Yra sakoma, kad vaikelis užgimsta dar tada, kai net patys tėveliai dar nemąsto apie jį. Mums mintis apie mažiuką atejo netikėtai ir spontaniškai, kaip ir viskas, kas vyksta mūsų gyvenime. Nors buvom nesusituokę dar ir palyginti neilgai draugavome, bet pajutome, kad NORIM.
Matyt, kažkas dar nelabai patikėjo mūsų ketinimų rimtumu, tai suruošė mums egzaminą - vienu metu pajutau visus ženklus, kad jau lyg ir turėsim. Testas parodė, jog tikrai mums pavyko, tik tuo niekaip negalėjo patikėti gydytojas. Tikrino, žiūrėjo, prašė atnešti tą testuką. Pradėjo gąsdint, kad čia gal negimdyvinis nėštumas, kad reiks operacijos. Gerai, kad sesute pasiūlė dar vieną testuk pasidaryt. Dieve, išėjau iš kabineto nei tai balta, nei tai žalia. Jau aplinkiniai galvojo, kad nualpsiu. Tik dėkui dievui, neprireikė operacijos, nes antras testukas parodė, jog nėra neštumo. Po tokios naujienos, mes abu pjutom, lyg kažko netekę ir ši istorija nė kiek nesumažino noro užmegsti gyvybę. Anaiptol, tik padidino. Taigi, po kiek laiko jau tikrai mums pavyko, bet prieš einant pas gydytoją pasidariau pakartotinį testą, dėl viso pikto

Nėštumo laikotarpis bvo stebuklingas, tiesiog nuostabus. Na, kurį laiką pykino ir gan stiprokai, bet po to, viskas kaip sviestu patepta. Kažkas mus su mažiuke saugojo ir nuo visų gripų epidemijos, kuris vyravo, ir nuo visokių kitokių dalykų. Tiek nuotaika, tiek savijauta buvo puikiausios. Buvau labai veikli, dirbau, mokiausi. Vienu žodžiu visi ženklai buvo patys geriausi. Artėjo susitikimo su savo mažiuke susitikimo terminas ir aš ruošiausi, visai ramiai, be baimės. Niekeno nesisleidau gasdinama.
Atėjo nurodyta diena. Nuvažiavau pasitikrinti pas savo gydytoją. Ji apžiūrėjo, patikrino ir paleido namo. Dar pasijuokėm, jei iki savaitgalio neprasidės, meginsim iškviesti vaikuti savaitgali, kad tėvelis būtu kartu, kadangi jis tuo metu buvo kursuose ir grįždavo tik savaitgaliais. Grįžusi namo sau ramiai toliau gyvenau. Kol neįvyko nemaloni gyvenimiška situacija, uri privertė mane pernelyg susijaudinti, susinervuoti. Tad po kokių 15 min. pajutau, kaip nubėgo vandenys. Buvau namie viena: būsimi uošviai darbuose. O iki ligoninės 40 km, pėstute nenueisi

Tačiau kaip ir nėštumas, taip ir gimdymas buvo puikūs, be jokių netikėtumų. Tuo labiau, kad ir maniškis spėjo atvažiuot iki gimdymo pradžios. Tik vis žiūrėjom į laikrodį, norėjom spėti iki 5.30, nes jis turėjo grįžti atgal į kursus iki ryto. Spėjom! Tėtis susipažino su savo mažytė dukrele ir pabučiavęs mus abi išvažiavo.
Tačiau viskas prasidėjo po to... Mus išvežė į palatą (liepė man eit, bet niekaip negalėjau, pastovėt niekaip nesisekė, kojos neklausė

Dabar mano angeliukas užaugo į gražią, sveiką damutę. Tik pirmos jos gyvenimo dienos ją pavertė kovotoja, tokia ji liko iki dabar. Jos kabinimasis į tą ploną gyvenimo siūlelį, rodo, kokia ji svarbi gyvenimui, ir koks jai brangus gyvenimas, o mums - tai didžiausias gyvenimo stebuklas.
Štai, baigiant man rašyti istorija, pareina maniškė iš darželio su tėčiu, ir vietoj "labas", atsistoja tarpdury ir sudainuoja "Žibuoklėm pražydo...". Vos neapsiverkiau. Ir kas mes ūtume be jos?
Tad ačiū ir žemai lenkiuosi Nepažystamajam Daktarui, mano Angelui Sargui, ir visiems žinomiems ir nežinomiems daktarams, kurie išgelbėjo nors vieną gyvybę, kurie paglosto mažo ligoniuko galvą ir leidžia į juos atsiremti jėgas ir viltį praradusioms mamoms.