taciau toks ispudis, kad si problema yra labai nedazna, nes nera praktiskai jokios informacijos apie ja.
Atsakyti
Aš tai neįsivaizduoju ką reiks daryt su lopšeliu-darželiu jei neišaugs šios problemos. Kol pati auginu, tai galiu maistą parinkti (košytės ant vandens, Gefilus jogurtas, skanėstas be pieno: želė, čiulpinukas, šaldytų sulčių ledai ir pan.). Bet lopšelyje tai tikrai niekas nesiterlios doh.gif
Atsakyti
Gal dar nepergyvenk is anksto... Tikekis, kad isaugsit ta problema. Jei tiket statistika, tai tikrai daug vaiku turetu tureti tokia pat problema, bet kazkaip ju "nesimato". Nesuprantu, gal tiesiog niekas nenustato tokios bedos, nors vaikiukai ir netoleruoja tos laktozes? Gal viska suvercia kokiems virskinimo sutrikimams? Oi, nezinau ir as kaip ten reiks toliau maitintis. Informacijos tai ziauriai truksta.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2007 05 29, 21:30)
Oi, nezinau ir as kaip ten reiks toliau maitintis. Informacijos tai ziauriai truksta.

Tai kad ir iš gydytojų nulis naudos, mūsų pediatrė apie tokias problemas iš vis toks jausmas pirmą kartą išgirdo doh.gif Maniškė gerą mėnesį praviduriavo kraujais kol galų gale neurologė (gera gydytoja pasitaikė) mus pas gastroenterologę nusiuntė, pediatrė net nesususiprato pas gastro gydytoją nukrept doh.gif
Aš tai iki metų planuoju jokių pieno produktų apart belaktozio mišinio dukrytei neduot , o tada tikriausiai kreipsiuos privačiai pas gastroenterologę ir pasikonsultuosiu dėl maitinimo ir pieno produktų įvedimo į racioną.
Atsakyti
Aš irgi ieškojau tokios temos SM, bet nieko neradau gero šiuo klausimu. Mes pravargom su savo zuikučiu, net neįtardami, kad vaikas iš tėtuko perėmė laktozės netoleravimą. Tik apie metukus buvo jam nustatyta verysad.gif . Daug kas jam buvo uždrausta, bet galiu pasakyti, kad dabar pamažu ir batono užvalgom (baisiai mėgsta), ir vištos kiaušinių po truputį valgom. Tik griežtai pilvukas nepriima nei karvės pieno, nei ledų. Tai įtariu ir nebeišaugs, nes tėtis mūsų irgi toks pats. Tai košytės ir omletukai tik su vandeniu verysad.gif
Tikra tiesa, kad rūgštūs produktai labai tinka, bet bėda - kefyras vaikui šlykštus kol kas. Tai iki šiol (jau tuoj 2 metai bus) spec. mišinuką pageria 1 k. dienoje. Tiesa, tikrai geri tie jogurtai suomiški, kur mamytė čia minėjo.
Dabar aš vaikui duodu tokius vaikiškus pudingus (atrodo taip vadinasi), irgi atrodo suomiški kaip ir tie jogurtai. Tai noriai vietoje ledų valgo. Bet aš nepamenu, kaip ten su laktoze, faktas tas, kad vaikas gerai toleruoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamymamy: 30 gegužės 2007 - 08:21
QUOTE(mamymamy @ 2007 05 30, 08:11)
Daug kas jam buvo uždrausta, bet galiu pasakyti, kad dabar pamažu ir batono užvalgom (baisiai mėgsta), ir vištos kiaušinių po truputį valgom.

O kas jus konsultavo dėl mitybos: pediatrė ar koks kitas gydytojas?
Ar įmanoma dvimetį vaiką vesti į lopšelį? Planavau jau nuo pusantrų į lopšelį dukrytę vesti, bet kuo toliau tuo labiau pradedu abejoti ar tai bus įmanoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jori @ 2007 05 30, 13:16)
O kas jus konsultavo dėl mitybos: pediatrė ar koks kitas gydytojas?
Ar įmanoma dvimetį vaiką vesti į lopšelį? Planavau jau nuo pusantrų į lopšelį dukrytę vesti, bet kuo toliau tuo labiau pradedu abejoti ar tai bus įmanoma g.gif


Taigi labai įdomiai čia gavosi: dėl naktinių nemiegojimų ėjom pas neurologę poliklinikoje. Tai ji ir pasakė priežastį visų mūsų zuikio problemų. Nes būtent ir naktinis nemiegojimas ir šiaip irzlumas buvo nuo pilvo sutrikimų. Kas galėjo pagalvoti g.gif . Tai ji nukreipė pas gastro..., o ten jau gavom dietą. Per mėnesiuką viskas pamažu susireguliavo. O pediatrė vis galvojo, kad čia vaikui fermentų trūksta, be reikalo šėrėm tiktai verysad.gif .

Dėl daržo ir aš labai pergyvenu. Maniškis kol kas namie. Bet vistiek eis kada nors. Tai sakiau, labai ten bandysiu prašyti, kad prižiūrėtų su tuo pieno davimu. Neįsivaizduoju. Bet tikrai rasiu būdą. Manau, reikia tartis su auklėtoja, gal ką į kišenę jai įdėti.
Atsakyti
Zinot, mamikes, man susidaro toks ispudis, kad vaikuciu turinciu tokia beda tikrai yra nemazai, bet paprasciausiai dauguma pediatru ar seimos gydytoju neisaiskina ir nenustato sio sutrikimo. Tokia isvada darau perskaicius jusu postus ir remdamasi savo patirtimi. Mes visai del kito susirgimo patekom i ligonine ir ten gydytoja rinkdama anamneze pradejo itart laktozes netoleravima. Tuomet pasiule pakeisti misinuka ir stebeti situacija. Ir ka gi, pastebejau zymu pagerejima: baigesi viduriavimas, vemimas ir siaip vaikas tapo zymiai ramesnis, pradejo geriau augti svoris. Taigi, aciu Dievui, kad patekom pas puikia ir profesionalia gydytoja, nes kitaip nezinau kuo butu pasibaigusios musu problemos. O musu apylinkes pediatre nei vienu zodeliu neuzsimine apie laktozes netoleravima, nors sakiau ne karta, kad vaikas blogai valgo, po valgi daznai vemia, viduriuoja, svoris labai blogai auga. Manau, kad panasiu situaciju yra tikrai labai daug, tik ne visais atvejais yra nustatomas sis sutrikimas. Nesuprantu, negi ir gydytojams truksta informacijos apie tai, nes ir dabar jei ko nors paklausiu tos musu pediatres, tai nieko aiskaus ji nepasako. Reiks ko gero kreiptis i gydytoja, kuri mus gyde ligonineje, nes is jos tikiuosi daugiau naudingu patarimu.

O del darzelio, tai visai neisivaizduoju kaip reikes daryti. Kol kas man tai atrodo neimanomas dalykas, bet ateis, aisku, toks laikas, kai reikes priimti sprendima del jo. Bet kol kas dar neziuriu taip toli, bandau spresti esamas problemeles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 30 gegužės 2007 - 14:41
Pritariu, kad pediatrai ko gero neišmano tokių dalykų verysad.gif . Ir ačiū dievui kad yra gerų specialistų vis dėlto, kurie supranta problemą. Bet dažniausiai jiem nepriklauso žinoti apie tai. Kažkoks paradoksas.
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2007 05 30, 12:30)
Taigi labai įdomiai čia gavosi: dėl naktinių nemiegojimų ėjom pas neurologę poliklinikoje. Tai ji ir pasakė priežastį visų mūsų zuikio problemų.

Gal Antakalnio Vaikų Poliklinikos neurologė?
Galvoje kirbėjo mintis keisti pediatrę, bet paskaičiau jūsų pasisakymus ir suabejojau, toks jausmas, kad ir kitur tokie patys "specialistai" dirba. Tai ir pradedu abejoti ar verta g.gif
Atsakyti