Oi oi oi, jūs manęs negąsdinkit...
Kažkas čia anksčiau rašė, kad 200 namuką apšildyti jiems per tris mėnesius 700 - 800 suryjęs, tai kaip jis čia tiek mažai sugebėjo iškūrenti... pas mane sildomo ploto 170 m2, ir viskas apšiltinta gerai, niekur vėjukas nesugeba įpūsti...
Manau, kad reikia tam žmogui, kur statė katilą skambinti ir klausti, ar kas nors ne taip, gal kokius nustatymus reikia keisti.
Matyt kad skambink, tegu reguliuoja. Kokio Buderus valandines sanaudos? Ta skaiciu dalink is 2 ir padaugink is 744 (grubiai zinosi menesio sanaudas.)
QUOTE(Ritaram @ 2011 01 04, 11:45)
Kažkas čia anksčiau rašė, kad 200 namuką apšildyti jiems per tris mėnesius 700 - 800 suryjęs, tai kaip jis čia tiek mažai sugebėjo iškūrenti... pas mane sildomo ploto 170 m2, ir viskas apšiltinta gerai, niekur vėjukas nesugeba įpūsti...
Manau, kad reikia tam žmogui, kur statė katilą skambinti ir klausti, ar kas nors ne taip, gal kokius nustatymus reikia keisti.
QUOTE(Ritaram @ 2011 01 04, 13:45)
taip suprantu negyvenat dar? mums meistras is buderuso pasakojo,kad pirmais metais visokiu ciudu gali buti...

Dar prieš skambinant reikia pasianalizuoti buderus katilo instrukcijas.
Pas mus katilas 17kw, ir instrukcijoje rašo 1,55 kg/val.
O kodėl dalinti iš 2, juk tas tas degiklis veikia priklausomai nuo temperatūros, jei didesnė veikia ilgiau, jei mažesne - trumpiau. Gal kur nors tame katile, prie nustatymų galima pažiūrėti kiek valandų jis veikia per parą, gi nestovėsi prie katilo su laikmačiu
O kodėl dalinti iš 2, juk tas tas degiklis veikia priklausomai nuo temperatūros, jei didesnė veikia ilgiau, jei mažesne - trumpiau. Gal kur nors tame katile, prie nustatymų galima pažiūrėti kiek valandų jis veikia per parą, gi nestovėsi prie katilo su laikmačiu

QUOTE(Ritaram @ 2011 01 04, 15:00)
Dar prieš skambinant reikia pasianalizuoti buderus katilo instrukcijas.

nezinau,kaip paziureti per para (dar iki tiek neissinagrinejom

QUOTE(indruciukas @ 2011 01 04, 13:56)
taip suprantu negyvenat dar? mums meistras is buderuso pasakojo,kad pirmais metais visokiu ciudu gali buti...
tai tikimes,kad jo pranasystes- metams 3t dyzelio (su vandens pasildymu vasara) issipildys, o dabar stengiames nepanikuoti stebedami dyzelio nykima

Taip negyvenam, tik palaikom šiokią tokią šilumą, kad neužšaltų grindinis.
Mums "išbūrė" iki 2 t.

Jūs laikykitės, mūsų kantrybė jau senka, ypač stebint to dyzeliuko kainų kilimą ir jo nykimą kuro talpoje....

Papildyta:
QUOTE(indruciukas @ 2011 01 04, 14:04)
nezinau,kaip paziureti per para (dar iki tiek neissinagrinejom
), bet rodo kiek valandu is viso pecius yra dirbes nuo pajungimo
tai galit pasiziureti ir isiminti sios dienos patrodymus ir ryt tuo paciu laiku pasiziureti- zinosit kiek per para dirbo valandu ... 

tai jus čia turite omenyje, kad pažiūrėti ant siurbliukų kiek kilovatų prasuko dirbdamas katilas(ar aš čia visai jau nusikalbėjau..

QUOTE(Ritaram @ 2011 01 04, 15:07)
Taip negyvenam, tik palaikom šiokią tokią šilumą, kad neužšaltų grindinis.
Mums "išbūrė" iki 2 t.
Jūs laikykitės, mūsų kantrybė jau senka, ypač stebint to dyzeliuko kainų kilimą ir jo nykimą kuro talpoje....
Mums "išbūrė" iki 2 t.

pas jus kvadratura taip suprantu mazesne

mes laikom ant peciaus 15 diena, ir 12 nakti,realiai name -16-17laipsniu... siltas vanduo dar nepajungtas ir radiatoriai 3- tai per didesnius salcius arba kai vejas i vitrinas - iki 6val parai.... musiskis pecius ima 2 su biskiu litro valandai..
baisu buvo,kai tik paleido ta katila ir padare kazkokia grindu dziovinimo programa- kambary 34laipsniai silumos, o dyzelio kiekis talpoj mazeja ant akiu

dyzeli reikia pirkti vasara, tada jis mazesne kaina buna

Aš nežinau jūsų
mūsų šildomo ploto (ir visas grindinis) yra 170 kv.m., be radiatorių.
Mums taip pat buvo padaręs tas meistras, atvažiavom kitą rytą - ausys pradėjo raitytis nuo karščio
tai vėliau primažinome iki 8,5 dieną ir 7,5 naktį

Mums taip pat buvo padaręs tas meistras, atvažiavom kitą rytą - ausys pradėjo raitytis nuo karščio

QUOTE(Ritaram @ 2011 01 04, 15:10)
tai jus čia turite omenyje, kad pažiūrėti ant siurbliukų kiek kilovatų prasuko dirbdamas katilas(ar aš čia visai jau nusikalbėjau..
)? Nes ant katilo tai nežinau kur ten žiūrėti...

ne ant siurbliuku- o ant katilo valdiklio

Papildyta:
QUOTE(Ritaram @ 2011 01 04, 15:22)
nu tu tikrai jau durnas
nu tikiuosi cia ne man tie dekingumo zodziaiskirti

QUOTE(indruciukas @ 2011 01 04, 14:25)
ne ant siurbliuku- o ant katilo valdiklio 
Papildyta:

Papildyta:

nepykit ant manęs, čia pasidarbavo mano dukrytė 9 m., bando forumuotis...

sorry
QUOTE(Ritaram @ 2011 01 04, 15:22)
tai vėliau primažinome iki 8,5 dieną ir 7,5 naktį

nu mes tuos "pokycius" stebejom kaip priklauso- beveik 3 savaites

Mums taip pat sakė, kad pirmais metais ima 30-35 proc. daugiau kuro, antrais - 15 -20 proc. daugiau, motyvuoja tuom, kad namas džiūsta.
O tai kelintą sezoną jau šildotės?
O tai kelintą sezoną jau šildotės?