Įkraunama...
Įkraunama...

Arbatų rūšys

QUOTE(kittychan @ 2009 05 27, 08:46)
Snekant apie zaliaja arbata tai oi kiek galeciau pripasakot  biggrin.gif
Kazkada dar Lietuvoj Kaledu proga pirkau zalios arbatos teciui (berods Presto), paprasiau, kad pazystamas japonas, parekuomeduotu, kokia pati geriausia zalia arbata Japonijoje. Jis sake, kad Gyokuro, japonai jos negeria kiekviena diena, tik ypatingomis progomis  rolleyes.gif Tai ka, neziuredama i kaina,as tos arbatos paprasiau 100g pasvert, ir siek tiek apsalau isgirdus kaina, apie 50Lt  lotuliukas.gif (Japonijoje ji ne ka pigesne) Na bet jei ji tokia jau gera, tai nusprendem pirkt.  Skonis tikrai dieviskas. Jei kada nuspresite nusipirkt, atidziai perskaitykite ruosimo instrukcija, niekada nepilkite verdancio vandens (tiksliai nepamenu, bet atrodo 60-70 laipsniu).
Taip pat rekomenduoju Kukicha (zalios arbatos rusis, tiksliai nepamenu, bet labai skani), Genmaicha (zalia arbata su kepintais ryziais, mamytes megstamiausia), matcha (naudojama arbatos gerimo ceremonijoje), Houjicha (kepinta zalia arbata ant anglies, MB megstamiausia).
Daugumai lietuviu zinoma sencha yra viena prasciausiu zalios arbatos rusiu, kuria japonai geria kiekviena diena.
Ne zalia arbata taciau tradicine japoniska Mugicha (kepinti mieziai), geriama atsaldyta, vasara, skonis primena kava, taciau neturi kofeino  thumbup.gif

Genmaicha Fijyama wub.gif wub.gif wub.gif

Atsakyti
Genmaicha esu pirkusi Kauno akropolyje prie egzotisku prekiu, tikra japoniska genmaicha, kitos Lietuvoje parduodamos sios rusies arbatos nesu bandzius smile.gif
Atsakyti
merginos, o man idomu jusu vaikai megsta arbatas?
maniškis geria vaisines smile.gif
Atsakyti
Skaniausia zalia su citrina ir zenseniu smile.gif
Atsakyti
o as esu gerusi arbatos atveztos is Taiwanio.pagal arbatos klubo puslapi,tai speju kad buvo arbata "Ališan".tai nurunge visas kada lietuvoj pirktas arbatas.nu jauciasi tokia tikra arbata.noreciau dar kada gyvenime tokios paragaut blush2.gif
Atsakyti
Aš,šį vakarą pasilepinau ir kitus pavaišinau pačios užauginta šaltmėtės arbata.
Skonis geras,ir geriasi skaniai.
Atsakyti
Gal žinot kur galima būtų įsigyti Vilniuje Jogų arabtos ir kokia jos kainelė? Ačiū
Atsakyti
visa seima geriam raudona espalantu arbata,nes ji raminanti,nuo alergijos,nuo pilvo putimo ir tt...beto ,ir kasdieniam naudojimui thumbup.gif
Atsakyti
Įsigyjau šiandien Skonis ir Kvapas Pu Erh arbatėlės, sakyčiau skonis subtilus toks, pirmą kartą tokią arbatą geriu. Na dar citrinos biški įsidėjau tai išviso labai patiko. clap_1.gif
Atsakyti
Aš irgi arbatų laabai mėgėja visokiausių, man vien tik jų pirkimas puikiai nuteikia lotuliukas.gif nusipirkau Pu erh arbatą nu ir nežinau man ji tokia kažkokia mediena atsiduoda, gal žinot ko prisidėt, kad užmuštų tą skonį. Aš dažniausiai citrinos sulčių prisivarau lotuliukas.gif
Atsakyti
o man tai pu-erh pati skaniausia is visu thumbup.gif ,ir jokiu priedu man nereikia wub.gif nors atsimenu pradzioje reikejo prie jos priprasti ax.gif ir ypac prie kvapo blush2.gif na o kas kvapo negali 'pernesti' (bet nori gerti del naudingu savybiu) gali pirkti su priedais(zemuogem,spanguolem,avietem) mirksiukas.gif
as pirkdavau "palaidas"arbatzoles,bet va nesenai nusipirkau pu-erh lizdeliuose,tai kazkaip nelb man patiko unsure.gif is "palaidu" ir skonis ir kvapas sodresnis(butent kaip as megstu ax.gif )
Atsakyti
Aš irgi esu arbatų fanatikė..niekad negaliu ramiai praeiti pro arbatų parduotuvę.. daug išragavusi..
Atsakyti