QUOTE(kari_20 @ 2006 05 12, 21:04)
sveikos mamytes, mums taip pat uzakes asaru latakelis.okuliste paskyre daryti masaziukus.gal kas jau yra dares, pasidalinkite patirtimi, kaip sekesi?as padejo? mano mazoji labai cypia ir nelabai man iseina, o juk reikia, nes zonduoti nesinori...
pas mus buvo ta pati problema;masazavom,lasinom,plovem.viena akyte isgydem,o kita prireike zonduoti,nes vingiuotas asaru latakas buvo,ir naminem priemonem niekaip nebutume padeje.zonduota akyte dabar gerai,o ta,kuria gydem patys ir isgydem,tai vis paasaroja,po nakties traiskanota buna.manau,kad zondavimas gerai,nors ir nelabai norisi vaika kankint.geriau viena kart zonduot,nei kaskart spaudinet,ir nezinia koks bus rezultatas.
Mes siandien grizom is ligonines po abieju akyciu asaru latakeliu valymo. Vaje, kaip gaila savo maziuko buvo, galvojau, sirdis plys, kaip jis nabagas baisiai verke. Parnese virpanti, paburkusiom raudonom akytem, visa suprakaitavusi, rankytes kabo, ant kojytes, rankytes ir veiduko kraujosruveliu pilna nuo smarkaus verkimo. Man vienintele mintis sukosi: Ka as pridariau! Bet kitos iseities mums ir nebuvo, gydytoja sake savaime nebutu praeje, kadangi vienoj akutej net dvi neplysusios pleveles buvo.
Tikrai nenorejau cia isgasdinti mamytes. Tiesiog pasirodo, i si reikaliuka reikia labai rimtai ziureti ir laiku viska susitvarkyti. Sekmes jums.
Tikrai nenorejau cia isgasdinti mamytes. Tiesiog pasirodo, i si reikaliuka reikia labai rimtai ziureti ir laiku viska susitvarkyti. Sekmes jums.
turejom ir mes sita reikala.
is pradziu pediatre sake, kad cia nieko tokio, kai isaugom is rekomenduojamo amziaus tuos latakelius valyti - siaip ne taip gavom siuntima pas okulista - liepe gultis ir ligonine ir valyti.
gulejom santariskese, vaiku ligoninej, akiu chirurg. sk.
turiu skyriaus telefona ir daktares pavarde - labai sauni mums pasitaike - jei kam reikes sakykit - parasysiu. skyrius labai grazus, suremontuotas, jaukus.
nieko labai baisaus. pora dienu palaiko ir paleidzia namo, nebijokit.
is pradziu pediatre sake, kad cia nieko tokio, kai isaugom is rekomenduojamo amziaus tuos latakelius valyti - siaip ne taip gavom siuntima pas okulista - liepe gultis ir ligonine ir valyti.
gulejom santariskese, vaiku ligoninej, akiu chirurg. sk.
turiu skyriaus telefona ir daktares pavarde - labai sauni mums pasitaike - jei kam reikes sakykit - parasysiu. skyrius labai grazus, suremontuotas, jaukus.
nieko labai baisaus. pora dienu palaiko ir paleidzia namo, nebijokit.
mano abiem vaikam vale latakelius.
ir kuo anksciau tai reikia padaryti,kam vaika kankinti su tais lasiukais, o ir mama privavargsta. Dukrai vale 4 men., o sunui 5 men., ir tai vos issiprasiau, kad parasytu siuntima, o ligonineje santariskese, sake, kad ir be siuntimo priimtu, labai maloni gyd., super grazios vakarietiskos palatos. Tik mes ten nenakvojome, vaziavome namo, o kita ryta vel grizome ir pasirodeme, kadangi esame is Vilniaus.
Tik nereikia taip ilgai laukti, gyd. sake, kad geriau kuo anksciau.
ir kuo anksciau tai reikia padaryti,kam vaika kankinti su tais lasiukais, o ir mama privavargsta. Dukrai vale 4 men., o sunui 5 men., ir tai vos issiprasiau, kad parasytu siuntima, o ligonineje santariskese, sake, kad ir be siuntimo priimtu, labai maloni gyd., super grazios vakarietiskos palatos. Tik mes ten nenakvojome, vaziavome namo, o kita ryta vel grizome ir pasirodeme, kadangi esame is Vilniaus.
Tik nereikia taip ilgai laukti, gyd. sake, kad geriau kuo anksciau.
QUOTE(drugelllis @ 2006 04 14, 18:26)
Sveikos, esu jauna mamyte ir labai nerimauju del savo maziuko!
mano maziukui nuo gimimo puliuoja kaire akyte, gydyoja sako, kad cia nieko baisaus ir jei iki 6 men nepraeis klinikose kazkokia prociadura darys ir pravalys ta asaru lataka, mes jau net klinikose buvom pasikonsultuot su gydytoju, tai israse vaistu, akies masaza, sake jei nepades, tai teks i ligonine gultis iki 3 dienu kai sueis 6 men. Nesvarbu ka gydytojai kalba, kad cia nieko tokio, bet baisu, kad regejimas vaikucio ta akim bus prastas, ar cia tikrai nieko tokio?!
gal kam panasiai buvo?

mums taip pat buvo, tik puliavo abi akytės: nuo gimimo pradėjo puliuoti. gyd. prisakė daryt masažus, ypač po maudynių. ir buvo prirašius lašiukų. jie nepadėjo. masažavau kiekvieną maitinimą. (maitinau gulėdama, ta kuri akytė viršuje vis masažavau, išskyrus naktį). sakė jei iki 2 mėn. nepraeis pravalys latakėlius. iki 1,5 mėn.ploviau su ramunėlių muoviru ar virintu vandeniu. bet tfu tfu tfu praėjo. dar vieną truputį puliuoja, bet jau labai mažai.
kiek teko supermamoj sutikt tokių forumų: mamos rašo, kad dažniausiai iki 2-2,5 mėn. vaikučiai išauga
Mano maziui nuo gimimo iki 3men.nuolat puliavo abi akytes. Lasino 3rusiu vaistukus, bet vos nustojus lasinti akytes vel baisiai puliuodavo. Tai atsigulem i Santariskes. Procedura tikrai nemaloni, baisiai gaila buvo taip smarkiai verkiancio vaikelio. Atnese kabaliuojanciom rankutem, be balselio jau nuo verkimo
Iki siol buna per miegus pravirksta graudziai, nors gyd.aiskino, kad neprisimins; turbut pati save tokiu budu ramina. Bet po 2proceduru akytes susitvarke tfu tfu tfu. Beje, gyd. sake, kad savaime nebutu praeje, teko praplesti abejose akutese po 3 gimimo metu neplysusias pleveles tuose kanaleliuose, del kuriu ir kaupesi puliukai, kiek supratau.

mano sūnui pradėjo pūliuot abi akytės iš karto nuo gimimo (dabar esam 2mėn. ir 1sav.). plovėm ramunėlių nuoviru arba virintu vandeniu. gyd. buvo išrašius antibiotinių lašiukų - bet nepadėjo.
po maudynių ypač. ir šiaip kaip maitindavau stipriai masažavau
vienintelis dalykas kuris padėjo. mažyliui kartais net skaudėdavo, bet buvau atkakli ir bandėm draugauti šiuo klausimu. dabar jau viena akytė tik truputi truputi dar traiškanoja. bet bėda baigėsi
po maudynių ypač. ir šiaip kaip maitindavau stipriai masažavau

tikrai kuo greičiau tokiu atveju reikia eit pas okulistą, juo labiau kad nenaujagimis jau, o paaugęs vaikutis.
o pas buvo taip: mano sūnui pradėjo pūliuot abi akytės iš karto nuo gimimo (dabar esam 2mėn. ir 1sav.). plovėm ramunėlių nuoviru arba virintu vandeniu. gyd. buvo išrašius antibiotinių lašiukų - bet nepadėjo.
po maudynių ypač. ir šiaip kaip maitindavau stipriai masažavau vienintelis dalykas kuris padėjo. mažyliui kartais net skaudėdavo, bet buvau atkakli ir bandėm draugauti šiuo klausimu. dabar jau viena akytė tik truputi truputi dar traiškanoja. bet bėda baigėsi
o pas buvo taip: mano sūnui pradėjo pūliuot abi akytės iš karto nuo gimimo (dabar esam 2mėn. ir 1sav.). plovėm ramunėlių nuoviru arba virintu vandeniu. gyd. buvo išrašius antibiotinių lašiukų - bet nepadėjo.
po maudynių ypač. ir šiaip kaip maitindavau stipriai masažavau vienintelis dalykas kuris padėjo. mažyliui kartais net skaudėdavo, bet buvau atkakli ir bandėm draugauti šiuo klausimu. dabar jau viena akytė tik truputi truputi dar traiškanoja. bet bėda baigėsi
QUOTE(kadisi @ 2006 05 04, 09:17)
Mano sūneliui vieneri metukai. Jam prieš dvi savaites prasidėjo sloga, manau, jos pasekmė, kad ir akytės pradėjo puliuoti. Po nakties jis net atsimerkti negali. Plaunu akytes ramunėlių nuoviru, lašinu Oculoheel lašiukus, bet visą savaitę visvien puliuoja. Gal kas patartų, kaip išgydyti akytes?Nuo slogos naudoju jūros vandenuą Humer ir Vibrocil lašiukus. Nelabai ką padeda. Jau dvi savaites sloguoja, akytės puliuoja jau savaitę. Gal kuri žino, kas padėtų atsikratyti šių nemalonių ligų? O gal kas girdėjot apie inhaliacijas?Kaip jos atliekamos?Kokie priedai dedami į vandenuką?
Traisškanojimas yra dažna slogos pasekmė. Geriausiai išgydo antibiotiniai lašai (kai ramunėlių nuoviras nepadeda pirmas 3-4 dienas, tuomet kito pasirinkimo nėra). Jei nebuvo prieš tai vartoti "Levomecitin" akių lašai, nuo jų reikėtų ir pradėti- jie yra silpnesnio antibiotinio poveikio. Deje, kelis kartus juos panaudojus (keletui gydymų), bakterijos tampa jiems atsparios, tuomet pagelbės "Tobrix". Šie vaistai parduodami tik pagal receptą, bet receptą išrašys ir pediatras, nebūtina lėkti pas okulistą ir stumdytis eilėse.
Dar patariu tuo pat metu naudoti lašus ir kiiems šeimos nariams, kad užkratas, galimai esantis pas suaugusįjį, tik nepasireiškiantis, vėliau vėl neatsinaujintų pas leliuką. Šita "zaraza" labai gaji- visų neišgydžius, vėl trurėsit bėdą...