Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniukas neišmoksta reikalus atlikinėti lauke

Čia kaimynę reikia auklėti, o ne šunį...
Atsakyti
Apie kaimynes auklejima kalbos negali buti, ji neprisipazista, kad cia jos suo smile.gif o as gi nebudesiu visa laika prie duru, einu ir i darba.
Kaimyne - baisi daugiavaike boba (atsiprasau normaliu daugiavaikiu seimu), kuri del pinigu tiek vaikus gimdo, tiek sunis veisia. Is jos buto sklinda nuolatinis dvokas, kaip minejau, suo daznai tustinasi balkone. Kariauti su ja beprasmiska, aukleti - taip pat. Taigi ir klausiu, ar yra kokiu budu, purskalu ar ko pan. kad suo nedergtu ant koju kilimelio. Kaip as suprantu, suo uzuosdamas savo kvapa megsta "tvarkyti reikalus" tose paciose vietose? Tai gal yra koks purskalas ar kas, kad padetu ta vieta pamirsti?
Atsakyti
QUOTE(corrie @ 2007 05 16, 11:32)
suni ne pirma turiu, kaip buna zinau..
4 men ar trys metai skirtuma jauciu, nesinori pradeti temos po metu "mano suniu metai jis laukia nesisioja" tongue.gif
man reikia patarimu kaip kiti suniukui paaiskino kad gamtiniai reikalai atliekami lauke smile.gif nes maniske to niekaip nesupranta ir as manau kad reikia ieskot kito budo kaip ta jai paaiskint, nes nesinori pykt ant jos kad ji nesupranta ko mes norim, norisi rast buda paaiskint:)
bandziau naudotis paieskom..ieskojau kituose forumuose..temos labai jau uzsislapciusios o ir raktini zodi sunku parink:)
tad jei nesunku jei zinot gal galit ikelti nuoroda,
na o jei nesunku butu smagu jei pasidalintumet patirtim:)

Pirmiausiai, nereikia suniuko serti pries nakti, Mazu suniuku virskinimas labai greitas ir jie neislaiko. Po serimo palaukus 20 minuciu reiketu isvesti i lauka. svarbiausia kad suo suprastu ko is jo yra reikalaujama, rezimas turi buti visada vienodas, kad suo iprastu. Kai suniukas yra lauke jis kartais uzsimirsta bezaizdamas ir reikalus atlieka namuose. As pavyzdziui savo mokinau asocijuodama viena zodi su slapinimusi, ir kita zodi to tustinimusi. kai suniukas atlieka reikala lauke ji reikia pagirti, ir paglostyti, kad jis suprastu jog toks jo elgesys yra skatinamas. As pavyzdziui, kiekviena karta suniukui slapinantis sakydavau "sysiu". dabar man uztenka iseiti i lauka ir pasakyti sysiu jis tuoj pat siusioja. Kitaip tariant zodis jam skatina slapinimosi refleksa. be to dar galima mokinti siusioti ant pecialiu sunu pampersu vadinamu training pads. juose yra psecifinio kvapo ir suo eina atlikti reikalu ant to specuialaus kilimeliu, kuris kaip ir pampersas sugeria skyscius.Ta kilimeli palaipsniui reiktu traukti link tos vietos kur norite kad suob atliktu reikalus, jeigu turitesavo kiema tai palaipniui ten ir isnesti, o kai ipras ivis nebedeti. Niekada negalima suns barti jei atliko reikala netinkamoje vietoje, jei pamatete jau po laiko. Jis nesupras uz ka baramas, nesgebesi barimo asocijuoti su slapinimusi. jei pagavote nusikaltimo metu reiktu kuo skubiau suniuka isnesti i lauka, bet neisgasdinti. Butinai pagirkit kai atlieka lauke. dar ir paaugusiam suniui atsitinka nelaimiu, taciau labai svarbus rezimas.
Tikiuosi patarimas pades smile.gif
Papildyta:
QUOTE(fiksi @ 2007 05 16, 11:48)
Maniskiui siandien suejo 5 menesiai....O lauke tik zaidzia, valgo zolytes ir pienes ir net nemano kazka daugiau veikti  verysad.gif  O namie, puola begte ant laikrastuko daryti savo reikalu  verysad.gif

taip yra del to nes jis galvoja kad reikia slapintis ant laikrascio, ir bet to jaucia kvapa. Traukit laikrasti laukan, arba kai isvedat padekit laikrasti ant zoles, butinai labai reikia pagirt jei atlieka ten kur reikia.
Atsakyti
maniskei taip pat 4 men. taciau mes nedarome namie jau kuri laika...taciau kaip daug kas jau minejo kad sitie suniuku reikaliukai dar priklauso ir nuo suniuku prigimties...maniske buvo ypratusi kakucio ant lovu daryt tai va cia buvo vargo kol susitarem smile.gif linkiu sekmes jei jos vis dar reikia smile.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki, man irgi reikia patarimo ax.gif
mano suniui jau 9 menesiai,ir istikruju elgiasi idomiai kas liecia tustinimasi.
seriu karta per diena ir + visokie kasneliai (bet ne daug)
i lauka isvedama maziausiai tris kartus per diena.Siaip matosi,kad supranta,jog reikia eit i lauka,nes moka parodyt kada jinai nori i lauka.
bet...kai buna palikta namie viena,nors ir trumpam, visada pridaro ir sysiu ir kaku.ir dar, kai mes jos neisileidziam pvz i miegama,ja paliekam viena, tai manau,kad ji is kersto visada pridaro.
bet kai as ja baru, garantuoju 100% ji viska supranta del ko yra barama.
Tik galvoju,kad tas mano barimas po minuteles jai visai dzin doh.gif
kaip dar galima pabaust suni uz tokius darbus?as neskaitau,kad jinai yra maza, manau jau suo turi pakankama prota nedaryt kambary g.gif
ir dar,kai nakciai uzdarau ja i vonia-nieko nepadaro, bet jeigu palieku nakciai neuzdaryta o visam name- tai garantuotai pridaro g.gif
Atsakyti
aš tai auklėjime labai daug nenusimanau, bet iš tavo posto užfiksavau du dalykus... man regis, kad tavo šuo, jei pridaro būdamas namie, nors ir vedamas reguliariai, tai gal stresuoja vienas būdamas, mano kad ilgai negrįšite ir pridirba, nebeišlaiko g.gif gal palikit jam įjungtą radiją ar kokių savo megztinių į guolį, kad jam būtų ramiau g.gif
o dėl uždarymo vonioje... su mano pirmąja šunyte buvo kažkas panašaus... kai neužsidarydavau savo kambario durų ir jinai laisvai galėdavo naktį pavaikščioti, tai ir apie du metus jai jau buvo ir pridirbdavo naktį doh.gif ir tuomet aš kažkaip suvedžiau galus ir pradėjau užsidarinėti su ja kambaryje nakčiai, tada nebūdavo jai kur eiti blūdyti ir vaikščioti po virtuvę, koridorių ir pasibaigė tie darymai smile.gif tiesiog jinai turbūt prabusdavo, pasivaikščiodavo nežinia ko ieškodama ir tuomet kaip dauguma padarų, įskaitant ir žmones užsinorėdavo sysių mirksiukas.gif o kai miegi, tai ir miegi sau lyg ryto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *VICI*: 02 gruodžio 2007 - 00:10
QUOTE(fiksi @ 2007 05 16, 13:48)
Maniskiui siandien suejo 5 menesiai....O lauke tik zaidzia, valgo zolytes ir pienes ir net nemano kazka daugiau veikti  verysad.gif  O namie, puola begte ant laikrastuko daryti savo reikalu  verysad.gif

Maniske buvo taip pripratinta, kai nusipirkau, ir sekmingai myzo ant vienkartines paklodes, o ne lauke, kol truko viena karta kantrybe ir pradejom nebeklot tos paklodes, kiek gali smirdet visas kolidorius doh.gif , pradejau vesti kas valanda laukan, labai girti kai padaro, barti kai namie nelaime. Dabar jai beveik 7 men. ir jau labai retai nelaime buna, nors bande piktybiskai daryt, tik pareina is lauko ir tupia balos daryt - pasielgiau labai nepedagogiskai - iskarsiau kaili gerai kai siusino ir ismeciau i lauka - viskas, bajeriukai baigesi. Siaip man pirmas suo cia, kuris taip ilgai kambaryje dirbo - visi mazdaug iki 4men ir ismokdavo be vargo namu neterst - nes daznai i lauka vesdavau mazucius, vos ne kas pusvalandi, o palaipsniui ta laika ilginau nevedimo, po kelias minutes, labai geras budas ismokint pakentet, ir stengiuos pastoviu valandu laikytis ejimo i lauka.
Papildyta:
QUOTE(benedikta @ 2007 09 28, 13:35)
Apie kaimynes auklejima kalbos negali buti, ji neprisipazista, kad cia jos suo smile.gif o as gi nebudesiu visa laika prie duru, einu ir i darba.
Kaimyne - baisi daugiavaike boba (atsiprasau normaliu daugiavaikiu seimu), kuri del pinigu tiek vaikus gimdo, tiek sunis veisia. Is jos buto sklinda nuolatinis dvokas, kaip minejau, suo daznai tustinasi balkone. Kariauti su ja beprasmiska, aukleti - taip pat. Taigi ir klausiu, ar yra kokiu budu, purskalu ar ko pan. kad suo nedergtu ant koju kilimelio. Kaip as suprantu, suo uzuosdamas savo kvapa megsta "tvarkyti reikalus" tose paciose vietose? Tai gal yra koks purskalas ar kas, kad padetu ta vieta pamirsti?

Pas medziotojus vilko tauku paprasyk ir gerai istrink visur kur nenori kadsuo eitu - is tolo pasisiauses aplenks ta vieta tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(v.a.i.d.a. @ 2007 12 01, 23:52)
Tik galvoju,kad tas mano barimas po minuteles jai visai dzin doh.gif
kaip dar galima pabaust suni uz tokius darbus?as neskaitau,kad jinai yra maza, manau jau suo turi pakankama prota nedaryt kambary g.gif
ir dar,kai nakciai uzdarau ja i vonia-nieko nepadaro, bet jeigu palieku nakciai neuzdaryta o visam name- tai garantuotai pridaro g.gif

Klausykit, šuniui jau 9 mėnesiai, o jūs vis dar kartojat tas nesąmones "supranta, kad blogai, bet vis tiek daro", "daro iš keršto", ir dar norit bausti! kai šunį jau privarėt iki tokio streso, kad jam pasilikimas vienam asocijuojasi su būsima bausme nežinia už ką. Čia JUS reikia bausti, kad per tiek laiko visiškai nieko nesugebėjote paskaityti - o būtent apie šitą problemą yra prirašyta tiek ir tiek. Net ir šitoj pačioj temoj aprašyta analogiška problema, ir net šuo to paties amžiaus.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2007 12 02, 14:45)
kai šunį jau privarėt iki tokio streso, kad jam pasilikimas vienam asocijuojasi su būsima bausme nežinia už ką. Čia JUS reikia bausti, kad per tiek laiko visiškai nieko nesugebėjote paskaityti - o būtent apie šitą problemą yra prirašyta tiek ir tiek. Net ir šitoj pačioj temoj aprašyta analogiška problema, ir net šuo to paties amžiaus.

blink.gif blink.gif nesupratau blink.gif
kokio streso?apie ka jus kalbat? blink.gif
as kiek skaiciau,tai nuo mazens ir dariau taip,beje ir jusu komentarais naudojausi, jeigu ka!!
niekad nebuvo barama ar musama ,nebent sugedinama, uz tai ka jinai padare, visa laika ramiai isvedu i lauka ir tada pagiriu jeigu ka nors lauke padaro.
o, kad suo lieka namie,tai ne mano vienos as manau blink.gif
Jinai nuo mazumes niekad nenoredavo likt viena,anksciau labai kaukdavo, beje tai sibiro haskis, dabar jau nebekaukia,aciu dievui.
Taip, jinai pripratus,kad praktiskai visada su bunam,jinai lieka labai labai retai viena, bet galu gale, kartais buna ir paskaitos, ir laidotuves ir dar velniai zino kas, kada jinai turi likti namie.
tai vis del to, gal be jokios ironijos ir pykcio galima komentuoti blink.gif
siaip mano suo yra labai labai mylimas, ir tikrai neissivaizduoju kas jai galejo ivaryti toki stresa? doh.gif
ir dar,esu girdejus,kad haskis gali padaryt bet ka,kad tik daugiau neliktu vienas, tai gal cia ir yra suo pakastas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(v.a.i.d.a. @ 2007 12 02, 17:01)
blink.gif  blink.gif nesupratau blink.gif
kokio streso?apie ka jus kalbat? blink.gif

Aš pasakiau labai aiškiai. Kartoju: "kad jam pasilikimas vienam asocijuojasi su būsima bausme nežinia už ką".

Akivaizdu, kad šuniui vienatvės būsena sukelia stresą. Jūsų elgesys, kai grįžtate, šį stresą dar pagilina. Šimtus kartų buvo kartota, ką tokiu atveju daryti, o ko nedaryti - problemos sprendimo būdas analogiškas "šuns graužiko" atvejui.

Gi tamsta rašėte:
bet...kai buna palikta namie viena,nors ir trumpam, visada pridaro ir sysiu ir kaku.ir dar, kai mes jos neisileidziam pvz i miegama,ja paliekam viena, tai manau,kad ji is kersto visada pridaro.
Tik galvoju,kad tas mano barimas po minuteles jai visai dzin 
kaip dar galima pabaust suni uz tokius darbus?

Tai nežinau, nuo kurio galo skaitėte tą, ką skaitėte... Kurioj vietoj perskaitėte, kad šuo daro "iš keršto"? Kur buvo parašyta, kad galima šunį bausti ar barti, kai neužklupote jo nusikaltimo vietoj, o tik suradote grįžus balą ar dar ką netinkamo?

O į miegamąjį - kartais leidžiat, kartais ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 02 gruodžio 2007 - 17:25
QUOTE(Reinute @ 2007 11 01, 17:41)
maniskei taip pat 4 men. taciau mes nedarome namie jau kuri laika...taciau kaip daug kas jau minejo kad sitie suniuku reikaliukai dar priklauso ir nuo suniuku prigimties...maniske buvo ypratusi kakucio ant lovu daryt tai va cia buvo vargo kol susitarem smile.gif linkiu sekmes jei jos vis dar reikia smile.gif 4u.gif

i 
Žinutė redaguota - pašalinta. Cituojamos žinutės autorė nerašė apie šunelio "tupdymą į vaikų smėlio dėžes" ,todėl prašau neprovokuoti konfliktų visai ne tai diskusijai skirotje temoje. Apie šunų ekskrementų rinkimą/nerinkimą yra atskira tema, kurioje ir kviečiu diskutuoti.
Moderatorė Rasma
Atsakyti
QUOTE(Deta_ @ 2007 12 05, 21:37)
Teršiu?  g.gif kai teisybė akis bado - niekas nepadės  verysad.gif
O kuo ši tema bloga? Gal išvis mokinkit šuniukus ne lauke, o kur nors kitur reikalus atlikinėti   ax.gif

Akis šiuo atveju bado tik vienas dalykas - tamstos kakojimas temoje, kuri visai ne apie tai. Jei labai norisi pasiputoti, darykite tai atitinkamoje temoje.
Pvz., čia:
http://www.supermama...showtopic=59503

http://www.supermama...howtopic=144692

http://www.supermama...showtopic=24187

http://www.supermama...howtopic=201618

Mažai?
Atsakyti