Įkraunama...
Įkraunama...

Primaitint ar ne?

Laba diena,

rasau is uzsienio, tad atleiskit, kad be lietuvisku raidziu.
Mano mazyle (dabar 6 savaiciu) gime 3710g, 49cm. Po 4-riu dienu isvaziavom is ligonines su 3300g.
Vieno menesio ji svere 3880g.

Maitinu tik mamos pienu.Pieno turiu daug, mazyle viso retai kada istraukia. Nusitraukineju piena jai pavalgius. Valgo apie 15-20 min, apie 6-7 kartus per diena.

Miega normaliai, ir aplamai nuotaika jos normali.

Tik nekakojo jau 10dienu, tai pradedu pastebet kad daugiau verkia, turbut del pilvuko.

Gyvenu Norvegijoj ir seseles rekomenduoja duoti misinuku, nes sako, kad per mazas svorio augimas. O del kakojimo,sako kad tai normalu.

Norejau paklausti Jusu nuomones ar reikia vaikui duoti misinuku? juk turiu pakankamai pieno. Ir ar jau reikia nerimauti del svorio? Skaiciau kad kudikiu svoris auga netolygiai ir skirtingai, svarbiausia kad jis auga. Ar ne taip?
O kaip del viduriuku? pradejau masazuoti jai pilvuka, gal pades.

Iskart aciu uz issamu atsakyma

Susirupinus mamyte


Atsakyti
Tikrai mišinuko nereikia- turite pieno, juo ir maitinkite. Pirmą mėnesį kūdikis dažniausia priauga nedaug. Kadangi pirmą mėnesį priaugo mažiau, dažniau, jei norės žįsti, pasiūlykite valgyti.
O dėl tuštinimosi- jei tokio amžiaus kūdikis retai tuštinasi, gali būti dėl susilpnėjusios žarnyno motorikos- dažnas pilvuko masažas (prieš kiekvieną maitinimą)turėtų padėti. Jei matote, kadstena ir nori pasituštinti, bet neišeina- padėkite su dujų vamzdeliu ar termometro galiuku. Bet tuo nereikia piktnaudžiauti.
Ir dar- ar pastoviai neduodate kokių tai lašų nuo pilvo pūtimo (jie dažniausia išprovokuoja ilgą nesituštinimą).
Atsakyti