Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(merepopins @ 2007 05 20, 01:18)
ar tiesa, kad skirtingų spalvų kanų negalima vienoje vietoje sodinti, nes jie susižydi ?

ka tik ant dienu buvo toks klausimas...specialistes atsake,kad nesusizydi ir gali drasiai visas sodinti kartu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2007 05 20, 01:18)
Sveikos. Labai noriu paklausti, ar tiesa, kad skirtingų spalvų kanų negalima vienoje vietoje sodinti, nes jie susižydi ? g.gif Jei taip, tai kokiu atstumu galima juos sodinti? Aš planavau jų siena ir dar jurginais nuo vienų kaimynų smalsių akių užsidengti kiemą.

Galit sodinti kad ir centimetro atstumu, jos niekaip nesugebės "susižydėti" .
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2007 05 19, 22:19)
Labutis visoms.

Knifofija ar nepamiršai mano užsakymo dėl lelijos tik nepamenu ar vieną ar du svogūnus  prašiau palikti, tai patikslinu jeigu galima 2.  ax.gif  ir kaip jums sekėsi pabaigti prekybą Alytuje.

Šiandien man atidavė rododendrą, bet tokį tik egzistuojantį, nes jau šeimininkė neturi rodos su juo. jam koki jau gal 10 metų, bet pats tik 3 šakų, ūgio koki 50cm. ir šaknys tai vos moteriko kumščio. Sakė persodinus buvo kelis kartus, nes manė kad vieta netinka, ir trešė, bet vistiek toks apmiręs. Nors žaliuoja ir truputį žiedų būna. Kaži kame reikalas gali būti.


Užsakėte vieną leliją, bet dabar jau visos užsakytos, bus tik 1. O prekyba sekėsi normaliai, ačiū.
Rododendrą sodinkit į rūgščią durpę, pavėsyje ir laikas nuo laiko patręškite specialiomis trašomis, turėtų atsigauti. Duobės kraštus izoliuokite, politilenu ar kokia kita medžiaga nepraleidžiančia vandens.
Atsakyti
Labai ačiū už atsakymus dėl įvairiaspalvių kanų. 4u.gif Iš manęs dar labai nekokia sodininkė, tai visada smagu pasimokyti iš labiau patyrusių. Kada jūs ir spėjat ir tiek forume priplepėti, ir dar visokių grožybių prisiauginti? thumbup.gif Gal dar kas patartumėte, kaip tarp braškių karaliaujančią žliūgę išnaikinti? Jei patarsite išrinkti visas alei vieną šaknytes, beliks nusišauti. Ar kokie nors chemikalai paveiktų tas bjaurybes, palikdami braškes sveikas gyvas?
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2007 05 20, 12:07)
Labai ačiū už atsakymus dėl įvairiaspalvių kanų.  4u.gif Iš manęs dar labai nekokia sodininkė, tai visada smagu pasimokyti iš labiau patyrusių. Kada jūs ir spėjat ir tiek forume priplepėti, ir dar visokių grožybių prisiauginti?  thumbup.gif  Gal dar kas patartumėte, kaip tarp braškių karaliaujančią žliūgę išnaikinti? Jei patarsite išrinkti visas alei vieną šaknytes, beliks nusišauti. Ar kokie nors chemikalai paveiktų tas bjaurybes, palikdami braškes sveikas gyvas?

Braškes galima purkšti 1 procento rundapo tirpalu. Bet jokiu būdu neviršyti koncentracijos, nes braškės žus taip pat. 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos,
turiu sode augantį kupstelį smilgų, tokios pilkai žalios.
nedaug info parašiau, bet gal žinotumėt jų tikslų pavadinimą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 05 20, 12:38)
Braškes galima purkšti 1 procento rundapo tirpalu. Bet jokiu būdu neviršyti koncentracijos, nes braškės žus taip pat.  4u.gif


Ačiū, reiks pabandyti. O po kiek laiko reikia pakartoti, ar tik vieną kartą purkšti? gun_bandana.gif
Atsakyti
As sodindama savo kobejas irgi 1 nulauziau. Tai pagalvojau paemiau ir ikisau i zeme paliejau ir stiklainiu apvoziau. Ka manote prigijo bigsmile.gif bigsmile.gif Tai tada dar nulauziau atzala nuo kitos ir taip pat padariau. Matysime kas gausis. 4u.gif o i muge nepapuoliau. Vis pertuos darbus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 05 20, 13:38)
Braškes galima purkšti 1 procento rundapo tirpalu. Bet jokiu būdu neviršyti koncentracijos, nes braškės žus taip pat.  4u.gif


bet juk tas 'raundapas' ziaurus nuodas, nejau jis braskiu neuzdnuodys???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 05 20, 20:46)
bet juk tas 'raundapas' ziaurus nuodas, nejau jis braskiu neuzdnuodys????  g.gif

Rundapas po dviejų savaičių suskyla ir jo visiškai nelieka, juo purškia javus, kad greičiau prinoktų. Žinoma juk nepurkšite kai braškes reikės valgyti.
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2007 05 20, 18:29)
sveikos merginos,
turiu sode augantį kupstelį smilgų, tokios pilkai žalios.
nedaug info parašiau, bet gal žinotumėt jų tikslų pavadinimą blush2.gif

Pagal aprašymą manau tai eraičinas. Jo aukštis apie 10-15 cm be smilgų. Smilgos rugpjūčio mėn.
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 05 20, 19:59)
As sodindama savo kobejas irgi 1 nulauziau. Tai pagalvojau paemiau ir ikisau i zeme paliejau ir stiklainiu apvoziau. Ka manote prigijo bigsmile.gif  bigsmile.gif Tai tada dar nulauziau atzala nuo kitos ir taip pat padariau.

g.gif kazi kodel as taip nepadariau dry.gif nervas sueme, isroviau ir ismeciau doh.gif
Dabar ikisau dar dvi seklas, irgi ziuresiu kas gausis g.gif Man kad tik apzeltu viskas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 05 20, 11:57)
Užsakėte vieną leliją, bet dabar jau visos užsakytos, bus tik 1. O prekyba sekėsi normaliai, ačiū.

Na o tai žiopla,nepaskambinau dar gavusi Jūsų nr. tai kaip suprantu lelijų jau nebėra verysad.gif na ką teks laukti kitų 4u.gif

Šiandiena nuostabi diena,tai pagaliau Lontrelio operacija įvykdyta thumbup.gif
Gal galite pasakyti ar jis kenkia kitiems augalams g.gif na pvz. braškėms,nes sodo kaimynė wacko.gif tai vos su vyrų juos išskyriau,koks žodžių mūšis buvo.Ta nepatenkinta mūsų visokiais purškinėjimais ir tipo labai braškės jos nukenčia ( 10L vandens pyliau 2ml-lontrelio). Na rudenį kai purškėme Rundapu tai gal kur ir kliuvo,nors ir dengėm jos pusę ir saugojom,tai dabar neįrodysi kad kitokiu purški,tai plėvele dengiau jos plantacijas ir labai įdomu ar gali pakenkti? Ji labai bjauri,tai pradėjo grasinti kad mums ko pripils,o sakė seniau kurie tą sodą turėjo,tai ji jiems stiklus pildavo blink.gif na nenoriu pyktis.
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2007 05 20, 22:39)
Šiandiena nuostabi diena,tai pagaliau Lontrelio operacija įvykdyta  thumbup.gif
Gal galite pasakyti ar jis kenkia kitiems augalams  g.gif  na pvz. braškėms,nes sodo kaimynė  wacko.gif tai vos su vyrų juos išskyriau,koks žodžių mūšis buvo.Ta nepatenkinta mūsų visokiais purškinėjimais ir tipo labai braškės jos nukenčia ( 10L vandens pyliau 2ml-lontrelio). Na rudenį kai purškėme Rundapu tai gal kur ir kliuvo,nors ir dengėm jos pusę ir saugojom,tai dabar neįrodysi kad kitokiu purški,tai plėvele dengiau jos plantacijas ir labai įdomu ar gali pakenkti? Ji labai bjauri,tai pradėjo grasinti kad mums ko pripils,o sakė seniau kurie tą sodą turėjo,tai ji jiems stiklus pildavo  blink.gif  na nenoriu pyktis.

blink.gif blink.gif blink.gif doh.gif Oho unsure.gif
Atsakyti